Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Berlaar

Wilt u de muren of plafonds in uw huis eindelijk eens professioneel laten afwerken? Schakel dan de hulp van een erkend stukadoor in. Een stucwerker voert vele verschillende klussen uit op het gebied van stucwerk, bezettingswerken en pleisterwerken. Dankzij het brede aanbod aan sierpleister bepaalt u zelf welke uitstraling uw huis krijgt.

Is uw muurafwerking zodanig verouderd dat deze hoognodig vervangen moet worden? Of bent u de uitstraling van het oude behang zat geworden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! De stukadoors uit Berlaar helpen u bij het bepleisteren van oppervlakken zowel binnen- als buitenshuis. Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes.


stukadoor Berlaar

Wat doet een stukadoor?

Het vak stukadoor is voornamelijk bekend om het pleisteren van wanden en plafonds. Het takenpakket van een stucwerker is in de afgelopen jaren echter enorm uitgebreid. Zo kunnen zij het pleisteren van uw binnenmuur volledig verzorgen, zodat u niet meer hoeft te sauzen of behangen. Zelfs de plakwerken op gevels kunnen door een stukadoor uitgevoerd worden. In Berlaar zijn dit de meest voorkomende taken van stukadoorsbedrijven:

 • het bepleisteren van muren en plafonds;
 • het aanbrengen van sierpleister;
 • saus- of behangklare pleisterwerken aanbrengen;
 • het bezetten van de gevel;
 • diverse gyprocwerken.

Pleisterwerken Berlaar

Pleisterwerken zijn de basis van egale binnenmuren en plafonds. Een stukadoor uit Berlaar brengt zowel buitenbepleistering als binnenbepleistering aan. Op deze pagina leest u voornamelijk over nat pleisterwerk. Droog pleisterwerk noemen we meestal gyprocwerken. Hierbij brengt een stukadoorsbedrijf gipsplaten aan. Een beschadigde binnen- of buitenmuur werkt u netjes af met natte plakwerken, maar het is ook ideaal voor het pleisteren van uw nieuwbouwwoning. Er bestaan allemaal verschillende pleistersoorten. Een bezetter geeft u hier graag deskundig advies over. Na de pleisterwerk ziet de binnenmuur, buitengevel of het plafond er weer als nieuw uit!

Prijzen pleisterwerken

Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde kosten per pleistersoort. Gespoten stucwerk is het goedkoopste. De totaalprijs, inclusief arbeidskosten van het stukadoorsbedrijf en materiaal, ligt tussen de €5,- tot €15,- per vierkante meter. Gespoten stucwerk is namelijk eenvoudig en snel aan te brengen.

Kies voor gevelpleister met isolatie om te besparen op de energiekosten. De prijs ligt tussen de €100,- tot €140,- per vierkante meter, maar deze investering verdient u terug door de energiebesparing. De totaalprijs is afhankelijk van het materiaal dat er gebruikt wordt, de bezettingswerken en de afwerking.

Tabel: prijs voor pleisterwerken

Pleisterwerken Richtprijs materiaal per m² Richtprijs arbeid per m² Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid en btw)*
Spuitpleister €4,- tot €10,- €1,- tot €4,- €5,- tot €15,-
Behangklaar stucen €4,- tot €5,- €3,- tot €9,- €7,- tot €17,-
Sausklaar stucen €4,- tot €14,- €3,- tot €8,- €8,- tot €24,-
Schuurwerk €8,- tot €14,- €5,- tot €11,- €14,- tot €26,-
Raapwerk €8,- tot €16,- €6,- tot €12,- €15,- tot €30,-
Sierpleister €8,- tot €48,- €7,- tot €27,- €12,- tot €80,-
Cementeren €9,- tot €48,- €8,- tot €27,- €18,- tot €80,-
Betonstuc €10,- tot €53,- €9,- tot €29,- €20,- tot €85,-
Gevelbepleistering (crepi zonder isolatie) n.v.t. n.v.t. €40,- tot €80,-
Gevelbepleistering (crepi met isolatie) n.v.t. n.v.t. €100,- tot €140,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per aanbieder verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten.

Bespaar op de kosten van pleisterwerken!

Vergelijk altijd offertes van specialisten uit de regio Berlaar.

Gratis offertes

Wat is de prijs van een stukadoor?

De richtprijzen voor pleisterwerken liggen meestal tussen de €11,- en de €13,- per uur. Elke plakker uit de omgeving van Berlaar rekent een eigen uurtarief. De prijs wordt bepaald door de bezettingswerken die u wilt laten uitvoeren en het te bepleisteren oppervlak.

