Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Hasselt


Een stukadoor kan enorm veel voor u betekenen op het gebied van pleisterwerken en gyprocwerken. Hiermee kunt u de uitstraling van uw woonkamer, slaapkamer of welk ander vertrek dan ook enorm verbeteren. Dit zorgt uiteindelijk voor een vergroting van uw woongenot! Er is bij stucwerk en bezettingswerken enorm veel keuze zodat er altijd een sierpleister is dat goed bij u past.

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van plakwerken? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van diverse binnen- en buitenpleisterwerken? Zoek dan niet verder! Vraag vrijblijvend en eenvoudig meerdere offertes aan via het offerteformulier en vergelijk deze op prijs en aanbod.


stukadoor Hasselt

Wat doet een stukadoor?

De werkzaamheden van een stukadoor lopen flink uiteen. Eén van de meest bekende taken is het stucen van wanden en plafonds. De renovatie maakt het oppervlak mooi strak en egaal. Het is echter ook een mogelijkheid om een stukadoor in te schakelen voor diverse gyprocwerken of voor het aanbrengen van sierpleister. In Hasselt zijn er een aantal werkzaamheden die stukadoors op regelmatige basis uitvoeren:

 • het stucen van wanden en plafonds;
 • het bepleisteren van de gevel;
 • aanbrengen van sierpleister;
 • diverse soorten gyprocwerken;
 • realiseren van behang- of sausklare bezettingswerken.

Pleisterwerken

Onder de term pleisterwerken vallen alle klussen waarbij u uw muren en plafonds voorziet van een laag stucwerk. Zo vallen klussen als het bepleisteren van de gevel, het spuiten van latex en het aanbrengen van sierpleister op het plafond allen onder de categorie pleisterwerken. Naast pleisterwerken wordt hiervoor ook wel het begrip bezettingswerken gebruikt. Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Hasselt de vraag of er een verschil bestaat tussen pleisterwerken en bezettingswerken. Dit is echter niet het geval. Ook de benaming plakwerken betekent exact hetzelfde: het verzorgen van de afwerking van uw binnen- of buitenmuren.

Bezettingswerken

Zoals gezegd is bezettingswerken een andere benaming voor alle werkzaamheden die te maken hebben met bepleisteren en het toepassen van stucwerk. Een stukadoor wordt dan ook wel aangeduid met de term bezetter. Zoekt u naar een bezetter in Hasselt die u wil ondersteunen bij het pleisteren van het plafond, of het pleisteren van de gevel in combinatie met een speciale isolatielaag? Dan raden wij aan om onze offertepagina in te vullen. Wij beheren een netwerk van erkend specialisten die u graag informeren over de mogelijkheden en kosten van de bezettingswerken. Wij helpen u met plezier verder bij al het bezetting- en stucwerk.

gyprocwerken

Gyprocwerken

Wij gaven al aan dat ook Gyproc geschikt is voor stucwerk. Gyproc wordt meestal geleverd in speciale platen, die kunnen worden voorzien van extra isolatie voor zowel warmte als geluid. Het aanbrengen van Gyproc is daarom zeer eenvoudig, en hoeft u niet perse over te laten aan een erkend stukadoor uit Hasselt. Er bestaan diverse soorten Gyproc. Kies bijvoorbeeld voor Gyproc platen met een brandwerende werking. Bij een gyprocwerken specialist vindt u voorbeelden van de vele mogelijkheden. De kosten voor de gyprocwerken hangen af van een groot aantal factoren, zoals de afmeting en staat van het oppervlak.

plakwerken Hasselt

Plakwerken

Wie bij een stukadoorsfirma in Hasselt langsgaat, die zal wellicht verward raken door de vele termen die men gebruikt voor de stucwerken in en om huis. Eén van de termen waar wij regelmatig vragen over krijgen is de term plakwerken. Met de plakwerken bedoelt een stukadoor eenvoudig alle technieken die hij kan gebruiken voor het afhandelen van het binnenpleisterwerk. Onder de plakwerken vallen bijvoorbeeld het aanbrengen van sierpleister en het uitvoeren van de gyprocwerken. De kosten voor de plakwerken hangen dan ook sterk af van het soort plakwerk waarvoor u een vakman inschakelt. Alle plakwerken zorgen voor het behoud van de kwaliteit van de binnenmuren.

