Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Antwerpen

Om de kwaliteit van uw binnen- en buitenmuren te behouden is het van belang dat u deze van het juiste onderhoud voorziet, en periodiek opnieuw bepleistert. Het pleisteren van muren is een klus waarvoor u het beste een erkend stukadoor kunt inzetten. Wij beheren een netwerk van specialisten op het gebied van de pleisterwerken, plakwerken, bezettingswerken en gyprocwerken. Dit betekent dat er altijd een vakman is die u bij uw stucwerk kan ondersteunen. Bent u benieuwd naar de kosten voor het stucen van uw badkamer? Hebt u een vraag over het toepassen van sierlijsten langs het plafond? Of wilt u weten wat de prijs is voor de inzet van een erkend bezetter uit Antwerpen? Vul dan vandaag nog onze offertepagina in. Wij sturen u dan spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe.

stukadoor pleisterwerken Antwerpen
bezettingswerken Antwerpen

Navigeer naar:

Pleisterwerken

Als u op zoek gaat naar een ervaren stukadoor voor het uitvoeren van stucwerk bij u thuis, dan komt u al snel terecht bij professionals op het gebied van de pleisterwerken. Onder de term pleisterwerken vallen diverse klussen, waaronder het stucen van binnen- en buitenmuren, het aanbrengen van sierpleister op het plafond, en het herstellen van beschadigde wanden. Het uitvoeren van de pleisterwerken kost over het algemeen veel tijd en precisie, wat betekent dat het verstandig is hiervoor een erkend stukadoor uit Antwerpen in te schakelen. De exacte kosten voor de pleisterwerken hangen af van de klus en de hiervoor gebruikte materialen.

Bezettingswerken

Naast de term pleisterwerken gebruiken stukadoors ook regelmatig het begrip bezettingswerken. Hierdoor denken veel mensen dat de bezettingswerken en pleisterwerken hetzelfde inhouden. Dit is echter niet het geval. Een bezetter kan meer klussen afhandelen, waaronder het plaatsen van gevelisolatie, het monteren van Gyproc wanden en het bepleisteren van de buitenmuren. Het voordeel van de inzet van een bezettingswerken expert is bovendien dat deze diverse klussen met elkaar zou kunnen combineren mocht u dat willen. Hierdoor hoeft u maar één specialist te betalen, waardoor de prijzen voor de bezettingswerken lager liggen. Meer weten over de inzet van een bezetter? Wij informeren u met alle plezier.

gyproc Antwerpen

Gyprocwerken

Een kluscategorie waar wij u graag over willen informeren is de gyprocwerken. De gyprocwerken behelzen alle technieken waarvoor een stukadoor gebruik maakt van het materiaal Gyproc. Er bestaat zowel natte als droge gyproc. Dit betekent dat het een optie is om een deel van de gyprocwerken eigenhandig uit te voeren. Gyproc is onder meer geschikt als basismateriaal voor het creëren van tussenwanden die verder geen dragende functie hebben. De natte gyprocwerken vereisen wel de ondersteuning van een bezetter uit Antwerpen, maar ook dit product is eenvoudig aan te brengen. Een laatste voordeel is de grote duurzaamheid van de Gyproc.

stukadoor plakwerken Antwerpen

Plakwerken

Een begrip dat staat voor verschillende pleisterwerken binnenshuis is plakwerken. De term plakwerken staat zowel voor klussen buiten- als binnenshuis, waaronder het pleisteren van de gevels en het stucen van muren. Ook het gebruik van spuitpleister is een techniek die onder de plakwerken valt. De mogelijkheden voor de plakwerken zijn zeer ruim: of u nu uw zolder wilt renoveren door het plaatsen van enkele Gyproc muurtjes, of bezig bent met de nieuwbouw van een schuur en hiervoor enkele plakwerken moet afhandelen, het is allemaal mogelijk. De kosten voor de plakwerken hangen af van de mate van voorbereidende werkzaamheden en uw eigen handigheid.

Wat is raapwerk?

