Sterk in pleisterwerk!

Vergelijk offertes van stukadoors uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Stukadoor Roeselare


Wilt u de muren of plafonds in uw huis eindelijk eens professioneel laten afwerken? Schakel dan de hulp van een erkend stukadoor in. Een stukadoor voert vele verschillende klussen uit op het gebied van stucwerk, bezettingswerken en pleisterwerken. Dankzij het brede aanbod aan sierpleister bepaalt u zelf welke uitstraling uw huis krijgt.

Is uw muurafwerking zodanig verouderd dat deze hoognodig vervangen moet worden? Of bent u de uitstraling van het oude behang zat geworden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! De stukadoors uit Roeselare kunnen u helpen bij het bepleisteren van oppervlakken zowel binnen- en buitenshuis. Vul ons offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken.


stukadoor Roeselare

Wat doet een stukadoor?

Het vak stukadoor is voornamelijk bekend om het gladstrijken van muren en plafonds. Het takenpakket van een stukadoor is in de afgelopen jaren echter enorm uitgebreid. Zo kunnen zij de afwerking van uw muur volledig verzorgen, zodat u niet meer hoeft te sauzen of behangen. Zelfs de plakwerken op een gevel kunnen door een stukadoor uitgevoerd worden. In Roeselare zijn dit de meest voorkomende taken van stukadoorsbedrijven:

 • het bepleisteren van muren en plafonds;
 • het aanbrengen van sierpleister;
 • saus- of behangklare pleisterwerken aanbrengen;
 • het bezetten van de gevel;
 • diverse gyprocwerken.

Pleisterwerken

De term pleisterwerken staat voor al het stucwerk dat in en om het huis mogelijk is. Hoewel in de meeste gevallen het pleisterwerk bestaat uit het aanbrengen van sierpleister of latex op de muren of het plafond binnenshuis, kunnen wij ook voor u de gevel bepleisteren. Het pleisteren van wanden en plafonds vereist een grote handigheid en nauwkeurigheid. Wij adviseren daarom om de pleisterwerken over te laten aan een ervaren stukadoor uit Roeselare. Deze zal het stucwerk in een handomdraai voor u uitvoeren, en u weet zeker dat de sierpleister lange tijd zal blijven zitten. Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Bezettingswerken

In Vlaanderen bestaat er naast de term pleisterwerken ook het begrip bezettingswerken. De beide termen staan voor precies hetzelfde: het gaat om zowel het pleisteren van binnenmuren als het toepassen van een gevelbepleistering of het aanbrengen van Gyproc. Een stukadoor duidt men daarom ook wel aan met de term bezetter. Bent u op zoek naar een ervaren bezetter in Roeselare? Of wilt u weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de bezettingswerken? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen via het webformulier. Wij beantwoorden uw vragen met plezier, en komen desgewenst bij u langs voor advies over sierpleister, of het stucen van de muren.

gyprocwerken Roeselare

Gyprocwerken

Gyproc zijn speciale gipsplaten. Het toepassen van Gyproc staat ook wel bekend als de gyprocwerken. U kunt voor deze gyprocwerken gewoon een stukadoor inschakelen. Het voordeel van Gyproc is dat het product goed bestand is tegen brand, en gemakkelijker is aan te brengen dan het standaard stucwerk. Een ander voordeel van Gyproc is dat het materiaal zeer duurzaam is. Het is meerdere keren recycleerbaar zonder dat dit extra kosten meebrengt voor de klant. Wilt u meer weten over de gyprocwerken of hebt u een vraag over het verschil in techniek met het standaard bepleisteren? Wij adviseren u graag.

plakwerken

Plakwerken

Het binnenpleisterwerk bij uw pand zal bij renovatie of nieuwbouw ook de nodige aandacht vragen. Hoewel het een optie is om zelf de plakwerken af te handelen, is het aan te raden hiervoor de ondersteuning van een erkend stukadoor te vragen. Voor het uitvoeren van de plakwerken bestaan er diverse technieken. Zo is het een optie om te kiezen voor Gyproc bij het bepleisteren van de binnenmuren, maar een bezetter maakt ook regelmatig gebruik van spachtelputz en andere vormen van sierpleister voor de plakwerken. Door een specialist in te zetten voor de plakwerken bent u zeker van een optimaal resultaat tegen aantrekkelijke prijzen.

