Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Brussel

Heeft u een stukadoor nodig voor uw woning in Brussel? Wilt u uw woning renoveren? Of heeft u beschadigde binnen- of buitenmuren en plafonds? Een stukadoor brengt de oplossing. Op deze pagina leest u meer over pleisterwerken, bezettingswerken en de mogelijkheden. Een stukadoor uit Brussel is u ook graag van dienst voor het bezetten van sierpleisters. Uiteraard geven we u ook meer inzicht in de gemiddelde kosten.

Laat uw pleisterwerk aanbrengen door een stukadoor uit Brussel. Vraag via het offerteformulier met één muisklik diverse offertes met scherpe kostprijzen aan van stukadoors uit uw omgeving. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten voor uw pleisterwerken en bezettingswerken. Ga voor de beste deal!


stukadoor Brussel

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor uit Brussel brengt stucwerk aan op uw binnenmuur, plafond of buitengevel. Door een stukadoor in te schakelen voor pleisterwerken bent u verzekerd van prachtige egale wanden en plafonds. Daarnaast voorziet een stukadoor of bezetter u van deskundig advies over pleisterwerken en bezettingswerken. Er zijn veel verschillende soorten plakwerken en de stukadoor helpt u om een keuze te maken uit de opties.

Wat doet een expert nog meer?

Een stukadoor gebruikt diverse technieken om pleisterwerk aan te brengen. Spuitwerk en sierbepleistering, het is allemaal mogelijk. Een stukadoor brengt het pleisterwerk aan, zorgt tijdens het pleisteren voor een goede behandeling en herstelt beschadigingen. De werkzaamheden van een stukadoor op een rij:

 • Stucen van binnenmuren
 • Wanden behang- en sausklaar maken
 • Bezetten van plafonds
 • Plak- en raapwerken

Pleisterwerken Brussel

Wilt u uw muur of plafond een opknapbeurt geven en daarbij de kosten zo laat mogelijk houden? Schakel dan een stukadoor in voor het pleisteren van de leefruimte. Door uw binnenmuur te laten voorzien van pleisterwerken of plafonneerwerken, profiteert u van meerdere voordelen. Zo worden door te pleisteren oneffenheden weggewerkt, waardoor u van gladde en strakke wanden geniet. Ook ontstaat er na bezetten een goede vochtregulering.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat uw woning meer waard wordt.

Voor elke woning is er een pleistersoort die geschikt is. Daarnaast zijn bepaalde pleisterwerken enkel voor binnen of buiten geschikt. Laat binnen bijvoorbeeld raapwerken uitvoeren om grote oneffenheden weg te werken of kies voor sierpleister op uw buitengevel.

Prijzen pleisterwerken

Wilt u weten wat pleisterwerken u gaan kosten? In de volgende prijstabel vindt u gemiddelde prijzen van verschillende soorten bezettingswerken in Brussel. Het is lastig om exacte prijzen te geven, omdat deze van veel factoren afhankelijk zijn. In de prijstabel worden daarom richtprijzen gegeven.

Wat kost binnenbepleistering?

U ziet bijvoorbeeld dat het laten pleisteren met spuitpleisterwerken €5,- tot €15,- per m² kost. Deze totaalprijs is inclusief materiaal en arbeid. Wilt u een buitenmuur laten pleisteren met sierpleisterwerken? Daar betaalt u tussen €12,- en €80,- per m² voor. Of bent u benieuwd naar de kostprijs van het pleisteren met betonstucwerk? De kosten voor deze pleisterwerken liggen tussen €20,- en €85,-.

Tabel: prijs voor pleisterwerken

Pleisterwerken Richtprijs materiaal per m² Richtprijs arbeid per m² Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid en btw)*
Spuitpleister €4,- tot €10,- €1,- tot €4,- €5,- tot €15,-
Behangklaar stucen €4,- tot €5,- €3,- tot €9,- €7,- tot €17,-
Sausklaar stucen €4,- tot €14,- €3,- tot €8,- €8,- tot €24,-
Schuurwerk €8,- tot €14,- €5,- tot €11,- €14,- tot €26,-
Raapwerk €8,- tot €16,- €6,- tot €12,- €15,- tot €30,-
Sierpleister €8,- tot €48,- €7,- tot €27,- €12,- tot €80,-
Cementeren €9,- tot €48,- €8,- tot €27,- €18,- tot €80,-
Betonstuc €10,- tot €53,- €9,- tot €29,- €20,- tot €85,-
Gevelbepleistering (crepi zonder isolatie) n.v.t. n.v.t. €40,- tot €80,-
Gevelbepleistering (crepi met isolatie) n.v.t. n.v.t. €100,- tot €140,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per aanbieder verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten.

Bespaar ook op de kosten van pleisterwerken!

