Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Peer

Zoekt u een geschikte stukadoor in Peer? Wilt u de wanden en plafonds in uw woning voorzien van een frisse laag pleisterwerk? Of wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van sierbepleistering? Lees dan snel verder. Op deze pagina vindt u meer informatie over de opties, de technieken, het materiaal en de gemiddelde kosten. Laat uw pleisterwerken en bezettingswerken uitvoeren door een stukadoor voor het beste resultaat.

Vraag dan een aantal offertes op om te besparen op de kosten van pleisterwerken en bezettingswerken. Ga naar de offertepagina om met één muisklik meerdere offertes van specialisten bij u uit de buurt te ontvangen. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes om te vergelijken.


stukadoor Peer

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor heeft een uitgebreid takenpakket. Laat de crepipleister los van uw buitenmuur? Of zijn er beschadigingen? Een stukadoor uit Peer zorgt voor een uitstekende reparatie van de beschadigingen. Daarnaast is het mogelijk om een stukadoor in te schakelen voor het bezetten van uw woning.

Welke soort bepleistering?

Er zijn verschillende soorten stucwerk mogelijk. Een plafonneerder en stukadoor heeft veel ervaring met allerlei pleisterwerken en bezettingswerken. Zo maakt u eenvoudig de keuze uit de types stucwerk. Van spuitwerken of sierwerken en raapwerken, alles is mogelijk! Een stukadoor voert het bepleisteren vakkundig en snel uit, zorgt voor een perfecte afwerking en herstelt eventuele beschadigingen.

 • Aanbrengen pleisterwerk op muren
 • Wanden behang- en sausklaar maken
 • Bezetten van plafonds
 • Plak- en raapwerken

Pleisterwerken Peer

Wanneer u op zoek gaat naar een stukadoor uit de buurt van Peer, dan vindt u onder andere specialisten op het gebied van de pleisterwerken. De term pleisterwerken is van toepassing op alle klussen waarbij men bepleistering gebruikt. Denk hierbij aan klussen als het pleisteren van buitenmuren met gevelpleister of het bezetten met stucwerk binnenshuis.

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor brengt bijvoorbeeld sierbepleistering aan op de binnenmuren voor een geheel eigen stijl en uitstraling. Het pleisteren van het plafond is een klus die ook bij pleisterwerken hoort. De kosten voor de pleisterwerken hangen af van de tijd die de stukadoor kwijt is voor het bezetten.

Prijzen pleisterwerken

Bent u benieuwd naar de kosten van pleisterwerken? Het is lastig om exacte prijzen te geven, omdat deze van veel factoren afhankelijk zijn. In onderstaande prijstabel vindt u daarom een overzicht van gemiddelde prijzen. U ziet dat de prijs voor pleisterwerken opgebouwd wordt uit materiaalprijzen en arbeidsprijzen per m². De totaalprijs vindt u in de rechterkolom.

Wat kost sierbepleistering?

Zo ziet u dat de kosten van sierbepleistering tussen €12,- en €80,- per m² zijn. Wilt u crepibekleding op uw buitengevel? Zonder isolatie liggen de kosten daarvan tussen de €40,- en €80,- en met isolatie betaalt u prijzen tussen €100,- en €140,- per m².

Tabel: prijs voor pleisterwerken

Pleisterwerken Richtprijs materiaal per m² Richtprijs arbeid per m² Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid en btw)*
Spuitpleister €4,- tot €10,- €1,- tot €4,- €5,- tot €15,-
Behangklaar stucen €4,- tot €5,- €3,- tot €9,- €7,- tot €17,-
Sausklaar stucen €4,- tot €14,- €3,- tot €8,- €8,- tot €24,-
Schuurwerk €8,- tot €14,- €5,- tot €11,- €14,- tot €26,-
Raapwerk €8,- tot €16,- €6,- tot €12,- €15,- tot €30,-
Sierpleister €8,- tot €48,- €7,- tot €27,- €12,- tot €80,-
Cementeren €9,- tot €48,- €8,- tot €27,- €18,- tot €80,-
Betonstuc €10,- tot €53,- €9,- tot €29,- €20,- tot €85,-
Gevelbepleistering (crepi zonder isolatie) n.v.t. n.v.t. €40,- tot €80,-
Gevelbepleistering (crepi met isolatie) n.v.t. n.v.t. €100,- tot €140,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per aanbieder verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten.

Zeker weten dat u niet te veel betaalt voor pleisterwerken?

Vergelijk offertes en vind gemakkelijk de goedkoopste bezetter uit Peer.

Gratis offertes

Wat is de prijs van een stukadoor?