Wat is een volle meting?

Soms rekenen stukadoors met een volle meting, waarbij ook de raam- en deuroppervlaktes meegeteld worden. Het kost namelijk veel tijd om alles rondom de ramen en deuren netjes af te werken.

Verlaagd btw-tarief op pleisterwerken?

Voor verschillende renovatiewerken, waaronder de stucwerken, profiteert u in Vlaanderen van een blijvend verlaagd btw-tarief. U betaalt slechts 6% btw over zowel de arbeids- als de materiaalkosten.

Uiteraard zitten hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is het noodzakelijk dat uw huis in Berlaar ouder is dan 10 jaar. Ook heeft u enkel recht op het verlaagde tarief wanneer het gaat om een privéwoning. Meer informatie hierover vindt u op vlaanderen.be.

bezettingswerken Berlaar

Bezettingswerken Berlaar

Pleisterwerken door een stukadoorsbedrijf worden ook wel bezettingswerken genoemd. Door de binnenmuur of het plafond te bezetten, krijgt u een prachtige strakke afwerking. Het is verstandig om voor bezettingswerken een bezetter uit Berlaar in te schakelen. Bezettingswerken zijn namelijk niet eenvoudig en vereisen vakkennis.

Hoe lang duurt het drogen?

U moet rekening houden met de tijd voor het drogen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de dikte van de pleister en de luchtvochtigheid. Wilt u daarna nog muurafwerking zoals behang of muurverf laten aanbrengen? Dan moeten de bezettingswerken geheel gedroogd zijn.

plakwerken Berlaar

Plakwerken Berlaar

Net als bezettingswerken is plakwerken een andere naam voor pleisterwerken. Plakwerken worden zowel uitgevoerd bij bestaande- als bij nieuwbouwwoningen in Berlaar. De afwerking van het pleisteren van uw woning is afhankelijk van de plakwerken die u laat uitvoeren. Met kwalitatief plakwerk profiteert u van egale wanden zonder oneffenheden. Niet alleen zien de binnenmuren en plafonds er hierdoor mooier uit, het heeft ook invloed op de levensduur.

Voor plakwerken heeft een stukadoorsbedrijf een primer (voorstrijkmiddel), hoekbeschermers en stuc nodig. Daarnaast gebruiken ze een mixer, reilat, spackmes en een pleisterspaan. Met deze hulpmiddelen brengt hij de pleister aan op het oppervlak.

Binnenpleisterwerken

De meeste klanten schakelen een stukadoor in voor het uitvoeren van de binnenpleisterwerken in de woonkamer. Onder binnenpleisterwerken vallen diverse werkzaamheden. De meest bekende vorm is het bezetten van de muur of het plafond door plafonneerders. De pleisterwerken hebben een grote invloed op uw woongenot. Oneffenheden in de muur worden weggewerkt, waardoor er een glad en egaal oppervlak overblijft. Hierdoor lijkt de gestucte ruimte een stuk groter en lichter. Daarbij zorgen kwalitatieve bezettingswerken voor een waardevermeerdering van uw huis. De stukadoors uit Berlaar zijn ruim ervaren in het uitvoeren van verschillende soorten stucwerken. U kunt deze werkzaamheden dan ook met een gerust hart overlaten aan één van de experts uit uw regio.

Navigeer naar:  Muren bezetten  |  Plafond pleisteren  |  Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

muren bezetten in Berlaar

Muren bezetten Berlaar

Er zijn diverse redenen waarom het bezetten van de binnen- en buitenmuren een goed idee is. Wellicht heeft de binnenmuur flinke beschadigingen opgelopen en wilt u die laten repareren. Of misschien heeft u onlangs een nieuwe tussenwand gerealiseerd. Diverse bezettingswerken zijn in beide gevallen geschikte opties om de wand strak en egaal af te werken.

Professionals op het gebied van bezettingswerken maken hiervoor gebruik van diverse technieken en materialen. Zo kunt u ervoor kiezen om de binnenmuren met de hand te laten bezetten door een stukadoorsbedrijf, maar deze pleisterwerken zijn vaak kostbaar. Een tweede methode die steeds vaker gebruikt wordt, is spuitwerk met bijvoorbeeld spackpleister.