Wat is raapwerk?

Naast de bezettingswerken, plakwerken, pleister- en gyprocwerken, gebruiken stukadoors nog vele andere termen om hun werkzaamheden mee aan te duiden. De term raapwerk staat voor een klus die soms bij het creëren van een pleisterlaag hoort.

Een raaplaag is de laag die soms tussen de pleisterdrager en de pleisterlaag inzit. Het is een laag mortelspecie van minimaal 5mm dikte, die de muur of het plafond egaliseert, en voorkomt dat er minder snel waterdoorslag optreedt. Een raaplaag past men daarom het meeste toe bij natte ruimten, zoals kelders en garages. Of raapwerk noodzakelijk is kunt u het beste aan de stukadoor vragen.

raapwerk

Prijzen

De prijzen voor het bepleisteren van wanden en plafonds zijn zeer variabel. Zo moet u voor een standaard kalk-cement gevelbepleistering rekening houden met prijzen tussen de €40,- en €65,- per vierkante meter. De exacte prijs wordt dan beïnvloed door de afmeting van het te bepleisteren oppervlak, het materiaal waarmee wij moeten pleisteren en de bereikbaarheid van onder meer de gevel. Daarnaast is ook de staat van de ondergrond van invloed op de prijs. Bent u benieuwd naar de kosten voor pleisterwerken naar uw wensen? Aarzel dan niet om onze offertepagina in te vullen. Wij helpen u met alle plezier verder in Hasselt.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid & btw)*
Spuitpleister €8,- tot €15,-
Strak stucwerk (klaar voor behang) €12,- tot €20,-
Strak stucwerk (sausklaar) €14,- tot €24,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(behangklaar) €20,- tot €32,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(sausklaar) €22,- tot €34,-
Raapwerk €16,- tot €30,-
Schuurwerk €14,- tot €24,-
Sierpleister €15,- tot €100,-
Beton Ciré €20,- tot €85,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Zoekt u een bezetter uit Hasselt die uw muren en plafonds kan pleisteren?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vergelijk eenvoudig en snel de prijsoffertes van experts uit de regio.

Vrijblijvende offertes

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Natuurlijk zijn er verschillende factoren die de totaalprijs flink beïnvloeden. Allereerst is het soort bezettingswerken dat u gaat uitvoeren van groot belang: zo zijn binnenpleisterwerken voordeliger dan buitenpleisterwerken en betaalt u minder voor behangklaar pleisterwerk dan voor sierpleister. Een tweede belangrijke invloed is de bereikbaarheid van het oppervlak. Voor bezettingswerken op het plafond is meer precisie vereist dan voor het pleisteren van wanden, en daardoor liggen de totaalkosten een stuk hoger. Een derde invloed op de prijs is het arbeidsloon van de stukadoor. Deze verschilt per stukadoorsbedrijf: door de prijzen van diverse bedrijven met elkaar te vergelijken bent u verzekerd van de scherpste prijzen!

Verlaagd BTW-tarief?

Is uw woning ouder dan 10 jaar? Goed nieuws: over alle bezettingswerken betaalt u een gereduceerd BTW-tarief. U betaalt geen 21%, geen 9%, maar slechts 6% over alle materiaal- en arbeidskosten! Uiteraard zitten hier een aantal voorwaarden aan. Zo moeten de pleisterwerken plaatsvinden in een pand dat gebruikt wordt voor een permanente bewoning. Voor de pleisterwerken in kantoorpanden of vakantiehuizen betaalt u de bezetter wel het reguliere BTW-tarief. Ook moet de eindfactuur betaald worden door de eindgebruiker van het pand, de eigenaar of de huurder. Kijk op vlaanderen.be
of vraag een stukadoor uit Hasselt om meer informatie over het BTW-tarief voor de diverse pleisterwerken.