Een stukadoor zorgt er met bezetten dat de binnenmuren en het plafond van bijvoorbeeld uw slaapkamer netjes zijn afgewerkt. Maar ook een buitenmuur werkt een stucwerker strak af.

Een stukadoorsbedrijf hanteert twee methodes om de arbeidskosten te berekenen. In de meeste gevallen spreekt een stukadoor een prijs per vierkante meter met u af.

Bij kleinere werken hanteert een stukadoorsbedrijf een uurtarief tussen €45,- en €50,-.

Verlaagd btw-tarief op pleisterwerken?

Wanneer u een stukadoor uit Peer inschakelt voor pleisterwerken of bezettingswerken is het mogelijk om gebruik te maken van het verlaagde belastingtarief. Hiervoor moet u wel voldoen aan een aantal voorwaarden. De eerste voorwaarde is dat u de herstel- en renovatiewerkzaamheden moet laten uitvoeren door een stukadoor. De facturen van de pleisterwerken en bezettingswerken moeten aan u gericht zijn. Ten tweede geldt het verlaagde tarief alleen voor huizen die minstens 10 jaar oud zijn. Het lage tarief van 6% voor pleisteren geldt tot slot alleen voor privé-huizen en niet voor bedrijven. Voor meer informatie over de voorwaarden en de mogelijkheden voor het verlaagde belastingtarief verwijzen wij u door naar de website van de Federale Overheidsdienst Financiën.

bezettingswerken Peer

Bezettingswerken Peer

Wilt u nieuwe plakwerken laten aanbrengen of wilt u bij het verbouwen van uw woning in Peer wanden laten pleisteren? Bent u in uw zoektocht de termen bezettingswerken en pleisterwerken tegengekomen en vraagt u zich nu af wat het verschil is? Het antwoord is heel simpel: het zijn twee termen die beide hetzelfde betekenen. Met bezettingswerken wordt dus hetzelfde bedoeld als met pleisterwerken.

Om die reden wordt een stukadoor ook wel een bezetter genoemd. Bezettingswerken zijn zowel binnen in uw woning mogelijk als op buitenmuren. Schakel voor bezettingswerken altijd een stukadoor uit Peer in. Een plakker heeft ruime ervaring en de juiste materialen voor kwalitatieve pleisterwerken.

plakwerken Peer

Plakwerken Peer

Weet u bij de term ‘plakwerken’ niet goed wat ermee bedoeld wordt? Met plakwerken wordt hetzelfde bedoeld als met pleisterwerken of bezettingswerken. Een stukadoor wordt zo ook wel een bezetter of een plakker genoemd. Er bestaan dus veel namen voor stucwerk, die allemaal hetzelfde inhouden. Met plakwerken wordt het aanbrengen van egaliserende laag op wanden en plafonds bedoeld.

Verhoog de waarde van uw woning!

De afwerking van uw woning in Peer hangt in hoge mate af van de kwaliteit van uw plakwerken. Een strakke wand geeft immers een hele andere uitstraling dat een wand met hobbels en beschadigingen. Vraag altijd een erkend plakker voor uw bezettingswerken voor het beste resultaat.

Binnenpleisterwerken

Denkt u erover na om uw wanden of plafond te stucen? Een stukadoor zorgt er met pleisteren voor dat uw binnenmuren er weer prachtig uitzien. Of schakel een stukadoorsbedrijf in voor plafonneerwerken aan de plafonds in uw woning in Peer. Onder binnenbepleistering valt onder andere de bezettingswerken van een wand of plafond, het wegwerken van oneffenheden en herstelwerkzaamheden. Door te bezetten met stuc worden alle beschadigingen en oneffenheden weggewerkt. U houdt een glad en egaal oppervlak over. Liever wat structuur? Ook dat is mogelijk. De stukadoor brengt dan een laag met textuur aan of sierpleister. Door uw binnenmuren en plafonds te laten stucen door een stukadoor zorgt u daarnaast voor een waardevermeerdering van uw woning.

Navigeer naar:  Muren bezetten  |  Plafond pleisteren  |  Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

muren bezetten

Muren bezetten Peer

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om uw muren te bezetten of te voorzien van sierbepleistering. Zitten er beschadigingen op de binnenmuren? Of heeft u een nieuwe tussenwand laten plaatsen? Met bezettingswerken zorgt u ervoor dat alle beschadigingen weggewerkt worden. De stukadoor uit Peer gebruikt diverse technieken en materialen voor de bezettingswerken om een wand strak en glad af te werken. Het is mogelijk om uw wanden met de hand te laten bezetten, maar een goedkopere optie is te kiezen voor spuiten. Hierbij wordt er spackpleister op de wanden gespoten. Wilt u liever zelf uw muren of behangen? Dan maakt de stukadoor alles behang- of sausklaar.