Plafond bezetten Berlaar

Plafond pleisteren Berlaar

Naast het bezetten van de binnenmuren, kunt u natuurlijk ook een stukadoor inschakelen voor de pleisterwerken op het plafond. Voordat de pleisterwerken op de plafonds kunnen worden aangebracht, dienen deze goed voorbereid te worden. De sierbepleistering moet namelijk op een egaal en vetvrij oppervlak worden aangebracht. Wanneer de ondergrond niet correct is voorbereid, dan is het goed mogelijk dat de bezettingswerken na verloop van tijd loslaten of beginnen af te brokkelen. De stukadoors uit Berlaar zijn ervaren in het bezetten van zowel wanden als plafonds, en garanderen een goede voorbereiding en afwerking. Het is daarom altijd aan te raden het bezetten over te laten aan een professional, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

Eerst verwijdert de bezetter de verlichting en dekt hij alles netjes af met afdekfolie. De binnenmuur of het plafond maakt hij vervolgens schoon. Ook oude verflagen of behang wordt eraf gehaald. Daarna brengt de stukadoor een voorstrijkmiddel aan. Het voorstrijkmiddel moet even drogen.

Wat gebeurt er daarna?

De stukadoor maakt ondertussen het pleister aan. Voor het aanbrengen van de pleisterlaag gebruikt hij een raapbord en een stukadoorstroffel. Met een speciale reilat strijkt hij de gehele wand of plafond glad. Wilt u liever geen glad resultaat na het pleisteren, maar een korrelige afwerking? Dan gebruikt de bezetter een speciaal pleistersoort en vaak geen reilat.

Een muur bepleisteren

Bekijk welke stappen een stukadoor volgt bij het pleisteren.

Op zoek naar een stukadoor voor pleisterwerken binnen?

Zoek niet verder! Vul het offerteformulier in voor een aantal aanbiedingen.

Gratis offertes ontvangen

Soorten stucwerk voor binnen

Er zijn verschillende soorten stukwerk geschikt voor bezettingswerken binnen en plafonneerwerken. Wist u dat u de keuze heeft uit allerlei kleuren en structuren binnenbepleistering? Rustiekputz heeft bijvoorbeeld een korrelig effect en spachtelpleister is gladder. Een ander soort stucwerk dat een stukadoor uit Berlaar vaak aanbrengt is granol. Voordeel van dit materiaal is dat het door en door gekleurd is en dat het sterk is. Het aanbrengen is echter niet gemakkelijk en vereist vakmanschap. Wilt u de wand later behangen of sauzen? Laat het dan behang- of sausklaar stucen.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor binnen  |  Sierpleister  |  Spuitpleister  |  Saus- of behangklaar stucen?  |  Schuurwerk  |  Raapwerk  |  Betonstuc  |  Nat versus droog pleisterwerk  |  Droogtijd

stucwerk Berlaar

Prijzen stucwerk voor binnen

Wilt u spachtelputz laten aanbrengen? De kosten liggen tussen de €12,- tot €23,- per vierkante meter. Rustiekpleister is goedkoper. Dit kost gemiddeld €16,- per vierkante meter. Behangklaar stucwerk kost rond de €7,- tot €17,- per vierkante meter en sausklaar stucwerk ongeveer €8,- tot €24,-. Bekijk de tabel voor nog meer prijsinformatie over binnenbepleistering en plafonneerwerken.

Tabel: Wat kost stucwerk voor binnen?

Soort stucwerk voor binnen Gemiddelde prijs per m² * Kenmerken
Sierpleister: spachtelputz €12,- tot €23,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Sierpleister: rustiekputz €16,- – Stoot- en boenvast
– Iets grovere korrels dan spachtelputz
– Verkrijgbaar in vele kleuren
Sierpleister: granol €12,- tot €22,- – Talloze kleuren en patronen
– Door en door gekleurd
– Sterk; niet makkelijk te beschadigen
Spuitpleister €5,- tot €15,- – Machinaal aan te brengen
– Geschikt voor binnen en buiten
Behangklaar stucwerk €7,- tot €17,- – Maakt muur voldoende vlak voor het behangen
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,- – Volledig egaal
– Geschikt voor binnen
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten
Raapwerk €15,- tot €30,- – Om grote oneffenheden glad te strijken
– 7mm tot 50mm dikte
Beton Ciré €50,- – Slijtvast
– Waterdicht
– Ideaal voor keuken en badkamer
Mortex €55,- – Waterdicht
– Naadloos
– Relatief eenvoudig aan te brengen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal, montage en btw. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Sierpleister

Sierpleister is zeer geschikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Er zijn verschillende soorten sierbepleistering verkrijgbaar in allerlei kleuren. Er is altijd een kleur die goed bij uw woning en interieur past. Hieronder leest u meer over de materialen voor het afwerken van de binnenmuren of het plafond.

