Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Borsbeek

Wilt u de gevel van uw woning in Borsbeek mooi laten afwerken? Of kunnen de binnenmuren een opknapbeurt gebruiken? Schakel dan de hulp van een stukadoor in! Met pleisterwerken worden alle muren en plafonds netjes afgewerkt. Alle oneffenheden zijn weggewerkt en de gevelmuur ziet er als nieuw uit.

Er zijn vele mogelijkheden voor stucwerk. Op deze pagina leest u alles over bezettingswerken. Ook geven wij u inzicht in de gemiddelde prijzen. Zodat u een idee heeft wat het pleisteren gaat kosten. Wilt u besparen op de totaalprijs? Dat kan door offertes van specialisten te vergelijken. Vul het offerteformulier in en kies het beste stukadoorsbedrijf!


stukadoor Borsbeek

Wat doet een stukadoor?

De werkzaamheden van een stukadoor lopen flink uiteen. Eén van de meest bekende taken is het pleisteren van wanden en plafonds. De renovatie maakt het oppervlak mooi strak en egaal. Het is echter ook een mogelijkheid om een stukadoor in te schakelen voor diverse gyprocwerken of voor het pleisteren met sierbepleistering. In Borsbeek zijn er een aantal werkzaamheden die een stukadoorsbedrijf op regelmatige basis uitvoert:

 • het stucen van wanden en plafonds;
 • het bepleisteren van de gevel;
 • aanbrengen van sierpleister;
 • diverse soorten gyprocwerken;
 • realiseren van behang- of sausklare bezettingswerken.

Pleisterwerken Borsbeek

Wilt u prachtige mooie egale binnenmuren en plafonds? Dan zijn pleisterwerken zeer geschikt! Door wanden en plafonds te bepleisteren worden alle oneffenheden weggewerkt en zien ze er weer als nieuw uit.

Voor plakwerken heeft u de keuze uit verschillende soorten materialen. Hierover leest u alles op deze pagina. We hebben het voornamelijk over natte plakwerken. Droge pleisterwerken staan beter bekend onder gyprocwerken. Hierbij worden er platen van gyproc aangebracht, bijvoorbeeld voor een nieuwe wand. Wilt u uw woning laten bezetten? Vraag dan advies aan een stukadoor over alle mogelijkheden.

Prijzen pleisterwerken

Benieuwd naar de totaalprijs voor de pleisterwerken? Dit is afhankelijk van vele factoren. In de volgende prijstabel staan alle gemiddelde kostprijzen per stucwerk. Gespoten bepleistering is het goedkoopste. Dit kost ongeveer €5,- tot €15,- per m². Deze prijs is inclusief de arbeidskosten van het stukadoorsbedrijf, de btw en het benodigde materiaal. Sausklaar stucwerk kost ongeveer €8,- tot €24,- per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat u het daarna nog verder moet laten afwerken met een verflaag. De kostprijzen komen dus iets hoger te liggen. Het is verstandig gevelbepleistering met isolatie aan te brengen. De buitengevel ziet er niet alleen als nieuw uit, maar u verdient de investering ook terug via de energiebesparing.

Tabel: prijs voor pleisterwerken

Pleisterwerken Richtprijs materiaal per m² Richtprijs arbeid per m² Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid en btw)*
Spuitpleister €4,- tot €10,- €1,- tot €4,- €5,- tot €15,-
Behangklaar stucen €4,- tot €5,- €3,- tot €9,- €7,- tot €17,-
Sausklaar stucen €4,- tot €14,- €3,- tot €8,- €8,- tot €24,-
Schuurwerk €8,- tot €14,- €5,- tot €11,- €14,- tot €26,-
Raapwerk €8,- tot €16,- €6,- tot €12,- €15,- tot €30,-
Sierpleister €8,- tot €48,- €7,- tot €27,- €12,- tot €80,-
Cementeren €9,- tot €48,- €8,- tot €27,- €18,- tot €80,-
Betonstuc €10,- tot €53,- €9,- tot €29,- €20,- tot €85,-
Gevelbepleistering (crepi zonder isolatie) n.v.t. n.v.t. €40,- tot €80,-
Gevelbepleistering (crepi met isolatie) n.v.t. n.v.t. €100,- tot €140,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per aanbieder verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten.

Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Vergelijk gratis offertes van stukadoors uit de omgeving van Borsbeek!

Gratis offertes

Wat is de prijs van een stukadoor?