Vergelijk offertes en kies zelf de goedkoopste plakker uit Brussel!

Gratis offertes

Wat is de prijs van een stukadoor?

Een stukadoor zorgt er met bepleisteren voor dat uw binnenmuren en plafonds, maar ook een buitenmuur, netjes afgewerkt zijn met een pleister.

Een stukadoorsbedrijf berekent de kosten voor arbeid op twee verschillende manieren: per vierkante meter of per uur. In bovenstaande tabel vindt u prijzen per m².

Bij kleinere werken hanteert een stucwerker een uurprijs tussen €45,- en €50,-.

Verlaagd btw-tarief op pleisterwerken?

Voor het uitvoeren van renovatiewerken en herstellingswerkzaamheden geldt het verlaagde belastingtarief. Om dit fiscale voordeel te ontvangen is het noodzakelijk dat u voldoet aan een aantal voorwaarden. De werkzaamheden mogen bijvoorbeeld alleen aan een privéhuis uitgevoerd worden. Daarnaast moet het huis minstens 10 jaar geleden is gebruik genomen zijn. Tot slot moeten de renovatie- en herstelwerkzaamheden uitgevoerd worden door een erkend stukadoorsbedrijf en is de facturatie aan u gericht. Het lage tarief is 6% in plaats van het normale tarief van 21%. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën vindt u meer informatie.

bezettingswerken Brussel

Bezettingswerken Brussel

Bent u bezig met verbouwen of wilt u nieuwe plakwerken laten aanbrengen? Dan bent u vast de term ‘bezettingswerken’ tegengekomen. Wordt hier dan wat anders mee bedoeld dan met pleisterwerken? Het antwoord is nee. Bezettingswerken is een ander woord voor pleisterwerken, er wordt hetzelfde mee bedoeld.

Bezettingswerken zijn zowel binnen in uw woning als op buitenmuren mogelijk. Wilt u uw binnenmuren laten pleisteren? Of denkt u aan het bijwerken van uw bestaande bezetting? Vraag voor bezetten altijd een ervaren bezetter. Dan weet u zeker dat u een strak resultaat krijgt, waar u lang van geniet.

plakwerken Brussel

Plakwerken Brussel

Komt u in uw zoektocht de term ‘plakwerken’ tegen en wilt u weten wat hiermee bedoeld wordt? Plakwerken is een ander woord voor pleisterwerken of bezettingswerken. Zo wordt een stukadoor ook wel een plakker genoemd, of een bezetter. Plakwerken laat u binnen zowel op wanden als op het plafond aanbrengen. Maar ook op een buitenmuur zijn plakwerken mogelijk.

De afwerking van uw huis hangt in sterke mate af van de kwaliteit uw bezettingswerken. Vraag altijd een professionele plakker voor het betten van binnenmuren of een buitenmuur. Een ervaren plakker heeft oog voor alle details, waardoor u perfecte plakwerken krijgt, zowel binnen als buiten.

Binnenpleisterwerken

De uitstraling van uw woning wordt mede bepaalt door de kwaliteit van de pleisterwerken. Gladde en egale wanden verhogen de waarde van uw huis. Schakel voor het beste resultaat en strakke pleisterwerken altijd een expert in. Stukadoors zorgen voor een perfecte afwerking met de beste materialen. Een expert bereidt de ondergrond voor en brengt de pleisterwerken met de hand of machinaal aan.

Pleisterwerken zijn de ideale ondergrond voor schilderwerk of behang. Met sierpleister is een verdere wandbekleding niet nodig. De stukadoor brengt de pleisterwerken op de juiste kleur zodat overschilderen niet nodig is.

Navigeer naar:  Muren bezetten  |  Plafond pleisteren  |  Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

muren bezetten Brussel

Muren bezetten Brussel

Wilt u uw muur bezetten? Zitten er beschadigingen op en wilt u een egale laag creëren? Of denkt u erover na om een nieuwe tussenwand te plaatsen? Door te bezetten zorgt u voor een prachtig resultaat.

Bij een nieuwe wand zijn de gipsplaten en schroeven netjes weggewerkt en een beschadigde wand ziet er na het bezetten weer als nieuw uit. Een stukadoor uit ons netwerk in Brussel helpt u graag bij het behangklaar of sausklaar pleisteren van de binnenmuren.

Decoratieve sierpleisterwerken geven veel mogelijkheden qua textuur. Of kies voor bezetten met spuitbepleistering voor een snel resultaat.

Plafond bezetten in Brussel

Plafond pleisteren Brussel

Zitten er scheuren of andere beschadigingen in uw plafond? Krijgt u sommige vlekken niet meer weg? Laat dan uw plafond stucen, om uw woning er weer als nieuw uit te laten zien. Maar ook als u een nieuwbouwwoning heeft en de naden wilt laten wegwerken, bieden bezettingswerken de oplossing.

