Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Oostende


Een stukadoor uit Oostende kan verschillende pleisterwerken voor u uitvoeren. Is uw wandafwerking zo verouderd dat het bijna loslaat? Of bent u van plan uw nieuwbouwwoning te laten bezetten door een stukadoor uit de regio? Hiermee kunt u de uitstraling van uw huis enorm verbeteren! Kies ook voor het bezetten van de gevelmuur, om zo de buitenkant van uw woning een fris uiterlijk te geven.


Bent u op zoek naar een stukadoorsbedrijf uit de regio? Of wilt u meer informatie over de kosten en mogelijkheden die een stukadoor biedt? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van meerdere bedrijven uit Oostende, en bespaar zo tot 40%!


stukadoor Oostende

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor heeft vele verschillende werkzaamheden. Zo werkt de vakman met verschillende soorten pleisterwerken, zodat u zelf kan bepalen welke uitstraling uw wanden of plafonds krijgen. Daarnaast kan een stukadoor u ook ondersteunen bij het uitvoeren van verschillende gyprocwerken. In ieder geval is een stukadoor de juiste keuze als u op zoek bent naar een moderne, strakke of elegante afwerking van uw woning. Hieronder staan de meest voorkomende werkzaamheden van een stukadoor in Oostende opgesomd:

 • Het bezetten van wanden en plafonds.
 • Het bepleisteren van de buitenmuur.
 • Diverse gyprocwerken.
 • Sierpleister aanbrengen.
 • Behang- of sausklare pleisterwerken.

Pleisterwerken

De term pleisterwerken staat voor alle klussen die zich richten op het afwerken van binnen- en buitenmuren, plafonds en andere oppervlakken met natte of droge pleister. Het pleisteren van muren wordt ook wel aangeduid met de term stucwerk. Onder de pleisterwerken vallen dan ook technieken als het toepassen van sierpleister, het spuiten van spack en het voorbereiden van muur en plafond voor het pleisterwerk. Wilt u graag uw gevel laten bepleisteren? Wij werken samen met menig stukadoor in Oostende die u met alle plezier van dienst is bij de diverse pleisterwerken. Vraag via de offertepagina vrijblijvend enkele prijsopgaven op maat aan.

Bezettingswerken

In Vlaanderen wordt ook regelmatig het begrip bezettingswerken gebruikt voor het aanduiden van de pleister- en plakwerken. De term bezettingswerken is echter breder dan dat. Zo vallen onder de bezettingswerken ook de gyprocwerken, het plaatsen van gevelisolatie en het aanbrengen van steenstrips op de gevel. Weet u nog niet waarmee u de buitenmuren wilt afwerken of hebt u een vraag over de voor- en nadelen van een bepaalde voor van bezetting? Een bezetter uit ons netwerk in Oostende zal u van de benodigde informatie voorzien. Voor welke gevelafwerking u echter ook kiest, wij garanderen dat u door ons vakkundig zult worden geholpen tegen een scherpe prijs.

gyprocwerken in Oostende

Gyprocwerken

Een speciaal soort sierpleister dat wij steeds vaker toepassen bij klanten uit Oostende is Gyproc. Het toepassen van dit Gyproc wordt ook wel aangeduid met de term gyprocwerken. Het uitvoeren van de gyprocwerken is eenvoudig door een stukadoor of bezetter uit te voeren. Gyproc heeft diverse voordelen. Zo is het bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen brand, en kunnen onze specialisten Gyproc gemakkelijker plaatsen dan andere vormen van stucwerk. Het toepassen van gyprocwerken is bovendien een zeer duurzame keuze, doordat Gyproc meerdere keren recycleerbaar is.

plakwerken

Plakwerken

Er is een grote variatie in termen die men gebruikt voor het aangeven van pleisterwerkzaamheden. Ook de term plakwerken wordt hier door menig stukadoor uit Oostende voor gebruikt. Onder de plakwerken valt het aanbrengen van stucwerk, het pleisteren van de muren of het zorgen voor een mooie sierpleister. Voor het uitvoeren van de plakweren kunt u zowel een stukadoor als bezetter, of één van de plafonneerders uit ons netwerk inschakelen. Hebt u maar een beperkt budget? Voor een deel van de plakwerken kunt u zelf de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, zoals het herstellen van kleine beschadigingen. Dit scheelt aanzienlijk in de uiteindelijke investering.

