Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Bornem

Bent u op zoek naar een stukadoor in Bornem? Zijn uw muren beschadigd en toe aan een opknapbeurt? Laat ze dan bepleisteren voor een frisse uitstraling. Schakel een stukadoor in voor al uw pleisterwerken en bezettingswerken. U hoeft zelf het zware werk niet te doen en geniet snel van prachtige muren en plafonds. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, de verschillende technieken, het aanbrengen van sierbepleistering en de gemiddelde kostprijzen.

Vraag eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan voor stootvast stucwerk. Vergelijk de gratis offertes op basis van totaalprijs, aanbod en voorwaarden. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaald. Kies de beste specialist uit Bornem voor het pleisteren of andere klussen!


stukadoor Bornem

Wat doet een stukadoor?

Zijn uw wanden beschadigd? Plafond niet meer mooi wit? Of is uw buitenmuur verweerd? Een stukadoor uit Bornem helpt u graag met pleisterwerken en bezettingswerken. Schakel een stukadoor in om de beschadigingen op uw binnen- en buitenmuren te repareren en te voorzien van stootvast stucwerk. De stukadoor zorgt voor een snel en vakkundig resultaat. Of dat nu gaat om een glad resultaat, met textuur of één met decoraties. Laat een stukadoor uw plafonds pleisteren voor een egaal resultaat. Kies bijvoorbeeld voor sierbepleistering voor een unieke uitstraling. Daarnaast voorziet een erkende stukadoor uit Bornem u graag van advies. Bijvoorbeeld over de meest geschikte techniek en pleister. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te besparen! Een stukadoor voor:

  • het aanbrengen van pleisterwerk;
  • het bezetten van een plafond;
  • plak- en raapwerken;
  • het klaarmaken van muren om te behangen of te sauzen.

Pleisterwerken Bornem

Als u op zoek gaat naar een ervaren stukadoor voor het uitvoeren van stucwerk bij u thuis, dan komt u al snel terecht bij professionals op het gebied van de pleisterwerken uit Bornem. Onder de term pleisterwerken vallen diverse klussen, waaronder het bezetten van binnen- en buitenmuren, het aanbrengen van sierpleister op het plafond, en het herstellen van beschadigde wanden.

Het uitvoeren van de pleisterwerken kost over het algemeen veel tijd en precisie, wat betekent dat het verstandig is hiervoor een erkend stukadoor uit Bornem in te schakelen. De exacte kosten voor de pleisterwerken hangen af van de klus en de hiervoor gebruikte materialen.

Prijzen pleisterwerken

Wilt u ook een nieuwe pleisterlaag op de wanden in uw woonkamer of slaapkamer laten aanbrengen? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten. Het is lastig om exacte kostprijzen te geven, want deze zijn van vele factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de soort bepleistering, de benodigde voorbereidingen en de kosten voor arbeid. In onderstaande prijstabel vindt u gemiddelde richtprijzen.

Wat kost sierbepleistering?

Een sierpleisterlaag kost bijvoorbeeld tussen €12,- en €80,- per m². Wilt u liever beton pleisterwerk? Dan betaalt u tussen €20,- en €85,- per m². In de prijstabel vindt u meer richtprijzen.

Tabel: prijs voor pleisterwerken

Pleisterwerken Richtprijs materiaal per m² Richtprijs arbeid per m² Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid en btw)*
Spuitpleister €4,- tot €10,- €1,- tot €4,- €5,- tot €15,-
Behangklaar stucen €4,- tot €5,- €3,- tot €9,- €7,- tot €17,-
Sausklaar stucen €4,- tot €14,- €3,- tot €8,- €8,- tot €24,-
Schuurwerk €8,- tot €14,- €5,- tot €11,- €14,- tot €26,-
Raapwerk €8,- tot €16,- €6,- tot €12,- €15,- tot €30,-
Sierpleister €8,- tot €48,- €7,- tot €27,- €12,- tot €80,-
Cementeren €9,- tot €48,- €8,- tot €27,- €18,- tot €80,-
Betonstuc €10,- tot €53,- €9,- tot €29,- €20,- tot €85,-
Gevelbepleistering (crepi zonder isolatie) n.v.t. n.v.t. €40,- tot €80,-
Gevelbepleistering (crepi met isolatie) n.v.t. n.v.t. €100,- tot €140,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per aanbieder verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten.

