Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Hasselt

Woont u in Hasselt en bent u op zoek naar een ervaren stukadoor uit de regio die u kan helpen bij het bepleisteren van uw woning, het zetten van sierpleister of één van de andere pleister- en plakwerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionals hebben zich gespecialiseerd in de pleisterwerken, bezettingswerken, plakwerken en gyprocwerken, zodat u bij ons altijd snel en vakkundig wordt geholpen. Bij ons bent u tevens op de goede plek voor het inhuren van ervaren plafonneerders die uw plafond stucen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor stucwerk bij uw huis, of de kosten voor het pleisteren of herstellen van het plafond? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.

pleisterwerken Hasselt
bezetter Hasselt

Navigeer naar:

Pleisterwerken

De term pleisterwerken staat voor alle klussen die zich richten op het afwerken van binnen- en buitenmuren, plafonds en andere oppervlakken met natte of droge pleister. Het pleisteren van muren wordt ook wel aangeduid met de term stucwerk. Onder de pleisterwerken vallen dan ook technieken als het toepassen van sierpleister, het spuiten van spack en het voorbereiden van muur en plafond voor het pleisterwerk. Wilt u graag uw gevel laten bepleisteren? Wij werken samen met menig stukadoor in Hasselt die u met alle plezier van dienst is bij de diverse pleisterwerken. Vraag via de offertepagina vrijblijvend enkele prijsopgaven op maat aan.

Bezettingswerken

In Vlaanderen wordt ook regelmatig het begrip bezettingswerken gebruikt voor het aanduiden van de pleister- en plakwerken. De term bezettingswerken is echter breder dan dat. Zo vallen onder de bezettingswerken ook de gyprocwerken, het plaatsen van gevelisolatie en het aanbrengen van steenstrips op de gevel. Weet u nog niet waarmee u de buitenmuren wilt afwerken of hebt u een vraag over de voor- en nadelen van een bepaalde voor van bezetting? Een bezetter uit ons netwerk in Hasselt zal u van de benodigde informatie voorzien. Voor welke gevelafwerking u echter ook kiest, wij garanderen dat u door ons vakkundig zult worden geholpen tegen een scherpe prijs.

stucwerk Hasselt

Gyprocwerken

Een speciaal soort sierpleister dat wij steeds vaker toepassen bij klanten uit Hasselt is Gyproc. Het toepassen van dit Gyproc wordt ook wel aangeduid met de term gyprocwerken. Het uitvoeren van de gyprocwerken is eenvoudig door een stukadoor of bezetter uit te voeren. Gyproc heeft diverse voordelen. Zo is het bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen brand, en kunnen onze specialisten Gyproc gemakkelijker plaatsen dan andere vormen van stucwerk. Het toepassen van gyprocwerken is bovendien een zeer duurzame keuze, doordat Gyproc meerdere keren recycleerbaar is.

plakwerken stukadoor Hasselt

Plakwerken

Er is een grote variatie in termen die men gebruikt voor het aangeven van pleisterwerkzaamheden. Ook de term plakwerken wordt hier door menig stukadoor uit Hasselt voor gebruikt. Onder de plakwerken valt het aanbrengen van stucwerk, het pleisteren van de muren of het zorgen voor een mooie sierpleister. Voor het uitvoeren van de plakweren kunt u zowel een stukadoor als bezetter, of één van de plafonneerders uit ons netwerk inschakelen. Hebt u maar een beperkt budget? Voor een deel van de plakwerken kunt u zelf de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, zoals het herstellen van kleine beschadigingen. Dit scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke investering.

Wat is raapwerk?

Een gepleisterde muur bestaat over het algemeen uit meerdere lagen. Zo is daar eerst de constructieve ondergrond, vervolgens de pleisterdrager, de pleisterlaag en tot slot de afwerklaag. Tussen deze lagen zit soms nog een laag: de raaplaag. Het toepassen van een raaplaag is noodzakelijk in natte ruimtes zoals kelders en garages. Het effect van het raapwerk is dat hierdoor waterdoorslag minder snel voorkomt, en ook dat de muur vlakker is. De raaplaag is gemaakt van mortelspecie, die minimaal vijf centimeter dik is. Soms gaat het zelfs om meerdere centimeters voor een optimaal resultaat. Ook het aanbrengen van de raaplaag valt onder de bezettingswerken.

raapwerk Hasselt

Wilt u geholpen worden door een bezetter uit Hasselt voor bezettingswerken?