Wat is raapwerk?

Een gepleisterde muur bestaat over het algemeen uit meerdere lagen. Zo is daar eerst de constructieve ondergrond, vervolgens de pleisterdrager, de pleisterlaag en tot slot de afwerklaag. Tussen deze lagen zit soms nog een laag: de raaplaag.

Het toepassen van een raaplaag is noodzakelijk in natte ruimtes zoals kelders en garages. Het effect van het raapwerk is dat hierdoor waterdoorslag minder snel voorkomt, en ook dat de muur vlakker is. De raaplaag is gemaakt van mortelspecie, die minimaal vijf centimeter dik is. Soms gaat het zelfs om meerdere centimeters voor een optimaal resultaat. Ook het aanbrengen van de raaplaag valt onder de bezettingswerken.

raapwerk in Oostende

Prijzen

De prijzen voor het bepleisteren van een muur en de inzet van plafonneerders en stukadoors hangen van verscheidene factoren af. Zo zal het aanbrengen van sierpleister duurder uitvallen dan standaard pleisterwerk, en is ook de grootte van het oppervlak van invloed op de prijzen. In een aantal gevallen is het bovendien voordeliger om het huidige stucwerk te laten herstellen, dan nieuw materiaal aan te brengen. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het bepleisteren van uw muren of plafond? Vraag dan vrijblijvend via onze offertepagina enkele prijsopgaven aan bij menig bezetter en stukadoor uit de regio van Oostende. De stukadoors uit ons netwerk sturen u graag prijsoffertes op maat toe.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid & btw)*
Spuitpleister €8,- tot €15,-
Strak stucwerk (klaar voor behang) €12,- tot €20,-
Strak stucwerk (sausklaar) €14,- tot €24,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(behangklaar) €20,- tot €32,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(sausklaar) €22,- tot €34,-
Raapwerk €16,- tot €30,-
Schuurwerk €14,- tot €24,-
Sierpleister €15,- tot €100,-
Beton Ciré €20,- tot €85,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Wilt u geholpen worden door een bezetter uit Oostende voor bezettingswerken?

Vraag dan via onze offertepagina vrijblijvend een aantal offertes aan voor één van de pleisterwerken, wij helpen graag!

Vrijblijvende offertes

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Zoals u ziet lopen de kosten per vierkante meter flink uiteen. Dit heeft een aantal belangrijke oorzaken. Allereerst spelen de arbeidskosten een grote rol. Deze verschillen per stukadoorsbedrijf. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes zodat u verzekerd bent van de laagste prijs!

Een tweede belangrijke factor op de totaalprijs is de bereikbaarheid van het oppervlak. Bezettingswerken op het plafond en op de gevel kosten meer dan pleisterwerken op de muur. Wanneer het oppervlak lastig te bereiken is, is de klus een stuk moeilijker. Hierdoor liggen de kosten logischerwijs ook iets hoger.

Verlaagd BTW-tarief?

Wist u dat voor de uitvoering van bezettingswerken een verlaagd btw-tarief geldt? Vanuit de overheid is bepaald dat er voor bepaalde renovatiewerken een verlaagd btw-tarief van slechts 6% geldt op zowel de materiaal- als de arbeidskosten. Hiermee zijn de kosten van een stukadoorsbedrijf een stuk gunstiger! Er gelden uiteraard wel een aantal voorwaarden. Zo moet het gaan om een permanente bewoning en moet de woning minimaal 10 jaar oud zijn. Als u thuis werkt, is het belangrijk dat u maximaal een klein deel van het gebouw gebruikt om uw beroep uit te oefenen. Ook moeten de facturen op naam staan van de eindgebruiker van de woning. Kijk voor alle voorwaarden op vlaanderen.be.