Plafond bezetten Peer

Plafond pleisteren Peer

Naast het bezetten van de wanden is het ook mogelijk om uw plafond te stucen. Schakel een stukadoor in voor alle pleisterwerken en bezettingswerken aan het plafond. Plafonneerwerken zijn erg arbeidsintensief en vergt enige voorbereiding. Is de ondergrond nat? Dan is het mogelijk dat de pleisterwerken na verloop van tijd loslaten. Voor het stucen van uw plafond is het verstandig om een ervaren stukadoor of plafonneerder in te schakelen. Vaak gebruiken ze bij plafonneerwerken een steiger of andere hulpmiddelen om het stucwerk aan te brengen. Het stucwerk komt zeer precies. De stukadoors uit Peer hebben veel ervaring in het stucwerk en zorgen voor een perfect resultaat.

Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

Wilt u uw binnenmuren laten bezetten en bent u nieuwsgierig naar wat een stukadoor allemaal voor werkzaamheden uitvoert? De werkzaamheden van een stucwerker houden meer in dan enkel het aanbrengen van het stuc. Een goede voorbereiding is, ook bij plakwerken en plafonneerwerken, het halve werk. Een stukadoor doorloopt de volgende stappen:

 1. Deskundig advies geven over de juiste keuzes
 2. Ruimte vrijmaken om goed te kunnen werken
 3. Kuisen van de muren
 4. De ondergrond behandelen met een voorstrijkmiddel
 5. Aanbrengen van de pleisterwerken
 6. Gladstrijken van de pleister met een reilat

Een muur bepleisteren

Bekijk welke stappen een stukadoor volgt bij het pleisteren.

Op zoek naar een stukadoorsbedrijf voor binnenbepleistering?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan bij stukadoors in Peer!

Gratis offertes ontvangen

Soorten stucwerk voor binnen

Pleisterwerken zijn er in vele soorten en afwerkingen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? U laat zich best adviseren door een specialist. Een stukadoor geeft u graag meer informatie over verschillende bezettingswerken, zodat u zeker weet welke pleisterwerken voor u het meest geschikt zijn.

Voor binnenbepleistering wordt in Peer in de meeste gevallen gekozen voor sierpleister en behang- en sausklaar stucwerk. Wilt u meer weten over verschillende bezettingswerken voor binnen? Lees dan hieronder verder.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor binnen  |  Sierpleister  |  Spuitpleister  |  Saus- of behangklaar stucen?  |  Schuurwerk  |  Raapwerk  |  Betonstuc  |  Nat versus droog pleisterwerk  |  Droogtijd

stucwerk Peer

Prijzen stucwerk voor binnen

Wilt u weten wat binnenbepleistering in Peer u gaat kosten? In onderstaande tabel ziet u bijvoorbeeld dat sierbepleistering u tussen de €12,- en €16,- per m² kost. Wilt u een strakke onderlaag om behang op aan te brengen? Voor €7,- tot €17,- per m² maakt een stucwerker de ondergrond egaal. In onderstaande prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen van binnenstucwerk en plafonneerwerken.

Tabel: Wat kost stucwerk voor binnen?

Soort stucwerk voor binnen Gemiddelde prijs per m² * Kenmerken
Sierpleister: spachtelputz €12,- tot €23,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Sierpleister: rustiekputz €16,- – Stoot- en boenvast
– Iets grovere korrels dan spachtelputz
– Verkrijgbaar in vele kleuren
Sierpleister: granol €12,- tot €22,- – Talloze kleuren en patronen
– Door en door gekleurd
– Sterk; niet makkelijk te beschadigen
Spuitpleister €5,- tot €15,- – Machinaal aan te brengen
– Geschikt voor binnen en buiten
Behangklaar stucwerk €7,- tot €17,- – Maakt muur voldoende vlak voor het behangen
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,- – Volledig egaal
– Geschikt voor binnen
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten
Raapwerk €15,- tot €30,- – Om grote oneffenheden glad te strijken
– 7mm tot 50mm dikte
Beton Ciré €50,- – Slijtvast
– Waterdicht
– Ideaal voor keuken en badkamer
Mortex €55,- – Waterdicht
– Naadloos
– Relatief eenvoudig aan te brengen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal, montage en btw. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Sierpleister

Sierpleister is niet geschikt om grote oneffenheden weg werken, maar is net als behang of muursaus een laatste afwerklaag. Daarom moet sierbepleistering ook op een vlakke ondergrond worden aangebracht. Zoals de naam sierbepleistering al aangeeft, geeft u uw wanden met deze plakwerken een sierlijke uitstraling, door een korrelstructuur. Er zijn drie soorten sierpleister. Hieronder leest u meer.