Het gemiddelde uurtarief voor pleisterwerken ligt ongeveer tussen de €11,- en de €13,-. Hierbij geldt wel dat het uurtarief van het stukadoorsbedrijf afhankelijk is van vele factoren. Zo zijn gespoten pleisterwerken een stuk goedkoper, want het pleisteren gaat zeer snel.

Gevelpleistering met isolatie is duurder, omdat de stucwerker dan meer materiaal nodig heeft. Bovendien duren de plakwerken langer. De totaalprijs wordt ook nog aan de hand van het te bepleisteren oppervlak berekend.

Verlaagd btw-tarief op pleisterwerken?

Is uw woning ouder dan 10 jaar? Goed nieuws: over alle bezettingswerken betaalt u een gereduceerd btw-tarief. U betaalt geen 21%, geen 9%, maar slechts 6% over alle materiaal- en arbeidskosten! Uiteraard zitten hier een aantal voorwaarden aan. Zo moeten de pleisterwerken plaatsvinden in een pand dat gebruikt wordt voor een permanente bewoning. Voor de plakwerken in kantoorpanden of vakantiehuizen betaalt u de plakker wel het reguliere btw-tarief. Ook moet de eindfactuur betaald worden door de eindgebruiker van het pand, de eigenaar of de huurder. Kijk op vlaanderen.be of vraag een stukadoor uit Borsbeek om meer informatie over het btw-tarief voor de diverse pleisterwerken.

bezettingswerken Borsbeek

Bezettingswerken Borsbeek

Bezettingswerken is een andere benaming voor pleisterwerken en het toepassen van stucwerk. Een stukadoor noemen we daarom ook wel eens een bezetter. Laat de binnenmuur of het plafond door een professional bezetten. Dan ziet het er prachtig egaal en strak uit. Bovendien geeft de bezetter u deskundig advies over de plakwerken die u wilt laten uitvoeren.

Wist u dat u rekening moet houden met een droogtijd na het pleisteren? De bezettingswerken worden namelijk nat aangebracht. Pas na het drogen, en dit kan enkele dagen duren, kunt u de binnenmuren verder laten afwerken door een stukadoor. Bijvoorbeeld met een verflaag of sierlijsten.

plakwerken Borsbeek

Plakwerken Borsbeek

Voor plakwerken is het verstandig om een ervaren stukadoor in te schakelen. Dan bent u namelijk verzekerd het beste resultaat. Pleisteren is namelijk niet eenvoudig. Wanneer het verkeerd wordt aangebracht krijgt u niet het gewenste resultaat, ziet het er niet egaal uit en bovendien heeft het invloed op de levensduur.

Pleisterwerken worden ook wel eens plakwerken genoemd. Een plakker brengt bepleistering aan om wanden, plafonds en gevels mooi strak af te werken. Voor het pleisteren gebruikt hij onder andere een reilat, pleisterspaan en een spackmes. Soms is het nodig om het oppervlak eerst te behandelen met een primer voor een betere hechting.

Binnenpleisterwerken

De meeste klanten schakelen een stukadoorsbedrijf uit Borsbeek in voor het uitvoeren van diverse pleisterwerken. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hierbij om alle pleisterwerken die binnenshuis worden uitgevoerd. Bij deze pleisterwerken kunt u bijvoorbeeld denken aan het stucen van de woonkamer, maar ook het pleisteren van de wanden van kantoor- of winkelpanden behoort tot de plakwerken. De voornaamste functie van stucen is het verbeteren van de uitstraling. Doordat u de keuze heeft uit diverse sierpleisters met verschillende structuren kunt u de sfeer in de kamer flink beïnvloeden.

Navigeer naar:  Muren bezetten  |  Plafond pleisteren  |  Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

muren in Borsbeek bezetten

Muren bezetten Borsbeek

Het pleisteren van een wand kan op diverse manieren gedaan worden. Allereerst heeft u de keuze uit gladde pleisterwerken en sierpleister. Sierbepleistering is stootvast en beschadigingen vallen minder snel op. Dit komt met name van pas wanneer uw huisdieren of kleine kinderen heeft. Gladde pleisterwerken geven de ruimte juist een rustige en ruimtelijke sfeer. Wilt u de wand naderhand graag zelf nog afwerken door middel van sauzen of behangen? Kies dan voor saus- of behangklare pleisterwerken. Hierbij wordt de muur egaal en glad afgewerkt. Wanneer u de binnenmuur vervolgens zelf afwerkt, zijn er geen oneffenheden meer zichtbaar.

