Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Riemst

Een stukadoor uit Riemst kan verschillende pleisterwerken voor u uitvoeren. Is uw wandafwerking zo verouderd dat het bijna loslaat? Of bent u van plan uw nieuwbouwwoning te laten bezetten door een stukadoor uit de regio? Hiermee kunt u de uitstraling van uw huis enorm verbeteren! Kies ook voor het bezetten van de gevelmuur, om zo de buitenkant van uw woning een fris uiterlijk te geven.

Bent u op zoek naar een stukadoorsbedrijf uit de regio? Of wilt u meer informatie over de kosten en mogelijkheden die een stukadoor biedt? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van meerdere bedrijven uit Riemst en bespaar zo tot 40%!.


stukadoor Riemst

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor heeft vele verschillende werkzaamheden. Zo werkt de vakman met verschillende soorten bezettingswerken, zodat u zelf kan bepalen welke uitstraling uw wanden of plafonds krijgen. Daarnaast kan een stukadoor u ook ondersteunen bij het uitvoeren van verschillende gyprocwerken. In ieder geval is een stukadoor de juiste keuze als u op zoek bent naar een moderne, strakke of elegante afwerking van uw woning. Hieronder staan de meest voorkomende werkzaamheden van een stukadoor in Riemst opgesomd:

 • het bezetten van wanden en plafonds;
 • het bepleisteren van de buitenmuur;
 • diverse gyprocwerken;
 • sierpleister aanbrengen;
 • behang- of sausklare pleisterwerken

Pleisterwerken Riemst

Zijn de wanden van uw woonkamer beschadigt? Of is het plafond vergeeld? Met pleisterwerken worden alle oneffenheden weggewerkt en ziet er alles er weer netjes en fris uit. Er bestaan natte en droge pleisterwerken. Droge pleisterwerken worden meestal gyprocwerken genoemd. Natte plakwerken zijn ideaal om beschadigingen te hertstellen, maar ook voor het afwerken van muren en plafonds. Pleisterwerken worden zowel in huis als buiten gebruikt. Een voorbeeld van buitenbepleistering is nieuwe gevelbekleding in combinatie met isolatie. Door uw woning te isoleren bespaart u op de energiekosten! Een stukadoor uit Riemst geeft u graag deskundig advies over alle mogelijkheden.

Prijzen pleisterwerken

Benieuwd naar de totaalprijzen voor pleisterwerken? Bekijk dan de prijstabel voor meer informatie! De totaalprijs is afhankelijk van vele factoren. Denk aan het uurtarief voor de stukadoor, de materiaalkosten en de grootte van het oppervlak. Gespoten pleisterwerk is het goedkoopste, dit kost gemiddeld tussen de €5,- tot €15,- per vierkante meter. Met behang- of sausklaar stucwerk moet u daarna nog wel muurverf of behang aanbrengen. Dit komt bovenop de kosten van €7,- tot €24,- voor het stucwerk. Het is verstandig om gevelbepleistering te kiezen in combinatie met isolatie. Dan verdient u namelijk de investering weer terug, want u bespaart op de energiekosten.

Tabel: prijs voor pleisterwerken

Pleisterwerken Richtprijs materiaal per m² Richtprijs arbeid per m² Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid en btw)*
Spuitpleister €4,- tot €10,- €1,- tot €4,- €5,- tot €15,-
Behangklaar stucen €4,- tot €5,- €3,- tot €9,- €7,- tot €17,-
Sausklaar stucen €4,- tot €14,- €3,- tot €8,- €8,- tot €24,-
Schuurwerk €8,- tot €14,- €5,- tot €11,- €14,- tot €26,-
Raapwerk €8,- tot €16,- €6,- tot €12,- €15,- tot €30,-
Sierpleister €8,- tot €48,- €7,- tot €27,- €12,- tot €80,-
Cementeren €9,- tot €48,- €8,- tot €27,- €18,- tot €80,-
Betonstuc €10,- tot €53,- €9,- tot €29,- €20,- tot €85,-
Gevelbepleistering (crepi zonder isolatie) n.v.t. n.v.t. €40,- tot €80,-
Gevelbepleistering (crepi met isolatie) n.v.t. n.v.t. €100,- tot €140,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per aanbieder verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten.

Betaal niet te veel voor pleisterwerken!

Vergelijk daarom altijd offertes van stukadoors uit de regio Riemst.

Gratis offertes

Wat is de prijs van een stukadoor?

De gemiddelde totaalprijs van een stukadoor wordt berekend aan de hand van het aantal vierkante meters dat hij gaat stucen. Houd rekening met een richtprijs tussen de €11,- en de €13,- per uur. Het uurtarief is echter afhankelijk van het soort pleisterwerken dat u kiest.