Binnenpleisterwerken

De meeste klanten schakelen een stukadoorsbedrijf uit Hasselt in voor het uitvoeren van diverse pleisterwerken. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hierbij om alle pleisterwerken die binnenshuis worden uitgevoerd. Bij deze pleisterwerken kunt u bijvoorbeeld denken aan het stucen van de woonkamer, maar ook het bezetten van de muren van kantoor- of winkelpanden behoort tot de plakwerken.

De voornaamste functie van pleisterwerken is het verbeteren van de uitstraling. Doordat u de keuze heeft uit diverse sierpleisters met verschillende structuren kunt u de sfeer in de kamer flink beïnvloeden.

Muur bezetten

Het bezetten van de muur kan op diverse manieren gedaan worden. Allereerst heeft u de keuze uit gladde pleisterwerken en sierpleister. Sierpleister is stootvast en beschadigingen vallen minder snel op. Dit komt met name van pas wanneer uw huisdieren of kleine kinderen heeft. Gladde pleisterwerken geven de ruimte juist een rustige en ruimtelijke sfeer. Wilt u de muur naderhand graag zelf nog afwerken door middel van sauzen of behangen? Kies dan voor saus- of behangklare pleisterwerken. Hierbij wordt de muur egaal en glad afgewerkt. Wanneer u de muur vervolgens zelf afwerkt, zijn er geen oneffenheden meer zichtbaar.

Plafond bezetten

Plafond bezetten

Hoewel een bezetter u snel en vakkundig zal helpen bij het stucen van muren en plafonds, werkt ons netwerk ook samen met professionals die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van het plafond. Deze professionals noemt men ook wel plafonneerders. Zij zullen uw plafonds snel en vakkundig stucen, met een materiaal naar uw keuze. Zo kan het stucwerk worden uitgevoerd met behulp van sierpleister, maar werkt men tevens met andere producten zoals latex en gyproc. Vanwege de lastige bereikbaarheid van plafonds, ligt de prijs voor deze pleisterwerken vaak iets hoger dan voor het bezetten van een muur.

gyprocwerken in Hasselt

Slaapkamer stucen

Laat u een woning in Hasselt bouwen en bent u bezig met het uitzoeken van de binnenpleisterwerken? Wat veel mensen niet weten is dat het een optie is om de slaapkamerwanden volledig te stucen. Het voordeel van stucen is dat u hiermee een egale en strakke aanblik creëert, wat in de huidige tijd zeer populair is. Het nadeel van het toepassen van de stucwerken is dat dit een hoge investering vraagt. Het is daarom verstandig om een ervaren bezetter eerst eens te vragen naar de mogelijke kosten, en op basis daarvan een beslissing te maken. Kies eventueel voor spuitpleister als alternatief.

buitenpleisterwerken in Hasselt

Buitenpleisterwerken

Naast binnenpleisterwerken kunt u via ons netwerk ook een stukadoor gespecialiseerd in buitenpleisterwerken vinden. Binnenpleisterwerken dienen voornamelijk ter verbetering van de uitstraling. Hoewel de pleisterwerken buitenshuis een positieve invloed hebben op de uitstraling van uw huis in Hasselt, dienen deze bezettingswerken vooral ter bescherming van de gevel. U voorkomt hiermee dat de gevelmuur wordt aangetast door de weersinvloeden van buitenaf en verlengt de levensduur. Een stukadoor is inzetbaar voor kleine projecten, zoals de buitenpleisterwerken van een woning, maar ook grotere oppervlakken zoals het bezetten van kantoorpanden voert hij graag voor u uit.