Wat is raapwerk?

Regelmatig krijgen wij van klanten vragen over de verschillende termen die men bij een stukadoorsbedrijf gebruikt voor hun werkzaamheden. Zo spreekt men over plakwerken, gyprocwerken, bezettingswerken en daarnaast ook nog eens over raapwerk. Wanneer een bezetter zegt dat het noodzakelijk is om een raaplaag aan te brengen, dan betekent dit de toepassing van een dikke laag mortelspecie. De raaplaag is met name noodzakelijk in natte ruimtes, om de kans op waterdoorslag te verminderen. Daarnaast is het ook een manier om de bovenliggende stuclaag beter te bevestigen. De raaplaag komt tussen de pleisterdrager en de daadwerkelijke pleisterlaag, gekeken naar de opbouw van de pleistermuur.

raapwerk

Prijzen

De prijzen voor het aanbrengen van Gyproc of het bepleisteren van gevels hangen van een groot aantal factoren af. Zo is de prijs afhankelijk van de afmeting van het te bepleisteren oppervlak, het gekozen basismateriaal en de mate van onderhoud die vereist is. Wilt u weten wat het gaat kosten om bij uw woning gyprocwerken uit te voeren? Dan adviseren wij u om via ons webformulier geheel vrijblijvend enkele prijsopgaven op te vragen bij plafonneerders en stukadoors uit ons netwerk. Geef uw wensen zo nauwkeurig mogelijk aan, en wij zorgen binnen korte tijd voor enkele offertes op maat. Vergelijk deze op prijs en aanbod.

Type stucwerk Gemiddelde prijs per m² (incl. materiaal, arbeid & btw)*
Spuitpleister €8,- tot €15,-
Strak stucwerk (klaar voor behang) €12,- tot €20,-
Strak stucwerk (sausklaar) €14,- tot €24,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(behangklaar) €20,- tot €32,-
Strakke bepleistering (dikke laag, oneffen muur)(sausklaar) €22,- tot €34,-
Raapwerk €16,- tot €30,-
Schuurwerk €14,- tot €24,-
Sierpleister €15,- tot €100,-
Beton Ciré €20,- tot €85,-

* Let op dit is een gemiddelde prijs. Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Zoekt u een stukadoor uit Roeselare voor pleisterwerken binnen- of buitenshuis?

Bij ons vergelijkt u gemakkelijk, kosteloos en snel diverse offertes van stukadoors uit uw regio!

Vrijblijvende offertes

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn diverse factoren die de kosten van uw bezettingswerken beïnvloeden. Allereerst is de keuze voor het soort pleisterwerken en de afwerking hiervan van invloed. Sierpleister is in de meeste gevallen een stuk prijziger dan sausklare plakwerken. Daarnaast speelt de bereikbaarheid van het oppervlak een belangrijke rol. De kosten liggen hoger voor moeilijk bereikbare oppervlakken, zoals het plafond. U bent dus goedkoper uit als u een muur laat stucen, dan wanneer u de plafonds onder handen neemt. Ook zijn binnenstucwerken een stuk voordeliger dan buitenstucwerken. Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het arbeidsloon van de stukadoor. Deze verschilt per bedrijf, dus door meerdere offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet teveel betaalt.

Verlaagd BTW-tarief?

Voor verschillende renovatiewerken, waaronder de stucwerken, profiteert u in Vlaanderen van een blijvend verlaagd btw-tarief. U betaalt slechts 6% btw over zowel de arbeids- als de materiaalkosten. Uiteraard zitten hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is het noodzakelijk dat uw huis in Roeselare ouder is dan 10 jaar. Ook heeft u enkel recht op het verlaagde btw-tarief wanneer het gaat om een privé woning. Meer informatie hierover vindt u op vlaanderen.be.

Als u uw beroep uitoefent in huis, dan dient dit slechts een bijkomstig gedeelte van het huis te zijn. Ook is het van belang dat de renovatiewerken rechtstreeks aan de eigenaar of huurder gefactureerd worden.