Spachtelputz

De voordelen van spachtelpleister is dat het boen- en stootvast is, dat het kleurecht is en dat het geschikt is voor binnen en voor buiten. Het wordt gemaakt met gebroken marmerkorrels en een bindmiddel, meestal met een basis van kunststof. Deze pleistersoort is verkrijgbaar in verschillende structuren.

De kosten liggen tussen de €12,- tot €23,- per m².

spachtelputz Berlaar

Rustiekputz

Rustiekputz is geschikt voor binnen en voor buiten en heeft een grove structuur. Er zijn verschillende korreldiktes. Hoe groter de korreldikte, hoe grover de structuur is. Een binnenmuur met rustiekpleister heeft vaak lichte groefjes door de textuur. Het materiaal is stootvast en beschadigt dus niet snel. Bovendien is het afwasbaar en snel proper te maken.

Rustiekpleister kost gemiddeld €16,- m². Wilt u een exacte prijs? Vraag dan gratis offertes aan.

Granol

De meest grove structuur krijgt u met granolstucwerk. Voordeel is dat er vele kleuren verkrijgbaar zijn, maar dat u het ook eenvoudig kunt overschilderen.

Dit stucwerk heeft groefjes en putjes en de stukadoor kan het in verschillende patronen aanbrengen. Bijvoorbeeld een gedraaid- of waaiervormig patroon.

Granolstucwerk kost €12,- tot €22,- per m².

spuitpleister Berlaar

Spuitpleister

Eén van de soorten bezettingswerken waar wij het nog niet met u over hebben gehad is het toepassen van spuitpleister. Bij deze techniek gebruikt een bezetter uit ons netwerk een hogedrukspuit voor het bepleisteren van de buiten- of binnenmuren.

Het grote voordeel is de korte tijdsduur van het werk. Hierdoor bespaart u al snel tientallen euro’s op de volledig klus. Het nadeel van gespoten stuc is dat dit alleen toepasbaar is op gladde oppervlakten. U dient de binnen of buitenmuur dan ook eerst te repareren voordat u deze laat pleisteren.

De kosten voor spuitpleister aanbrengen liggen rond de €5,- tot €15,- per vierkante meter. Wilt u weten wat spuitpleister in uw situatie kost? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier.

sausklaar stucen in Berlaar

Saus- of behangklaar stucen?

Wilt u de wand later sauzen of behangen? Schakel dan een stukadoor in voor saus- of behangklaar stucwerk. Met sausklaar stucen krijgt u een egale wand. De stucwerker uit Berlaar let erop dat alle oneffenheden netjes zijn weggewerkt. Met een mooie afgewerkte egale ondergrond zien de wanden er na het sauzen mooier uit. Sausklaar stucen is duurder dan behangklaar stucwerk, want het kost meer tijd. Voor behangklaar stucen is er namelijk een minder egale ondergrond nodig. Na de pleisterwerken komt er immers nog een laag behang over, waardoor eventuele oneffenheden niet meer zichtbaar zijn.

Behangklaar stucwerk kost gemiddeld €7,- tot €17,- per m² en sausklaar stucen kost €8,- tot €24,- per m².

Schuurwerk

Schuurwerk wordt voornamelijk gebruikt voor het afwerken van plafonds. Het droogt wit op en u hoeft daarna geen plafondverf aan te brengen. De werken bestaan uit gips. Meestal brengt een stukadoor uit Berlaar een laag aan van 3 tot 5 millimeter. Voordeel van het gebruik van gips is dat het voordelig is voor de vochthuishouding in een woning. Deze plakwerken zijn voornamelijk decoratief. Door de wijze van aanbrengen zijn er verschillende texturen mogelijk. In plaats van gips gebruikt een stukwerker soms ook cement, dit levert een grovere structuur op.

De kosten voor schuurwerk liggen tussen de €14,- tot €26,- per vierkante meter.

Raapwerk

Raapwerken zijn geschikt voor het vlak maken van beschadigde wanden. Er wordt namelijk een dikke laag gipsmortel of specie aangebracht, waardoor alle grote oneffenheden weggewerkt worden. Het wordt ook gebruikt om scheve binnenmuren en plafonds bij te werken, zodat ze weerrecht zijn.

Een stukadoor uit Berlaar gebruikt raapwerken niet alleen bij beschadigde muuroppervlaktes, maar ook bij renovaties. Denk aan het vervangen van de badkamertegels of de keuken.