gevelbepleistering

Gevel bepleisteren

Eén van de meest voorkomende vormen van bepleisteren is de gevelbepleistering. Het pleisteren van gevels kan met behulp van verschillende materialen zoals zuivere kalk, pleister met een organische afwerking en een mengsel van kalk en cement. Het aanbrengen van gevelbepleistering kan het beste door een erkend stukadoor uit Hasselt worden gedaan. Zo weet u zeker dat het pleisteren van de gevel vakkundig gebeurt, en dat er geen kleine foutjes ontstaan. Pleisterwerken vereisen een grote nauwkeurigheid. Als u toch zelf aan de slag gaat met het pleisteren van de gevel, zoek dan op internet meer informatie over de bezettingswerken en de benodigde materialen.

Gevelpleister

Als u een keuze moet maken uit de diverse soorten beschikbare gevelpleister, dan moet u een keuze maken tussen minerale en kunstharspleisters. Wie graag een glad en strak oppervlak wil creëren kan het beste kiezen voor een kunstharspleister. Minerale pleisters (meestal op basis van cement) zijn ruwer en kunnen daarom ook op meerdere oppervlakken worden aangebracht. Minerale pleisters hebben bovendien een zelfreinigend effect, maar zij niet waterafstotend zoals de meeste kunstharspleisters. Hebt u een vraag over de opties voor gevelpleister bij uw woning in Hasselt? Laat dan een stukadoor u van advies op maat voorzien. Zodat u profiteert van een optimaal resultaat.

Cementpleister

Eén van de vele soorten gevelpleister die u bij onze pleisterwerken experts kunt verkrijgen, is cementpleister. Cementpleister is een droge minerale mortel, die wij zowel buiten als binnen als muurafwerking toepassen. Er zijn diverse vormen van cementpleister beschikbaar, die wij categoriseren op basis van de eigenschappen en samenstelling van het product. Zo produceert menig fabrikant speciale cementpleisters vermengd met kalk, en bieden wij ook lichtgewicht cementpleister aan. Welke soort pleister het meest geschikt is voor bij u thuis is afhankelijk van de eisen die u stelt en het budget waarover u beschikt.

Soorten stucwerk

Een stukadoor uit Hasselt werkt met vele verschillende soorten stucwerk. Kies voor glad stucwerk voor een ruimtelijk en strak resultaat of kies voor spachtelputz als u iets meer structuur in de ruimte wenst. Hierdoor ontstaat er een iets knusser resultaat. Een ander belangrijk voordeel van spachtelputz, is dat dit materiaal volledig stootvast is. De kans op beschadigingen is dus een stuk kleiner! In Hasselt zijn dit de meest populaire soorten bezettingswerken:

 • Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)
 • Glad stucwerk
 • Decoratief stucwerk
 • Spuitpleister

Sierpleister

Sierpleister is een speciale categorie binnen de pleisterwerken. Stucwerk is namelijk met behulp van diverse materialen en met verschillende methoden aan te brengen.

Voorbeelden daarvan zijn het spuiten van latex, maar ook het plamuren van standaard kalkpleister. Sierpleister heeft als effect dat niet alleen de muren bedekt worden, maar heeft tevens een decoratieve functie.

Bent u op zoek naar de beste methode van pleisteren? Een bezetter zal u adviseren over de diverse producten, of met u kijken naar de mogelijkheden voor gyprocwerken. Desgewenst is het ook een optie om plafonneerders in te huren voor het uitvoeren van de pleisterwerken in en om huis.

Vrijblijvende prijsoffertes vergelijken van stukadoors uit uw regio?