Binnenpleisterwerken

De meeste klanten schakelen een stukadoor in voor het uitvoeren van de binnenpleisterwerken in de woonkamer. Onder binnenpleisterwerken vallen diverse werkzaamheden. De meest bekende vorm is het bezetten van de muur of het plafond. De binnenpleisterwerken hebben een grote invloed op uw woongenot. Oneffenheden in de muur worden weggewerkt, waardoor er een glad en egaal oppervlak overblijft. Hierdoor lijkt de gestucte ruimte een stuk groter en lichter. Daarbij zorgen kwalitatieve binnenpleisterwerken voor een waardevermeerdering van uw huis. De stukadoors uit Roeselare zijn ruim ervaren in het uitvoeren van verschillende soorten binnenpleisterwerken. U kunt deze werkzaamheden dan ook met een gerust hart overlaten aan één van de experts uit uw regio.

Muur bezetten

Er zijn diverse redenen waarom het bezetten van de muren een goed idee is. Wellicht heeft de binnenmuur flinke beschadigingen opgelopen en wilt u die laten herstellen. Of misschien heeft u onlangs een nieuwe tussenwand gerealiseerd. Diverse bezettingswerken zijn in beide gevallen geschikte opties om de wand strak en egaal af te werken.

Professionals op het gebied van bezettingswerken maken hiervoor gebruik van diverse technieken en materialen. Zo kunt u ervoor kiezen om de binnenmuren met de hand te laten bezetten, maar deze pleisterwerken zijn vaak erg kostbaar. Een tweede methode die steeds vaker gebruikt wordt, is het spuiten van bijvoorbeeld spackpleister.

Plafond bezetten Roeselare

Plafond bezetten

Naast het bezetten van de binnenmuren, kunt u natuurlijk ook een stukadoor inschakelen voor de pleisterwerken op het plafond. Voordat de pleisterwerken op de plafonds kunnen worden aangebracht, dienen deze goed voorbereid te worden. Het sierpleister moet namelijk op een egaal en droog oppervlak worden aangebracht. Wanneer de ondergrond niet correct is voorbereid, dan is het goed mogelijk dat de pleisterwerken na verloop van tijd loslaten of beginnen af te brokkelen. De stukadoors uit Roeselare zijn ervaren in het bezetten van zowel wanden als plafonds, en garanderen een goede voorbereiding en afwerking. Het is daarom altijd aan te raden het bezetten over te laten aan een professional, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

gyprocwerken Roeselare

Slaapkamer stucen

Wist u dat het een optie is om uw slaapkamer te stucen? Zeker klanten die net een nieuwe woning hebben gekocht, kiezen regelmatig voor het pleisteren van zowel de wanden als het plafond om zo een egale kleur en aanblik te creëren.

Het stucen van de slaapkamers brengt vele voordelen met zich mee, maar zal wel een hoge prijs kennen. Het is daarom goed om op voorhand uw maximale budget te bepalen en aan de hand daarvan te kijken of het u kiest voor strak stucwerk, of liever voor gyproc, spuitpleister of één van de andere plakwerken als goedkoper alternatief.

buitenpleisterwerken Roeselare

Buitenpleisterwerken

Naast binnenpleisterwerken, kunt u een stukadoor uit Roeselare tevens inschakelen voor de pleisterwerken buitenshuis. In de meeste gevallen gaat het hier om het bezetten van de gevel van uw woning. Er zijn diverse redenen waarom u buitenpleisterwerken zou laten uitvoeren: dit zorgt natuurlijk voor een compleet andere uitstraling van het pand en daarbij beschermt het de gevel voor weersinvloeden van buitenaf. De buitenpleisterwerken zijn iets kostbaarder dan pleisterwerken binnenshuis. Ook kunnen de pleisterwerken buitenshuis niet het gehele jaar worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat het niet te vochtig en niet te warm is, omdat dit de droogtijd op negatieve wijze kan beïnvloeden.

gevelbepleistering Roeselare

Gevel bepleisteren

Het pleisteren van de gevel is één van de weinige vormen van de pleisterwerken waarbij er aan de buitenzijde een speciaal materiaal wordt aangebracht. Het pleisteren van de gevel is een langdurige klus, die goed moet worden uitgevoerd om de kans op lekkage te voorkomen. Een erkend bezettingswerken expert uit Roeselare kan u hierbij ondersteunen. Voor het aanbrengen van gevelbepleistering moet u rekening houden met prijzen rond de €50,- per vierkante meter. Deze prijs is exclusief eventuele isolatie van de gevel. Het pleisteren van gevels is in verhouding met andere vormen van gevelbekleding relatief goedkoop.