Wij spraken hierboven al over de bezettingswerken, gyprocwerken en pleisterwerken. Een volgende term die enige uitleg verdient is raapwerk. Het raapwerk is een klus die enkel van toepassing is in natte ruimtes zoals kelders en garages, omdat deze de waterdoorslag voorkomt. Een bepleisterde muur bestaat altijd uit meerdere lagen: de onderliggende constructie, de pleisterdrager, de pleisterlaag en tot slot de toplaag. Is het risico op doorslaand water hoog? Dan plaatst men tussen de pleisterdrager en de pleisterlaag een raaplaag. De laag mortelspecie brengt men soms centimeters dik aan, afhankelijk van de situatie. Dankzij de raaplaag hecht de pleisterlaag uiteindelijk beter.

raapwerk stukadoor Antwerpen

Op zoek naar een erkend stukadoor met een scherpe prijs voor pleisterwerken?

Bij ons vergelijkt u gemakkelijk en snel offertes van stukadoors uit Antwerpen en omgeving!

Offertes aanvragen

Spachtelputz

Wij noemden hierboven al de mogelijkheden voor de toepassing van sierpleister binnenshuis. Eén van de meest toegepaste producten bij sierpleisters is Spachtelputz. Spachtelputz bestaat uit een mengsel van kunsthars, afwerkingmateriaal en steenkorrels. Deze korreltjes mixt men door het mengsel heen om structuur aan het bewerkte oppervlak te geven. De dikte van deze korrels laat de stukadoor volledig aan u over: deze variëren in dikte tussen de 0.5 en 4 millimeter. Het product is sowieso boen- en stootvast, wat de levensduur bevordert. Het werken met Spachtelputz is vrij lastig, daarom is de hulp van een bezetter vereist voor een duurzaam resultaat.

Muren en plafonds stucen

Eén van de meest basisklussen op het gebied van stucwerk is het stucen van muren en plafonds. Toch is het noodzakelijk om een bezettingswerken expert deze basisklus uit te laten voeren. Dit komt doordat het aanbrengen van stucwerk een zeer grote precisie en ervaring met de juiste techniek vereist. Als het stucen verkeerd wordt aangepakt, dan ziet u de foutjes direct in het oppervlak terug. Het verschil in prijs tussen het bepleisteren van het plafond en de binnenmuren is het gevolg van de bereikbaarheid van het oppervlak. Voor het pleisteren van het plafond dient de stukadoor soms liggend te werken, wat de klustijd verlengt.

gyprocwerken Antwerpen

Slaapkamer stucen

Voor veel mensen geldt dat de slaapkamer enkel de ruimte is waar ze slapen, en daarom besteedt men relatief weinig aandacht aan de stijl en uitstraling van het geheel. Toch is het voor rust en ontspanning zeer belangrijk om ook de slaapkamer een aangename sfeer mee te geven. Een kleine slaapkamerrenovatie doet in veel gevallen al wonderen. Hebt u maar een beperkt budget voor de renovatie? Overweeg dan om enkel de muren een nieuw kleurtje te geven, en wat accessoires te vervangen. Beschikt u over een ruim budget? Laat de wanden en het plafond dan stucen voor een egaal en modern resultaat.

beton cire stucwerk Antwerpen

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Net als alle overige woonruimtes vereist ook de badkamer periodiek onderhoud. De renovatie van badkamers is ongeveer eens in de 20 jaar noodzakelijk, om de kans op lekkages en meer vochtproblemen te beperken. Eén van de nieuwste technieken voor toepassing in de badkamer is Beton Ciré. Het leuke aan Beton Ciré is dat het weinig precisie vergt, wat betekent dat u hiervoor geen bezetter hoeft in te schakelen. De betonstuc geeft een robuust en authentiek gevoel, en is waterdicht. Door de betonstuc te combineren met gladde oppervlakten, creëert u in een handomdraai een heel moderne badkamer, die nog jarenlang mee zal gaan.

sierpleister aanbrengen Antwerpen

Sierpleister

Bij het bepleisteren van de binnenmuren is het verstandig om niet alleen aandacht te besteden aan de praktische functie van het stucwerk, maar ook aan de decoratieve bijdrage die het levert. Om de sfeer en aanblik van een ruimte te verbeteren is het dan ook een optie om te kijken naar de diverse soorten sierpleister die men aanbiedt. Het pleisteren van de muren met sierpleister is vrij lastig, wat betekent dat hiervoor de ondersteuning van een ervaren stukadoor vereist is. De meest voorkomende variant van sierpleister is Spachtelputz, maar ook granol is een materiaal dat hoort bij pleisteren met sierpleister.

