Gyprocwerken

Gyprocwerken

Wilt u gyproc laten plaatsen? Gyprocwerken bieden veel voordelen, aangezien men de gipsplaten snel kan plaatsen. Daarnaast bieden de gipsplaten diverse afwerkingmogelijkheden en zijn ze schildersklaar. Door bijvoorbeeld meteen inbouwspots of ventilatiekanalen te plaatsen, zorgt u voor een perfecte afwerking. Ook is het mogelijk dat men extra isolatie plaatst. Zo gaat er minder warmte via de plafonds of wanden verloren. Meer weten over gyprocwerken en de prijzen? U leest het in dit artikel. Het grote voordeel van Ruverko is dat u nooit teveel betaalt voor de gyprocwerken. Wij zijn een netwerk van specialisten, na uw offerteaanvraag krijgt u meerdere offertes toegestuurd van specialisten uit uw regio. U kiest dus de aanbieder die het beste bij u past.

gyproc wanden

Toegepast bij zowel renovatie en nieuwbouw

Bij het renoveren (van uw zolder) is het ideaal dat u gyproc gipsplaten gebruikt. Zo kunt u de boel extra isoleren en eventuele ventilatie of bekabeling netjes wegwerken. Oudere woningen hebben vaak geen muren die kaarsrecht zijn. Door het plaatsen van gyproc wanden is dat nu wel mogelijk. Zowel bij wanden als plafonds bouwt men een aluminium frame waarop de gyproc platen worden vastgemaakt middels speciale schroeven. Ook bij nieuwbouwprojecten zijn gyprocwerken handig om snel en efficiënt nieuwe wanden en plafonds te plaatsen ter afwerking. Het is verstandig dat men de binnenwand goed isoleert, dat is beter voor de energierekening en de akoestiek in de ruimte.

gyproc afwerken

Scheidingswanden

Met gyprocwerken kan men scheidingswanden maken. Dit wordt gedaan zodat men twee verschillende woonruimtes van elkaar scheidt. De scheidingswanden bouwt men op met behulp van een houten of metalen skelet. De wanden voorziet men meteen van isolatie. In mum van tijd staan er scheidingswanden in uw ruimte. Deze gyprocwerken zorgen ervoor dat u uw woonruimte flexibel in kunt richten. Ook leidingen kunt u wegwerken in de scheidingswanden. Dit scheelt u een hoop freeswerk. Door te variëren in plaatdikte, profielbreedte, en het wel of niet toepassen van minerale wol, kunnen de prestaties van de wand volledig aan uw eisen worden aangepast.

Plafonds

Plafonds kunnen gebouwd of afgewerkt worden met gyproc platen. Bij de plafonds is het wenselijk om (akoestische) isolatiematerialen toe te voegen. Vooral omdat veel nieuwbouwwoningen een betonnen vloer hebben. Dit zwakt geluiden niet of nauwelijks af. Door het plaatsen van gyproc plafonds verbetert de brandwerendheid, de geluidsisolatie en de thermische isolatie van het huis. Er zijn drie verschillende typen gyproc plafonds: gyproc vrijdragende metal stud plafonds, afgehangen PlaGyp plafonds en direct bevestigde plafonds. Bij de eerste variant is het skelet vrij van de bovenliggende constructie. Bij PlaGyp plafonds zijn de platen afgehangen met PlaGyp afhangers. Dit combineert snelle montage met optimale geluidsisolatie. De laatste variant heeft een direct bevestigd plafond bestaande uit een metalen regelwerk van gyproc veerregels.

Valse wanden

Valse wanden plaatst men voor veel doeleinden. Meestal zijn ze bedoeld als een akoestische wand, voorzetwand of brandwerende wand. Valse wanden monteert men aan een dragende structuur, bestaande uit hout of metalen profielen. Met metalen profielen en gyproc platen is het voor een ervaren doe-het-zelver of vakman een gemakkelijke klus. Let wel: de maximale hoogte van een gyproc voorzetwand is 2,4 meter. Als de wanden hoger moeten is het van belang dat men het frame (de profielen) verankert in de achterliggende muur. Wilt u een tv aan de valse wand ophangen? Plaats dan een versteviging achter de gipsplaat, denk aan een houten plank of multiplex. U schroeft deze multiplex plaat tussen de profielen. Komt u er niet uit en heeft u hulp nodig? Wij lossen het graag voor u op.

Werkwijze

Wat is de werkwijze bij gyprocwerken? Wanneer de gyproc platen geplaatst zijn, is het tijd voor het afwerken. De voegen tussen de gipsplaten moet men afvlakken. De vakman brengt zelfklevend voegband aan op de voeg. Vervolgens vlakt men de voeg met een vulmiddel. Men smeert het egaal en breed uit met een plamuurmes. Vervolgens verwijdert men de overtollige voegresten. De hoeken worden afgewerkt met speciale hoekprofielen. Nadat het is gedroogd wordt de plamuur verder gevoegd met kant-en-klare plamuur. Vervolgens schuurt men alles bij met schuurgaas. Hierna wordt er een grondlaag aangebracht. Tot slot wordt de wand afgewerkt met één of twee lagen (topsilk) verf of pleisterwerk in uw favoriete kleur.

Prijzen

U kunt geld besparen wanneer u de gyprocwerken zelf doet. Wel moet u kluservaring hebben, aangezien het niet de gemakkelijkste klus is. Indien u de gyprocwerken uit laat voeren door een expert zijn de gemiddelde prijzen €20,- tot €50,- per vierkante meter. De prijzen variëren uiteraard door het formaat van de klus, de gewenste materialen en afwerking, en welk skelet u wilt gebruiken. Wilt u de exacte prijzen weten? Vraag vrijblijvend offertes aan via ons netwerk van stukadoors en vergelijk de prijzen en kies voor professionele gyprocwerker die het beste bij uw wensen past! Zo bent u verzekerd van het feit dat u egale plafonds en wanden krijgt. Scheidingswanden zijn dus erg eenvoudig realiseerbaar met gyproc.

Gyproc voor uw plafonds en wanden? Gyprocwerken voor lage prijzen! Wij zijn u graag tot dienst!

Wij helpen u graag bij het plaatsen en afwerken van gyproc plafonds en wanden. Vraag vrijblijvend offertes aan!

gyproc plafonds

Vrijblijvend contact

Neem vrijblijvend contact op met Ruverko, het netwerk van gyprocwerken experts. Laat de gyprocwerken door een vakman uitvoeren, dat scheelt u een hoop tijd en moeite. Het is mogelijk dat u de scheidingswanden meteen laat bezetten. De professionele schilders werken de platen perfect af. Wij kunnen snel en effectief scheidingswanden plaatsen. De scheidingswanden zien er naderhand perfect uit doordat wij de gipsplaten goed afwerken. Meer weten over scheidingswanden of plafonds plaatsen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina! Ontdek de prijzen van het plaatsen en afwerken van de gyprocwerken. U krijgt de offertes gratis toegestuurd van verschillende bedrijven uit de regio.