Plafond bezetten Borsbeek

Plafond pleisteren Borsbeek

Een bezetter u snel en vakkundig zal helpen bij het stucen van wanden en plafonds. Wanneer een bezetter zich gespecialiseerd heeft in plafondwerken noemen deze vakman ook wel een plafonneerder. De plafonneerders zullen uw plafonds snel en vakkundig stucen, met een materiaal naar uw keuze. Zo kan het stucwerk worden uitgevoerd met behulp van sierbepleistering, maar werkt men tevens met andere producten zoals latex en gyproc.

Vanwege de lastige bereikbaarheid van plafonds, ligt de prijs voor deze pleisterwerken vaak iets hoger dan voor een muur.

Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

Benieuwd wat een bezetter doet? Allereerst voert de stukadoor uit Borsbeek een aantal voorbereidingswerkzaamheden uit. Hij verwijdert de oude pleisterlagen, verflagen of het behang en maakt de te bepleisteren oppervlak schoon. Bij zuigende ondergronden is het nodig om een voorstrijkmiddel aan te brengen. Vervolgens brengt de bezetter pleistermateriaal aan. Hiervoor gebruikt hij een raapbord en een troffel.

Voor een glad resultaat gebruikt hij daarna nog een reilat. Er kan ook textuur aangebracht worden. Bijvoorbeeld met verschillende korreldiktes of vegende bewegingen. Na het pleisteren moet alles drogen.

Een muur bepleisteren

Bekijk welke stappen een stukadoor volgt bij het pleisteren.

Stukadoor nodig voor pleisterwerken binnen?

Via de offertedienst vindt u snel en eenvoudig de beste stukadoor!

Gratis offertes ontvangen

Soorten stucwerk voor binnen

Stucwerk is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Elk soort heeft zijn eigen voordelen en resultaat. Voor een glad resultaat is spachtelpleister bijvoorbeeld zeer geschikt. Liever wat meer structuur? Kies dan voor rustiekputz of granol. De korreldikte van de pleisterwerken is van zeer grote invloed op het eindresultaat. Het stucwerk is uiteraard ook te koop in diverse kleurtinten. Wilt u het liever sauzen of behangen? Ook dat is mogelijk met behang- en sausklaar stucwerk.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor binnen  |  Sierpleister  |  Spuitpleister  |  Saus- of behangklaar stucen?  |  Schuurwerk  |  Raapwerk  |  Betonstuc  |  Nat versus droog pleisterwerk  |  Droogtijd

stucwerk Borsbeek

Prijzen stucwerk voor binnen

Stootvast stucwerk heeft u met spachtel- en rustiekpleister. De totaalprijzen beginnen vanaf €12,- per vierkante meter. Gespoten pleisterwerken beginnen zelfs al vanaf €5,- per m², want het aanbrengen gaat dan zeer snel. Veel structuur? Kies dan voor een granolpleister. De totaalprijzen liggen tussen de €12,- tot €22,- per vierkante meter. Bekijk de tabel voor alle prijsinformatie voor stucen met binnenbepleistering.

Tabel: Wat kost stucwerk voor binnen?

Soort stucwerk voor binnen Gemiddelde prijs per m² * Kenmerken
Sierpleister: spachtelputz €12,- tot €23,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Sierpleister: rustiekputz €16,- – Stoot- en boenvast
– Iets grovere korrels dan spachtelputz
– Verkrijgbaar in vele kleuren
Sierpleister: granol €12,- tot €22,- – Talloze kleuren en patronen
– Door en door gekleurd
– Sterk; niet makkelijk te beschadigen
Spuitpleister €5,- tot €15,- – Machinaal aan te brengen
– Geschikt voor binnen en buiten
Behangklaar stucwerk €7,- tot €17,- – Maakt muur voldoende vlak voor het behangen
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,- – Volledig egaal
– Geschikt voor binnen
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten
Raapwerk €15,- tot €30,- – Om grote oneffenheden glad te strijken
– 7mm tot 50mm dikte
Beton Ciré €50,- – Slijtvast
– Waterdicht
– Ideaal voor keuken en badkamer
Mortex €55,- – Waterdicht
– Naadloos
– Relatief eenvoudig aan te brengen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal, montage en btw. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Sierpleister

Sierpleister wordt voornamelijk voor binnenbepleistering gebruikt. Met deze pleisterwerken krijgt u perfect afgewerkte binnenmuren en plafonds. U heeft de keuze uit verschillende materialen. Hieronder leest u daar meer over. De sierbepleistering is bovendien verkrijgbaar in allerlei kleurtinten. Dan hoeft u daarna niet meer te sauzen.