decoratief stucen

Decoratief stucwerk

Naast sierpleister bestaan er ook speciale vormen van decoratief stucwerk. Sierlijsten zijn een voorbeeld van dit decoratieve plakwerk. Een sierlijst maakt men meestal van XPS of EPS, en wordt tegen de rand van het plafond geplaatst. De mogelijkheden voor sierlijsten liggen zeer uitgebreid: kies bijvoorbeeld voor een sierlijst met een eenvoudig geometrisch patroon, of maak juist de keus voor bloemenslingers als u een meer barokke stijl wenst. De meeste bouwmarkten in Antwerpen bieden sierlijsten aan in standaard modellen. Hebt u zeer specifieke wensen voor de uitstraling? Bij een stukadoorsfirma kan men sierlijsten op maat maken. Dit brengt natuurlijk wel hogere prijzen met zich mee.

bezetter uit Antwerpen

Nat versus droog pleisterwerk

Bij het pleisteren van muren of het plafond, krijgt u bij menig stukadoorsfirma uit Antwerpen de keus uit nat en droog pleisterwerk. Voor welke variant u dient te kiezen hangt af van de eisen die u stelt, en het beschikbare budget. Over het algemeen geldt dat de droge pleisterwerken goedkoper uitvallen dan nat stucwerk. Dit komt doordat het aanbrengen minder tijd kost, en daardoor minder arbeidskrachten. Het voordeel van nat stucwerk is daarentegen dat het langer meegaat dan bijvoorbeeld de droge Gyproc. Laat u altijd goed informeren over het verschil tussen de gyprocwerken, nat stucwerk en andere technieken voor de beste oplossing.

spuitpleister prijzen Antwerpen

Spuitpleister

Het bepleisteren van oppervlakken is met behulp van diverse technieken mogelijk. Eén van de technieken die wij hier graag voor u willen uitlichten is de toepassing van spuitpleister. Het spuiten van latex krijgt steeds meer populariteit bij onze klanten uit Antwerpen, met name door de lage investering die het vraagt. Gemiddeld kost het gebruik van witte spuitpleister €7,50 per vierkante meter, voor de gekleurde variant betaalt u zo’n €8,- per vierkante meter. De kosten voor spuitpleister liggen zo laag dankzij de snelle techniek. Met een hoge drukspuit brengt de stukadoor de laag snel en egaal aan, zodat u spoedig van een verhoogd wooncomfort geniet.

pleisterwerk plafond herstellen Antwerpen

Pleisterwerk herstellen

Een stukadoor wordt niet alleen ingeschakeld voor het aanbrengen van pleisterlagen, ook het herstellen van pleisterwerk hoort bij de werkzaamheden. De meeste pleisterlagen zullen door de weersinvloeden of eenvoudigweg door veroudering beschadigen. Dit betekent dat de aanblik vermindert, maar dat ook de isolatie of vochtbescherming wegvalt. Het is daarom van belang om deze direct te laten herstellen door een bezettingswerken specialist uit Antwerpen. In de meeste gevallen is het opnieuw bepleisteren van de buitenmuren de meest duurzame oplossing, soms is een reparatie van de scheurtjes afdoende, dit is binnenshuis weleens het geval. Wel vormt reparatie maar een tijdelijke oplossing: de scheurtjes zullen weer terugkeren.

crepi muren herstellen

Crepi herstellen

Wie de gevelmuren heeft laten bekleden met gevelpleister, zal merken dat na een groot aantal jaren scheuren in het geveloppervlak ontstaan. Deze scheuren zijn meestal het gevolg van de weersinvloeden, maar mochten er geen externe oorzaken voor te vinden zijn, dan krijgt u de herstelkosten van de aanbieder uit Antwerpen terug. Dit dient dan wel binnen 10 jaar na het aanbrengen te gebeuren. Is er wel een externe oorzaak voor de beschadigingen aan te wijzen? Dan krijgt u de keus uit verschillende methoden voor het herstellen van de scheuren. De meest effectieve methode is het opnieuw pleisteren van de gevelmuur.