Vind een betaalbare en ervaren stucwerker uit Bornem!

Vergelijk offertes en kies zelf het stukadoorsbedrijf met de beste prijs.

Gratis offertes

Wat is de prijs van een stukadoor?

Een stukadoor heeft ruime ervaring om uw pleisterwerken vakkundig aan te brengen. Bovendien beschikt hij over de juiste materialen voor het bezetten van wanden en plafonds.

Een stukadoorsbedrijf hanteert twee verschillende methodes om de arbeidskosten te berekenen: per uur en per m². Over het algemeen spreekt een stukadoor een prijs per vierkante meter met u af.

Voor een kleine klus hanteert een stukadoorsbedrijf een uurtarief tussen €45,- en €50,-.

Verlaagd btw-tarief op pleisterwerken?

Een groot voordeel is dat u profiteert van een verlaagd belastingtarief. In plaats van het hoge tarief van 21% geldt het lage tarief belastingtarief. Om gebruik te maken van het lage tarief moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat u huis minstens 10 jaar oud moet zijn.

Daarnaast is het alleen van toepassing op privé-huizen of voor huizen die voor een klein gedeelte als bedrijf worden gebruikt. Tot slot moet u bij de premie aanvraag facturen van een erkend stukadoor uit Bornem meesturen. U krijgt dus alleen lagere belasting als u de pleisterwerken en bezettingswerken laat uitvoeren door een stukadoor of bezetter. Kijk voor alle voorwaarden op vlaanderen.be.

bezettingswerken Bornem

Bezettingswerken Bornem

Wilt u nieuwe pleisterwerken laten aanbrengen in of op uw woning in Bornem? Dan bent u misschien het begrip bezettingswerken wel eens tegengekomen. Met bezettingswerken worden alle plakwerken binnenshuis bedoeld. Het begrip bezettingswerken houdt dus hetzelfde in als pleisterwerken, of plakwerken. Zo heet een stukadoor ook wel een bezetter, of een plakker.

Bezettingswerken zijn zowel binnen als buiten mogelijk. Schakel altijd een professioneel bezetter in voor het pleisteren van uw wanden. Alleen dan weet u zeker dat u een strak en schoon resultaat krijgt, zonder hobbels en andere oneffenheden. Een stukadoor voert alle bezettingswerken graag voor u uit.

plakwerken in Bornem

Plakwerken Bornem

Een begrip dat staat voor verschillende pleisterwerken binnenshuis is plakwerken. De term plakwerken staat zowel voor klussen buiten- als binnenshuis, waaronder het pleisteren van de gevels en het bezetten van binnenmuren. Ook het gebruik van spuitpleisterwerken is een techniek die onder de plakwerken valt.

De mogelijkheden voor de plakwerken zijn zeer ruim: of u nu uw zolder wilt renoveren door het plaatsen van enkele Gyproc muurtjes, of bezig bent met de nieuwbouw van een schuur en hiervoor enkele plakwerken moet afhandelen, het is allemaal mogelijk. De kosten voor de plakwerken hangen af van de mate van voorbereidende werkzaamheden en uw eigen handigheid.

Binnenpleisterwerken

Een stukadoor gebruikt verschillende technieken voor binnenpleisterwerken. Voorbeelden van binnenbepleistering zijn het bezetten van uw binnenmuur, het stucen van wanden en het repareren en wegwerken van beschadigingen. Een plafonneerder is u met plafonneerwerken graag van dienst voor het opknappen van uw plafond, eventueel met sierlijsten. Een stukadoor of bezetter gebruikt verschillende technieken voor binnenbepleistering en plafonneerwerken. Houd rekening met de droogtijden van het stucwerk. Na het stucen mag u niet direct beginnen met sauzen of behangen. Dit heeft een negatief invloed op het eindresultaat.