Spachtelputz

Spachtelpleister is zeer geschikt voor een gladde afwerking. Door te pleisteren met dit materiaal heeft u bovendien een afwerking dat boen- en stootvast is. Hierdoor blijft het langer mooi en eventuele vlekken kunt u eenvoudig kuisen. Spachtelputz wordt gemaakt van kleine marmerkorrels en een bindmiddel. Meestal wordt er kunststof of siliconen gebruikt voor de bindmiddel.

De kosten liggen tussen de €12,- tot €23,- per m².

spachtelputz Borsbeek

Rustiekputz

Dit materiaal is geschikt voor binnenmuren en voor buitenmuren. Het is namelijk vochtbestendig en bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Rustiekpleister is groffer van structuur, want er wordt gebruik gemaakt van dikkere korrels. Hoe dikker de korrels, hoe grover de pleisterwerken worden. Het materiaal gaat lang mee en beschadigt niet snel, want het is stootvast.

Deze pleisterwerken kost ongeveer €16,- per m². Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Granol

Granolstucwerk staat bekend om de grove structuur en bekende groefjes en putjes na de bezettingswerken. Een stukadoor uit Borsbeek brengt het aan in verschillende patronen. Denk hierbij aan een gedraaid patroon of een waaiervormig patroon. Welk patroon u kiest voor het stucwerk is van invloed op de uiteindelijke uitstraling.

Gemiddeld kosten pleisterwerken met granolstucwerk tussen de €12,- tot €22,- m².

spuitpleister Borsbeek

Spuitpleister

Het grootste voordeel van spuitpleister is dat het pleisteren zeer snel gaat. Voor deze pleisterwerken gebruikt een stucwerk een hogedrukspuit. Het is nodig om alles, behalve het te bepleisteren oppervlak, af te dekken. Nadeel van deze methode is dat het niet heel nauwkeurig is. Maar doordat het snel gaat, is de totaalprijs veel lager. Gespoten stucwerk is geschikt voor alle gladde oppervlakten en voor zowel binnen als buiten.

De kosten van gespoten pleisterwerken liggen tussen de €5,- tot €15,- per vierkante meter.

Meer weten over de prijs? Vraag dan vrijblijvend en gemakkelijk diverse offertes aan via het offerteformulier.

sausklaar stucen

Saus- of behangklaar stucen?

Veel pleisterwerken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maar het is ook mogelijk om een plafond of binnenmuur saus- of behangklaar af te werken. Nadat het stucwerk helemaal gedroogd is, dit kan een aantal dagen duren, kunt u dan muurverf of behang aanbrengen. Voor sausklare bezettingswerken zorgt de bezetter ervoor dat de gehele wand helemaal egaal wordt afgewerkt. Na sauzen ziet het er prachtig uit. Behangklaar stucwerk vergt een iets andere techniek, hierbij is het compleet wegwerken van alle oneffenheden iets minder belangrijk. Deze ziet u namelijk niet meer na het aanbrengen van behang.

Gemiddeld kost behangklaar €7,- tot €17,- per m² en sausklaar stucen kost ongeveer €8,- tot €24,- per m²

Schuurwerk

Wilt u het plafond netjes laten afwerken? Kies dan voor schuurwerk door een bezetter. Het grootste voordeel van schuurwerken voor plafonneerwerken is dat het helder wit opdroogt en dat u dus niet meer hoeft te witten.

Daarnaast hebt u keuze uit verschillende technieken voor het aanbrengen door een stukadoor. Dit heeft invloed op de uiteindelijke uitstraling. Schuurwerken zijn ook van positieve invloed op de vochthuishouding in uw woning in Borsbeek. Meestal gebruikt een stucwerker werk met een basis van gips, maar cement is ook een optie. Dit is vaak iets goedkoper, maar geeft een grovere structuur.

Schuurwerken kosten ongeveer €14,- tot €26,- per vierkante meter.

Raapwerk

Zijn de wanden ernstig beschadigt? Dan is er raapwerk nodig. Bij pleisterwerken wordt er meestal een pleisterlaag van een paar millimeter aangebracht. Raapwerken bestaan uit een laag van minstens 5 of meer millimeter. De pleisterlaag bestaat meestal uit gipsmortel of specie. Hiermee werkt een plakker alle oneffenheden weg. Uw wand ziet er dus weer als nieuw uit! Het kan daarnaast ook gebruikt worden voor plafonds. Een plakker uit Borsbeek gebruikt raapwerken voornamelijk bij renovaties, bijvoorbeeld nadat een tegels verwijderd zijn.