Binnenpleisterwerken

Als u op zoek bent naar een manier om de binnenkant van uw woning perfect egaal af te werken, dan zijn binnenpleisterwerken de beste keuze. Er zijn diverse soorten pleisterwerken, zodat u zelf een invloed heeft op de uitstraling van de muren: gladde binnenmuren geven een moderne en strakke sfeer terwijl sierpleister juist bekend staat om de knusse uitstraling. De binnenpleisterwerken kunnen worden aangebracht op diverse ondergronden, waaronder beton en metselwerk. Voorwaarde hiervoor is wel dat de ondergrond schoon, droog en stofvrij is. De medewerkers van het stukadoorsbedrijf uit Oostende bereiden de ondergrond vooraf goed voor, zodat u verzekerd bent van een goede hechting.

Muur bezetten

De binnenpleisterwerken bestaan grotendeels uit twee verschillende onderdelen: het bezetten van de binnenmuren en het bepleisteren van het plafond. Voor het bezetten van binnenmuren heeft u diverse opties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor behang- of sausklare pleisterwerken. Dit geeft de binnenmuur een gladde afwerking, waardoor oneffenheden na het sausen of behangen volledig onzichtbaar zijn geworden. Dit is vaak een stuk voordeliger dan het aanbrengen van sierpleister. Sierpleister is een goede optie voor klanten die de muren klant en klaar afgewerkt willen hebben. Het sierpleister kan in elke gewenste kleur worden afgewerkt, zodat u niet meer hoeft te sauzen!

Plafond in Oostende bezetten

Plafond bezetten

De specialisten uit ons netwerk krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen het stucen van de binnenmuren en de plafonds, omdat hiervoor verschillende prijzen gerekend worden. Het antwoord hierop is eenvoudig: het stucen van plafonds is een stuk lastiger, omdat het oppervlak een stuk moeilijker bereikbaar is. De bezetter is langer bezig met de klus, wat betekent dat de arbeidskosten stijgen. Als alternatief voor het bepleisteren van het plafond, is het ook mogelijk om te kiezen voor een plafondafwerking van gyproc. Gyprocwerken zijn relatief voordelig en hebben een vergelijkbare uitstraling. Een stukadoor adviseert u met plezier over de verschillende mogelijkheden.

gyprocwerken

Slaapkamer stucen

Hebt u net een nieuwe woning gekocht in Oostende en wil u het liefst één techniek gebruiken voor het behandelen van de binnenmuren en plafonds? Overweeg dan om de slaapkamer te stucen. De keuze voor deze techniek brengt enkele voordelen met zich mee, zoals een egaal en uniform resultaat en een frisse en moderne aanblik van de ruimte. U dient er wel rekening mee te houden dat de stuctechniek een grote investering vraagt. Het is daarom verstandig om eerst enkele offertes aan te vragen. Valt dit buiten uw budget? Overweeg dan om voor één van de overige bezettingswerken te kiezen, zoals het spuiten van latex.

buitenpleisterwerken

Buitenpleisterwerken

Ook uw buitenpleisterwerken kunt u met een gerust hart overlaten aan een stukadoor uit Oostende. In principe gaat het bij de buitenpleisterwerken om het bezetten van de gevel. Dit biedt twee belangrijke voordelen: allereerst verbetert het de uitstraling van de buitenkant van uw huis in Oostende, waardoor u een goede indruk achterlaat bij al uw gasten en buren. Ten tweede beschermt dit uw gevel tegen weersinvloeden van buitenaf en verlengt u de levensduur dus flink! Dit alles heeft uiteraard een positief effect op de woningwaarde. Bij buitengevelwerken heeft u verschillende keuzes. U kunt kiezen voor het bezetten van de gehele muur, maar het is tevens mogelijk om te kiezen voor een gepleisterde plint, voor een elegant uiterlijk.

gevelbepleistering in Oostende

Gevel bepleisteren

De term gevelbepleistering staat voor één van de pleisterwerken die wij zeer regelmatig uitvoeren. Bij het pleisteren van de buitenmuur wordt een natte gevelpleister op de stenen aangebracht in een dunne laag. Deze gevelpleister moet vervolgens uitharden en kan daarna van een verflaag worden voorzien.