Navigeer naar:  Muren bezetten  |  Plafond pleisteren  |  Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

muren bezetten Bornem

Muren bezetten Bornem

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is een plakker in de schakelen voor het stucen van uw wanden. Zitten er beschadigingen op uw muren en wilt u een egale laag creëren? Of wilt u een nieuwe tussenwand plaatsen? Met bezettingswerken zorgt u ervoor dat alle beschadigingen en oneffenheden worden weggewerkt. Zo krijg u een prachtig resultaat.

Waarom een vakman inschakelen?

Een stukadoor uit Bornem gebruikt speciale materialen en technieken om wanden bij het pleisteren strak en glad af te werken. Dat maak pleisteren echt vakwerk. Zo gebruikt hij een spatel voor stucen of juist een spuit voor een snel resultaat.

Plafond bezetten in Bornem

Plafond pleisteren Bornem

Eén van de meest populaire pleisterwerken is het stucen van de binnenmuren en het plafond. Schakel voor deze pleisterwerken en bezettingswerken altijd een specialist in. Het aanbrengen van stucwerk op uw plafond in Bornem vereist namelijk grote precisie en veel ervaring.

Alleen met de juiste techniek en snelheid krijgt u met plafonneerwerken een egaal resultaat. Bij het verkeerd aanbrengen van het stucwerk zult u snel foutjes opmerken. Het stucen van het plafond is duurder dan het stucen van een wand. Dit heeft te maken met de bereikbaarheid van het plafond. Soms maakt een bezetter bij plafonneerwerken gebruik van een steiger.

Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

Wilt u uw muren laten pleisteren en bent u benieuwd hoe een plakker zo’n project aanpakt? Een stukadoor doorloopt verschillende stappen, want de werkzaamheden houden meer in dan alleen het aanbrengen van de bepleistering. Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Een plakker doorloopt de volgende stappen bij het stucen van uw wanden:

  1. Het geven van advies over de juiste keuzes
  2. Vrijmaken van ruimte om goed te kunnen werken
  3. Schoonmaken van de muren
  4. Behandeling met een voorstrijkmiddel
  5. Aanbrengen van de pleisterwerken
  6. Gladstrijken van de bepleistering met een reilat

Een muur bepleisteren

Bekijk welke stappen een stukadoor volgt bij het pleisteren.

Zitten er beschadigingen op de wanden in uw woonruimte?

Schakel een bezetter uit Bornem in voor vakkundige pleisterwerken!

Gratis offertes ontvangen

Soorten stucwerk voor binnen

U heeft voor pleisterwerken voor binnen de keuze uit verschillende soorten. Weet u niet wat voor uw woning de juiste soort binnenbepleistering is? Vraag dan een erkend bezetter voor professioneel advies. Een plakker heeft ervaring met alle soorten pleisterwerken en geeft u graag meer informatie over binnenbepleistering.

In Bornem wordt voor binnenruimtes vaak gekozen voor sierpleisters of sausklaar stucwerk. Wilt u meer weten over deze plakwerken? Hieronder leest u meer over deze en andere bezettingswerken voor binnen en wat een stucwerker voor u betekent.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor binnen  |  Sierpleister  |  Spuitpleister  |  Saus- of behangklaar stucen?  |  Schuurwerk  |  Raapwerk  |  Betonstuc  |  Nat versus droog pleisterwerk  |  Droogtijd

stucwerk Bornem

Prijzen stucwerk voor binnen

Bent u benieuwd naar de kostprijzen van het laten stucen van uw binnenmuren door een erkend stucwerker in Bornem? In onderstaande tabel vindt u gemiddelde richtprijzen van allerlei bezettingswerken. Exacte kostprijzen geven van binnenbepleistering is lastig, omdat er vele factoren van invloed op de prijs zijn. Gemiddeld kosten spuitpleisterwerken tussen €5,- en €15,- per m² en betaalt u voor sausklaar stucwerk tussen €8,- en €24,- per m². Kijk in de tabel voor meer gemiddelde prijzen.