De prijzen van raapwerken liggen tussen de €15,- tot €30,- per vierkante meter. Vergelijk altijd offertes voor de exacte prijzen. Vrijblijvende prijsopgaven vraagt u eenvoudig aan via het offerteformulier.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Een stukadoor uit Borsbeek brengt beton ciré met vegende bewegingen aan. Deze techniek beïnvloedt de uiteindelijke uitstraling. De vegende bewegingen ziet u namelijk terug en dit geeft een mooi effect. Bij ondergronden met een zuigende werking is het nodig om eerst een voorstrijkmiddel aan te brengen. Betonstuc is verder geschikt voor alle soorten ondergronden, zowel gladde als met structuur. Meestal brengt de bezetter een laag aan van 2 à 3 millimeter dikte. Soms is er een dikkere laag nodig, bijvoorbeeld bij ernstig beschadigde oppervlaktes. Deze betonpleister wordt ook vaak toegepast in badkamers en keukens, want het is waterdicht.

Beton ciré kost gemiddeld €50,- per m².

Mortex

Mortex is waterdicht en daarom zeer geschikt voor pleisterwerken in badkamers en keukens. Dit stucwerk wordt aangebracht met twee lagen van 1 millimeter dikte. Hierdoor is het minder geschikt voor het wegwerken van grote oneffenheden. Mortex bestaat uit een mengvloeistof (het bindmiddel), kleurpoeder en korrels. De dikte van de korrels bepaalt de uiteindelijke structuur. Dit kan van zeer fijn tot zeer grof. Voor bezettingswerken met mortexpleister in de badkamerruimte of de keuken is het verstandig om een beschermende laag aan te brengen. Dan kunt u het vuil, vet en zeepresten gemakkelijker kuisen.

Bezetten met mortexpleister kost ongeveer €55,- per m².

pleisteren in Borsbeek

Nat versus droog pleisterwerk

Binnen de pleisterwerken en plafonneerwerken maken wij een onderscheid tussen nat en droog pleisterwerk. Beide technieken hebben voor- en nadelen, en het is dan ook afhankelijk van uw wensen op het gebied van tijd, budget en handigheid voor welke techniek u het best kiest. Zo zijn natte pleisterwerken relatief goedkoop, maar moet u wel enige handigheid hebben met het bepleisteren, of een stukadoor inschakelen.

Droge pleister (veelal gipsplaten) kunt u eenvoudig plaatsen, maar decoratie voorwerpen zijn lastig tegen gipsplaten binnenmuren te bevestigen. Benieuwd naar de opties en voorwaarden voor pleisterwerk bij u thuis in Borsbeek? Onze specialisten informeren u met alle plezier.

droogtijd stucwerk

Droogtijd van stucwerk

Bent u zich bewust van de hoeveelheid vocht die verwerkt wordt in de bezettingswerken? Het is daarom belangrijk om de bezettingswerken op natuurlijke wijze te laten drogen. Wat de exacte tijd om te drogen is, verschilt bij alle bezettingswerken in Borsbeek. Dit heeft onder andere te maken met de dikte van het materiaal, de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en de ventilatie. Er is dan ook niets dat u kunt doen om de droogtijd te verkorten. Houd qua tijd om te drogen, per millimeter dikte aan aangebracht stucwerk, rekening met een gemiddelde tijd van 1 dag. Zorg voor een natuurlijke binnentemperatuur en ventileer voldoende. Op deze manier is de droogtijd van uw bezettingswerken zo kort mogelijk.

Bespaar op de kosten voor stucwerk binnen!

Vul het offerteformulier in en ontvang scherpe aanbiedingen.

Offertes aanvragen

Buitenpleisterwerken

Naast binnenpleisterwerken kunt u via ons netwerk ook een stukadoor gespecialiseerd in buitenpleisterwerken vinden. Binnenpleisterwerken dienen voornamelijk ter verbetering van de uitstraling. Hoewel de bezettingswerken buitenshuis een positieve invloed hebben op de uitstraling van uw huis in Borsbeek, dienen deze bezettingswerken vooral ter bescherming van de gevelmuur. U voorkomt hiermee dat de gevelmuur wordt aangetast door de weersinvloeden van buitenaf en verlengt de levensduur. Een stukadoor is inzetbaar voor kleine projecten, zoals de buitenpleisterwerken van een woning, maar ook grotere oppervlakken zoals het bezetten van kantoorpanden voert hij graag voor u uit.