Gevelpleister

Overweegt u om gevelpleister te gebruiken voor het pleisteren van de gevel? Dan is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet u bij nieuwbouw allereerst een jaar wachten voordat u de pleister aanbrengt. Ten tweede dient u de ondergrond goed voor te bereiden. Het pleister moet minder hard zijn dan de ondergrond, wat betekent dat in een aantal gevallen kalk aan de cementpleister moet worden toegevoegd. Let bovendien ook op de detaillering van de gevel. Wanneer de gevelpleister snel vervuilt, dan is dit waarschijnlijk het gevolg van een gebrekkige muurventilatie. Overweeg daarom eventueel om ventilatieroosters te laten plaatsen, of zoek naar een andere oplossing.

Cementpleister

Wanneer u de buitenmuren van uw woning of bedrijfspand in Roeselare laat renoveren, dan hebt u de keuze uit diverse soorten gevelbepleistering. Wij krijgen van onze klanten dan ook regelmatig de vraag voor welke gevelbepleistering zij het beste kunnen kiezen. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van diverse factoren, één soort die bij veel van onze klanten populair is, is cementpleister. Dit is een droge en minerale mortel die zowel buiten- als binnenshuis toegepast kan worden. Er bestaan onder andere lichtgewicht cementpleisters, en cementpleisters die men met kalk vermengd heeft. Kijk altijd goed naar de staat van de huidige ondergrond voordat u een keus maakt.

Soorten stucwerk

Waar de één graag de binnenmuren zo glad en egaal mogelijk wil hebben, wil een ander juist iets meer structuur op zijn of haar binnenmuren. Een stukadoor geeft u een persoonlijk advies over de diverse mogelijkheden. Zo zijn gladde pleisterwerken in Roeselare erg populair, maar beschadigingen worden hierop al snel zichtbaar. Wanneer u kleine kinderen of huisdieren heeft, dan is een sierpleister een betere keuze omdat dit stootvast is.

 • Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)
 • Glad stucwerk
 • Decoratief stucwerk
 • Spuitpleister

Sierpleister

Het pleisteren van de wanden of het plafond met sierpleister is één van de manieren om uw woning meer uitstraling te geven. Het voordeel van stucen ten opzichte van andere methoden is dat het stucwerk gegarandeerd lange tijd meegaat.

Voorbeelden van sierpleister zijn bovendien bij menig bezetter verkrijgbaar. U kunt samen met de specialist uit Roeselare bovendien kijken naar de mogelijkheden voor eventuele gyprocwerken of het inhuren van plafonneerders voor een deel van het plafondwerk.

Naast de standaard stucwerken, is het tevens een optie om te kiezen voor speciale sierlijsten langs de randen of plafonnières om een luxe aanblik te creëren.

Vrijblijvende prijsoffertes vergelijken van stukadoors uit uw regio?

Gratis offertes

Spachtelputz

Eén van de meest bekende vormen van sierpleister is spachtelputz. Dit materiaal bestaat uit een kunsthars die men vermengt met kleine steenkorrels. Deze korrels variëren in dikte waardoor het aan u is om te bepalen hoe grof de structuur van de muur die u laat stucen wordt. De korrelgrootte kan variëren tussen de 0.5 en 4 millimeter, maar onze plafonneerders stellen dat men voor het plafond meestal kiest voor een dikte rond de 0.8 millimeter. Voor muren wordt vaak een iets grotere korrel gekozen van zo’n 1.5 millimeter. Wilt u graag spachtelputz laten aanbrengen door een pleisterwerken expert uit Roeselare? Wij helpen u graag verder.