Tabel: Wat kost stucwerk voor binnen?

Soort stucwerk voor binnen Gemiddelde prijs per m² * Kenmerken
Sierpleister: spachtelputz €12,- tot €23,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Sierpleister: rustiekputz €16,- – Stoot- en boenvast
– Iets grovere korrels dan spachtelputz
– Verkrijgbaar in vele kleuren
Sierpleister: granol €12,- tot €22,- – Talloze kleuren en patronen
– Door en door gekleurd
– Sterk; niet makkelijk te beschadigen
Spuitpleister €5,- tot €15,- – Machinaal aan te brengen
– Geschikt voor binnen en buiten
Behangklaar stucwerk €7,- tot €17,- – Maakt muur voldoende vlak voor het behangen
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,- – Volledig egaal
– Geschikt voor binnen
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten
Raapwerk €15,- tot €30,- – Om grote oneffenheden glad te strijken
– 7mm tot 50mm dikte
Beton Ciré €50,- – Slijtvast
– Waterdicht
– Ideaal voor keuken en badkamer
Mortex €55,- – Waterdicht
– Naadloos
– Relatief eenvoudig aan te brengen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal, montage en btw. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Sierpleister

Sierpleisters zijn geschikt als laatste afwerklaag, in plaats van behang of muursaus. Omdat sierpleisterwerken in een dunne laag worden aangebracht, is het niet geschikt om grote oneffenheden weg te werken. Een vlakke ondergrond is belangrijk, om een goed resultaat te krijgen met sierpleister. De korrelstructuur in deze pleisterwerken geeft een sierlijk uiterlijk. Er zijn drie verschillende sierpleistersoorten. Hieronder leest u meer.

Spachtelputz

Spachtelputz is de sierpleistersoort met de fijnste korrelstructuur. Alle korrels in deze bezettingswerken hebben dezelfde grootte, zodat het eindresultaat er ondanks de korrelstructuur toch rustig uitziet, ook op buitenmuren. U kiest zelf de korrelgrootte, tussen 1 en 2,5 millimeter, en de door u gewenste kleur.

U betaalt voor deze plakwerken tussen €12,- tot €23,- per m².

spachtelputz Bornem

Rustiekputz

Rustiekputz is een iets grovere sierpleistersoort, die naast een korrelstructuur ook kleine groefjes heeft. Deze sierpleistersoort wordt ook wel barokpleister genoemd. De korrels in deze bezettingswerken hebben een grootte van 1,5 of 1,8 millimeter. Ondanks de korrels en de groefjes krijgt u met barokpleister een rustige en strak eindresultaat.

U betaalt voor deze sierpleister gemiddeld €16,- per m². Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Granol

Granol is de sierpleistersoort met de meest grove structuur. Het was vooral in de jaren ’70 en ’80 erg geliefd in Bornem. De groeven met een grootte van 3 of 4 millimeter zijn kenmerkend voor deze pleisterwerken. Een stukadoor brengt granol zowel binnen als buiten op twee verschillende manier aan: in een waaierpatroon of een verticaal boomschorspatroon.

De kostprijzen liggen tussen de €12,- tot €22,- m².

spuitpleister Bornem

Spuitpleister

Zoekt u plakwerken die zeer snel aan te brengen zijn? Doordat de stukadoor spuitpleisterwerken niet met een spatel aanbrengt, maar op de muren spuit, kan hij zeer efficiënt werken. Zo kan een plakker al in een halve dag meerdere ruimtes in uw woning in Bornem bepleisteren. De dunne laag heeft wel een gladde ondergrond nodig.

Overschilderen is bij deze plakwerken niet nodig, want u kiest zelf de kleur die u op uw wanden of plafond wenst. Een bezetter gebruikt kleurpigment om het mensen op de juiste kleur te krijgen.