Navigeer naar:  Gevel bepleisteren  |  Werkwijze bepleistering van de gevel  |  Gevel cementeren

Gevel bepleisteren Borsbeek

Door de gevelwand te bepleisteren ziet uw buitenmuur er weer als nieuw uit! Alle oneffenheden zijn netjes weggewerkt en uw woning heeft weer een frisse uitstraling. Een ander voordeel is dat de bepleistering ervoor zorgt dat de buitengevel vochtbestendig is. Doorslaand vocht kan niet meer binnendringen in uw woning in Borsbeek. Wilt u de gevelwand laten pleisteren? Dan hebt u de keuze uit verschillende pleistersoorten. Eén van de populairste soorten is crepi of een kunstharspleister. Het is verstandig om direct uw buitenmuur te isoleren. Dan bespaart u op de energiekosten. Het isolatiemateriaal wordt onder de pleisterlaag aangebracht.

Als bij het gevel bepleisteren het uiterlijk van de voorgevel drastisch verandert, heeft u vaak een vergunning nodig. Meer informatie over deze vergunningen vindt u u op ruimtelijkeordening.be.

Werkwijze bepleistering van gevel

Het bezetten van een gevelmuur bestaat uit het algemeen uit drie stappen. De eerste stap bestaat uit een aantal voorbereidingen. Denk aan de reparatie van beschadigingen, het plaatsen van steigers en een gevelreiniging. Tijdens de tweede stap plaatst de stukadoor een wapeningsgaas.

Deze onderlaag bevordert de hechting van de bezettingswerken. De derde en laatste stap is uiteraard het aanbrengen van pleisterwerk.

Gebruikt de stucwerker uit Borsbeek siliconenpleister? Dan brengt hij ook altijd een voorstrijkmiddel aan. Ook van plan om de buitenmuur te isoleren. Dan plaatst de stukadoor eerst isolatiemateriaal en daarop komt de pleisterlaag.

gevel cementeren Borsbeek

Gevel cementeren Borsbeek

Het is ook mogelijk om de buitenmuur van uw woning in Borsbeek te cementeren. Hierbij brengt de plakker een deklaag aan van cement. Cementeren wordt meestal toegepast om beschadigingen weg te werken of bij een groot kleurverschil. Voordeel is dat de onderliggende structuur, bijvoorbeeld de bakstenen, na het cementeren nog zichtbaar is. Daarnaast is cementpleister één van de goedkoopste methodes om de gevelmuur op te knappen. Een dunne deklaag is al voldoende bij kleine oneffenheden. Is uw gevelmuur ernstig beschadigt? Dan is er een dikkere laag nodig.

Wilt u de buitenmuur perfect laten afwerken?

Schakel dan een stucwerker in voor pleisterwerken buiten!

Meerdere gratis offertes

Soorten stucwerk voor buiten

Niet alle stucwerk zijn geschikt voor buiten. Het moet namelijk bestand zijn tegen de weersomstandigheden, vochtbestendig en daarnaast niet snel verkleuren. Geschikt stucwerk is bijvoorbeeld een kunstharspleister. Voordeel is dat het door de toevoeging van het kunsthars niet snel scheurt. Sierbepleistering met mineralen is ook een optie, dit kan in een dikkere laag aangebracht worden. Andere soorten stucwerk die geschikt zijn cementpleister, crepipleister en schuurwerk.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor buiten  |  Gevelbepleistering  |  Cementbepleistering  |  Crepi  |  Crepi herstellen

prijzen stucwerk buiten

Prijzen stucwerk voor buiten

De totaalprijs voor stucwerk is lastig in te schatten. Het is namelijk afhankelijk van vele factoren. Eén van de factoren is het soort stuc waar u voor kiest. Cementbepleistering is het goedkoopste.

De kostprijzen starten vanaf €18,- per vierkante meter. Minerale- en kunstharspleister is duurder. De kostprijzen beginnen dan vanaf €64,- per vierkante meter.

Bekijk de tabel voor alle prijsinformatie voor bezettingswerken voor gevels.

Tabel: Wat kost stucwerk voor buiten?