Volle meting?

Met een volle meting wordt het gehele oppervlak gerekend voor het stucen, ook de ruimtes van de raam- en deuropeningen. Een stukadoorsbedrijf uit de regio Riemst kiest hier vaak voor omdat het veel tijd kost om alles netjes af te werken rondom de ramen en deuren.

Verlaagd btw-tarief op pleisterwerken?

Wist u dat voor de uitvoering van bezettingswerken een verlaagd btw-tarief geldt? Vanuit de overheid is bepaald dat er voor bepaalde renovatiewerken een verlaagd btw-tarief van slechts 6% geldt op zowel de materiaal- als de arbeidskosten. Hiermee zijn de kosten van een stukadoorsbedrijf een stuk gunstiger! Er gelden uiteraard wel een aantal voorwaarden. Zo moet het gaan om een permanente bewoning en moet de woning minimaal 10 jaar oud zijn.

Als u thuis werkt, is het belangrijk dat u maximaal een klein deel van het gebouw gebruikt om uw beroep uit te oefenen. Ook moeten de facturen op naam staan van de eindgebruiker van de woning. Kijk voor alle voorwaarden op vlaanderen.be.

bezettingswerken Riemst

Bezettingswerken Riemst

Een andere naam voor pleisterwerken is bezettingswerken. Daarom noemen we een stukadoor ook wel eens een bezetter. Wilt u prachtig mooie afgewerkte binnen- of buitenmuren of plafonds? Met pleisteren is dit mogelijk! Na de bezettingswerken moet u het goed laten drogen.

U kunt dus niet direct behang of muurverf aanbrengen. De tijd die er nodig is voordat de bezettingswerken helemaal gedroogd zijn, is afhankelijk van de dikte en de luchtvochtigheid in de woning. Goed ventileren helpt vaak.

Een bezetter brengt ook graag sierlijsten voor u om het helemaal af te maken.

plakwerken in Riemst

Plakwerken Riemst

Ook plakwerken wordt naast bezettingswerken vaak gebruikt als synoniem voor pleisterwerken. Een stukadoor heeft dus vele namen, namelijk bezetter maar ook plakker. Plakwerken worden uitgevoerd in bestaande en nieuwbouwwoningen. Het is verstandig om een ervaren plakker in te schakelen en er geen doe-het-zelf project van te maken. De plakker weet namelijk precies hoe hij een egale en strakke laag aanbrengt. Dit heeft niet alleen invloed op de uiteindelijke uitstraling, maar ook op de levensduur.

De plakker gebruikt verschillende hulpmiddelen, namelijk hoekbeschermers, een reilat, spackmes en een pleisterspaan. Met een reilat maakt hij alles mooi glad. De bezetter maakt de pleisters altijd aan op locatie. Dit doet hij met een mixer.

Binnenpleisterwerken

Als u op zoek bent naar een manier om de binnenkant van uw woning perfect egaal af te werken, dan zijn binnenpleisterwerken de beste keuze. Er zijn diverse soorten pleisterwerken, zodat u zelf een invloed heeft op de uitstraling van de muren: gladde binnenmuren geven een moderne en strakke sfeer terwijl sierbepleistering juist bekend staat om de knusse uitstraling. De pleisterwerken kunnen worden aangebracht op diverse ondergronden, waaronder beton en metselwerk. Voorwaarde hiervoor is wel dat de ondergrond schoon, droog en stofvrij is. De medewerkers van het stukadoorsbedrijf uit Riemst bereiden de ondergrond vooraf goed voor, zodat u verzekerd bent van een goede hechting.

Navigeer naar:  Muren bezetten  |  Plafond pleisteren  |  Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

muren bezetten

Muren bezetten Riemst

De binnenpleisterwerken bestaan grotendeels uit twee verschillende onderdelen: het bezetten van de binnenmuren en het bepleisteren van het plafond. Voor het pleisteren van binnenmuren heeft u diverse opties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor behang- of sausklare pleisterwerken. Dit geeft de binnenmuur een gladde afwerking, waardoor oneffenheden na het sauzen of behangen volledig onzichtbaar zijn geworden. Dit is vaak een stuk voordeliger dan het aanbrengen van sierbepleistering. Sierstucwerk is een goede optie voor klanten die de muren klant en klaar afgewerkt willen hebben. De sierbepleistering kan in elke gewenste kleur worden afgewerkt.