Spachtelputz

Zoekt u een sierbepleistering met een fijne korrelstructuur? Spachtelputz heeft korrels met een grootte tussen 1 en 2,5 millimeter. U kiest zelf de grootte van uw smaak, waarbij geldt: hoe groter de korrel, hoe grover de structuur. Omdat in deze pleisterwerken de korrelstructuur regelmatig is, ziet het eindresultaat er rustig uit, ook op buitenmuren.

U betaalt voor deze plakwerken tussen €12,- en €23,- per m².

spachtelputz Peer

Rustiekputz

Wilt u een rustige structuur met korrels en groefjes op uw wanden binnen of buiten? Rustiekputz wordt ook wel barokpleister genoemd. De bezettingswerken hebben een fijne korrelstructuur met korrels tussen 1,5 en 1,8 millimeter, maar daarnaast ook kleine groefjes. Op en in moderne woningen geven deze plakwerken een strak en modern ogend resultaat.

U betaalt voor deze sierbepleistering een gemiddelde prijs van €16,- per m². Wilt u de exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Granol

De sierpleister met de meest grove structuur is granol. Deze sierbepleistering was vooral in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw erg populair. Kenmerkend voor deze bezettingswerken zijn de groeven met een grootte van 3 of 4 millimeter. Een stukadoor gebruikt twee verschillende manieren bij het pleisteren: in een verticaal boomschorspatroon of in een waaierpatroon, zowel binnen als buiten.

U betaalt hiervoor tussen €12,- tot €22,- m².

spuitpleister Peer

Spuitpleister

Het grote voordeel van gespoten pleisterwerk is dat het zeer snel droogt. De dunne laag wordt zoals normaal stucwerk met een spatel aangebracht, maar een stukadoor spuit het op uw wanden. Het spuiten gaat erg snel omdat de stukadoor heel efficiënt kan werken. Zo kan hij binnen een halve dag meerdere kamers voorzien van gespoten wanden en plafonds.

U kiest zelf de kleur die u het mooiste vindt. Met kleurpigment kleurt een plakker het stuc. Overschilderen is dus niet nodig! Het snelle en efficiënte pleisteren heeft een gunstig effect op de prijs.

U betaalt voor gespoten stucwerk een prijs van €5,- tot €15,- per vierkante meter. Meer weten over de prijs? Vraag dan vrijblijvend en gemakkelijk diverse offertes aan via het offerteformulier.

sausklaar stucen

Saus- of behangklaar stucen?

Heeft u uw woning gerenoveerd en zijn de wanden nog niet geschikt voor behang of muurverf? Met behangklare pleisterwerken is de wand geschikt om behangen te worden. De bezettingswerken zijn zo gemaakt dat behang goed op de ondergrond hecht.

Wilt u de muur juist oververven? Dan is een gladdere afwerking van de pleisterwerken nodig. U laat dan de binnenmuur best sausklaar stucen. De bezetter maakt de ondergrond voor het verfwerk dan egaal en glad. Zodra het stucwerk is opgedroogd, verft u het direct over.

Benieuwd naar de kosten? U betaalt voor behangklaar stucwerk tussen €7,- en €17,- per m² en voor sausklaar stucwerk tussen €8,- en €24,- per m².

Schuurwerk

Als u bezettingswerken met een bijzonder effect wilt, is geschuurd stucwerk wat u zoekt. In Peer kiezen veel mensen ervoor hun plafonds laten stucen met deze pleisterwerken.

De stukadoor brengt de gipsachtige afwerking met een spaan aan, waarbij hij decoratieve cirkelvormen aanbrengt. Hierdoor krijgt u het schuureffect, dat op ieder moment van de dag een ander schaduweffect geeft.

Omdat de slag van geen plakker hetzelfde is, laat u alle plakwerken door dezelfde plakker uitvoeren. Dan krijgt u geen lelijke verschillen tussen het plafond en de wanden. Dit stucwerk voor binnen en buiten kost tussen €14,- tot €26,- per vierkante meter.

Raapwerk

Is een van uw wanden niet waterpas? Heeft u badkamertegels verwijderd en zitten er beschadigingen in de wand? Met raapwerken krijgt een plakker uw wanden en plafonds weer recht. Raapwerken zijn eigenlijk niets anders dan een extra dikke pleisterlaag. Deze laag is tussen 6 millimeter en 5 centimeter dik.