Kies ook voor strakke plafonneerwerken!

Een plafond is in de meeste gevallen gemaakt van gipsplaten of kanaalplaten. De afwerking van deze materialen is van zichzelf niet strak. Met bezettingswerken bereikt een stukadoor wel een strak resultaat. U heeft bij pleisteren keuze uit een gladde afwerking, of een structuur naar keuze. Met sierlijsten krijgt u een klassieke uitstraling. Daarnaast is stucwerk de ideale ondergrond voor een verflaag, waarmee u uw plafond de uitstraling geeft die u wenst!

Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

Bent u benieuwd wat een stukadoor allemaal doet bij het pleisteren van uw muren of plafonds? De werkzaamheden houden meer in dan enkel het aanbrengen van de pleister. Zo moet bijvoorbeeld ook de ondergrond behandeld worden. Hieronder de stappen die een stukadoor doorloopt:

 1. Geven van advies over de juiste keuzes.
 2. Vrijmaken van ruimte om goed te kunnen werken.
 3. Schoonmaken van de muren.
 4. Behandelen van muren met een voorstrijkmiddel.
 5. Aanbrengen van de pleisterwerken.
 6. Gladstrijken van de pleister met een reilat.

Een muur bepleisteren

Bekijk welke stappen een stukadoor volgt bij het pleisteren.

Wilt u graag een strakke uitstraling geven aan uw plafonds?

Via de offertepagina vindt u gemakkelijk een goedkoop stukadoorsbedrijf uit Brussel!

Gratis offertes ontvangen

Soorten stucwerk voor binnen

Het is u inmiddels vast duidelijk dat er vele soorten pleisterwerken zijn. Om te besluiten welke bezettingswerken best aansluiten op uw wensen, laat u zich best adviseren door een specialist. De meest gekozen pleisterwerken voor binnen zijn saus- of behangklaar stucwerk, sierpleister of schuurwerken.

Wanneer kiest u voor deze binnenbepleistering?

Met behang- en sausklaar stucwerk creëert een bezetter een gladde ondergrond, geschikt om te behangen of te sauzen. Sierpleisterwerken zijn een decoratieve afwerking met een structuur naar keuze. Schuurwerken zijn herkenbaar aan de decoratieve cirkelvormen en een licht korrelige structuur.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor binnen  |  Sierpleister  |  Spuitpleister  |  Saus- of behangklaar stucen?  |  Schuurwerk  |  Raapwerk  |  Betonstuc  |  Nat versus droog pleisterwerk  |  Droogtijd

stucwerk Brussel

Prijzen stucwerk voor binnen

Wilt u een stukadoorsbedrijf stucwerk laten plaatsen in uw woning in Brussel? Dat bent u vast benieuwd naar de kostprijzen van bepleisteren. De kostprijs van bepleisteren met bijvoorbeeld spachtelpleister ligt tussen €12,- en €23,- per m². Sausklaar stucwerk voor binnen heeft totaalprijzen tussen de €8,- en €24,- per m². In onderstaande prijstabel vindt u een overzicht van gemiddelde aanschafprijzen van meer soorten stucwerk.

Tabel: Wat kost stucwerk voor binnen?

Soort stucwerk voor binnen Gemiddelde prijs per m² * Kenmerken
Sierpleister: spachtelputz €12,- tot €23,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Sierpleister: rustiekputz €16,- – Stoot- en boenvast
– Iets grovere korrels dan spachtelputz
– Verkrijgbaar in vele kleuren
Sierpleister: granol €12,- tot €22,- – Talloze kleuren en patronen
– Door en door gekleurd
– Sterk; niet makkelijk te beschadigen
Spuitpleister €5,- tot €15,- – Machinaal aan te brengen
– Geschikt voor binnen en buiten
Behangklaar stucwerk €7,- tot €17,- – Maakt muur voldoende vlak voor het behangen
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,- – Volledig egaal
– Geschikt voor binnen
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten
Raapwerk €15,- tot €30,- – Om grote oneffenheden glad te strijken
– 7mm tot 50mm dikte
Beton Ciré €50,- – Slijtvast
– Waterdicht
– Ideaal voor keuken en badkamer
Mortex €55,- – Waterdicht
– Naadloos
– Relatief eenvoudig aan te brengen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal, montage en btw. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Sierpleister

Sierpleister is, zoals de naam al aangeeft, een laatste afwerklaag waarmee u uw muren een sierlijk uiterlijk geeft. Overschilderen is na het pleisteren niet meer nodig. Pleisteren met sierbepleistering is alleen mogelijk op een vlakke ondergrond. Kenmerkend voor sierbepleistering is de korrelstructuur. U heeft keuze uit verschillende soorten sierbepleistering, met ieder een eigen korrelstructuur. Hieronder leest u meer over spachtelpleister, rustiekpleister en granolpleister.