Plafond bezetten in Riemst

Plafond pleisteren Riemst

De specialisten uit ons netwerk krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen het stucen van de binnenmuren en de plafonds, omdat hiervoor verschillende kosten gerekend worden. Het antwoord hierop is eenvoudig: het stucen van plafonds is een stuk lastiger, omdat het oppervlak een stuk moeilijker bereikbaar is. De bezetter is langer bezig met de klus, wat betekent dat de arbeidskosten stijgen. Als alternatief voor het bepleisteren van het plafond, is het ook mogelijk om te kiezen voor een plafondafwerking van gyproc. Gyproc is relatief voordelig en hebben een vergelijkbare uitstraling. Een stukadoor adviseert u met plezier over de verschillende mogelijkheden.

Hoe gaat het pleisteren in zijn werk?

Pleisteren bestaat uit drie stappen. De eerste stap zijn voorbereidingen. Denk hierbij aan het vrijmaken van de ruimte, alles netjes afdekken met afdekfolie en het verwijderen van verlichting. Ook verwijdert hij oude verf- en behanglagen en kuist de stukadoor de te bepleisteren oppervlaktes.

Daarna is het tijd voor stap 2. Dit bestaat uit het aanbrengen van voorstrijkmiddel. Terwijl dit middel aan het drogen is, maakt de stukadoor een geschikt pleistersoort aan. Een bezetter brengt dit vervolgens aan op de muur met een raapbord en stukadoorstroffel. Voor een glad resultaat gebruikt hij daarna een reilat.

Een muur bepleisteren

Bekijk welke stappen een stukadoor volgt bij het pleisteren.

Schakel een bezetter in voor het afwerken van de binnenmuren.

Uw woning krijgt een geheel nieuwe uitstraling met pleisterwerken!

Gratis offertes ontvangen

Soorten stucwerk voor binnen

Wanneer u stucwerk binnen wilt laten uitvoeren door een stukadoor uit de regio Riemst, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten. Sierstucwerk is zeer populair en zelfs binnen deze pleistersoort zijn er weer verschillende varianten. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken wat voor resultaat u wilt. Wilt u binnenbepleistering met een gladde textuur? Dan is bijvoorbeeld stucen met spachtelpleister door een bezetter geschikt. Voor een grover resultaat is stucen met rustiek pleister beter voor u. Een stukadoor geeft u graag advies over uw mogelijkheden van binnenbepleistering!

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor binnen  |  Sierpleister  |  Spuitpleister  |  Saus- of behangklaar stucen?  |  Schuurwerk  |  Raapwerk  |  Betonstuc  |  Nat versus droog pleisterwerk  |  Droogtijd

stucwerk Riemst

Prijzen stucwerk voor binnen

Sierpleister begint al vanaf €12,- per vierkante meter. Rustiekputz begint echter vanaf €16,- per vierkante meter. Op zoek naar iets goedkopers? De kosten voor gespoten pleisterwerken liggen tussen de €5,- tot €15,- per vierkante meter. Deze manier van stucen is namelijk zeer effectief en gaat sneller dan handmatige methodes. Hierdoor liggen de kostprijzen lager.

Tabel: Wat kost stucwerk voor binnen?

Soort stucwerk voor binnen Gemiddelde prijs per m² * Kenmerken
Sierpleister: spachtelputz €12,- tot €23,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Sierpleister: rustiekputz €16,- – Stoot- en boenvast
– Iets grovere korrels dan spachtelputz
– Verkrijgbaar in vele kleuren
Sierpleister: granol €12,- tot €22,- – Talloze kleuren en patronen
– Door en door gekleurd
– Sterk; niet makkelijk te beschadigen
Spuitpleister €5,- tot €15,- – Machinaal aan te brengen
– Geschikt voor binnen en buiten
Behangklaar stucwerk €7,- tot €17,- – Maakt muur voldoende vlak voor het behangen
Sausklaar stucwerk €8,- tot €24,- – Volledig egaal
– Geschikt voor binnen
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten
Raapwerk €15,- tot €30,- – Om grote oneffenheden glad te strijken
– 7mm tot 50mm dikte
Beton Ciré €50,- – Slijtvast
– Waterdicht
– Ideaal voor keuken en badkamer
Mortex €55,- – Waterdicht
– Naadloos
– Relatief eenvoudig aan te brengen

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal, montage en btw. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Sierpleister

Wanneer u sierbepleistering wilt aanbrengen, heeft u de keuze uit verschillende soorten. Hieronder leest u alles wat u hierover moet weten. Eén van de voordelen is dat u kunt kiezen uit vele kleurtinten. Er is altijd een kleur die goed past bij uw interieur. Vaak wordt er gedacht dat sierbepleistering alleen binnenshuis wordt toegepast, maar dit is niet het geval. Ook voor buitenmuren is het toepasbaar door een stukadoorsbedrijf.