U betaalt voor een spuitpleisterlaag kosten tussen €5,- tot €15,- per vierkante meter. Wilt u weten wat spuitpleister bij u in uw woning kost? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier.

sausklaar stucen Bornem

Saus- of behangklaar stucen?

Zijn de wanden in uw nieuwbouwwoning nog niet geschikt om te behangen of te sauzen? Behang en muurverf kan alleen op een nagenoeg vlakke wand aangebracht worden. Als er oneffenheden op de wand zitten, blijft u die zelfs door behang heen altijd zien. Laat dan behangklare pleisterwerken aanbrengen door een bezetter uit Bornem.

Wilt u de muur juist sauzen? Dan is nog een gladdere afwerking van de pleisterwerken nodig. U laat dan best binnenmuren sausklaar bepleisteren. Zodra het stukwerk is opgedroogd, kunt u het direct oververven.

U betaalt voor behangklaar stucwerk tussen €7,- en €17,- per m² en voor sausklaar stucwerk tussen €8,- en €24,- per m².

Schuurwerk

Zoekt u bezettingswerken met een bijzonder effect? Kijk dan eens naar geschuurde stucwerken. In Bornem kiezen veel mensen voor deze afwerking voor hun plafonds. De stukadoor brengt de gipsachtige afwerkingslaag met een spaan aan, waarbij hij decoratieve cirkelvormen aanbrengt. De decoratieve cirkels zorgen voor het schuureffect. Dit geeft op ieder moment van de dag een ander schaduweffect. Het is belangrijk om alle schuurwerken door één bezetter worden uitgevoerd, omdat de slag van geen stucwerker hetzelfde is. Zo krijgt u geen verschillen tussen het plafond en de wand.

Dit stucwerk voor binnen en buiten kost tussen €14,- tot €26,- per vierkante meter.

Raapwerk

Zitten er grote beschadigingen op uw wanden? Of is een van uw muren niet helemaal waterpas? Met raapwerken krijgt plakker uw wanden en plafonds weer recht en strak. Dit stucwerk is eigenlijk niet anders dan een extra dikke pleisterlaag, tussen 6 millimeter en 5 centimeter. In Bornem worden deze pleisterwerken vooral toegepast bij renovaties van de badkamer of keuken. Maar ook het aanbrengen van ronde vormen bij de trap of de openhaard is met deze pleisterwerken mogelijk. Nadien is nog wel een afwerklaag mogelijk, zoals sierpleister.

Voor deze bezettingswerken betaalt u tussen de €15,- tot €30,- per vierkante meter. Vergelijk altijd offertes voor de exacte prijzen. Vrijblijvende prijsopgaven vraagt u eenvoudig aan via het offerteformulier.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Zoekt u pleisterwerken met een moderne betonuitstraling? Kijk dan eens naar beton ciré. Deze pleisterwerken zijn niet enkel op wanden, maar ook op voeren of zelfs aanrechtbladen mogelijk. In Bornem wordt vaak voor toepassing in badkamers gekozen. Dat is ook niet verwonderlijk als u bedenkt dat betonstuc altijd waterdicht is en bovendien niet glad wordt wanneer er water op komt. U kiest met deze pleisterwerken dus niet alleen voor een schone, maar ook een mooie afwerking. De diepgrijze betontint geeft iedere badruimte een stoer uiterlijk. Wilt u liever een andere kleur dan grijs? U heeft ook keuze voor warme aardetinten.

U betaalt een kostprijs van €50,- per m² voor betonstucwerken.

Mortex

In Bornem is de betonlook de afgelopen jaren erg populair geworden. Beton geeft een moderne sfeer en doet iedere ruimte groter lijken. Mortex is een stucwerk met betonuitstraling. Deze pleisterwerken zijn naast zeer stijlvol ook erg functioneel. De stuclaag neemt geen vocht op en vertoont ook geen vlekken. Dat maakt deze bezettingswerken geschikt voor veel ruimtes, zoals de keuken, doucheruimte, maar ook op trappen. Het pleisteren met mortexpleister is niet eenvoudig, omdat de pleisterlaag uit meerdere componenten bestaat. Een erkend bezetter heeft ruime ervaring om u te verzekeren van een strak resultaat.