Gratis offertes

Spachtelputz

Spachtelputz is een product dat pleisterwerken experts en plafonneerders vaak inzetten. Spachtelputz bestaat uit een combinatie van kunsthars en steenkorrels. Deze korreltjes zorgen ervoor dat er een structuur ontstaat in het stucwerk. Dit heeft een extra decoratieve functie. Vaak kunt u voor het sierpleister kiezen uit korrels tussen de 0.5 en 4 millimeter dik. Voor het plafond wordt meestal een iets fijnere korrel genomen dan voor de muren. Het voordeel van spachtelputz is dat deze sierpleister stoot- en boenvast is, en gemakkelijk van een andere kleur is te voorzien. Vraag een stukadoor naar de mogelijkheden en bijbehorende tarieven.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Naast Gyproc, spuit- en sierpleister bestaan er natuurlijk nog vele andere materialen die een geschikt basismateriaal vormen voor het pleisterwerk bij u thuis. Een materiaal en techniek waar wij u nog niet verder over hebben geïnformeerd is de Beton Ciré. Beton Ciré wordt steeds populairder bij onze klanten in Hasselt, doordat het een stuctechniek is waarvoor niet per se de ondersteuning van een stukadoor nodig is. De waterbestendigheid en de authentieke uitstraling vormen andere voordelen van dit materiaal. Bent u enigszins handig met een opzetspaan? Overweeg dan om de Beton Ciré zelf aan te brengen. Een laagje van 2-3mm is al voldoende.

decoratief stucwerk in Hasselt

Decoratief stucwerk

Wij gaven hierboven al meer informatie over de mogelijkheden voor spachetlputz als vorm van sierpleister, maar wist u dat er nog veel meer sierpleister technieken bestaan? Zo werkt menig stukadoor regelmatig met Italiaanse stuctechnieken om uw living in zomersferen te brengen. Daarnaast is het een optie om het plafond van sierlijsten te voorzien. Sierlijsten maakt men van gips, wat betekent dat er niet heel hoge arbeidskosten aan ten grondslag liggen. Op het moment dat u voor sierlijsten kiest, dan krijgt u de keuze uit een ruim assortiment aan patronen en vormen. Er is altijd een sjabloon dat bij uw wensen past.

spuitpleister

Spuitpleister

Wanneer u een klein budget hebt voor het pleisteren van de wanden in uw woon- of slaapkamer, dan is de toepassing van spuitpleister wellicht een goed alternatief voor u. Bij het creëren van een laag spuitpleister maakt een bezetter gebruik van een hoge drukspuit. Doordat hij een machine gebruikt in plaats van een pleisterspaan, ligt de klustijd lager, wat ook de kosten naar beneden haalt. Voor wit spuitpleister betaalt u gemiddeld €7,50 per vierkante meter, de gekleurde variant kost circa €8,00 voor dezelfde afmeting. Het nadeel van spuitpleister is dat hiervoor een gladde ondergrond vereist is, u dient eventuele beschadigingen dus eerst te herstellen.

bezetter in Hasselt

Nat versus droog pleisterwerk

Binnen de pleisterwerken maken wij een onderscheid tussen nat en droog pleisterwerk. Beide technieken hebben voor- en nadelen, en het is dan ook afhankelijk van uw wensen op het gebied van tijd, budget en handigheid voor welke techniek u het beste kunt kiezen. Zo is nat pleisterwerk relatief goedkoop, maar moet u wel enige handigheid hebben met het bepleisteren, of een stukadoor inschakelen. Droge pleister (veelal gipsplaten) kunt u eenvoudig plaatsen, maar decoratie voorwerpen zijn lastig tegen gipsplaten muren te bevestigen. Benieuwd naar de opties en voorwaarden voor pleisterwerk bij u thuis in Hasselt? Onze specialisten informeren u met alle plezier.

droogtijd stuckwerk

Droogtijd van stucwerk

Bent u zich bewust van de hoeveelheid vocht die verwerkt wordt in de pleisterwerken? Het is daarom belangrijk om de bezettingswerken op natuurlijke wijze te laten drogen. Wat de exacte droogtijd is, verschilt bij alle bezettingswerken in Hasselt. Dit heeft onder andere te maken met de dikte van het materiaal, de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en de ventilatie. Er is dan ook niets dat u kunt doen om de droogtijd te verkorten. Houd qua droogtijd, per millimeter dikte aan aangebracht stucwerk, rekening met een gemiddelde droogtijd van 1 dag. Zorg voor een natuurlijke binnentemperatuur en ventileer voldoende. Op deze manier is de droogtijd van uw bezettingswerken zo kort mogelijk.