Wij adviseren om het pleisteren over te laten aan een erkend stukadoor of bezetter uit Oostende. Deze zal de gevel vakkundig bepleisteren, en zorgt ervoor dat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet.

Gevelpleister

Wij spraken hierboven al over gevelbepleistering en de mogelijkheden die binnen de pleisterwerken liggen. Wanneer u een gevelpleister uit moet zoeken, dan is er een aantal zaken waar u aandacht aan moet besteden. Zo is het belangrijk om minimaal een jaar te wachten voor dat u een nieuwbouwwoning laat stucen. Dit komt doordat het materiaal eerst moet werken voordat u dit vast mag leggen. Een tweede belangrijke voorwaarde is dat de ondergrond goed is voorbereid voordat u hierop bezettingswerken kunt uitvoeren. Let ten derde op de detaillering van de gevel. Zo voorkomt u dat er een gebrekkige muurventilatie optreedt, met vochtproblemen als gevolg.

Cementpleister

Binnen de pleisterwerken wordt gewerkt met diverse soorten pleister. Eén van de pleistersoorten waarmee wij graag werken is cementpleister. Cementpleister is een minerale mortel, die zowel op de muren buiten- en binnenshuis is aan te brengen. Er bestaan verschillende typen cementpleister, die worden verdeeld aan de hand van eigenschappen en toepassing. Het voordeel van cementpleister is dat het op de meeste ondergronden direct kan worden geplaatst. Wij adviseren onze klanten uit Oostende meestal wel om dit stucwerk over te laten aan een stukadoor, om een zo goed mogelijk en langdurig resultaat te verkrijgen. Eventueel kunt u de cementpleister bij een bouwmarkt aanschaffen.

Soorten stucwerk

Niet iedereen heeft dezelfde smaak, daarom werkt een stukadoor met verschillende soorten pleisterwerken. Zo heeft u de keuze in de uitstraling die het oppervlak krijgt. Vaak is er een patroon verwerkt, waardoor het oppervlak een mooie structuur krijgt. Sierpleister is meestal stootvast, waardoor de kans op beschadigingen klein is. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor glad pleisterwerk. In Oostende zijn dit de meest populaire soorten stucwerk:

 • Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)
 • Glad stucwerk
 • Decoratief stucwerk
 • Spuitpleister

Sierpleister

Naast de standaard bezettingswerken en het pleisteren van de buitenmuren, is er ook bijzonder stucwerk dat wij uitvoeren. U moet hierbij onder andere denken aan het plaatsen van sierpleister. Sierpleister is een bepaalde vorm van stucwerk, dat zorgt voor een unieke sfeer in huis.

Het plaatsen van sierpleister op de muren van een woning is relatief lastig, en het is dan ook verstandig hiervoor een ervaren bezetter in te schakelen.

Bent u toch van plan om zelf de muren te stucen? Vraag dan een stukadoor om advies over de techniek die u zou kunnen gebruiken. Wij helpen u met alle plezier verder.

Vrijblijvende prijsoffertes vergelijken van stukadoors uit uw regio?