Vraag dan via onze offertepagina vrijblijvend een aantal offertes aan voor één van de pleisterwerken, wij helpen graag!

Offertes aanvragen

Spachtelputz

Eén van de vormen van sierpleister waar de specialisten uit ons netwerk regelmatig mee werken is Spachtelputz. Het leuke aan dit materiaal is dat het zorgt voor een korrelstructuur op de wanden of het plafond in uw slaapkamer of living. Spachtelputz is gemaakt van een kunsthars die men bindt met een wandafwerking. De korrelstructuur in deze sierpleister is afkomstig van kleine steenkorrels. Het is aan u om de gewenste korreldikte te bepalen. De dikte varieert van 0.5 tot 4 millimeter. De bijkomende voordelen van Spachtelputz zijn de stoot- en boenvastheid en de weersbestendigheid: ook voor buitenmuren kan men met Spachtelputz bepleisteren.

Muren en plafonds stucen

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Hasselt de vraag wat het verschil is tussen het stucen van de binnenmuren en het plafond, omdat wij hiervoor verschillende prijzen rekenen. Het antwoord hierop is eenvoudig: het stucen van het plafond is een stuk lastiger, omdat de stukadoor hierbij liggend op een steiger te werk gaat voor het beste resultaat. De bezetter is daarom langer bezig met de klus, wat betekent dat de arbeidskosten ook omhoog gaan. Wij adviseren bovendien om nooit zelf aan de slag te gaan met de stucwerkzaamheden: hiervoor is expertise vereist. Het is wel een optie om zelf wanden van Gyproc te creëren.

gyprocwerken stukadoor Hasselt

Slaapkamer stucen

Hebt u net een nieuwe woning gekocht in Hasselt en wil u het liefst één techniek gebruiken voor het behandelen van de binnenmuren en plafonds? Overweeg dan om de slaapkamer te stucen. De keuze voor deze techniek brengt enkele voordelen met zich mee, zoals een egaal en uniform resultaat en een frisse en moderne aanblik van de ruimte. U dient er wel rekening mee te houden dat de stuctechniek een grote investering vraagt. Het is daarom verstandig om eerst enkele offertes aan te vragen. Valt dit buiten uw budget? Overweeg dan om voor één van de overige bezettingswerken te kiezen, zoals het spuiten van latex.

beton cire muren

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Steeds meer klanten kiezen er tegenwoordig voor om ook de badkamer grondig te renoveren. De badkamerrenovatie bestaat uit meerdere onderdelen, zoals de installatie van nieuw sanitair en de vervanging van het badkamermeubilair. Ook het aanpakken van de badkamermuren is een onderdeel van de badkamerrenovatie. Een product dat zeer populair is voor badkamerwanden is Beton Ciré. Beton Ciré geeft een robuuste betonlook, die gecombineerd met gladde materialen een modern design vormt. Het aanbrengen van Beton Ciré is geen lastige klus, omdat dit grof mag gebeuren. Schaf hiervoor de juiste producten aan bij een bouwmarkt, en breng de Beton Ciré in een laagje van 2 millimeter aan.

plakwerken Hasselt

Sierpleister

Naast de standaard bezettingswerken en het pleisteren van de buitenmuren, is er ook bijzonder stucwerk dat wij uitvoeren. U moet hierbij onder andere denken aan het plaatsen van sierpleister. Sierpleister is een bepaalde vorm van stucwerk, dat zorgt voor een unieke sfeer in huis. Het plaatsen van sierpleister op de muren van een woning is relatief lastig, en het is dan ook verstandig hiervoor een ervaren bezetter in te schakelen. Bent u toch van plan om zelf de muren te stucen? Vraag dan een stukadoor om advies over de techniek die u zou kunnen gebruiken. Wij helpen u met alle plezier verder.