Vrijblijvende prijsoffertes vergelijken van stukadoors uit uw regio?

Offertes aanvragen

Cementpleister

Een volgende pleistersoort waar menig bezetter uit Antwerpen mee werkt is cementpleister. Cementpleister is een product dat is gebaseerd op mineralen. Dit betekent dat het geldt als een natuurlijk product. Door de vele mineralen in de cementpleister is het op vele ondergronden toepasbaar, van hard tot zacht en van egaal tot ruw. Welke soort cementpleister geschikt is, hangt af van de hoeveelheid kalk in het mengsel: uiteindelijk moet de cementpleister altijd zachter zijn dan de ondergrond waarop u het plaatst. Wilt u meer weten over de voorwaarden of hebt u hulp nodig bij de keuze? Onze professionals helpen u met alle plezier verder.

Gevelpleister

Wij gaven al aan dat het bepleisteren van de gevel een klus is die hoort bij de werkzaamheden van een ervaren stukadoor. Het basismateriaal dat men voor de gevelbepleistering gebruikt noemt men ook wel crepi. Dit is – in tegenstelling tot de cementpleisters – een kunstmatig product, dat gemaakt is van kunsthars. Gevelpleister is enkel toepasbaar op egale en gladde ondergronden. Daarnaast dient de gevelmuur aan meerdere voorwaarden te voldoen, voordat de toepassing van Crepi een optie is. De belangrijkste voorwaarde is de ventilatie van de gevelmuur: door de juiste ventilatie voorkomt u vochtplekken, schimmel en houtrot. Ook een goede staat van de voegen is belangrijk.

gevel pleisteren Antwerpen

Gevelbepleistering

Op het moment dat u al meerdere decennia in uw woning te Antwerpen woont, dan is het waarschijnlijk dat de gevel momenteel enig onderhoud vraagt. De meeste gevels gaan 20 jaar mee, voordat deze groot onderhoudswerk vragen. Na deze periode zullen de voegen afbrokkelen, ontstaan er vochtplekken op de bakstenen, of komen er scheurtjes in het pleisterwerk. Al deze problemen kunt u (laten) verhelpen met één van de bezettingswerken. Zo is het een optie de gevel opnieuw te bepleisteren, of de stenen te overdekken met een pleisterlaagje. Het pleisteren en herstellen van de gevel is bovendien te koppelen aan een gevelisolatie voor een volledige gevelrenovatie.

prijzen stucwerk Antwerpen

Prijzen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Antwerpen de vraag naar de prijzen voor één van de bezettingswerken bij hun thuis. Er is echter niet één duidelijke prijsindicatie te geven zonder meer te weten over uw wensen en budget. Het toepassen van sierpleister is bijvoorbeeld een stuk duurder dan het spuiten van latex, en het bepleisteren van de muren aanzienlijk goedkoper dan het bewerken van het plafond. Wij adviseren daarom om vandaag nog onze offertepagina in te vullen. Geef hierop aan wat u zoekt, en wij zullen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toesturen. Wij garanderen dat u bij ons altijd profiteert van aantrekkelijke prijzen.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid & btw)*
Spuitpleister €8,- tot €15,-
Strak stucwerk (klaar voor behang) €12,- tot €20,-
Strak stucwerk (sausklaar) €14,- tot €24,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(behangklaar) €20,- tot €32,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(sausklaar) €22,- tot €34,-
Raapwerk €16,- tot €30,-
Schuurwerk €14,- tot €24,-
Sierpleister €15,- tot €100,-
Beton Ciré €20,- tot €85,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

stukadoor Antwerpen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Hebt u een vraag over het verschil tussen Gyproc en sierpleister? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor de inzet van een schilder in plaats van een stukadoor? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het herstellen van de gevelbepleistering? Wij geven u met alle plezier een antwoord op deze vragen. Vul op de offertepagina uw wensen in, en u krijgt spoedig meerdere prijsopgaven toegestuurd van specialisten uit Antwerpen. Het is aan u om de offertes naast elkaar te leggen en zo te kiezen voor de stukadoor of bezetter die bij u past. Voor welke professional u ook kiest, u wordt vakkundig geholpen.