Gratis offertes

Spachtelputz

Eén van de vormen van sierpleister waar de specialisten uit ons netwerk regelmatig mee werken is Spachtelputz. Het leuke aan dit materiaal is dat het zorgt voor een korrelstructuur op de wanden of het plafond in uw slaapkamer of living. Spachtelputz is gemaakt van een kunsthars die men bindt met een wandafwerking. De korrelstructuur in deze sierpleister is afkomstig van kleine steenkorrels. Het is aan u om de gewenste korreldikte te bepalen. De dikte varieert van 0.5 tot 4 millimeter. De bijkomende voordelen van Spachtelputz zijn de stoot- en boenvastheid en de weersbestendigheid: ook voor buitenmuren kan men met Spachtelputz bepleisteren.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Steeds meer klanten kiezen er tegenwoordig voor om ook de badkamer grondig te renoveren. De badkamerrenovatie bestaat uit meerdere onderdelen, zoals de installatie van nieuw sanitair en de vervanging van het badkamermeubilair. Ook het aanpakken van de badkamermuren is een onderdeel van de badkamerrenovatie. Een product dat populair is voor badkamerwanden is Beton Ciré. Beton Ciré geeft een robuuste betonlook, die gecombineerd met gladde materialen een modern design vormt. Het aanbrengen van Beton Ciré is geen lastige klus, omdat dit grof mag gebeuren. Schaf hiervoor de juiste producten aan bij een bouwmarkt, en breng de Beton Ciré in een laagje van 2 mm aan.

decoratief stucwerk in Oostende

Decoratief stucwerk

Hoewel de meeste mensen denken dat de pleister- en stucwerken zich met name richten op praktische en duurzame resultaten, heeft het natuurlijk ook een decoratieve functie. Er bestaan dan ook meerdere technieken die de aanblik van ruimtes aanzienlijk verbeteren, zoals bijvoorbeeld de Italiaanse stuctechnieken. Daarnaast bestaat er de optie om uw plafond van sierlijsten te voorzien. Een sierlijst maakt men meestal van EPS of XPS, maar ook met standaard gipswerk is een sierlijst te maken. Vindt u geen sierlijsten naar uw wens? Het is bij sommige specialisten uit de regio een optie om uw sierlijst op maat te laten maken.

spuitpleister in Oostende

Spuitpleister

Binnen de plakwerken bestaan er vele technieken die een vakman zou kunnen gebruiken. Eén van de technieken waar wij u verder over willen informeren is het aanbrengen van spuitpleister. Het grote voordeel van spuitpleister is dat de specialist uit Oostende hiervoor een machine (hoge drukspuit) gebruikt. Hierdoor is de klus een stuk sneller afgerond, en liggen de tarieven relatief laag. Voor het toepassen van een witte sierpleister rekent men gemiddeld €7,50 per vierkante meter. Voor de gekleurde variant ligt het gemiddelde rond de €8,- per vierkante meter. Spuitpleister is alleen een optie als de ondergrond egaal is, eventuele beschadigingen dient u eerst te herstellen.

bezetter Oostende

Nat versus droog pleisterwerk

Het bepleisteren van de muren is zowel met droog als nat pleisterwerk mogelijk. Voor welke variant u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget en uitstraling. Onze plafonneerders werken bijvoorbeeld het liefst met droge pleister, omdat dit gemakkelijker te plaatsen is. Wilt de muren pleisteren met sierpleister als spachtelputz? Dan is enkel nat pleisterwerk een optie. De gryprocwerken vallen bovendien ook onder de natte pleisterwerken. Het voordeel van nat pleisteren is met name de lage prijs die hiervoor staat. Een bezetter zal dit snel en vakkundig voor u afhandelen.

droogtijd stuckwerk

Droogtijd van stucwerk

Wanneer er in uw woning in Oostende gebruik wordt gemaakt van natte stucwerken, dan moet u rekening houden met een bepaalde droogtijd. De pleisterwerken bevatten namelijk enorm veel water, wat eerst allemaal goed moet opdrogen. Wanneer dit te snel gaat, kunnen de bezettingswerken gaan scheuren. Er is dan ook niets wat u kan doen om de droogtijd te versnellen. U kunt het droogproces wel bevorderen door te zorgen voor voldoende ventilatie en een natuurlijke binnentemperatuur. Houd gemiddeld genomen rekening met één dag droogtijd per millimeter aan dikte aangebracht pleisterwerk. Wacht tot alles goed gedroogd is voordat u de binnenmuur verder wilt afwerken.