Spachtelputz

De eerste soort sierbepleistering is spachtelpleister. Spachtelpleister heeft een regelmatige korrelstructuur, waardoor het er nog steeds rustig uitziet, ondanks de structuur. U kiest zelf de korrelgrootte, tussen 1 en 2,5 millimeter. Hoe groter de korrel, hoe grover de structuur. U kunt spachtelputz ook op een buitenmuur laten aanbrengen.

De kosten van spachtelpleister liggen tussen €12,- en €23,- per m².

spachtelputz

Rustiekputz

Rustiekputz wordt ook wel barokpleister genoemd en zit qua structuur tussen spachtelputz en granolpleister in. Rustiekpleister heeft namelijk een fijne korrelstructuur van 1,5 of 1,8 millimeter, maar daarnaast ook kleine groefjes. De rustige en fijne structuur van deze pleisterwerken en plafonneerwerken is geschikt voor moderne woningen, zowel binnen als buiten.

Voor rustiekpleister betaalt u een gemiddelde kostprijs van €16,- per m². Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Granol

Granol was vooral in de jaren ’70 en ’80 zeer populair. Deze manier van pleisteren heeft de meest grove structuur van de verschillende soorten sierpleister.

De groeven variëren tussen 3 en 4 millimeter. De vakman voert het pleisteren met granolpleister op twee manier uit: in een waaierpatroon of een verticaal boomschorspatroon. Granolpleister is voor binnen en buiten geschikt.

De kosten van granolpleister liggen tussen de €12,- tot €22,- m².

spuitpleister Brussel

Spuitpleister

Zoekt u sneldrogende pleisterwerken voor uw woning in Brussel? Dan zijn spuitpleisterwerken de keuze voor u. Het bepleisteren van deze pleisterwerken en plafonneerwerken gebeurt, in tegenstelling tot ander stucwerk, niet met een spatel, maar het wordt op de muren gespoten. Een stucwerker brengt spuitpleisterwerken dus snel en eenvoudig aan. Een plakker kan binnen een halve dag meerdere kamers voorzien van een spuitpleisterlaag.

Oververven is met dit pleisterwerk niet nodig, de stukadoor voegt het kleurpigment naar uw keuze toe. Het efficiënte en snelle aanbrengen van gespoten pleisterwerken heeft een gunstige totaalprijs tot gevolg, waardoor steeds meer mensen in Brussel kiezen voor deze pleisterwerken.

U betaalt voor spuitpleisterwerken een totaalprijs van €5,- tot €15,- per vierkante meter. Meer weten over de prijs? Vraag dan vrijblijvend en gemakkelijk diverse offertes aan via het offerteformulier.

sausklaar stucen Brussel

Saus- of behangklaar stucen?

Wilt u een schoon afgewerkte muur die u gelijk kan overschilderen of behangen? Met behangklaar stucwerk is de wand na bepleisteren direct geschikt om behangen te worden of voor een laag sierbepleistering.

Een behangklare wand is niet geschikt om overheen te sauzen, omdat het oppervlak daar niet egaal genoeg voor is.

Als u een muur wel wilt oververven, laat u best sausklaar stucen. Met sausklaar stucwerk maakt de bezetter de muur egaal en glad. Na het drogen van het stucwerk is de oppervlakte direct klaar voor schilderwerk.

Benieuwd naar de kosten? Bepleisteren met behangklaar stucwerk kost tussen €7,- en €17,- per m² en sausklaar stucwerk tussen €8,- en €24,- per m².

Schuurwerk

Zoekt u geschikte bezettingswerken voor in uw badkamer in Brussel? Schuurwerken zijn een gipsachtige afwerking die goed in natte ruimtes toe te passen is. Deze plafonneerwerken regelen de vochthuishouding in huis. U heeft keuze uit grof of fijn stucwerk. De plakker brengt de pleisterlaag met een spaan aan, waarbij hij decoratieve cirkelvormen aanbrengt op wanden en plafonds. Hierdoor krijgt u het schuureffect.

Het is bij deze bezettingswerken belangrijk dat u alles door één bezetter laat uitvoeren, anders krijgt u grote verschillen in wanden of plafonds. De slag van de ene stukadoor is altijd net anders dan die van de andere.

Deze bezettingswerken kosten tussen €14,- tot €26,- per vierkante meter.

Raapwerk

Zitten er beschadigingen op uw wanden? Is het plafond in uw woonkamer of slaapkamer scheef? Met raapwerken krijgt een plakker uw wanden en plafonds weer recht. Raapwerken zijn eigenlijk niets anders dan een extra dikke pleisterlaag, tussen de 6 millimeter en 5 centimeter dik.