Raapwerken kosten gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter. Vergelijk altijd offertes voor de exacte prijzen. Vrijblijvende prijsopgaven vraagt u eenvoudig aan via het offerteformulier.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Beton ciré wordt altijd handmatig aangebracht op het muuroppervlak met vegende bewegingen. Deze veegbewegingen ziet u later terug en zorgen voor een authentieke uitstraling. Het is geschikt voor alle ondergronden, maar bij ondergronden met een zuigende werking is een voorstrijkmiddel nodig.

Het grootste voordeel van betonpleister is dat het waterdicht is. Dit maakt het uitermate geschikt voor de badkamerwanden of de keuken. Het materiaal wordt namelijk niet aangetast door condensatievocht of douchewater.

Er wordt ongeveer een laag van 2 à 3 millimeter aangebracht op het muuroppervlak. Bij ernstige beschadigingen is het nodig om een dikkere laag aan te brengen.

Het aanbrengen van beton ciré kost gemiddeld €50,- per m².

Mortex

Mortex is net als betonpleister waterdicht en heeft een betonlook. Er zijn maar twee lagen van 1 millimeter dikte nodig voor een waterdichte pleisterlaag. Het materiaal is niet alleen geschikt voor wanden en plafonds, maar ook voor trappen, zwembaden en zelfs vijvers. Het materiaal bestaat uit drie basisingrediënten, namelijk korrels, mengvloeistof en kleurpoeder. Door de samenstelling bepaalt u de structuur en de kleur.

Bescherm uw keuken- en badkamermuren met een coating!

Wanneer u mortexpleister wilt laten aanbrengen op de badkamermuren of de keuken is het verstandig om ook te kiezen voor een beschermende laag tegen vuil en zeepresten. Daarmee voorkomt u vlekken.

Mortex kost gemiddeld €55,- per vierkante meter.

pleisteren Berlaar

Nat versus droog pleisterwerk

Wanneer u pleisterwerk laat toepassen bij uw woning in Berlaar, dan hebt u de keuze uit zowel nat als droog pleisterwerk. Onder natte pleisterwerken verstaan wij het aanbrengen van de binnenmuren en plafonds met een dunne laag vloeibare pleistermateriaal. Droog pleisterwerk is het afdekken van een plafond of muur met gipsplaten.

Het voordeel van deze laatste variant is dat er geen water nodig is voor de bevestiging. Hierdoor is er geen droogtijd en kunt u de platen direct afwerken. Een groot voordeel van de natte pleisterwerken is de lage prijs die geldt voor het aanbrengen, dit scheelt per vierkante meter enkele euro’s.

droogtijd stucwerk

Droogtijd van stucwerk

Na het stucen door een bezetter van uw binnenmuren en plafonds, is het belangrijk dat u de pleisterwerken voldoende tijd om te drogen geeft. Het is belangrijk op de plakwerken geleidelijk aan op te laten drogen, omdat er anders het risico op scheurvorming ontstaat. De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van het materiaal, de samenstelling van de bezettingswerken, de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en de ventilatie in de ruimte. Gemiddeld kunt u rekening houden met 1 dag tijd om te drogen per elke millimeter stucwerk. Er is in principe niets dat u kunt doen om de tijd sneller te laten verlopen. Wel is het belangrijk om te zorgen voor een natuurlijke omgevingstemperatuur en voldoende ventilatie.

Mooie gladde en egale muren in uw woning in Berlaar?

Schakel dan een bezetter in voor stucwerk!

Offertes aanvragen

Buitenpleisterwerken

Naast pleisterwerken binnen, kunt u een bezetter uit Berlaar tevens inschakelen voor de pleisterwerken buitenshuis. In de meeste gevallen gaat het hier om het bezetten van de gevelwand van uw woning. Er zijn diverse redenen waarom u buitenpleisterwerken zou laten uitvoeren: dit zorgt natuurlijk voor een compleet andere uitstraling van het pand en daarbij beschermt het de gevelwand voor weersinvloeden van buitenaf. De buitenpleisterwerken zijn iets kostbaarder dan pleisterwerken binnenshuis. Ook kunnen de bezettingswerken buitenshuis niet het gehele jaar worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat het niet te vochtig en niet te warm is, omdat dit de droogtijd op negatieve wijze kan beïnvloeden.

Navigeer naar:  Gevel bepleisteren  |  Werkwijze bepleistering van de gevel  |  Gevel cementeren

Gevel bepleisteren Berlaar

De buitengevel laten bepleisteren door een bezetter heeft vele voordelen. Uw woning ziet er weer als nieuw uit, alles is egaal afgewerkt en vochtproblemen door binnendringend vocht zijn verleden tijd. Voor gevelpleister wordt meestal crepi gebruikt, maar er zijn ook andere pleistersoorten geschikt met een basis van kunststof of mineralen. Laat tegelijkertijd gevelisolatie aanbrengen om warmteverlies te voorkomen en te besparen op de kosten. Er wordt dan isolatiemateriaal en bepleistering aangebracht.