Spachtelputz

Spachtelpleister wordt gebruikt door een stukadoor uit Riemst voor een gladde afwerking. Eén van de voordelen is dat het stootvast is. Bovendien is het geschikt voor zowel binnen als buiten. Vuil kan zich niet gemakkelijk hechten, waardoor uw gevelwand er langer mooi uitziet. Deze sierpleistersoort wordt gemaakt van marmerkorrels en een bindmiddel.

Het aanbrengen van spachtelpleister kost €12,- tot €23,- per m².

spachtelputz Riemst

Rustiekputz

Liever niet een compleet glad resultaat? Met rustiekpleister krijgt u een grovere structuur, afhankelijk van de korreldikte waar u voor kiest. Dit materiaal is niet alleen verkrijgbaar met verschillende korreldiktes, maar ook in allerlei kleurtinten. Voordelen is dat het stootvast is, het niet snel beschadigt en dat u het gemakkelijk kunt kuisen. Bij een vlek maakt u het dus snel weer proper.

Wilt u rustiekpleister? Dit kost ongeveer €16,- per m². Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Granol

Bent u op zoek naar een authentieke en robuuste uitstraling? Dan is granolpleister zeer geschikt! De korrels van deze pleistersoort zijn namelijk zeer dik, hierdoor krijgt het de bekende groefjes en putjes na het pleisteren. Een stukadoor uit Riemst brengt het granol bijvoorbeeld aan met een waaiervormig- of gedraaid patroon. De methode van het aanbrengen is van grote invloed op de uiteindelijke uitstraling.

Stucwerk met granolspleister kost rond de €12,- tot €22,- m².

spuitpleister Riemst

Spuitpleister

Gespoten pleisterwerken zijn één van de goedkoopste soorten pleisterwerken. Een stukadoor uit Riemst gebruikt namelijk een hogedrukspuit en hierdoor gaat het aanbrengen van het pleistermateriaal zeer snel. Het is echter wel nodig dat de ruimte helemaal wordt afgeplakt, want gespoten pleisterwerken zijn iets minder nauwkeurig. De methode van aanbrengen vereist vakmanschap, want het is lastig om overal een even dikke laat te spuiten. Voordeel is natuurlijk wel dat u snel geniet van uw prachtige wanden en plafonds.

Gemiddeld kosten deze pleisterwerken €5,- tot €15,- per vierkante meter. Wilt u weten wat spuitpleister bij u in uw woning kost? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier.

sausklaar stucen Riemst

Saus- of behangklaar stucen?

Bent u van plan om uw muren na de pleisterwerken te sauzen of te behangen? Kies dan voor saus- of behangklaar stucwerk. Sausklaar stucwerk houdt in dat de stucwerker de wand helemaal glad en egaal afwerkt. Hierdoor ziet de binnenmuur er prachtig uit na het aanbrengen van een verflaag. Bij behangklaar stucwerk is het wegwerken van alle kleine oneffenheden iets minder belangrijk. Deze ziet u immers niet meer nadat u behang heeft aangebracht. Doordat sausklaar stucwerk meer tijd in beslag neemt, is dit vaak iets duurder.

Voor sausklaar stucwerk moet u denken aan een gemiddelde prijs van €8,- tot €24,- per m² en behangklaar stucwerk is gemiddeld €7,- tot €17,- per m².

Schuurwerk

Schuurwerken door een stukadoor hebben niets te maken met het opschuren van hout. Het gaat hier namelijk om de manier waarop pleister aangebracht wordt.

Met schuurwerken heeft u de keuze uit verschillende structuren. Hierdoor hebben de plakwerken ook een decoratieve functie. Een stucwerker gebruikt het voornamelijk voor plafonds. Het droogt namelijk wit op en u hoeft dus naderhand het plafond niet meer te witten. Voor deze plakwerken gebruikt een stucwerker meestal gips, maar cement is ook mogelijk. Cement geeft een iets grovere structuur door de korrelgrootte.

Voor schuurwerken moet u denken aan een gemiddelde kostprijs van €14,- tot €26,- per vierkante meter.

Raapwerk

Stukadoors horen vaak dat men denkt dat raapwerken en pleisterwerken hetzelfde is. Dit is echter niet het geval. Pleisterwerken hebben namelijk meestal een decoratieve functie, maar bij raapwerken gaat het juist om het repareren van beschadigingen. Raapwerken bestaat uit het aanbrengen van een laag gipsmortel of specie op zwaar beschadigde binnen- en buitenmuren en plafonds. Alle beschadigingen worden onder een dikkere laag mortel weggewerkt. Raapwerken worden voornamelijk toegepast bij renovaties en niet bij nieuwbouwwoningen.