Bij het vervangen van een of keuken of na het verwijderen van een tegelmuur is dit stucwerk vaak nodig. Maar ook om een ronding te creëren bij een openhaard of een trap, is dit stootvast stucwerk geschikt. Raapwerken hebben wel een afwerklaag nodig, zoals sierpleister.

Voor deze bezettingswerken betaalt u tussen de €15,- tot €30,- per m². Vergelijk altijd offertes voor de exacte prijzen in uw situatie. Vrijblijvende prijsopgaven vraagt u eenvoudig en gemakkelijk aan via het offerteformulier.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Zoekt u pleisterwerken met een moderne betonlook? Beton Ciré kan worden toegepast als afwerking op vloeren, wanden en zelfs aanrechtbladen. In Brussel zijn deze bezettingswerken vooral populair in badkamers. De diepe grijze betontint geeft iedere badruimte een stoer uiterlijk. Wilt u liever warme aardetinten? Ook dat is mogelijk.

Betonstuc is een waterdichte wand- of vloerafwerking die bovendien niet glad wordt als er water op komt. Dat maakt deze pleisterwerken uitermate geschikt voor gebruik in de badruimte. Deze pleisterlaag is niet goedkoop, maar het stucwerk is nagenoeg onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur.

U betaalt een kostprijs van €50,- per m² voor betonstucwerk.

Mortex

In Brussel is stucwerk met betonlook de afgelopen jaren een trend geworden. Een betonlook geeft een moderne sfeer en doet iedere ruimte groter lijken. Mortex is naast een stijlvol materiaal ook erg functioneel. De stuclaag neemt geen vocht op, en vertoont geen vlekken. Net als beton ciré is mortexpleister toe te passen in badkamers, woonkamers en keukens, maar ook op meubels en trappen.

Het bezetten met mortex is niet eenvoudig, maar met een erkend stukadoorsbedrijf uit Brussel bent u verzekerd van een strak resultaat. Wilt u een aangepaste kleur of textuur? Een stuwerker regelt het voor u.

U betaalt €55,- per m² voor deze pleisterwerken.

pleisteren in Brussel

Nat versus droog pleisterwerk

Als u kiest voor het pleisteren van uw binnenmuren, dan heeft u de keuze uit nat en droog pleisterwerk. Het aanbrengen van sierpleister als spachelputz en granol, de gyprocwerken en andere methoden voor stucwerk vallen onder de natte pleisterwerken.

Waarom kiezen voor natte pleisterwerken?

Het voordeel van deze techniek is dat het tegen een lage prijs is toe te passen. Het toepassen van droog pleisterwerk bestaat meestal uit het monteren van gipsplaten.

Het voordeel hiervan is dat u dit zelf mag uitvoeren, zonder hulp van een bezetter, stukadoor of plafonneerders. Een stukadoorsbedrijf helpt u met plezier verder.

droogtijd stucwerk

Droogtijd van stucwerk

Na het aanbrengen van het stucwerk is het wachten tot het gedroogd is. De pleisterwerken worden nat aangebracht en drogen steeds verder op. Belangrijk is dat u na het bepleisteren niet meer aan het stucwerk komt, want het is op dat moment erg vatbaar voor schade. Begin daarom ook niet te vroeg met het afwerken van een muur of plafond.

Hoe lang moet bepleistering drogen?

De tijd om te drogen van bezettingswerken is afhankelijk van de dikte van de stuclaag, de ventilatie, de luchtvochtigheid van de omgeving en de temperatuur. Een stukadoorsbedrijf gebruikt een vuistregel om de tijd om te drogen te bepalen: 1 dag tijd om te drogen per 1 mm dikte aan aangebrachte bezettingswerken. Pas na deze tijd zal de muur of het plafond een egale kleur hebben.

Zoek niet langer naar een professionele stucwerker!

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan voor binnenstucwerk in Brussel!

Offertes aanvragen

Buitenpleisterwerken

Door uw buitenmuren te laten pleisteren door een stukadoor uit Brussel, krijgt uw woning weer een frisse look. Daarnaast beschermt het uw buitengevel. Buitenpleisterwerken zijn goed te combineren met het aanbrengen van isolatiemateriaal.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor uw buitenmuren.

Zo is het mogelijk om cementpleister of minerale pleistersoorten aan te brengen. Wilt u een moderne look? Werk dan de klassieke bakstenen weg en ga voor een gevelpleister. In verband met de tijd om te drogen is het niet mogelijk om het gehele jaar buitenpleisterwerk aan te brengen. De zomer en het najaar zijn het meeste geschikt vanwege het weer en de gunstige luchtvochtigheid.

