Kelder verven

Kelder schilderen


Heeft u in de kelderruimte veel last van opstijgend vocht en wilt u deze graag waterdicht maken? U kan dan kiezen uit diverse kelderdichting methodes, maar een van de voordeligste opties is verven met een vochtwerende verfsoort. Hiermee kan u de ruimte gedeeltelijk waterdicht maken, maar door de muren in een frisse kleur te schilderen krijgt de donkere ruimte ook een oppepper. U zou zelf kunnen gaan verven, maar als u hier geen tijd of zin in heeft dan is het inschakelen van een professioneel schilder geen slecht idee. Als u contact met ons opneemt sturen wij u meerdere offertes op maat. Door deze met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u niets teveel betaalt!

kelderverf

Frisse kelder

Omdat het vaak niet als een officiële woonruimte wordt gezien, laat men het schilderen van deze ruimte vaak achterwege. Toch kan het zo zijn voordelen hebben om de kelder te verven met speciale vochtwerende kelderverf. Zo krijgt het na het verven een frisse uitstraling. Omdat er vaak geen ramen in de kelderruimte zitten, is het niet verstandig om donkere kleuren te gebruiken. Hierdoor wordt het optisch kleiner en killer. Als u de ruimte wit laat schilderen, zal deze juist groter en lichter ogen. Het verven van beton is een lastig klusje, maar met de juiste kelderverf kunt u zelf relatief eenvoudig de kelder schilderen.

vochtwerende verf kelder

Waterdichte kelder

Door de ligging zijn kelders vaak vochtige ruimtes waarin opstijgend vocht geen uitzondering is. Met behulp van de juiste, vochtwerende kelderverf kan u de kelder grotendeels waterdicht maken zodat u niet langer last heeft van opstijgend vocht met de bijkomende problemen. Als u de kelder als echte leefruimte wil gebruiken, dan is schilderen met een vochtwerende kelderverf niet voldoende om de ruimte volledig waterdicht te maken. Kies in dat geval voor een bekuiping in de kelder, of voor drainage. Daarna kunt u de ruimte prima verven met een vochtwerende verfsoort als een extra maatregel tegen opstijgend vocht. Nog een optie ter afwerking zijn bezettingswerken in de kelder.

Voorbehandeling vloer

Wilt u de betonnen keldervloer gaan schilderen en zit hier nog een oude laag betonverf op? Dan is het in sommige gevallen nodig om deze eerst te verwijderen, voordat u met kelderverf gaat verven. Controleer ook eerst of de vloer nog erg vochtig is. Dit kan met behulp van een stuk doorzichtig plastic, dat u met ductape op de grond plakt. Als er na 24 uur geen condensvorming heeft plaats gevonden dan kan u gaan verven! Zorg dat de vloer stof- en vetvrij is. Dit doet u door de vloer te reinigen met zeep en vervolgens al het stof te verwijderen.

Kelderverf

Omdat het in kelders veelal om betonnen, vochtige muren gaat, is niet elke soort verf geschikt. Daarom is er speciale, ademende kelderverf verkrijgbaar: ook wel epoxy genoemd. Dit is een vochtwerende verf die ondergrondse muren goed kan dichten. Dit is een goede remedie tegen opstijgend vocht en doordat het diep in het beton dringt verstevigt de epoxy ook de structuur van de muren. Deze vochtwerende verf geeft een strak resultaat en is overschilderbaar, zodat u op een later moment de kelder met elke kleur verf zou kunnen schilderen, als u dat wenst. Omdat de kelderverf erg slijtvast is, is deze ook geschikt voor keldervloeren. Zo hoeft u niet een apart blik verf aan te schaffen.

Hulp van professionele schilder

Het verven van de kelder vereist iets meer aandacht en precisie dan het schilderen van een woon- of slaapkamer. Als u niet goed weet welke verf het meest geschikt is om opstijgend vocht tegen te gaan, laat u dan goed adviseren door een professioneel schilder. Als u liever geen tijd besteedt aan het schilderen van de kelder dan kan u deze klus natuurlijk ook uit handen geven. De schilder weet welke soorten verf geschikt zijn voor de vochtige ruimtes. Zij hebben uw kelder in een mum van tijd met een goede, vochtwerende kelderverf geschilderd. Voor de hulp van een professionele schilder betaalt u ongeveer €30,- tot €35,- per vierkante meter, of €35,- tot €40,- per uur.

Besparen? Vergelijk offertes!

Wilt u uw keldermuren waterdicht maken met een klein budget? Of heeft u een prefabkelder laten plaatsen en moet deze nog in een frisse kleur geschilderd worden? Ook bij andere schilderwerkzaamheden kunt u bij ons terecht! Wij zijn een netwerk van schilders, werkzaam door heel Vlaanderen. Omdat de prijzen die de schilders hanteren erg kunnen verschillen, is het altijd verstandig om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Neem nu contact met ons op en ontvang tot maximaal 5 vrijblijvende offertes van aanbieders uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod en bespaar op uw schilderskosten!

kelder schilderen opstijgend vocht