Soort stucwerk voor gevel Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, montagekosten en 6% btw)* Kenmerken
Gevelbepleistering: kunstharspleister Zonder isolatie: €72,-
Met isolatie: €90,- tot €110,-
– Dunne laag
– Weinig gevoelig voor scheuren en vervuiling
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Gevelbepleistering: minerale sierpleister Zonder isolatie: €64,-
Met isolatie: €80,- tot €100,-
– Kan ik dikke laag aangebracht worden
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Cementbepleistering €18,- tot €80,- – Structuur van de buitenmuur is nog steeds zichtbaar
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
Crepi Zonder isolatie: €40,- tot €80,-
Met isolatie: €100,- tot €140,-
– Goede bescherming tegen vocht
– Zeer breed kleurenpalet
– Egale afwerking
Sierpleister €12,- tot €80,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, die per aanbieder verschilt. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan.

gevelbepleistering Borsbeek

Gevelbepleistering Borsbeek

Wanneer gevelbepleistering laat aanbrengen, heeft u de keuze uit verschillende soorten gevelpleister. Allereerst moet u kiezen tussen minerale- en kunstharspleisters. Voor een glad en strak oppervlak is een gevelpleister met kunsthars het meest geschikt. Dit stuc wordt ook wel eens synthetische sierbepleistering genoemd. Voordeel is dat het elastisch is en niet snel scheurt. Minerale pleisters zijn echter geschikter om oneffenheden weg te werken. Deze pleisters zijn iets ruwer en daarom minder glad. Minerale pleisterwerken zijn echter niet waterafstotend, maar desondanks wel geschikt voor buitenbepleistering.

Wilt u bepleisteren met kunsthars. Dit kost gemiddeld €72,- per m² en met isolatie rond de €90,- tot €110,- per vierkante meter. Minerale bezettingswerken hebben een gemiddelde prijs van €64,- per vierkante meter en met isolatie 80,- tot €100,- per m².

cementbepleistering Borsbeek

Cementbepleistering

Wist u dat cementbepleistering in allerlei kleurtinten verkrijgbaar is? Vaak denkt men dat er alleen grijstinten mogelijk zijn. Gelukkig is dit niet het geval! Tijdens het mengen van de bepleistering kan een stukadoor er kleurstoffen aan toevoegen.

Het grootste voordeel van cementpleister is dat het goedkoop is en dat de structuur van de onderliggende muur zichtbaar blijft. Heeft u een bakstenen buitenmuur? Dan ziet u de vorm van de bakstenen terug. Cementbepleistering is daarnaast dampopen. Dit betekent dat het blijft ademen en hierdoor is de kans op vochtproblemen door condensatie een stuk kleiner.

De prijzen van cementbepleistering zijn ongeveer €18,- tot €80,- per vierkante meter.

Crepi Borsbeek

In Borsbeek is crepi zeer populair. Dit materiaal is namelijk eenvoudig aan te brengen en geeft een mooie resultaat. Het is nadeel is dat het alleen geschikt voor aanbrengen op bakstenen. Crepi pleister wordt gemaakt met kunsthars, siliconen, siloxaan of met mineralen. Wilt u ook gevelisolatie laten aanbrengen? Dan is siliconenpleister zeer geschikt. Een stukadoor geeft u graag waardevol advies over welk soort het meest geschikt is voor uw gevelwand. Het wordt zowel toegepast op moderne als op klassieke woningen. Het resultaat is een prachtig afgewerkte muur. Alle oneffenheden zijn netjes weggewerkt.

Zonder isolatie moet u denken aan een prijs van €40,- tot €80,- per m² en met isolatie €100,- tot €140,- per vierkante meter.

crepi herstellen Borsbeek

Crepi herstellen

Voor veel buitenmuren werd jaren terug gekozen voor crepi als basismateriaal. Hoewel dit materiaal diverse voordelen met zich meebracht, bestaat de kans dat het ondertussen al enigszins verouderd is. Is de veroudering of scheuren van het oppervlak niet het gevolg van externe oorzaken? Dan is het bij menig stukadoorsfirma in Borsbeek mogelijk om kosteloos de beschadigingen te laten herstellen.

Er bestaan verscheidene technieken om de crepipleister mee te repareren. Welke techniek best is, hangt af van de oorzaak van de beschadigingen. Het werken met kalei als opvulling is vandaag de dag de meest gebruikte oplossing, omdat de kalei ook vochtbestendig is.

pleisterwerken Borsbeek

Pleisterwerk herstellen

Het herstellen van stucwerk is een klus die u eventueel eigenhandig kunt uitvoeren. Zeker bij kleinere scheurtjes is het mogelijk om in korte tijd de bezettingswerken weer in oude staat te herstellen. Maak hiervoor gebruik van gipsmortel of muurverf.

Grote scheuren en gaten laten zich lastiger repareren. U moet dan eerst de loszittende delen met een schroevendraaier verwijderen en het gat vervolgens stofvrij maken. Vul het gat daarna met een speciaal vulmiddel dat u bij de lokale bouwmarkt in Borsbeek vindt. Is het een terugkerende scheur? Plaats dan eerst stucgaas in het gat. Vraag desgewenst de hulp van een erkend stukadoor uit ons netwerk.