Navigeer naar:  Gevel bepleisteren  |  Werkwijze bepleistering van de gevel  |  Gevel cementeren

Gevel bepleisteren Brussel

Wilt u uw woning in Brussel een nieuwe uitstraling geven? Met een gevelbekleding van stucwerk geeft u uw woning zowel een landelijke als een moderne uitstraling. U kiest zelf de juiste aanblik met de soort plakwerken en korrelgrote naar uw smaak.

Met buitenbepleistering geniet u van meerdere voordelen.

Zo zijn bezettingswerken een betaalbare manier om uw buitengevel af te werken of om oude gevels te renoveren. Een nieuwe pleisterlaag draagt daarnaast bij aan de isolatie van uw woning. Bovendien zijn pleisterwerken waterdicht en wel waterdamp doorlatend. Zo regelen de plakwerken de vochthuishouding in de buitenmuur. Als bij het gevel bepleisteren het uiterlijk van de voorgevel drastisch verandert, heeft u vaak een vergunning nodig. Meer informatie over deze vergunningen vindt u u op ruimtelijkeordening.be.

Werkwijze bepleistering van gevel

De stukadoor pakt het stucen van uw buitenmuren in verschillende stappen aan. Zoals in zoveel gevallen is ook bij pleisteren de voorbereiding het halve werk. Als eerste stap plaatst de bezetter steigers om overal goed bij te kunnen en plakt hij ramen, deuren en opritten af om ze te beschermen.

Na het plaatsen van hoek- en stopprofielen plaatst de vakman een wapeningsgaas en eventueel isolatiemateriaal. Deze gewapende onderlaag is nodig voor een kwalitatieve afwerking. Op de onderlaag brengt de stucwerker ten slotte de pleisterwerken, eventueel aan.

Met kunstharspleister is eerst nog een voorstrijklaag nodig. Nadien ruimt de bezetter alles op en maakt hij ramen en deuren schoon.

gevel cementeren

Gevel cementeren Brussel

Met het cementeren van uw buitengevel voorziet een bezetter de buitenmuur van een cementlaag. Deze goedkope gevelpleister wordt vooral toegepast als gevelrenovatie bij beschadigde of verouderde gevels. De gevelmuur ziet er na cementeren niet alleen als nieuw uit, maar hij is ook beter beschermd tegen allerlei weersinvloeden door het stevige cement.

Welke kleur wilt u?

Een gecementeerde gevelmuur heeft standaard een grijze kleur. Wilt u liever een andere kleur? Een expert kleurt het cementmengsel voor u. Zo is overschilderen niet nodig. Cementpleister laat in een dunne laag de oorspronkelijke structuur van de buitenmuur zien, maar met een dikkere laag is een gladde afwerking mogelijk.

Op zoek naar een goedkope stucwerker voor buitenstucwerk?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan bij stukadoorsbedrijven uit Brussel!

Meerdere gratis offertes

Soorten stucwerk voor buiten

Wilt u uw woning een moderne aanblik geven? Of wilt u juist een landelijke uitstraling bereiken met bezettingswerken? Met professioneel stucwerk kunt u alle kanten op. U heeft keuze uit verschillende soorten bezettingswerken voor buiten. In Brussel zijn sierbepleistering en cementbepleistering populair op buitengevels.

Met sierbepleistering laat u uw buitenmuren er als nieuw uitzien, waarbij u keuze heeft uit verschillende effecten en korrelgroottes. Of geef uw buitengevel een stoer aanzien met betonbepleistering. Lees hieronder meer over verschillende soorten buitenbepleistering.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor buiten  |  Gevelbepleistering  |  Cementbepleistering  |  Crepi  |  Crepi herstellen

prijzen stucwerk buiten

Prijzen stucwerk voor buiten

Bent u benieuwd naar de kostprijzen voor buitenbepleistering? In de prijstabel hieronder vindt u gemiddelde kostprijzen van allerlei soorten stucwerk voor de gevel.

Voor cementbepleistering betaalt u bijvoorbeeld tussen €18,- en €80,- euro per m² en voor minerale gevelbepleistering met isolatie tussen €80,- en €100,- per m².

In de prijstabel vindt u meer richtprijzen voor buitenstucwerk.

Tabel: Wat kost stucwerk voor buiten?