Deze pleisterwerken zijn vaak nodig bij het vervangen van de keuken of de badkamer. Maar een bezetter maakt op deze manier ook een ronding bij een openhaard of een trap. Deze bezettingswerken hebben wel nog een afwerklaag nodig, zoals sierbepleistering. U betaalt een bedrag tussen de €15,- tot €30,- per vierkante meter. Vergelijk altijd offertes voor de exacte prijzen. Vrijblijvende prijsopgaven vraagt u eenvoudig aan via het offerteformulier.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Wilt u ook een moderne betonlook in uw woning? Beton ciré is niet alleen op wanden toepasbaar, maar ook als afwerking op vloeren of zelfs aanrechtbladen. In Peer zijn deze pleisterwerken vooral in badkamers populair. De diepgrijze betontint geeft iedere badruimte een stoer uiterlijk. Wilt u in plaats van grijs liever warme aardetinten? Geen probleem, een plakker mengt de juiste kleur voor u. Waarom is deze stuc zo geschikt voor badkamers? Ten eerste is bestonstuc waterdicht, wat in badkamers noodzakelijk is. Daarnaast wordt het stuc niet glad als het nat wordt.

De kosten van het stucen met beton liggen op €50,- per m².

Mortex

In Peer is, net als in de rest van België, de betonlook de afgelopen jaren een trend geworden. Met beton geeft u uw woning een moderne sfeer en het laat iedere ruimte groter lijken. Mortex is waterdicht en laat het geen vlekken zien, waardoor deze bezettingswerken vooral in badkamers worden toegepast. Maar ook in woonkamers en keuken of zelf op trappen ziet u deze plakwerken terug.

Wilt u een andere kleur dan grijs of een andere structuur? Geen probleem. Een professionele bezetter krijgt een strak resultaat met mortex, want het is niet gemakkelijk stucen met dit materiaal. De kosten van deze pleisterwerken zijn €55,- per m².

pleisteren

Nat versus droog pleisterwerk

Op het moment dat u op zoek gaat naar het best passende stucwerk voor bij u thuis, dan heeft u de keuze uit zowel nat- als droog pleisterwerk. Bij de natte pleisterwerken horen technieken als de vloeibare variant van Gyproc, het aanbrengen van sierpleister, en het bepleisteren van plafonds met cementpleister. Denk bij droge pleisterwerken aan de droge Gyproc platen en het monteren van sierlijsten na het stucen.

Een combinatie is ook mogelijk!

De combinatie van natte- en droge pleisterwerken zorgt over het algemeen voor het beste resultaat. Voor het op de juiste afhandelen van de natte bezettingswerken is de hulp van een bezetter vereist.

droogtijd stucwerk

Droogtijd van stucwerk

Bij het aanbrengen van stootvast stucwerk en sierbepleistering heeft u altijd te maken met bepaalde droogtijden. Stukadoors gebruiken hiervoor een vuistregel. De droogtijden worden bepaald aan de hand van de dikte van het stucwerk. Hierbij geldt dat elke mm een dag tijd om te drogen is. Voor 4 mm dikte moet u dus rekening houden met 4 dagen om te drogen.

Daarnaast is de tijd afhankelijk van de ventilatie en de luchtvochtigheid. Bij een hoge luchtvochtigheid duurt het drogen langer. De droogtijden zijn ook nog afhankelijk van de temperatuur. Na het drogen heeft de muur een egale kleur. Wilt u de muur of plafond overschilderen? Wacht dan tot het gedroogd is.

Vind gemakkelijk een professionele stucwerker uit Peer!

Vraag gemakkelijk meerdere kosteloze offertes aan en vergelijk de kostprijzen.

Offertes aanvragen

Buitenpleisterwerken

Naast binnenpleisterwerken is het ook mogelijk om een stukadoor uit Peer in te schakelen voor buitenpleisterwerken. Meestal gaat het hier om het bezetten van de gevel. Buitenpleisterwerken zijn ideaal als u te maken heeft met beschadigde muren. Wilt u uw buitenmuur een geheel andere uitstraling geven? Kies dan voor pleisterwerken met wit of gekleurd pleister. Een gepleisterde muur is tevens beschermd tegen de weersinvloeden. Het is niet mogelijk om het gehele jaar buitenpleisterwerk aan te laten brengen door een stukadoor. Dit heeft voornamelijk te maken met de luchtvochtigheid en de tijd om te drogen van de pleister.

Navigeer naar:  Gevel bepleisteren  |  Werkwijze bepleistering van de gevel  |  Gevel cementeren

Gevel bepleisteren Peer

Wilt u uw huis in Peer aan de buitenkant een nieuwe uitstraling geven? Met een gevelbekleding van pleisterwerken krijgt u de uitstraling die u wenst. U kiest zelf de juiste aanblik met de soort bepleistering, de korrelgrootte en de kleur. Naast de schone uitstraling biedt het pleisteren van gevels ook andere voordelen.