Welke structuur?

U kunt de gevelwand helemaal glad laten afwerken, maar uiteraard ook met structuur. De uiteindelijke structuur wordt bepaald door de korreldikte van de pleisterlaag. Als het uiterlijk van de gevel drastisch verandert, heeft u vaak wel een vergunning nodig. Meer informatie hierover vindt u op de website ruimtelijkeordening.be.

Werkwijze bepleistering van gevel

Het bepleisteren van een gevel bestaat uit drie stappen. Eerst begint de bezetter uit Berlaar met de voorbereidingen. Hij plakt alle ramen en deuren af, plaatst de steigers en reinigt de buitenmuur geheel. Ook worden er hoek- en stopprofielen aangebracht. Vervolgens plaatst de stukadoor een onderlaag. Dit is een wapeningsgaas en is nodig voor de hechting.

Op de wapeningslaag komt de pleisterlaag. Met een siliconenpleister is er altijd een voorstrijklaag nodig, bij minerale pleistermateriaal niet.

Wilt u ook gevelisolatie aanbrengen? Dan wordt er eerst isolatiemateriaal rechtstreeks op gevel aangebracht. Op de isolatie komt daarna de bewapening en de pleisterlaag.

gevel cementeren Berlaar

Gevel cementeren Berlaar

De gevelwand cementeren is één van de goedkoopste manieren van bepleistering. Cementeren wordt vaak gebruikt om beschadigingen weg te werken of kleurverschillen. Een dunne deklaag is voldoende om te zorgen dat kleurverschillen op de buitenmuur niet meer opvallen. Met een dunnere laag op bakstenen zijn de vormen van de oorspronkelijke steen nog steeds te zien. Gevels met veel beschadigingen heeft vaak een dikkere deklaag nodig. De gevels worden dan voorzien van een volledig dekkende laag. Het is niet nodig om de gevelwand na het cementeren te voorzien van muurverf, want de cement is in allerlei kleurtinten verkrijgbaar.

Wilt u pleisterwerken buiten laten uitvoeren?

Bespaar dan op de kosten door gratis prijsoffertes te vergelijken!

Meerdere gratis offertes

Soorten stucwerk voor buiten

Voor buiten zijn er verschillende stucwerken geschikt. Kunstharspleister is zeer geschikt voor een dunne laag. Het kunsthars maakt het stuc onder andere vochtbestendig. Minerale bepleistering is ook een optie. Voor een dikke laag wordt er meestal gekozen voor pleisterwerken met een minerale basis. Cementpleister is het goedkoopste en hierbij blijft de structuur van de buitenmuur zichtbaar. Voor bepleistering voor gevels wordt ook vaak crepi gebruikt. Voordeel is dat het pleisteren een egale afwerking geeft en beschermt tegen vocht.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor buiten  |  Gevelbepleistering  |  Cementbepleistering  |  Crepi  |  Crepi herstellen

prijzen stucwerk buiten

Prijzen stucwerk voor buiten

De totaalprijs voor stucwerk voor buiten is voornamelijk afhankelijk van het type stucwerk u kiest en de oppervlakte. Cementbepleistering kost gemiddeld tussen de €18,- tot €80,- per m². Crepi is iets duurder, namelijk per €40,- tot €80,- m². Met isolatie kost gemiddeld €100,- tot €140,- per vierkante meter.

Bespaar op de energiekosten!

De investering met isolatie verdient u weer terug door de besparing op de energiekosten. Bekijk de tabel voor alle prijsinformatie over stucwerk voor gevels.

Tabel: Wat kost stucwerk voor buiten?

Soort stucwerk voor gevel Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, montagekosten en 6% btw)* Kenmerken
Gevelbepleistering: kunstharspleister Zonder isolatie: €72,-
Met isolatie: €90,- tot €110,-
– Dunne laag
– Weinig gevoelig voor scheuren en vervuiling
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Gevelbepleistering: minerale sierpleister Zonder isolatie: €64,-
Met isolatie: €80,- tot €100,-
– Kan ik dikke laag aangebracht worden
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Cementbepleistering €18,- tot €80,- – Structuur van de buitenmuur is nog steeds zichtbaar
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
Crepi Zonder isolatie: €40,- tot €80,-
Met isolatie: €100,- tot €140,-
– Goede bescherming tegen vocht
– Zeer breed kleurenpalet
– Egale afwerking
Sierpleister €12,- tot €80,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, die per aanbieder verschilt. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan.