Soort stucwerk voor gevel Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, montagekosten en 6% btw)* Kenmerken
Gevelbepleistering: kunstharspleister Zonder isolatie: €72,-
Met isolatie: €90,- tot €110,-
– Dunne laag
– Weinig gevoelig voor scheuren en vervuiling
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Gevelbepleistering: minerale sierpleister Zonder isolatie: €64,-
Met isolatie: €80,- tot €100,-
– Kan ik dikke laag aangebracht worden
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Cementbepleistering €18,- tot €80,- – Structuur van de buitenmuur is nog steeds zichtbaar
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
Crepi Zonder isolatie: €40,- tot €80,-
Met isolatie: €100,- tot €140,-
– Goede bescherming tegen vocht
– Zeer breed kleurenpalet
– Egale afwerking
Sierpleister €12,- tot €80,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, die per aanbieder verschilt. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan.

gevelbepleistering Brussel

Gevelbepleistering Brussel

Gevelbepleistering is een betaalbare manier om uw buitengevel in Brussel af te werken, eventueel met isolatie. Bij kunstharspleister bestaat het bindmiddel uit kunsthars. De elastische pleisterlaag is minder gevoelig voor scheuren en vervuiling. Wel is kunstharspleister minder geschikt om oneffenheden weg te werken, omdat het in een dunne laag wordt aangebracht.

Minerale sierpleisterwerken worden van cement of kalk en water gemaakt. Deze ecologische pleisterlaag heeft een waterkerende werking. Minerale sierpleisterwerken zijn erg geschikt om oneffenheden weg te werken. De pleisterlaag is wel gevoeliger voor vuil, algen, mossen en scheurvorming.

U betaalt voor kunstharspleister tussen €72,- en €110,- per m² en voor een minerale sierpleisterlaag tussen €64,- en €100,- per m².

cementbepleistering Brussel

Cementbepleistering

Zitten er scheuren in de buitengevels van uw woning in Brussel? Of zijn de buitenmuren erg beschadigd? Cementpleister is een sneldrogende en zeer sterke pleistersoort, die erg geschikt is voor het opknappen van gevels. De laag zandcement laat gevels er weer als nieuw uitzien doordat kleurverschillen en oneffenheden weggewerkt worden.

Daarnaast is uw woning ook beter beschermd tegen weersinvloeden door het stevige cement.

Standaard heeft cementbepleistering een grijze kleur, maar als u liever een andere kleur wilt, is dit ook mogelijk. Het overschilderen van gevels is bij cementbepleistering dus niet nodig.

U betaalt voor cementbepleistering tussen €18,- en €80,- per m².

Crepi Brussel

Sierpleisterwerken staan ook wel bekend onder de naam crepipleister. Met dit stucwerk geeft u buitenmuren een schone afwerkingslaag. Er zijn twee soorten: synthetische en minerale crepipleister. Synthetische pleister op basis van siliconen is iets duurder, maar beschermt uw buitengevel beter tegen vervuiling en scheuren. Minerale gevelpleister is goedkoper, maar gevoeliger voor vuil, algen, mossen en scheurvorming.

Wilt u met nieuwe buitenbepleistering ook besparen op uw energiekosten? Kies dan voor een crepilaag op isolatiemateriaal. Isolatieplaten houden op koude dagen warmte binnen, waardoor u minder hoeft te stoken. Voor synthetische crepipleister betaalt u tussen €72,- en €110,- per m² en voor een minerale crepilaag tussen €64,- en €100,- per m².

crepi herstellen

Crepi herstellen

Is de crepilaag in slechte staat? Zitten er scheuren en beschadigingen in de gevelbekleding? Na een aantal jaar is het mogelijk dat uw crepibekleding aan een opknapbeurt toe is. Als de scheuren niet te groot zijn, vult een bezetter deze op met een buitenvuller. De scheurtjes blijven wel zichtbaar, maar uw gevel beschermt uw woning wel weer goed.

Als de crepilaag verkleurd is, is het mogelijk met een verflaag op te knappen. Gebruik daarvoor wel speciale verf. Als opknappen niet meer mogelijk is, is een nieuwe pleisterlaag de enige oplossing. Vraag een stukadoor uit Brussel naar de mogelijkheden van het herstellen van uw crepigevel.

pleisterwerken Brussel

Pleisterwerk herstellen

Brokkel het stucwerk op uw woning in Brussel af? Wilt weten wat u tegen gaten en scheuren in het stucwerk kunt doen? Kleine scheurtjes repareert u zelf met een reparatiepasta. Heeft u geen ervaring met stucen of zijn de beschadigingen te groot? Schakel dan voor een goed resultaat een professionele plakker in.

Een stucwerker verwijdert bij grote scheuren en gaten eerst al het loszittend stucwerk en maakt het werkgebied stofvrij. Daarna vult hij met een opvulmiddel de beschadiging op, eventueel met stucgaas om de kans op opnieuw scheuren te voorkomen. De stukadoor schuurt de overtollige gipsmortel bij zodat het weer een geheel vormt met de gevelmuur.

Wilt u de buitengevel van uw woning laten stucen?!

Een stukwerker uit Brussel voert het bezetten snel en vakkundig uit!