stucwerk decoratief

Decoratief stucwerk

Hoewel de meeste mensen denken dat de pleister- en stucwerken zich met name richten op praktische en duurzame resultaten, heeft het natuurlijk ook een decoratieve functie. Er bestaan dan ook meerdere technieken die de aanblik van ruimtes aanzienlijk verbeteren, zoals bijvoorbeeld de Italiaanse stuctechnieken. Daarnaast bestaat er de optie om uw plafond van sierlijsten te voorzien. Een sierlijst maakt men meestal van EPS of XPS, maar ook met standaard gipswerk is een sierlijst te maken. Vindt u geen sierlijsten naar uw wens? Het is bij sommige specialisten uit de regio een optie om uw sierlijst op maat te laten maken.

sierpleister Hasselt

Nat versus droog pleisterwerk

Het bepleisteren van de muren is zowel met droog als nat pleisterwerk mogelijk. Voor welke variant u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget en uitstraling. Onze plafonneerders werken bijvoorbeeld het liefst met droge pleister, omdat dit gemakkelijker te plaatsen is. Wilt de muren pleisteren met sierpleister als spachtelputz? Dan is enkel nat pleisterwerk een optie. De gryprocwerken vallen bovendien ook onder de natte pleisterwerken. Het voordeel van nat pleisteren is met name de lage prijs die hiervoor staat. Een bezetter zal dit snel en vakkundig voor u afhandelen.

spuitpleister stukadoor Hasselt

Spuitpleister

Binnen de plakwerken bestaan er vele technieken die een vakman zou kunnen gebruiken. Eén van de technieken waar wij u verder over willen informeren is het aanbrengen van spuitpleister. Het grote voordeel van spuitpleister is dat de specialist uit Hasselt hiervoor een machine (hoge drukspuit) gebruikt. Hierdoor is de klus een stuk sneller afgerond, en liggen de tarieven relatief laag. Voor het toepassen van een witte sierpleister rekent men gemiddeld €7,50 per vierkante meter. Voor de gekleurde variant ligt het gemiddelde rond de €8,- per vierkante meter. Spuitpleister is alleen een optie als de ondergrond egaal is, eventuele beschadigingen dient u eerst te herstellen.

muren pleisteren Hasselt

Pleisterwerk herstellen

Wanneer wij de muren van uw woning pleisteren, dan gaan wij er vanuit dat dit lange tijd in optimale conditie blijft. Het komt echter voor dat op termijn het stucwerk enigszins beschadigd raakt. Over het algemeen hoeft u niet een stukadoor uit Hasselt in te schakelen voor het herstellen van het stucwerk, dit is een relatief eenvoudige klus. Met name bij kleine scheurtjes in het stucwerk hoeft u deze niet opnieuw te stucen, maar is herstellen met standaard muurverf voldoende. Wrijf met een roller de verf goed in de scheurtjes van het stucwerk, en het probleem is waarschijnlijk verholpen.

gevelrenovatie Hasselt

Gevelrenovatie

Door de invloed van weer en wind zal het voorkomen dat na verloop van tijd de gevel versleten raakt. Dit is bijvoorbeeld te zien aan vochtplekken aan de bovenzijde van de buitenmuren, of door afbrokkelende voegen. Om te voorkomen dat er lekkage en andere vochtproblemen ontstaan, adviseren wij om dan te kiezen voor een gevelrenovatie. Bij een gevelrenovatie kan een stukadoor onder meer de gevelpleister herstellen, of het volledige oppervlak opnieuw pleisteren. Door de gevelrenovatie te combineren met andere klussen zoals het zetten van een Gyproc wand op de zolderruimte, bespaart u op de kluskosten.

Vrijblijvende prijsoffertes vergelijken van stukadoors uit uw regio?