De gemiddelde totaalprijs voor raapwerken ligt tussen de €15,- tot €30,- per vierkante meter. Vergelijk altijd offertes voor de exacte prijzen. Vrijblijvende prijsopgaven vraagt u eenvoudig aan via het offerteformulier.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Beton ciré bestaat uit, de naam zegt het al, betonpleister. Wilt u een moderne betonlook? Vraag dan uw stucwerker om beton ciré aan te brengen. Deze betonpleister is ook geschikt voor vochtige ruimtes, want het is waterdicht. Het wordt daarom ook vaak toegepast in badkamers en keukens, bijvoorbeeld na een renovatie. Voordeel is dat er geen dikke lagen nodig zijn. Meestal is 2 à 3 millimeter dikte al genoeg. Bij grote beschadigingen is er soms een dikkere laag nodig. Een ervaren stukadoor vertelt u hier graag meer over. Vaak kan het materiaal direct op de wand aangebracht worden, maar bij een zuigende ondergrond is een voorstrijkmiddel nodig.

Een stukadoor uit Riemst brengt betonpleister aan voor ongeveer €50,- per m².

Mortex

Eén van de voordelen van Mortex is dat dit materiaal waterdicht is. Een stukadoor brengt twee hele dunne lagen aan. Beide lagen hebben een dikte van 1 millimeter. Hierdoor is het minder geschikt voor zwaar beschadigde wanden, want de oneffenheden blijven na het aanbrengen door een stukadoor uit Riemst zichtbaar. Mortexpleister bestaat uit drie grondstoffen, namelijk een kleurstof, korrel en mengvloeistof. De samenstelling bepaalt niet alleen de kleur, maar ook de structuur. Ook hier geldt: hoe dikker de korrel, hoe grover de structuur. Wilt u mortexpleister aanbrengen op de badkamerwand of in de keuken? Dan is een speciale coating tegen zeep- en vetresten verstandig.

Mortex aanbrengen kost ongeveer €55,- per vierkante meter.

pleisteren in Riemst

Nat versus droog pleisterwerk

Het bepleisteren van de muren is zowel met droog als nat pleisterwerk mogelijk. Voor welke variant u best kiest is afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget en uitstraling. Onze plafonneerders werken bijvoorbeeld het liefst met droge pleister, omdat dit gemakkelijker te plaatsen is. Wilt de muren laten pleisteren door plafonneerders met sierstucwerk als spachtelputz?

Dan zijn enkel natte plakwerken een optie. De plafonneerwerken vallen bovendien ook onder de natte plakwerken. Het voordeel van nat pleisteren is met name de lage prijs die hiervoor staat. Een plakker zal de plafonneerwerken snel en vakkundig voor u afhandelen.

droogtijd stucwerk

Droogtijd van stucwerk

Wanneer er in uw woning in Riemst gebruik wordt gemaakt van natte stucwerken, dan moet u rekening houden met een bepaalde droogtijd. De pleisterwerken bevatten namelijk enorm veel water, wat eerst allemaal goed moet opdrogen. Wanneer dit te snel gaat, kunnen de bezettingswerken gaan scheuren. Er is dan ook niets wat u kan doen om de tijd om te drogen te versnellen. U kunt het droogproces wel bevorderen door te zorgen voor voldoende ventilatie en een natuurlijke binnentemperatuur. Houd gemiddeld genomen rekening met één dag droogtijd per millimeter aan dikte aangebracht pleisterwerk. Wacht tot alles goed gedroogd is voordat u de binnenmuur verder wilt afwerken.

Besparen op de kosten voor stucwerk in uw huis?

Vul het offerteformulier in en ontvang offertes met scherpe prijzen!

Offertes aanvragen

Buitenpleisterwerken

Ook uw buitenpleisterwerken kunt u met een gerust hart overlaten aan een stukadoor uit Riemst. In principe gaat het bij de buitenpleisterwerken om het bezetten van de buitengevel. Dit biedt twee belangrijke voordelen: allereerst verbetert het de uitstraling van de buitenkant van uw huis in Riemst, waardoor u een goede indruk achterlaat bij al uw gasten en buren. Ten tweede beschermt dit uw gevelmuur tegen weersinvloeden van buitenaf en verlengt u de levensduur dus flink! Dit alles heeft uiteraard een positief effect op de woningwaarde. Bij buitengevelwerken heeft u verschillende keuzes. U kunt kiezen voor het bezetten van de gehele buitenmuur, maar het is tevens mogelijk om te kiezen voor een gepleisterde plint, voor een elegant uiterlijk.