gevelbepleistering Berlaar

Gevelbepleistering Berlaar

Gevelbepleistering wordt gemaakt op minerale basis of met kunsthars. Kunstharspleister, ook wel synthetische sierpleister genoemd, is elastisch en scheurt niet snel. Het is helaas minder geschikt om oneffenheden weg te werken, want het wordt met een dunne laag aangebracht. Minerale pleisterwerken bestaan uit cement of kalk en andere grondstoffen. Denk aan zand kleurstoffen en water. Dit materiaal wordt ook wel een ecologische pleisterlaag genoemd en is dampopen. Nadeel van mineraal stucwerk is dat het gevoelig is voor groei van mossen en algen en sneller scheurt dan kunstharspleister.

De buitenmuur bepleisteren met kunstharspleister kost gemiddeld €72,- per m². Dit is zonder isolatie. Met isolatie kost het per m² rond de €90,- tot €110,-. Mineraal stucwerk, zonder isolatie, heeft een gemiddelde prijs van €64,- per vierkante meter en met isolatie gemiddeld €80,- tot €100,- per m².

cementbepleistering Berlaar

Cementbepleistering

Vaak denkt men in Berlaar dat cementbepleistering alleen in grijstinten verkrijgbaar is. Dit is echter niet het geval! Er zijn allerlei kleurvariaties mogelijk door de toevoeging van kleurstoffen. De dikte die nodig is op de muur is afhankelijk van de staat van de buitenmuur. Hoe meer oneffenheden, hoe dikker de laag moet zijn.

Wilt u dat de huidige structuur van de buitengevel zichtbaar blijft? Bijvoorbeeld de vorm van een gemetselde muur?

Kies dan voor een dunne laag. Cementpleister is dampopen, de gevelmuur blijft ademen na het aanbrengen. Met dampopen bepleistering voorkomt u vochtproblemen door condensatie.

De prijzen van cementbepleistering liggen tussen de €18,- tot €80,- per vierkante meter.

Crepi Berlaar

Crepi is zeer populair in de omgeving van Berlaar. Het aanbrengen van deze gevelpleister is alleen mogelijk op bakstenen. Er zijn verschillende crepisoorten, namelijk op basis van kunsthars, siliconen, siloxaan of mineralen. Siliconenpleister is zeer geschikt voor afwerking in combinatie met gevelisolatie en voor buitenmuren met kleine scheurtjes. Met crepipleister krijgt u een perfect afgewerkte en egale buitenmuur. Een gevelspecialist geeft u graag advies over de mogelijkheden en welk soort er geschikt is voor uw woning. Het materiaal is geschikt voor moderne en voor klassieke woningen.

Het aanbrengen van crepi zonder het plaatsen van isolatie kost gemiddeld €40,- tot €80,- per m². Wilt u uw woning wel isoleren? Houd dan rekening met kosten tussen de €100,- tot €140,- per m².

crepi herstellen in Berlaar

Crepi herstellen

Als uw buitenmuren al jaren geleden voorzien werden van een crepi-laag, dan is de kans groot dat u deze op een gegeven moment zult moeten laten herstellen. Het materiaal krijgt soms scheuren, of donkere vlekken door de weersinvloeden. De herstelling van de gevelpleister kunt u in sommige gevallen kosteloos laten afhandelen door een erkend stucbedrijf, mits de oorzaak niet te wijten is aan externe factoren. Er bestaan verscheidene mogelijkheden voor het repareren van de bovenlaag: breng bijvoorbeeld een nieuwe pleisterlaag met kalei aan om oneffenheden weg te werken, kies voor een buitenvuller voor het bijwerken van de scheurtjes of breng een verflaag aan.

pleisterwerken Berlaar

Pleisterwerk herstellen

Wanneer er beschadigingen komen aan het stucwerk dan is het belangrijk om deze snel te herstellen. Stucwerk zal over het algemeen in de hoeken scheuren omdat het materiaal relatief zacht is. Gelukkig kunt u dit redelijk snel zelf repareren.

Zo is het een optie haarscheurtjes te repareren met behulp van gipsmortel die u met een pleisterspaan over de scheurtjes aanbrengt. Laat het drogen en schuur naderhand de overdadige mortel met fijn schuurpapier weg. Een andere oplossing is het gebruik van muurverf. Door met een roller de grondverf in de scheur te wrijven zal de scheur in de meeste gevallen verdwijnen. Een stukadoor helpt u desgewenst graag.

