Bezettingswerken

Bezettingswerken

Bezettingswerken zorgen voor een perfecte, strakke afwerking van uw muren en plafonds. Een bezetter is een echte vakman die zorgt voor de bepleistering. Bezettingswerken van slechte kwaliteit vallen meteen op. Advies is dus om deze klus door een stukadoor uit te laten voeren. Voordelen van bezettingswerken? Het creëert een ruimtelijk effect door de naadloze aansluiting. Daarnaast is het brandvertragend en vochtwerend. Enige nadeel is in principe de droogtijd. Voordat men kan behangen of schilderen moet het pleisterwerk volledig opgedroogd zijn. Meer weten over de bezettingswerken en de verschillende materialen? Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden. Met Ruverko, het netwerk van erkende stukadoors, betaalt u nooit teveel.

muren bezetten

Muren bezetten

Is de ondergrond voorbereid en de dikte van de pleister bepaalt? Dan worden de buitenhoeken voorbereid met hoekbeschermers. Last van scheuren in uw muren? Dan plaatst onze stukadoor eerst een bewapening. Ook plaatst men vaak geleiders, dit helpt bij het strak maken van de muur. Het gips wordt aangemaakt en vervolgens op de muur aangebracht. Tot slot werkt de stukadoor het pleister af. Bij zowel nieuwbouw- en renovatieprojecten zijn bezettingswerken een must! Wacht na de bepleistering één tot twee maanden voordat u gaat schilderen of behangen. Nu de muren door de bezetter zijn behandeld is het tijd dat men de plafonneringwerken uitvoert.

plafonds bezetten

Richtprijzen

De richtprijzen van bezettingswerken? De richtprijzen hangen uiteraard af van diverse factoren: welk materiaal wordt er gebruikt, wat is de staat van de muren en plafonds, en wat is de totale oppervlakte? De bezetter moet dus eerst met deze factoren rekening houden, alvorens hij/zij een offerte kan maken. Het goedkoopste is vaak spackspuitwerk, dat is gemiddeld €5,- tot €12,- per vierkante meter, inclusief materiaal en loonkosten. De richtprijzen bij sausklaar stucen zijn €10,- tot €25,- per vierkante meter, inclusief materiaal om te bezetten. Raapwerk, dus wanneer de bezetter de kromme wanden en plafonds vlak maakt, kost gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter.

Plafonneringswerken

Wilt u uw plafonds tevens strak laten maken door een bezetter? Verstandig, als u zowel de muren als het plafond bepleisterd zorgt u voor een strak resultaat. Na de plafonneringswerken ziet u niets meer van de beschadigingen, scheuren of vlekken in uw plafonds. U heeft de ruime keuze uit stucwerk. De stukadoor kiest samen met u het beste stucwerk voor uw plafonds. Denk aan glad stucwerk, spuitwerk, schuurwerk en sierpleister. Behangklaar stucwerk is bijvoorbeeld goedkoper dan sausklaar stucwerk. Bij de sausklare variant moet het plafond namelijk perfect glad zijn. Spuitwerk is vaak een stuk goedkoper. Hierbij gebruikt de stukadoor een spuitmachine. U bepaalt zelf de dikte van de korrel en de kleur voor uw plafonneringswerken.

Gyproc, gyplat en stucanet

Er zijn in feite drie materialen waarmee de stukadoor kan bezetten. Gyproc is handig bij bezettingswerken ter renovatie. Het plaatsen van gyprop gipsplaten is eenvoudig. Bij de afwerking gaat het echter vaak fout. Gyproc platen dienen uitgeplamuurd te worden. Gyplat is in feite een gyproc plaat die bepleisterd wordt. Gyplat is gevoelig voor temperatuur- en vochtschommelingen. Stucanet is een kartonplaat versterkt met vlechtwerk. Stucanet moet met twee lagen pleisterwerk bezet worden. Het zijn flexibele platen met een uitstekende brandweerstand. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Informeer dus altijd bij de bezetter welk materiaal het beste past bij uw muren en plafonds.

sierpleister

Sierpleisters

Wilt u uw plafonds of muren verfraaien met bezettingswerken? Dan geeft een sierpleister een prachtig effect. U kiest zelf de dikte, de korrel en de kleur van de bezetten. De meest gekozen variant van sierpleister is spachtelputz. Dit laat een korrelstructuur achter op uw muren en plafonds. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol. Deze soorten sierpleister hebben een iets grovere korrel. Het bezetten met rustiekputz zorgt naast de korrelstructuur ook voor lichte groeven in uw plafond of muren. Het bezetten met granol resulteert niet in een korrelstructuur, maar in diepere groeven en putjes in de stuclaag.

Gevelbepleistering

De gevelbezetting is het visitekaartje, of de make-up van uw woning. Onderdeel van de bezettingswerken is dan ook de gevelbepleistering, of gevelbezetting. Hedendaagse gevelbepleistering heeft een strakke en moderne look. Gevelbezetting is dus vooral geliefd door mensen met een relatief moderne woning. Er zijn in principe twee soorten gevelbepleistering, namelijk: minerale pleister en gevelbezetting met kunstharspleister. Beide hebben ze een uitstekende kwaliteit voor gevelbezetting. Kunstharspleister is vaak beter bestand tegen de weersinvloeden en minerale pleister scoort vaak beter op de waterdampdoorlaatbaarheid. Informeer dus altijd goed bij de bezetter, zodat u de juiste gevelbepleistering kiest. Het grote voordeel van gevelbepleistering is dat kleine foutjes op de gevel perfect worden weggewerkt. Wilt u graag weten wat welke gevelbezetting bij uw pand het beste is? Neem contact met ons op!

Bezetter inhuren voor al uw bezettingswerken? Lage prijs, hoge kwaliteit, wij zijn u graag tot dienst!

Onze stukadoor of bezetter helpt u graag bij het bezetten van uw muren en plafonds. Vraag vrijblijvend offertes aan!

gyproc plafonds

Vrijblijvend contact

Bezettingswerken uit laten voeren? Dat is verstandig, aangezien bezetten echt vakwerk is. Onze bezetter en stukadoor zorgen voor prachtige gevelbepleistering, sierpleister en plafonneringswerken. Neem vrijblijvend contact op met onze stukadoor(s) en ontdek wat de prijzen zijn van het bezetten. Ruverko bestaat uit een netwerk van specialisten, daarom krijgt u meerdere offertes opgestuurd. U kunt dan zelf de bezetter of stukadoor kiezen die het beste bij uw wensen en behoeften past. Gevelbezetting en het aanbrengen van sierpleister, gyproc, gyplat en stucanet is voor onze bezetter dagelijkse kost. Neem snel contact op via de contactpagina en ontdek welke bezettingswerken er mogelijk zijn.