De kosten van deze pleisterwerken zijn €55,- per vierkante meter.

pleisteren var1]

Nat versus droog pleisterwerk

Bij het pleisteren van muren of het plafond, krijgt u bij menig stukadoorsfirma uit Bornem de keus uit nat en droog pleisterwerk. Voor welke variant u dient te kiezen hangt af van de eisen die u stelt, en het beschikbare budget. Over het algemeen geldt dat de droge pleisterwerken goedkoper uitvallen dan natte stucwerken. Dit komt doordat het aanbrengen minder tijd kost, en daardoor minder arbeidskrachten.

Waarom kiezen voor natte stucwerken?

Het voordeel van natte stucwerken is daarentegen dat het langer meegaat dan bijvoorbeeld de droge Gyproc. Laat u altijd goed informeren over het verschil tussen de gyprocwerken, natte stucwerken en andere technieken voor de beste oplossing.

droogtijd stucwerk

Droogtijd van stucwerk

Na het aanbrengen van pleisterwerken of bezettingswerken heeft u te maken met droogtijden. Dit is afhankelijk van meerdere factoren.

Ten eerste wordt de tijd beïnvloed door de dikte van het stucwerk. Hoe dikker het stucwerk, hoe langer het moet drogen. Ten tweede is de ventilatie van invloed. Hier kunt u niets aan veranderen als het gaat om de gevel, maar bij de slaapkamer is een goede ventilatie belangrijk.

Tot slot is de temperatuur en de luchtvochtigheid van invloed. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe langer u moet wachten. U kunt één dag drogen aan per mm aan dikte aangebracht materiaal.

Wilt u de plafonds in uw woning laten bepleisteren?

Vraag gratis vrijblijvende offertes aan bij plafonneerders uit Bornem.

Offertes aanvragen

Buitenpleisterwerken

Een stukadoor uit Bornem helpt u ook graag met uw buitenbepleistering. Laat bijvoorbeeld uw gevel professioneel pleisteren. U geeft uw buitenmuur hiermee niet alleen een nieuwe en frisse uitstraling, maar het verlengt ook de levensduur van uw buitenmuur aanzienlijk. Zorg ervoor dat eventuele beschadigingen voor het bepleisteren zijn hersteld. De stukadoor zorgt voor een goede reparatie, zodat hij daarna snel kan beginnen aan de pleisterwerken. Kies bijvoorbeeld voor witte pleister voor een modern uiterlijk of gekleurde pleister. Met buitenpleisterwerken beschermt u uw buitenmuur tegen alle weersinvloeden. Het aanbrengen van buitenbepleistering is niet het gehele jaar door mogelijk in verband met de weersomstandigheden.

Navigeer naar:  Gevel bepleisteren  |  Werkwijze bepleistering van de gevel  |  Gevel cementeren

Gevel bepleisteren Bornem

Wilt u uw huis in Bornem aan de buitenkant een nieuwe uitstraling geven? Of zoekt u een betaalbare en moderne gevelbekleding? Met pleisterwerken krijgt u altijd de uitstraling die u wenst. U kiest zelf de juist aanblik met de bepleistering, de korrelgrootte en de kleur. U bent met gevelbepleistering altijd in één keer klaar, want overschilderen is niet nodig!

Welke voordelen biedt gevelbepleistering?

Ook draagt een nieuwe pleisterlaag bij aan de isolatiewaarde van uw woning, helemaal als u voor het stucen extra isolatiemateriaal laat aanbrengen. Bovendien zijn alle bezettingswerken waterdicht, maar tegelijkertijd ook ademend. Zo bent u binnen goed geschermd tegen regenwater, maar kan vocht van binnen wel naar buiten toe. Meer informatie vindt u op de website ruimtelijkeordening.be.