Is de gevel toe aan een renovatie?

Met stucwerk ziet de gevel er weer als nieuw uit!

Vrijblijvend offertes aanvragen

gyprocwerken Berlaar

Gyprocwerken Berlaar

Gyprocwerken in Berlaar bestaan uit het plaatsen van platen van gyproc op wanden en uit het plaatsen van nieuwe wanden. Wilt u bijvoorbeeld de zolderkamer opdelen in meerdere ruimtes? Of een lelijke wand netjes afwerken? Dan heeft u een stucwerker nodig voor gyprocwerken. Ook voor het verlagen van een plafond door plafonneerders is gyproc zeer geschikt. Voor de vochtige ruimtes zijn er speciale vochtwerende platen van gyproc. Na het plaatsen van de gyproc kunt u het netjes en naadloos laten afwerken. De bezetter vult eerst de naden en de schroefgaten van de platen van gyproc en schildert of behangt de wand of plafond daarna.

Welke ruimte laten bepleisteren door plakker?

Met stucwerk door een professionele plakker ziet uw woning er weer fris en als nieuw uit. Voordeel van stucwerk is dat u ook direct alle oneffenheden laat verwijderen. U krijgt een mooi egaal resultaat. Doordat u de keuze heeft uit allerlei kleuren, is het niet nodig om het daarna grondverf aan te brengen. Voor de keuken of de badkamerruimte is het verstandig om te kiezen voor waterdichte pleisterwerken. Een plakker is u graag van dienst om één van de volgende ruimtes te bepleisteren:

 • Woonkamer
 • Badkamer
 • Keuken
 • Slaapkamer
 • Garage

Zelf stucen of uitbesteden aan bezetter?

Mensen vragen regelmatig of het mogelijk is om geld te besparen door zelf te gaan stucen in plaats vaneen plakker in te cshakelen. Er zijn diverse doe-het-zelf materialen verkrijgbaar, waarmee u zelf aan de slag kunt gaan.

Maar is dit een goede optie?

In de praktijk blijkt het egaal aanbrengen van de pleisterwerken enorm lastig. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, is de kans groot dat u de binnenmuren niet glad genoeg krijgt of een te dikke laag aanbrengt. Daarom is het altijd raadzaam de hulp van een expert uit Berlaar in te schakelen.

De plakker zal u bovendien adviseren over de verschillende soorten stucwerken, om zo tot een juiste keuze te komen.

Stukadoor in Berlaar inschakelen, waarop letten?

Vul het offerteformulier in voor een aantal gratis offertes van stukadoors uit de regio Berlaar voor pleisteren. Geen idee waar u op moet letten bij het inschakelen van een stucwerker? Wij hebben een aantal tips voor u!

Let ten eerste op de totaalprijs en hoe lang de pleisterwerken gaan duren. Wat is bij de totaalprijs inbegrepen, komen er extra kosten bij wanneer de klus langer duurt en hoe hoog zijn de voorrijkosten? Lees daarnaast de voorwaarden door en bekijk of de stukadoor keurmerken of andere certificering heeft.

Bezetters voor nieuwbouw en renovatie

Bezetters pleisteren niet alleen in bestaande woningen in Berlaar, maar ook in nieuwbouwwoningen. Een nieuwbouwwoning wordt meestal casco opgeleverd. Dit betekent dat er nog veel aan gedaan moet worden. U moet bijvoorbeeld de binnenmuren, de zolder en de badkamer nog helemaal afmaken.

Bij bestaande woningen gaat het vaak om een renovatie. Bijvoorbeeld een gevelrenovatie met nieuwe gevelpleister of het netjes afwerken van beschadigde wanden of plafonds. Ook het aanbrengen van sierlijsten is een mogelijkheid!

stukadoor voordelen

Voordelen inschakelen stukadoor Berlaar

 • U bent verzekerd van de beste kwaliteit.
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
 • De werken zijn in korte tijd afgerond.
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
kosten stukadoor Berlaar

Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar!

Ziet de gevelmuur er niet meer mooi uit? Met bezettingswerken zien de buitenmuren er weer als nieuw uit! Er zijn verschillende mogelijkheden voor stucwerk. Kies bijvoorbeeld voor het pleisteren van de wanden met een crepipleister of voor cementbepleistering. Wilt u pleisterwerken laten uitvoeren door een stukadoor? Betaal dan niet te veel! Vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen van specialisten uit de regio Berlaar. Voor het ontvangen van aanbiedingen hoeft u alleen het offerteformulier in te vullen. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.