crepi in Oostende herstellen

Crepi herstellen

Wanneer uw crepi beschadigd is geraakt, is het mogelijk om dit te laten herstellen. Hier zijn diverse mogelijkheden voor. Wanneer er sprake is van grote scheuren, is het een optie om een nieuwe pleisterlaag aan te brengen. De scheuren worden hiermee gevuld en de gevel is opnieuw beschermd tegen vocht. Bij kleine beschadigingen is het ook mogelijk om te kiezen voor een vulmiddel. Zien de bezettingswerken op uw buitengevel er erg slecht uit, maar zijn er maar weinig beschadigingen aanwezig? Vraag een stukadoor dan of het mogelijk is om het oppervlak te schilderen. Dit is een voordelige methode om de crepi een fris nieuw uiterlijk te geven!

pleisterwerk herstellen

Pleisterwerk herstellen

Wanneer wij de muren van uw woning pleisteren, dan gaan wij ervan uit dat dit lange tijd in optimale conditie blijft. Het komt echter voor dat op termijn het stucwerk enigszins beschadigd raakt. Over het algemeen hoeft u niet een stukadoor uit Oostende in te schakelen voor het herstellen van het stucwerk, dit is een relatief eenvoudige klus. Met name bij kleine scheurtjes in het stucwerk hoeft u deze niet opnieuw te stucen, maar is herstellen met standaard muurverf voldoende. Wrijf met een roller de verf goed in de scheurtjes van het stucwerk, en het probleem is waarschijnlijk verholpen.

Zelf stucen een optie?

In veel bouwmarkten is het materiaal om zelf te gaan stucen volop aanwezig. Dit betekent echter niet dat zelf stucen een verstandige optie is. Ervaring leert dat particulieren zonder kennis van zaken een te dikke laag pleisterwerk aanbrengen en deze niet goed egaal krijgen. Hierdoor is het eindresultaat vaak niet wat zij voor ogen hadden. Laat de bezettingswerken daarom altijd uitvoeren door een erkend stukadoor uit Oostende.

Wilt u toch besparen op de bezettingswerken? Ga dan na of u eventuele werkzaamheden zelf uit kunt voeren, zoals het voorbereiden van de ondergrond en het afdekken van uw vloer en meubilair.

Zelf pleisterwerk herstellen

Stukadoor inschakelen, waar op letten?

Het vinden van een goede stukadoor is enorm lastig. Dus waar moet u nu op letten als u een stukadoor uit Oostende wilt inschakelen? Allereerst: welke bijkomende kosten worden er door het stukadoorsbedrijf gerekend? Hoeft u enkel de voorrijkosten te betalen, of rekent de vakman ook een starttarief? Maak duidelijke afspraken zodat u weet waar u aan toe bent. Wanneer u kiest voor een stukadoor die beschikt over één of meerdere keurmerken, zoals het NOA-afbouwgarantie en Stuckeur, bent u verzekerd van garantie op het gebied van kwaliteit.

Voordelen inschakelen stukadoor Oostende

 • Uw klus is snel en effectief uitgevoerd.
 • U bent verzekerd van een optimaal resultaat.
 • Bespaar uzelf een hoop tijd, energie en frustraties.
 • Een mooie wandafwerking verhoogt uw woongenot.
stucwerk Oostende

Vrijblijvend offertes vergelijken

Geef bij de aanvraag van een prijsindicatie nauwkeurig aan wat uw wensen zijn voor de pleisterwerken, gyprocwerken en plakwerken. Wij sturen op basis daarvan meerdere offertes naar u toe. Het is aan u om deze prijsindicaties met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de stukadoor uit Oostende die het beste bij u past. Ook voor het inhuren van plafonneerders of een schilder bent u bij ons aan het juiste adres. Onze plafonneerders hebben een ruime ervaring en zijn uitstekend gediplomeerd. Voor welke specialist uit ons netwerk u ook kiest, wij garanderen een snelle en vakkundig hulp.