Offertes aanvragen

Cementpleister

Binnen de pleisterwerken wordt gewerkt met diverse soorten pleister. Eén van de pleistersoorten waarmee wij graag werken is cementpleister. Cementpleister is een minerale mortel, die zowel op de muren buiten- en binnenshuis is aan te brengen. Er bestaan verschillende typen cementpleister, die worden verdeeld aan de hand van eigenschappen en toepassing. Het voordeel van cementpleister is dat het op de meeste ondergronden direct kan worden geplaatst. Wij adviseren onze klanten uit Hasselt meestal wel om dit stucwerk over te laten aan een stukadoor, om een zo goed mogelijk en langdurig resultaat te verkrijgen. Eventueel kunt u de cementpleister bij een bouwmarkt aanschaffen.

Gevelpleister

Wij spraken hierboven al over gevelbepleistering en de mogelijkheden die binnen de pleisterwerken liggen. Wanneer u een gevelpleister uit moet zoeken, dan is er een aantal zaken waar u aandacht aan moet besteden. Zo is het belangrijk om minimaal een jaar te wachten voor dat u een nieuwbouw woning laat stucen. Dit komt doordat het materiaal eerst moet werken voordat u dit vast mag leggen. Een tweede belangrijke voorwaarde is dat de ondergrond goed is voorbereid voordat u hierop bezettingswerken kunt uitvoeren. Let ten derde op de detaillering van de gevel. Zo voorkomt u dat er een gebrekkige muurventilatie optreedt, met vochtproblemen als gevolg.

gevelpleister Hasselt

Gevelbepleistering

De term gevelbepleistering staat voor één van de pleisterwerken die wij zeer regelmatig uitvoeren. Bij het pleisteren van de buitenmuur wordt een natte gevelpleister op de stenen aangebracht in een dunne laag. Deze gevelpleister moet vervolgens uitharden en kan daarna van een verflaag worden voorzien. Wij adviseren om het pleisteren over te laten aan een erkend stukadoor of bezetter uit Hasselt. Deze zal de gevel snel en vakkundig bepleisteren, en zorgt ervoor dat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet. Wilt u weten wat een stukadoor voor u kan betekenen op het gebied van de pleisterwerken? Wij helpen u graag verder.

stukadoor prijzen

Prijzen

De prijzen voor het bepleisteren van een muur en de inzet van plafonneerders en stukadoors hangen van verscheidene factoren af. Zo zal het aanbrengen van sierpleister duurder uitvallen dan standaard pleisterwerk, en is ook de grootte van het oppervlak van invloed op de prijzen. In een aantal gevallen is het bovendien voordeliger om het huidige stucwerk te laten herstellen, dan nieuw materiaal aan te brengen. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het bepleisteren van uw muren of plafond? Vraag dan vrijblijvend via onze offertepagina enkele prijsopgaven aan bij menig bezetter en stukadoor uit de regio van Hasselt. De stukadoors uit ons netwerk sturen u graag prijsoffertes op maat toe.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid & btw)*
Spuitpleister €8,- tot €15,-
Strak stucwerk (klaar voor behang) €12,- tot €20,-
Strak stucwerk (sausklaar) €14,- tot €24,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(behangklaar) €20,- tot €32,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(sausklaar) €22,- tot €34,-
Raapwerk €16,- tot €30,-
Schuurwerk €14,- tot €24,-
Sierpleister €15,- tot €100,-
Beton Ciré €20,- tot €85,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

bezettingswerken Hasselt

Vrijblijvend offertes vergelijken

Geef bij de aanvraag van een prijsindicatie nauwkeurig aan wat uw wensen zijn voor de pleisterwerken, gyprocwerken en plakwerken. Wij kunnen op basis daarvan meerdere offertes naar u toesturen. Het is aan u om deze prijsindicaties met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de stukadoor uit Hasselt die het beste bij u past. Ook voor het inhuren van plafonneerders of een schilder bent u bij ons aan het juiste adres. Onze plafonneerders hebben een ruime ervaring en zijn uitstekend gediplomeerd. Voor welke specialist uit ons netwerk u ook kiest, wij garanderen een snelle en vakkundig hulp.