Werkwijze bepleistering van gevel

Een stukadoorsbedrijf pakt het bepleisteren van uw buitenmuur in verschillende stappen aan. De werkzaamheden bestaan niet enkel uit het pleisteren zelf, maar u zult zien dat veel werk in de voorbereiding gaat zitten. De plakker begint met het plaatsen van steigers en het afplakken van ramen en deuren en zo nodig de oprit om deze te beschermen.

Wilt u direct ook de isolatie van uw woning aanpakken?

Laat dan de stucwerker een onderlaag van isolatieplaten aanbrengen. Het isolatiemateriaal en wapeningsgaas vormen samen de ondergrond voor de stuclaag. Met kunstharspleister is daarnaast ook een voorstrijklaag nodig. Na het aanbrengen van de pleisterwerken ruimte de stukadoor alles weer netjes op.

gevel cementeren Bornem

Gevel cementeren Bornem

Zoekt u geschikte pleisterwerken voor het renoveren van uw woning? Of wilt u een nieuwe pleisterlaag om grote beschadigingen weg te werken? In Bornem wordt vaak voor betaalbaar cementeren gekozen bij renovatiewerken. Met het cementeren van uw gevel voorziet een bezetter de buitenmuur van een cementlaag.

U kiest zelf voor een dunne laag, waarmee u de oorspronkelijke structuur blijft zien, of een strakke dikkere laag. Cementpleister heeft standaard een grijze kleur, maar u heeft ook keuze uit andere kleuren. Met deze goedkope gevelbepleistering laat u uw woning er weer als nieuw uitzien.

Wilt u uw buitenmuur laten bepleisteren?

Vergelijk offertes en vindt gemakkelijk een betaalbaar stukadoorsbedrijf uit Bornem.

Meerdere gratis offertes

Soorten stucwerk voor buiten

Denkt u erover de buitenkant van uw woning te laten voorzien van een nieuwe stuclaag? U heeft keuze uit verschillende soorten bepleistering voor buiten. U kiest met de juiste buitenbepleistering voor een moderne aanblik of juist een klassieke uitstraling. Met buitenpleister kunt u alle kanten op. In Bornem wordt op buitengevels vaak gekozen voor sierbepleistering of cementbepleistering.

U heeft bij deze buitenbepleistering keuze uit verschillende kleuren en effecten. Met sierbepleistering kiest u ook zelf de korrelgrootte. Hieronder leest u meer over verschillende soorten buitenpleister en de kostprijzen.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor buiten  |  Gevelbepleistering  |  Cementbepleistering  |  Crepi  |  Crepi herstellen

prijzen stucwerk buiten

Prijzen stucwerk voor buiten

Wilt u een stucwerker inschakelen voor het aanbrengen van bepleistering op uw buitengevel? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten.

In onderstaande prijstabel vindt u gemiddelde kostprijzen van allerlei soorten stootvast stucwerk voor gevels.

Zo betaalt u voor stucwerk met cement €18,- tot €80,- per m² en voor schuurwerken €14,- tot €26,- per m². In het volgende overzicht vindt u meer richtprijzen.

Tabel: Wat kost stucwerk voor buiten?

Soort stucwerk voor gevel Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, montagekosten en 6% btw)* Kenmerken
Gevelbepleistering: kunstharspleister Zonder isolatie: €72,-
Met isolatie: €90,- tot €110,-
– Dunne laag
– Weinig gevoelig voor scheuren en vervuiling
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Gevelbepleistering: minerale sierpleister Zonder isolatie: €64,-
Met isolatie: €80,- tot €100,-
– Kan ik dikke laag aangebracht worden
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Cementbepleistering €18,- tot €80,- – Structuur van de buitenmuur is nog steeds zichtbaar
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
Crepi Zonder isolatie: €40,- tot €80,-
Met isolatie: €100,- tot €140,-
– Goede bescherming tegen vocht
– Zeer breed kleurenpalet
– Egale afwerking
Sierpleister €12,- tot €80,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, die per aanbieder verschilt. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan.

gevelbepleistering Bornem

Gevelbepleistering Bornem

Het laten bepleisteren van de gevels van uw woning in Bornem heeft meerdere voordelen. U verhoogt met een betaalbare pleisterlaag onder meer de isolatiewaarde van uw woning, zeker als u ook extra isolatie laat aanbrengen. U heeft keuze uit twee soorten sierbepleistering. Minerale sierbepleistering is een ecologische pleisterlaag, die gevoeliger is voor scheuren, vlekken, mossen en algen.