crepi herstellen

Crepi herstellen

Voor veel buitenmuren werd jaren terug gekozen voor crepi als basismateriaal. Hoewel crepi diverse voordelen met zich meebracht, bestaat de kans dat het ondertussen al enigszins verouderd is. Is de veroudering of scheuren van het oppervlak niet het gevolg van externe oorzaken? Dan is het bij menig stukadoorsfirma in Hasselt mogelijk om kosteloos de crepi te laten herstellen. Er bestaan verscheidene technieken om de crepi mee te herstellen. Welke techniek het beste is, hangt af van de oorzaak van de beschadigingen. Het werken met kalei als opvulling is vandaag de dag de meest gebruikte oplossing, omdat de kalei ook vochtbestendig is.

pleisterwerk in Hasselt herstellen

Pleisterwerk herstellen

Het herstellen van stucwerk is een klus die u eventueel eigenhandig kunt uitvoeren. Zeker bij kleinere scheurtjes is het mogelijk om in korte tijd het stucwerk weer in oude staat te herstellen. Maak hiervoor gebruik van gipsmortel of muurverf. Grote scheuren en gaten laten zich lastiger repareren. U moet dan eerst de loszittende delen met een schroevendraaier verwijderen en het gat vervolgens stofvrij maken. Vul het gat daarna met een speciaal vulmiddel dat u bij de lokale bouwmarkt in Hasselt vindt. Is het een terugkerende scheur? Plaats dan eerst stucgaas in het gat. Vraag desgewenst de hulp van een erkend stukadoor uit ons netwerk.

Zelf stucen een optie?

Als u een beperkt budget heeft dan is het zeker mogelijk om de juiste benodigdheden aan te schaffen en zelf aan de slag te gaan. In de realiteit zijn klanten op die manier echter niet veel goedkoper uit. Een stukadoor beschikt over al het juiste materiaal. Maar als u er een doe-het-zelf klus van maakt zal u dit zelf moeten aanschaffen. Bovendien komt het regelmatig voor dat mensen de pleisterwerken te dik of onregelmatig aanbrengen. Hierdoor bent u meer kwijt aan het materiaal en het eindresultaat is waarschijnlijk niet wat u ervan verwacht had. Het is daarom verstandig om de bezettingswerken over te laten aan een ervaren stukadoor uit Hasselt.

Zelf pleisterwerk herstellen

Stukadoor inschakelen, waar op letten?

Het inschakelen van een stukadoorsbedrijf is niet iets wat u dagelijks doet. Daarom geven wij u een aantal tips waar u op moet letten. De eerste tip is: let op eventueel bijkomende kosten. Denk aan voorrijkosten, een eventueel starttarief of extra materiaalkosten die niet in de totaalprijs zijn meegenomen. Maak duidelijke afspraken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Let daarnaast op of het stukadoorsbedrijf beschikt over één of meerdere keurmerken.

Voordelen inschakelen stukadoor Hasselt

 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
 • U bent verzekerd van kwalitatief vakwerk.
 • De wand- of plafondafwerking gaat jarenlang mee.
 • U hebt garantie op het geleverde werk.
stucwerk Hasselt

Vrijblijvend offertes vergelijken

Door de prijsopgaven van meerdere bezettingswerken experts uit Hasselt met elkaar te vergelijken is het mogelijk om tot wel 40% te besparen op de uiteindelijke investering. Wilt u weten welke bezettingswerken wij exact aanbieden of wat het uurtarief is van een erkend bezetter? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw hulpvraag beantwoorden, en helpen u graag verder. Naast stucwerk kunnen we ook de schilderwerken verzorgen. Elke stukadoor uit ons netwerk heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied en is uitstekend gediplomeerd.