Vrijblijvend offertes aanvragen

gyprocwerken Brussel

Gyprocwerken Brussel

Pleisterwerken zijn ook zeer geschikt om een gyproc plafond en gyproc wanden netjes af te werken. In Brussel worden de gyproc plafonds zowel bij nieuwbouw als bij renovatie toegepast. Het plafond kunnen op iedere gewenste hoogte geplaatst worden en zo ruimte maken voor extra isolatie, ventilatiekanalen en leidingen. Strakke gyprocwerken maken het geheel helemaal af.

Niet alleen voor plafonds, maar ook in wanden kan gyproc toegepast worden. Afscheidingswanden in gyproc zijn een efficiënte en snelle manier om kamers opnieuw in te delen. Wilt u een raam of deuropening in de afscheidingswand? Dat is geen probleem. Met een schone binnenbepleistering krijgt u een strakke tussenwand.

Welke ruimte laten bepleisteren door plakker?

Met het stucen van wanden en plafonds worden deze geëgaliseerd met een cement of gipsgebonden stuc. Stucen is in elke ruimte in huis mogelijk. Wilt u graag cementstuc in de badkamer? Of sierbepleistering in de hal en woonkamer? Schakel voor het beste resultaat altijd vakkundige stucwerkers in. Een professionele stukadoor knapt graag de volgende ruimtes voor u op:

 • Woonkamer
 • Badkamer
 • Keuken
 • Slaapkamer
 • Garage

Zelf stucen of uitbesteden aan bezetter?

Twijfelt u nog of u een stukadoor wilt inschakelen of zelf wilt gaan stucen? Het is verstandig om stucen over te laten aan een erkende stukadoor uit Brussel. Goed stucwerk vereist namelijk vakkennis en ervaring. Alleen dan krijgt u het eindresultaat wat u voor ogen had. Een stukadoor heeft deze kennis en heeft jarenlange ervaring.

Dankzij de ervaring werkt een stukadoor snel en vooral efficiënt. Zo zit u niet lang in de rommel weet u zeker dat u een prachtig resultaat krijgt. Snel werken zorgt er daarnaast voor dat er minder kans is op ongelijkmatigheden.

Vergeet daarnaast niet dat stucen fysiek zwaar werk is.

Stukadoor in Brussel inschakelen, waarop letten?

Wilt u ook pleisterwerken laten aanbrengen in of op uw woning in Brussel? Voor een schoon en strak resultaat schakelt u best een professioneel stukadoor in. Hoe herkent u een betrouwbare stukadoor? Ten eerste kan een goede stucwerker u uitgebreid informeren over verschillende soorten bezettingswerken en verschillende materialen voor plakwerken. Ook voorziet een erkend bezetter u van deskundig en persoonlijk advies.

Waar moet u nog meer op letten?

De kostprijzen die verschillende stukadoren in uw regio hanteren kunnen flink uiteenlopen. Maak daarom slim gebruik van de offerteservice en ontdek gemakkelijk welke stukadoor in Brussel de laagste prijs biedt.

Bezetters voor nieuwbouw en renovatie

Zoekt u een bezetter voor de renovatie van uw doucheruimte? Of wilt u graag een strakke en stijlvolle uitstraling geven aan u plafonds en wanden in uw nieuwbouwwoning?

Een bezetter voert alle bezettingswerken in zowel nieuwbouw of bestaande woningen uit.

Of dat nu het vernieuwen van de wanden na het uitbreken van de keuken is, of binnenbepleistering in een nieuwbouwwoning.

Hij voert alle projecten met de grootste zorg en vakkundigheid uit, zodat u gegarandeerd bent van een kwaliteitsvolle afwerking.

stukadoor voordelen

Voordelen inschakelen stukadoor Brussel

Door een stukadoor in te schakelen profiteert u van een aantal voordelen. Een stukadoor zorgt met stucen voor perfect afgewerkte wanden, plafonds en gevels. Daarnaast voorziet de specialist uit Brussel u graag van deskundig advies. Wilt u gebruik maken van het verlaagde belasting-tarief van 6%? Laat dan uw bezettingswerken uitvoeren door een erkende specialist. De voordelen ten opzichte van doe-het-zelf:

 • Perfect afgewerkte muren
 • Snel en vakkundig resultaat
 • U hoeft geen materialen aan te schaffen
 • Verlaagd belasting-tarief
kosten stukadoor

Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar!

Wilt u pleisterwerken aan laten brengen? Heeft u een stukadoor nodig voor bezettingswerken, sierpleisterwerken of plakwerken? Of wilt u een nieuwe wand laten plaatsen met Gyprocwerken? Schakel dan een stukadoor in.

Ga direct naar de offertepagina en vul het offerteformulier in. Wij zorgen ervoor dat u een aantal offertes ontvangt van specialisten uit ons netwerk. De offertes zijn gratis en volledig vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vergelijk de aanbiedingen op prijs, aanbod en voorwaarden en kies een stukadoor uit Brussel voor uw pleisterwerk.