Kunstharspleister is flexibeler en daarom beter bestand tegen scheuren en vervuiling. Deze sierbepleistering is wel duurder. U betaalt voor een minerale sierpleisterlaag tussen €64,- en €100,- per m² en voor kunstharspleister tussen €72,- en €110,- per m².

cementbepleistering Bornem

Cementbepleistering

Zitten er scheuren in de buitengevel van uw woning? Zoekt u een betaalbare buitenbepleistering om beschadigingen weg te werken? Dan is cementpleister wat u zoekt. Dit is een zeer sterke pleistersoort, die in Bornem veel gebruikt wordt voor het opknappen en renoveren van gevels. Met een nieuwe laag cementbepleistering ziet uw woning er weer als nieuw uit. De stucwerker werkt alle kleurverschillen en oneffenheden vakkundig wel.

De standaardkleur van cementbepleistering is grijs. Heeft u liever een andere kleur? Dat is geen probleem. Overschilderen is dus niet meer nodig, u bent in één keer klaar! U betaalt voor cementbepleistering tussen €18,- en €80,- per m².

Crepi Bornem

Crepipleister is een andere naam voor sierbepleistering. Met deze stucwerken geeft u zowel buitenmuren als wanden en plafonds binnen een schone afwerkingslaag. Er zijn twee soorten. Siliconenbepleistering is duurder, maar minder gevoelig voor scheuren en bevuiling. Minerale gevelbepleistering is goedkoper, maar minder goed bestand tegen beschadigingen en vuil.

Met nieuwe crepibepleistering draagt u al bij aan de energiewaarde van uw woning, maar met een extra isolatielaag bespaart u nog meer op de energiekosten. Een stucwerker vertelt u er graag meer over.

Voor een minerale crepilaag betaalt u tussen €64,- en €100,- per m² en voor een synthetische crepilaag tussen €72,- en €110,- per m².

crepi herstellen

Crepi herstellen

Wie de gevelmuren heeft laten bekleden met gevelpleister, zal merken dat na een groot aantal jaren scheuren in het geveloppervlak ontstaan.

Deze scheuren zijn meestal het gevolg van de weersinvloeden, maar mochten er geen externe oorzaken voor te vinden zijn, dan krijgt u de herstelkosten van de aanbieder uit Bornem terug. Dit dient dan wel binnen 10 jaar na het aanbrengen te gebeuren.

Is er wel een externe oorzaak voor de beschadigingen aan te wijzen? Dan krijgt u de keus uit verschillende methoden voor het repareren van de scheuren. De meest effectieve methode is het opnieuw pleisteren van de gevelmuur.

pleisterwerken Bornem

Pleisterwerk herstellen

Een stukadoor wordt niet alleen ingeschakeld voor het aanbrengen van pleisterlagen, ook het repareren van pleisterwerk hoort bij de werkzaamheden. De meeste pleisterlagen zullen door de weersinvloeden of eenvoudigweg door veroudering beschadigen. Dit betekent dat de aanblik vermindert, maar dat ook de isolatie of vochtbescherming wegvalt. Het is daarom van belang om deze direct te laten repareren door een bezettingswerken specialist uit Bornem.

Wat doet de vakman bij reparatie?

In de meeste gevallen is het opnieuw bepleisteren van de buitenmuren de meest duurzame oplossing, soms is een reparatie van de scheurtjes afdoende, dit is binnenshuis weleens het geval. Wel vormt reparatie maar een tijdelijke oplossing: de scheurtjes zullen weer terugkeren.