Sierpleister

Sierpleister


Als u een nieuwe woning heeft of gewoon uw huidige huis wilt vernieuwen, dan is de keuze voor de wandbekleding erg belangrijk. Houdt u niet van behang en wilt u iets anders dan geschilderde muren? Laat dan sierpleister aanbrengen! Er zijn diverse soorten binnenbepleistering, zoals spachtelputz, waarmee u de woonkamer of keuken een unieke uitstraling geeft. Ook buitenbepleistering met crepi is een optie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Of bent u op zoek naar een stukadoor in uw regio? Wij zijn een netwerk van stukadoors en schilders, werkzaam in heel Vlaanderen. Vult u ons contactformulier in, dan krijgt u tot 5 offertes toegestuurd van vakmannen uit uw eigen regio. Door zelf te vergelijken op prijs en aanbod bent u verzekerd van de beste prijs.

crepi

Sierpleister voor binnen of buiten?

Sierpleister is een harde kalklaag die op een gestuukte muur wordt aangebracht. Vaak gaat het om een korrelpleister, zoals het geval is bij spachtelputz. Crepi daarentegen is een vlakke siliconenpleister. Doordat het zo hard wordt, is de kans op beschadiging in het sierpleister klein en mocht dit toch gebeuren, dan is het eenvoudig te herstellen. Het blijft lang mooi en is gemakkelijk schoon te houden. Ideaal bij gezinnen met kinderen! Het wordt daarom meestal als binnenbepleistering gebruikt, maar het is als buitenbepleistering juist ook erg geschikt! Mocht u kiezen voor buitenbepleistering dan is dat ook het uitgekozen moment om eventueel isolatiemateriaal aan te brengen.

spachtelputz

Verschil siliconenpleister en minerale pleister

Wanneer u de keuze voor sierpleister heeft gemaakt, heeft u de keuze uit twee soorten: siliconenpleister en minerale pleister. Siliconenpleister is een kunstharspleister, die voornamelijk wordt aangebracht op de gevel. Een minerale pleister is samengesteld uit natuurlijke bestanddelen: kalk, cement en zand. Een minerale sierpleister is in het geheel gekleurd en wordt in één laag aangebracht. De stukadoor ‘krabt’ deze laag vervolgens, wat de specifieke textuur creëert.Een siliconenpleister is een stuk lichter en alleen de bovenlaag wordt gekleurd. Daardoor heeft siliconenpleister een groter aanbod aan kleuren. Een minerale krabpleister is erg geschikt voor de gevels van oudere woningen. Wilt u uw gevel van een extra laagje isolatie voorzien? Dan is siliconenpleister de beste optie.

Spachtelputz

Kiest u een siliconenpleister, dan heeft u meerdere opties aan sierpleister. Vaak zit het verschil niet zozeer in de prijs, wel in de uitstraling. De meest gebruikte siliconenpleister op dit moment is spachtelputz. Dit is een siliconenpleister met een basis van kunststof. Met spachtelputz brengt u een structuur aan op uw wanden. Omdat het zich kenmerkt met een regelmatige korrelstructuur oogt het toch rustig. De grootte van de korrelpleister kiest u zelf. Bij spachtelputz heeft u de keuze uit een korrel van 1 tot 2,5 millimeter. Het kan zowel als binnenbepleistering als buitenbepleistering gebruikt worden, is schrob- en stootvast en spachtelputz wordt in één kleur aangebracht. Zo ziet u bij een eventuele beschadiging geen kleurverschil!

Crepi

Crepi is een typische buitenbepleistering. Het is met name geschikt wanneer de gevel aan renovatie toe is. Crepi gaat ook heel goed samen met isolatie, zo ziet uw gevel er niet alleen als nieuw uit, maar bespaart u ook geld op uw stookkosten. Crepi wordt in verschillende lagen aangebracht op de gevel. Bij het aanbrengen van crepi worden er één of meerdere wapeningsnetten aangebracht. Door deze netten is de kans op scheuren erg klein. Het voordeel van dit sierpleister is dat het de gevel erg goed beschermt. De voegen worden niet meer beschadigd door extreme kou en u zult geen vochtproblemen meer hebben. Crepi is beschikbaar in meer dan 800 kleuren, zo heeft u voldoende keuze.

sierpleister repareren

Sierpleister repareren

Doordat siliconenpleister zo enorm hard wordt, is de kans op beschadiging erg klein. Mocht er toch een beschadiging zijn, dan valt dit bij een korrelpleister door de structuur niet op. Stoort het u toch? Dan is het repareren van sierpleister erg eenvoudig. Zijn er kleine scheurtjes ontstaan in uw crepi siliconenpleister? Dit kan u zelf repareren met een pleistergips. Als u een stukadoor sierpleister laat aanbrengen kunt u ook om extra pleister vragen, hiermee kunt u dan kleine beschadigingen repareren. Zijn het slechts kleine haarscheurtjes? Dan is het overschilderen van de wand vaak voldoende om de scheuren te repareren.

korrelpleister aanbrengen

Doe-het-zelf of uitbesteden?

Het is mogelijk om zelf uw sierpleister aan te brengen. Door de grove structuur van spachtelputz vallen kleine oneffenheden niet erg op, waardoor het geen ramp is als het bepleisteren niet geheel volgens plan gaat. Het kost echter wel flink wat voorbereiding en tijd, die het inschakelen van een stukadoor u bespaart. U weet dan zeker dat het pleisterwerk goed uitgevoerd wordt. Ook om binnenbepleistering of buitenbepleistering te repareren doet u er goed aan om een stukadoor in te schakelen. Kleine scheurtjes in het crepi repareert u eenvoudig zelf, maar als er sprake is van een grotere beschadiging of wanneer het siliconenpleister zelfs loslaat, dan is er meer kennis en ervaring voor de reparatie vereist.

Wilt u sierpleister laten aanbrengen? Wij zijn u graag tot dienst!

De stukadoor uit ons netwerk verzorgt de binnen- of buitenbepleistering. Vraag vrijblijvend offertes aan!

sierpleister prijs

Prijs

De prijs voor sierpleister wordt opgemaakt uit twee verschillende aspecten. Het materiaal en de manuren die erin gestopt worden. De prijs verschilt per merk, maar de prijs van, bijvoorbeeld, spachtelputz is bij de verschillende stukadoors nagenoeg gelijk. De kosten van de manuren worden vaak wel op verschillende manieren berekend. Het laten aanbrengen van buitenbepleistering of binnenbepleistering in de vorm van sierpleister kost u gemiddeld tussen de €15,- en €80,- per vierkante meter. Uw gevel of binnenmuur is dan wel klaar, u hoeft zelf niets meer te schilderen. Wilt u zelf uw sierpleister aanbrengen? Dan bent u alleen de kosten voor het materiaal kwijt. Hiervoor kunt u rekenen op een prijs tussen de €8,- en €48,- per vierkante meter.

Besparen? Gratis offertes!

Met sierpleister of korrelpleister geeft u uw woning zowel van binnen als buiten een strakke afwerking. Crepi is ook erg geschikt in combinatie met gevelisolatie, waardoor u jaarlijks ook nog geld bespaart op uw energienota. Wilt u uw woonkamer en plafond opknappen met binnenbepleistering? Of wilt u uw gevel renoveren door crepi aan te brengen? Ook voor reparaties aan uw spachtelputz siliconenpleister of buitenbepleistering kunt u bij een stukadoor uit ons netwerk terecht. Vul ons contactformulier in en ontvang al snel meerdere offertes (max. 5) om met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de beste prijs betaalt!