Met stucwerk ziet uw gevel er weer als nieuw uit!

Met een stukadoor uit Borsbeek bent u verzekerd van het mooiste resultaat.

Vrijblijvend offertes aanvragen

gyprocwerken Borsbeek

Gyprocwerken Borsbeek

Gyprocwerken worden ook wel droge bezettingswerken genoemd. Er wordt namelijk geen natte materialen gebruikt, maar platen van gyproc. Wilt u een lelijke wand afwerken zonder dat u moet wachten tot alles gedroogd is? Of wilt u een scheidingswand plaatsen? Dan zijn gyprocwerken zeer geschikt voor u. Daarnaast wordt gyproc ook gebruikt voor een vals plafond. De platen van gyproc worden afgewerkt met vulmiddel en daarna kunt u een verflaag of behang aanbrengen. Gyproc wordt alleen binnenshuis gebruikt.

Welke ruimte laten bepleisteren door plakker?

Voor een woonkamer of slaapkamer kiest men vaak voor saus- of behangklaar stuc of voor pleisterwerken in de gewenste kleur. Voordeel is dat de binnenmuren er na het pleisteren weer egaal en vlak uitzien. Voor het bezetten van wanden of plafonds in vochtige ruimtes, denk aan een badkamer, is er waterbestendige stuc nodig. Schakel een plakker in voor het bezetten van de volgende ruimtes:

 • Woonkamer
 • Badkamer
 • Keuken
 • Slaapkamer
 • Garage

Zelf stucen of uitbesteden aan bezetter?

Als u een beperkt budget heeft dan is het zeker mogelijk om de juiste benodigdheden aan te schaffen en zelf aan de slag te gaan. In de realiteit zijn klanten op die manier echter niet veel goedkoper uit. Een stukadoor beschikt over al het juiste materiaal.

Maar als u er een doe-het-zelf klus van maakt zal u dit zelf moeten aanschaffen. Bovendien komt het regelmatig voor dat mensen de pleisterwerken te dik of onregelmatig aanbrengen. Hierdoor bent u meer kwijt aan het materiaal en het eindresultaat is waarschijnlijk niet wat u ervan verwacht had.

Het is daarom verstandig om de bezettingswerken over te laten aan een ervaren stukadoor uit Borsbeek.

Stukadoor in Borsbeek inschakelen, waarop letten?

Het inschakelen van een stucwerker is waarschijnlijk niet iets wat u dagelijks doet. Daarom hebben wij nog een aantal tips waarop u moet letten. De eerste tip is om totaalprijzen van verschillende specialisten te vergelijken.

Bekijk welke kosten er opgenomen zijn in de totaalprijs, wat is het starttarief en hoe lang verwacht de stukadoor bezig te zijn met de pleisterwerken.

Bekijk daarnaast of de stukadoors beschikken over eventuele keurmerken, diploma’s of andere certificering.

Bezetters voor nieuwbouw en renovatie

Bezettingswerken door een stukwerker worden toegepast tijdens renovaties. Bijvoorbeeld bij het renoveren van gevels of na het verwijderen van tegels in de badkamer om de badkamer muur egaal te maken. Uiteraard zijn pleisterwerken niet alleen geschikt voor renovaties of het opknappen van een huis, maar ook voor nieuwbouwwoningen.

Wat doet een bezetter in een nieuwbouwwoning?

Wanneer u een nieuwe woning in Borsbeek koopt, moet er vaak nog veel gebeuren om het leefbaar te krijgen. Een bezetter werkt de wanden netjes af, zorgt ervoor dat de plafonds er mooi uit zien en brengen zelfs sierlijsten aan als u dat wilt.

stukadoor voordelen

Voordelen inschakelen stukadoor Borsbeek

 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
 • U bent verzekerd van kwalitatief vakwerk.
 • De wand- of plafondafwerking gaat jarenlang mee.
 • U hebt garantie op het geleverde werk.
kosten stukadoor

Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar!

Door pleisterwerken door een stukadoor uit de regio Borsbeek uit te laten voeren, bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en perfect afgewerkte muren en plafonds. Laat bijvoorbeeld de binnenwanden afwerken met stucwerk. Vraag gratis offertes aan voor het bepleisteren van uw huis.

Door prijsoffertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt en bespaart u op de kosten! De offertes zijn geheel gratis en zonder verplichtingen, u zit dus nergens aanvast!