Navigeer naar:  Gevel bepleisteren  |  Werkwijze bepleistering van de gevel  |  Gevel cementeren

Gevel bepleisteren Riemst

Gaat u uw gevel bepleisteren? Een goede keuze! Een bepleisterde buitenmuur ziet er netjes uit en beschermt uw woning. Zo kan er geen vocht meer binnendringen in uw woning. Vochtplekken en schimmelvorming door doorslaand vocht zijn verleden tijd. Er zijn verschillende pleistersoorten geschikt voor het pleisteren van een buitenmuur. Een stukadoor uit Riemst geeft u graag deskundig advies. Zo is een siliconenpleister geschikt voor een mooie gladde afwerking en heeft een cementpleister een ruwere structuur.

Laat direct isolatie aanbrengen. U bespaart dan vanaf dag 1 op uw energierekening, want gevelisolatie voorkomt warmteverlies. Dit merkt u niet alleen in uw portemonnee, maar ook doordat uw wooncomfort verhoogd wordt. Als het uiterlijk van de gevel drastisch verandert, heeft u vaak wel een vergunning nodig. Meer informatie vindt u op de website ruimtelijkeordening.be.

Werkwijze bepleistering van gevel

Het bezetten van een gevelwand bestaat uit drie over vier stappen. De eerste stap bestaat uit de voorbereidingen. Denk aan het plaatsen van een steiger, het repareren van beschadigingen en een gevelreiniging.

Gaat u de gevelwand ook isoleren? Dan plaatst de stukadoor uit Riemst nu isolatiemateriaal. Op het isolatiemateriaal komt een wapeningsgaas. Zonder isolatie, plaatst de plakker het gaas rechtstreeks op de buitenmuur.

Soms is het nodig om voorstrijkmiddel aan te brengen, bijvoorbeeld in het geval van siliconenpleister. Op het wapeningsgaas komt vervolgens de pleisterlaag.

gevel cementeren

Gevel cementeren Riemst

Cementeren is een andere methode om uw gevelmuur op te knappen. Cementeren is zeer geschikt om een kleurverschil weg te werken of bij kleine oneffenheden. De stukadoor uit Riemst brengt een dunne of dikke cementlaag aan. Een dunne laag wordt gebruikt bij het wegwerken van oneffenheden. Voordeel is dat het sneller droogt en dat het goedkoper is. Een dikkere deklaag is nodig bij grotere beschadigingen. Eén van de mooie effecten van cementeren is dat de onderliggende structuur zichtbaar blijft. Heeft u nu een gemetselde gevelwand? Dan blijft u de vorm van de bakstenen zien.

Stukadoor gezocht voor pleisterwerken buiten?

Via het offerteformulier vindt u snel het beste stukadoorsbedrijf uit Riemst!

Meerdere gratis offertes

Soorten stucwerk voor buiten

We stellen andere eisen aan stucwerk voor buiten dan voor binnen. De bepleistering moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen neerslag, waterdicht zijn en daarnaast niet snel verkleuren. Ook is het fijn als vuil, zoals mosgroei of algen, zich niet snel hechten aan het materiaal. Kunstharspleister is bijvoorbeeld vochtbestendig en minerale gevelpleister is weer uitermate geschikt voor een dikkere laag. Lees verder om meer te weten te komen over soorten gevelpleister dat wel geschikt is voor buiten.

Navigeer naar:  Prijzen stucwerk voor buiten  |  Gevelbepleistering  |  Cementbepleistering  |  Crepi  |  Crepi herstellen

prijzen stucwerk buiten

Prijzen stucwerk voor buiten

De kostprijzen voor stucwerk voor buiten zijn voornamelijk afhankelijk van het soort stucwerk waar u voor kiest. Uiteraard is ook de grootte van het geveloppervlak van invloed op de prijs.

Kunstharspleisters kosten bijvoorbeeld €72,- per m² en de kostprijzen voor minerale pleisters zijn iets lager, namelijk €64,- per m². Dit is zonder het aanbrengen van isolatiemateriaal.

Met isolatie is duurder, maar de investering verdient u dan weer terug. U bespaart immers op de energiekosten. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde kostprijzen!

Tabel: Wat kost stucwerk voor buiten?

Soort stucwerk voor gevel Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, montagekosten en 6% btw)* Kenmerken
Gevelbepleistering: kunstharspleister Zonder isolatie: €72,-
Met isolatie: €90,- tot €110,-
– Dunne laag
– Weinig gevoelig voor scheuren en vervuiling
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Gevelbepleistering: minerale sierpleister Zonder isolatie: €64,-
Met isolatie: €80,- tot €100,-
– Kan ik dikke laag aangebracht worden
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
– Diverse kleuren / korrelgroottes
Cementbepleistering €18,- tot €80,- – Structuur van de buitenmuur is nog steeds zichtbaar
– Ideaal om oneffenheden weg te werken
Crepi Zonder isolatie: €40,- tot €80,-
Met isolatie: €100,- tot €140,-
– Goede bescherming tegen vocht
– Zeer breed kleurenpalet
– Egale afwerking
Sierpleister €12,- tot €80,- – Stoot- en boenvast
– Verkrijgbaar in diverse kleuren
– Voor binnen- en buitenmuren
Schuurwerk €14,- tot €26,- – Decoratief
– Licht korrelige structuur
– Voor binnen en buiten