In vergelijking met andere gevelbekleding is stucen een betaalbare manier om gevels af te werken of om oude gevels te renoveren. Daarbij draagt een nieuwe pleisterlaag bij aan de isolatiewaarde van uw woning. Bovendien zijn pleisterwerken waterdicht, maar tegelijk ademend. Regenwater kan uw buitenmuur niet binnendringen, maar vocht uit de woning kan wel naar buiten. Als bij het gevel bepleisteren het uiterlijk van de voorgevel drastisch verandert, heeft u vaak een vergunning nodig. Meer informatie over deze vergunningen vindt u u op ruimtelijkeordening.be.

Werkwijze bepleistering van gevel

Een stukadoorsbedrijf pakt het bepleisteren van uw buitenmuren in verschillende stappen aan. Over het algemeen geldt dat de voorbereiding het halve werk is. De plakker begint dan ook met het plaatsen van steigers. Ook plakt hij ramen, deuren en bijvoorbeeld de oprit af om deze te beschermen.

Wilt u uw buitengevel extra isoleren? Laat dan de stucwerker een onderlaag van isolatieplaten aanleggen. Het isolatiemateriaal en eventueel wapeningsgaas vormen een stabiele ondergrond, die nodig is voor een kwalitatieve afwerking van de bepleistering.

Met kunstharspleister is daarnaast ook een voorstrijklaag nodig. Na het bepleisteren ruimt de bezetter alles op het maakt hij, indien nodig, de ramen en deuren schoon.

gevel cementeren Peer

Gevel cementeren Peer

Is uw buitengevel beschadigd of zoekt u een geschikte bepleistering bij het renoveren van uw woning? Met het cementeren van uw gevel voorziet een bezetter de buitenmuur van een cementlaag. Het is een goedkope gevelbepleistering die vooral bij renovatiewerken wordt toegepast. U woning in Peer is met het stevige cementpleister goed beschermd tegen weersinvloeden. Bovendien ziet uw woning er weer als nieuw uit.

Cementpleister heeft standaard een grijze kleur, maar u kunt ook een andere kleur kiezen.Kies voor een dunne laag waarin de oorspronkelijke structuur te zien is, of voor een strakke, dikke laag.

Kies ook voor stootvaste buitenbepleistering voor uw woning!

Een stucwerker uit Peer voert het pleisteren vakkundig en snel uit.

Meerdere gratis offertes

Soorten stucwerk voor buiten

U heeft keuze uit vele soorten buitenbepleistering voor uw woning in Peer. U kiest zelf voor een moderne aanblik of juist een landelijke uitstraling. Met modern stucwerk kunt u alle kanten op. In Peer wordt voor buitenbepleistering vaak gekozen voor sierbepleistering of cementbepleistering.

Met een nieuwe pleisterlaag laat u uw woning er weer als nieuw uitzien. U heeft keuze uit verschillende effecten, korrelgroottes en kleuren. Naschilderen is dus niet nodig! Hieronder lees u meer over verschillende stucwerksoorten voor buiten.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor buiten  |  Gevelbepleistering  |  Cementbepleistering  |  Crepi  |  Crepi herstellen

prijzen stucwerk buiten

Prijzen stucwerk voor buiten

Wilt u weten wat verschillende stucwerken voor buiten kosten? In de volgende prijstabel vindt u gemiddelde kostprijzen van allerlei soorten stootvast stucwerk voor gevels.

Zo betaalt voor pleisteren met bijvoorbeeld kunstharspleister een kostprijs tussen €64,- en €100,- per m².

Wilt u juist een buitenbepleistering van cement? Dan betaalt u tussen €18,- en €80,- euro per m². In de prijstabel vindt u meer prijsvoorbeelden.

Tabel: Wat kost stucwerk voor buiten?

Soort stucwerk voor gevel Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, montagekosten en 6% btw)* Kenmerken
Gevelbepleistering: kunstharspleister Zonder isolatie: €72,-
Met isolatie: €90,- tot €110,-
– Dunne laag
– Weinig gevoelig voor scheuren en vervuiling
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Gevelbepleistering: minerale sierpleister Zonder isolatie: €64,-
Met isolatie: €80,- tot €100,-
– Kan ik dikke laag aangebracht worden
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Cementbepleistering €18,- tot €80,- – Structuur van de buitenmuur is nog steeds zichtbaar
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
Crepi Zonder isolatie: €40,- tot €80,-
Met isolatie: €100,- tot €140,-
– Goede bescherming tegen vocht
– Zeer breed kleurenpalet
– Egale afwerking
Sierpleister €12,- tot €80,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, die per aanbieder verschilt. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan.

gevelbepleistering Peer

Gevelbepleistering Peer

Niet alleen is gevelbepleistering een betaalbare manier om uw gevels in Peer af te werken, maar ook verhoogt een nieuwe pleisterlaag de isolatiewaarde van uw woning. Zeker als u gelijktijdig extra isolatie laat aanbrengen. Bij sierbepleistering heeft u keuze uit twee soorten, namelijk kunstharspleister en minerale bepleistering. Bij kunstharspleister bestaat het bindmiddel uit siliconen. Deze gevelpleister is flexibel en daarom minder gevoelig voor scheuren en vervuiling.