* Let op: dit is een gemiddelde prijs, die per aanbieder verschilt. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan.

gevelbepleistering Riemst

Gevelbepleistering Riemst

Een stukadoor uit Riemst brengt twee verschillende soorten gevelpleistering aan. Namelijk een bepleistering op basis van kunsthars of een met mineralen. Minerale pleisters zijn geschikt voor het weggewerken van oneffenheden. Dit kan namelijk met een dikkere laag aangebracht worden op de buitenmuur. Deze pleisterlaag is een beetje ruw. Wilt u een glad resultaat? Dan zijn pleisters met kunsthars geschikter. Door de toevoeging van kunsthars is het materiaal elastischer. Het voordeel hiervan is dat het minder snel scheurt. Kunstharsbepleistering wordt ook wel synthetische sierstucwerk genoemd.

Het aanbrengen van gevelbepleistering met kunsthars kost rond de €72,- per m² zonder isolatie en met isolatie rond de €90,- tot €110,- per vierkante meter. Zonder isoleren kost mineraal stucwerk gemiddeld €64,- en met isolatie €80,- tot €100,- per m².

cementbepleistering Riemst

Cementbepleistering

Cementbepleistering wordt gemaakt met een aantal grondstoffen. Eén van deze grondstoffen is een kleurstof. Dit maakt het mogelijk om cementbepleistering in verschillende kleuren te mengen.

Soms wordt er gedacht dat cementpleister alleen in grijstinten verkrijgbaar is, maar dit is dus zeker niet het geval! Plakwerken met cement zijn goedkoop en geven een mooie authentieke uitstraling aan uw buitengevel. De vorm van de oorspronkelijke bakstenen blijven namelijk zichtbaar door de pleisterlaag heen.

Een ander voordeel van cementbepleistering is dat het dampopen is. Hierdoor is de kans om een condensatieprobleem in uw huis kleiner.

De gemiddelde kostprijzen liggen tussen de €18,- tot €80,- per vierkante meter.

Crepi Riemst

Crepi is één van de bekendste pleistersoorten en zeer populair in Riemst. Het materiaal is namelijk eenvoudig aan te brengen, geschikt voor zowel moderne als klassieke woningen en alle beschadigingen zijn niet meer zichtbaar. Het aanbrengen van crepi is alleen mogelijk op een bakstenenmuur. Heeft u nu al crepipleister, maar is de pleisterlaag aan vervanging toe? Dan verwijdert de vakman eerst de oude laag en brengt daarna nieuw pleister aan. Er zijn verschillende crepisoorten, namelijk met kunsthars, siliconen, mineralen of met siloxaan. Wanneer u ook isolatie laat aanbrengen, wordt er meestal siliconenpleister gebruikt.

Het aanbrengen kost rond de €40,- tot €80,- per m² zonder isolatie. Met isolatie is iets duurder, namelijk €100,- tot €140,- per m².

crepi herstellen

Crepi herstellen

Zitten er beschadigingen in het crepi op uw buitenmuren? Een stukadoorsbedrijf uit Riemst ziet vaak na verloop van tijd kleine scheurtjes ontstaan. Losgelaten crepi is vaak een teken dat u het moet laten vervangen. Soms krijgt u de herstelling vergoed van het bedrijf. Hierbij moeten de beschadigingen wel zijn ontstaan door verkeerd aangebrachte crepi en niet door externe oorzaken. Een stucwerker brengt bijvoorbeeld een nieuwe pleisterlaag aan met kalei en werkt zo alle beschadigingen weg. Of hij gebruikt een buitenvuller. Een buitenvuller is ideaal voor het vullen van kleine scheurtjes.

pleisterwerken Riemst

Pleisterwerk herstellen

Beschadigingen in buitenbepleistering zien er lelijk uit, maar zorgt er ook voor dat uw woning niet meer helemaal waterdicht meer is. Vocht kan namelijk binnendringen via scheurtjes en gaten. Dit zorgt onder andere voor schimmelproblemen en vochtplekken.

Belangrijk dus dat u zo snel mogelijk een plakker inschakelt om het te laten herstellen! Een reparatie van scheuren bestaat uit het vullen met gipsmortel. De vakman brengt dit aan met een pleisterspaan. Na het drogen schuurt hij het oppervlak op, zodat de herstelling niet opvalt.