Waarom kiezen voor minerale sierbepleistering?

Minerale sierbepleistering daarentegen heeft water als bindmiddel. De ecologische pleisterlaag is minder bestand tegen scheuren, vlekken en mossen. Daar staat wel tegenover dat deze pleisterlaag goedkoper is.

U betaalt voor een minerale sierpleisterlaag tussen €64,- en €100,- per m² en voor kunstharspleister tussen €72,- en €110,- per m².

cementbepleistering Peer

Cementbepleistering

Zitten er scheuren in de buitengevel van uw woning in Peer? Of zitten er veel beschadigingen op de buitenmuren?

Met cementpleister zijn deze problemen snel opgelost. Het is een zeer sterke pleistersoort, die erg geschikt is voor het opknappen van gevels. Met een nieuwe laag zandcement werkt een bezetter kleurverschillen en oneffenheden weg, waardoor u buitenmuur er weer als nieuw uitziet.

Standaard heeft cementbepleistering een grijze kleur, maar als u liever een andere natuurkleur wilt is dat ook mogelijk. Overschilderen is dus niet meer nodig, u bent in één keer klaar!

U betaalt voor cementbepleistering tussen €18,- tot €80,- per vierkante meter.

Crepi Peer

Sierbepleistering staat ook wel bekend onder de naam crepipleister. Met deze stucwerken geeft u uw buitenmuren een schone afwerkingslaag, waardoor uw woning er als nieuw uitziet. Er zijn twee soorten. Minerale gevelpleister is goedkoper, maar wel gevoeliger voor vuil, algen, mossen en scheurvorming. Siliconenpleister is flexibel, waardoor het minder scheurt. Siliconenpleister is wel duurder.

Wilt u met een nieuwe pleisterlaag ook besparen op uw energiekosten?

Laat tijdens het bezetten dan ook isolatiemateriaal aanbrengen. Voor een minerale crepilaag betaalt u tussen €64,- en €100,- per m² en voor een synthetische crepilaag tussen €72,- en €110,- per m².

crepi herstellen

Crepi herstellen

Zijn uw muren bekleed met crepipleister? Na een aantal jaar ontstaan er scheuren in het oppervlak. Laat het daarom na een paar jaar opknappen. Is de crepipleister korter dan 10 jaar geleden aangebracht? Neem dan contact op met de toenmalige stukadoor. Als er geen externe oorzaak voor de scheuren te vinden is, krijgt u de herstelkosten vergoedt. Een erkende stukadoor uit Peer gebruikt diverse technieken om de crepipleister te herstellen. Kleine scheurtjes worden meestal opgevuld met buitenvuller. Maar veel vaker wordt er gekozen om de buitenmuur opnieuw te bepleisteren met crepipleister. Op deze manier zijn alle scheurtjes verdwenen.

pleisterwerken Peer

Pleisterwerk herstellen

Na verloop van tijd ontstaan er kleine beschadigingen in het pleisterwerk. Dit komt door de weersinvloeden en veroudering van het stucwerk. Er ontstaan scheurtjes, de waterbestendigheid vermindert en soms brokkelt het pleisterwerk af. Pleisterlagen op de buitenmuren moet u dan zo snel mogelijk laten bijwerken door een erkend stukadoor uit Peer. Soms is het mogelijk om een reparatie uit te voeren, maar vaak wordt er gekozen om de gehele buitenmuur opnieuw te bepleisteren. Voordeel is dat uw buitenmuur weer een frisse uitstraling heeft en waterbestendig is. Binnenpleisterwerken zijn gemakkelijker om te herstellen. Hiervoor gebruikt een stukadoor een opvuller.

Wilt u de buitengevel van uw woning laten bepleisteren?

Met de offerteservice vindt u gemakkelijk een betaalbaar stukadoorsbedrijf uit Peer.

Vrijblijvend offertes aanvragen

gyprocwerken Peer

Gyprocwerken Peer

Een laatste begrip dat wij naast de bezettingswerken, plakwerken en pleisterwerken graag verder aan u willen uitleggen is de gyprocwerken. Dit is in diverse varianten verkrijgbaar: als natte pleister om binnenmuren af te dekken, of als gipsplaat om een nieuwe wand of plafond te creëren. De werkzaamheden waarvoor men Gyproc gebruikt staan dan ook wel bekend als de gyprocwerken.

Waarom gyprocwerken toepassen?

Het toepassen van de gyprocwerken voor een wand of plafond brengt diverse voordelen met zich mee: het gebruik van Gyproc is veel duurzamer dan andere soorten stucwerk. U mag het materiaal namelijk meerdere keren volledig recyclen. Daarnaast is Gyproc in een speciale brandwerende variant verkrijgbaar bij diverse bouwmarkten in Peer.

Welke ruimte laten bepleisteren door plakker?

Het is u inmiddels vast duidelijk geworden: stucen kan in iedere ruimte in huis. Geef uw woonkamer een moderne betonuitstraling met betonstucwerk, of laat uw garage opknappen met goed uitgevoerd stucwerk. Ook aan de buitenkant geeft een nieuwe pleisterlaag uw woning een vernieuwde pleisterlaag. Schakel voor een schoon resultaat altijd een professional in. Het aanbrengen van bepleistering is geen gemakkelijke klus, iedere oneffenheid blijft altijd zichtbaar. Een vakkundig stukadoorsbedrijf knap graag de volgende ruimtes in huis voor u op:

 • Garage
 • Slaapkamer
 • Woonkamer
 • Keuken
 • Badkamer

Zelf stucen of uitbesteden aan bezetter?

Denkt u erover na om er een doe-het-zelf project van te maken? Of wilt u bezettingswerken uitvoeren in uw woning in Peer? Wij raden aan om voor pleisteren een stukadoor of bezetter in te schakelen. Met een stukadoor bent u verzekerd van het beste resultaat en een hoge kwaliteit.

Waarom een vakman inschakelen?

Het aanbrengen van stucwerk vereist vakkennis en nauwkeurigheid. Wanneer het niet op de juiste manier wordt aangebracht, is er een grote kans op beschadigingen of afbrokkelingen. Daarnaast is pleisteren een arbeidsintensieve klus. Werkt u niet snel genoeg? Dat heeft invloed op de tijd om te drogen en de gelijkmatigheid van de uiteindelijke kleur. Door een stukadoor in te schakelen hoeft u geen materiaal aan te schaffen. Ook wordt alles netjes voor u opgeruimd.

Stukadoor in Peer inschakelen, waarop letten?

Wilt u het bepleisteren van uw woning professioneel aanpakken? Met een erkend stukadoorsbedrijf uit Peer kan dat. Wilt u een glad resultaat of juist veel details en sierlijsten? Of weet u niet goed waar u moet beginnen met het laten bepleisteren van uw woning? Een erkend bezetter geeft u met plezier meer informatie en voorziet u van deskundig advies.

Waar moet u nog meer op letten?

Maak slim gebruik van de offerteservice door meerdere prijsopgaven te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Bezetters voor nieuwbouw en renovatie

Gaat u de keuken vernieuwen en zoekt u een stucwerker voor het bepleisteren van beschadigde muren in de keuken? Of zoekt u een bezetter die de plafonds in uw nieuwbouwwoning strak afwerkt? Plafonneerders hebben ervaring met het bepleisteren van zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

In alle woningen zorgt bepleistering voor een strakke en stijlvolle uitstraling. Of wilt u meerdere kamers maken op de zolder? Kies dan voor gyprocwerken. Met een vakkundig stucwerker uit Peer bent u verzekerd van een schoon en stijlvol resultaat.

stukadoor voordelen

Voordelen inschakelen stukadoor Peer

Door een stukadoor uit Peer in te schakelen profiteert u van een aantal voordelen. Een stukadoor zorgt voor perfect afgewerkte muren, plafonds en gevels. Wilt u gebruik maken van het verlaagde belastingtarief van 6%? Laat dan uw stucwerk uitvoeren door een erkende specialist. De voordelen ten opzichte van doe-het-zelf:

 • Een laag belastingtarief van 6%
 • Snel en deskundig
 • De beste kwaliteit
 • U hoeft het zware werk niet zelf te doen
kosten stukadoor Peer

Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar!

Benieuwd naar de kosten voor sierbepleistering? Wilt u een stukadoor uit Peer inschakelen voor het stucwerk op uw buiten- en binnenmuren of uw plafond? Of wilt u andere pleisterwerken of bezettingswerken laten uitvoeren?

Vul het offerteformulier en kom in contact met meerdere professionele plafonneerders. U ontvangt dan u spoedig gratis en vrijblijvende offertes op maat. Vergelijk de offertes op prijs, aanbod en voorwaarden. Ook voor het plaatsen en afwerken van een tussenwand van Gyproc is het mogelijk om een stukadoor in te schakelen. Ga ook voor hoogwaardige kwaliteit en bespaar op de kosten door offertes te vergelijken.