Met stucwerk ziet uw gevel er weer als nieuw uit!

U bent verzekerd van het mooiste resultaat met een stukadoor uit Riemst.

Vrijblijvend offertes aanvragen

gyprocwerken Riemst

Gyprocwerken Riemst

Gyprocwerken worden ook wel droge pleisterwerken genoemd. Gyprocwerken zijn ideaal voor het plaatsen van een verlaagd plafond, een nieuwe scheidingswand of het plaatsen van een voorzetwand. Hiervoor gebruikt een vakman platen van gyproc. In badkamers gebruikt een specialist speciale vochtwerende gyproc. Net als met bezettingswerken, worden de platen naderhand netjes afgewerkt. Een vakman vult de naden en schroefgaten met vulmiddel. Daarna schildert of behangt hij de gyproc desgewenst voor u. Voordeel van gyprocwerken is dat het gyproc niet hoeft te drogen na het plaatsen.

Welke ruimte laten bepleisteren door plakker?

Pleisterwerken worden in alle ruimtes in een woning uitgevoerd. In een badkamerruimte zien we bezettingswerken vaak na het verwijderen van een tegelmuur. En in de woonkamer of slaapkamer is stucwerk ideaal voor het opknappen van het plafond. Er zijn ook pleisterwerken in verschillende kleuren verkrijgbaar. Deze zijn vaak iets duurder, maar u hoeft er na het drogen niets meer aan te doen. Een plakker knapt graag de volgende ruimtes op voor u:

 • Woonkamer
 • Badkamer
 • Keuken
 • Slaapkamer
 • Garage

Zelf stucen of uitbesteden aan bezetter?

In veel bouwmarkten is het materiaal om zelf te gaan stucen volop aanwezig. Dit betekent echter niet dat zelf stucen een verstandige optie is. Ervaring leert dat particulieren zonder kennis van zaken een te dikke laag pleisterwerk aanbrengen en deze niet goed egaal krijgen. Hierdoor is het eindresultaat vaak niet wat zij voor ogen hadden.

Laat de bezettingswerken daarom altijd uitvoeren door een erkend stukadoor uit Riemst.

Wilt u toch besparen op de bezettingswerken? Ga dan na of u eventuele werkzaamheden zelf uit kunt voeren, zoals het voorbereiden van de ondergrond en het afdekken van uw vloer en meubilair.

Stukadoor in Riemst inschakelen, waarop letten?

Het kiezen van een bezetter is niet iets wat u vaak doet. Geen idee waarop u moet letten? Wij hebben een aantal tips. Kijk bijvoorbeeld of de stukadoors beschikken over keurmerken en certificering. Controleer daarnaast de totaalprijs. Welke bijkomende kosten worden er door het stukadoorsbedrijf gerekend? Hoe hoog zijn de voorrijkosten? En wat is het starttarief? Maak altijd duidelijke afspraken, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Vraag aan de stukadoor uit Riemst hoe lang hij verwacht dat de pleisterwerken duren.

Bezetters voor nieuwbouw en renovatie

Een bezetter werkt vaak in bestaande woningen. Bijvoorbeeld bij een verbouwing of een renovatie in Riemst. Gaat u de tegels van de badkamerwand verwijderen? Dan zijn bezettingswerken nodig om de wand weer helemaal egaal te krijgen. Een stucwerker werkt niet alleen in bestaande woningen, maar ook in nieuwbouwwoningen. Deze huizen worden meestal casco opgeleverd. U moet de wanden, plafonds en dergelijke dan zelf nog verder afwerken. Dit is veel werk! Maar een stucwerker heeft hier veel ervaring mee en de bezettingswerken zijn snel en probleemloos afgerond.

stukadoor voordelen

Voordelen inschakelen stukadoor Riemst

 • Uw klus is snel en effectief uitgevoerd.
 • U bent verzekerd van een optimaal resultaat.
 • Bespaar uzelf een hoop tijd, energie en frustraties.
 • Een mooie wandafwerking verhoogt uw woongenot.
kosten stukadoor Riemst

Vraag vrijblijvend offertes aan en bespaar!

Met pleisterwerken zorgt u ervoor dat lelijke wanden en beschadigde gevels er weer helemaal netjes en fris uitzien. Wilt u verzekerd zijn van het beste resultaat van het pleisteren? Schakel dan een stukadoor in. Besparen op de totaalprijs voor stucwerk? Vergelijk dan gratis en vrijblijvende offertes van bedrijven gespecialiseerd in bezettingswerken uit de regio Riemst. Door te vergelijken bespaart u niet alleen, u weet ook zeker dat u niet te veel betaalt. Vul vandaag nog het offerteformulier in en u ontvangt snel meerdere scherp geprijsde aanbiedingen.