Beton Ciré: de betonstuc voor in de badkamer

Een speciale techniek waar wij u graag meer informatie over willen geven is Beton Ciré. Deze betonstuc wordt steeds populairder bij onze klanten, met name door de robuuste en authentieke aanblik van het materiaal. Daarnaast is de Beton Ciré ook nog eens uitermate waterbestendig, wat het een zeer goede keus maakt voor in de badkamer. Bent u redelijk handig met een opzetspaan en schuurbord? Dan hoeft u voor deze klus niet eens de hulp in te roepen van een stukadoor. Het materiaal kan in een laag van 2-3mm worden aangebracht voor een prima resultaat. Let wel op dat de ondergrond vlak en vormvast is.

decoratief stucwerk

Decoratief stucwerk

Naast de standaard stucwerken zoals de gyprocwerken en plakwerken, bestaan er nog heel wat meer technieken waarmee erkende stukadoors werken. Waar de hierboven genoemde methoden zich voornamelijk richten op het bedekken van grote oppervlakken, is er een groot aantal methoden die met name een decoratieve functie bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van Italiaanse stuctechnieken waarmee u een decoratieve wandafwerking krijgt, of aan de toepassing van stucmateriaal voor het creëren van sierlijsten. Een stukadoor uit ons netwerk creëert in een handomdraai prachtige sierlijsten langs de plafonds, of om een lamp heen. Vraag gerust naar enkele voorbeelden of een prijsoverzicht.

spuitpleister

Spuitpleister

Eén van de soorten bezettingswerken waar wij het nog niet met u over hebben gehad is het toepassen van spuitpleister. Bij spuitpleister gebruikt een bezetter uit ons netwerk een hogedruikspuit voor het bepleisteren van de buiten- of binnenmuren. Het grote voordeel van spuitpleister is de korte tijdsduur van het werk. Hierdoor bespaart u al snel tientallen euro’s op de volledig klus. Het nadeel van spuitpleister is dat dit alleen toepasbaar is op gladde oppervlakten. U dient de muur dan ook eerst te herstellen voordat u deze laat pleisteren met spuitpleister. De kosten voor deze techniek liggen rond de €7,50 per vierkante meter.

bezetter Roeselare

Nat versus droog pleisterwerk

Wanneer u pleisterwerk laat toepassen bij uw woning in Roeselare, dan hebt u de keuze uit zowel nat als droog pleisterwerk. Onder natte pleister verstaan wij het aanbrengen van de muren en plafonds met een dunnen laag vloeibare pleister. Droog pleisterwerk is het afdekken van een plafond of muur met gipsplaten. Het voordeel van deze laatste variant is dat er geen water nodig is voor de bevestiging. Hierdoor is er geen droogtijd en kunt u de platen direct afwerken. Een groot voordeel van de natte pleister is de lage prijs die geldt voor het aanbrengen, dit scheelt per vierkante meter enkele euro’s.

droogtijd stuckwerk

Droogtijd van stucwerk

Na het bezetten van uw binnenmuren en plafonds, is het belangrijk dat u de pleisterwerken voldoende droogtijd geeft. Het is belangrijk op de pleisterwerken geleidelijk aan op te laten drogen, omdat er anders het risico op scheurvorming ontstaat. De exacte droogtijd is afhankelijk van de dikte van het materiaal, de samenstelling van de bezettingswerken, de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid en de ventilatie in de ruimte. Gemiddeld kunt u rekening houden met 1 dag droogtijd per elke millimeter stucwerk. Er is in principe niets dat u kunt doen om de droogtijd sneller te laten verlopen. Wel is het belangrijk om te zorgen voor een natuurlijke omgevingstemperatuur en voldoende ventilatie.

crepi herstellen Roeselare

Crepi herstellen

Als uw buitenmuren al jaren geleden voorzien werden van een crepi-laag, dan is de kans groot dat u deze op een gegeven moment zult moeten laten herstellen. De crepi krijgt soms scheuren, of donkere vlekken door de weersinvloeden. Het herstellen van crepi kunt u in sommige gevallen kosteloos laten afhandelen door een erkend stucbedrijf, mits de oorzaak niet te wijten is aan externe factoren. Er bestaan verscheidene mogelijkheden voor het herstellen van de bovenlaag: breng bijvoorbeeld een nieuwe pleisterlaag met kalei aan om oneffenheden weg te werken, kies voor een buitenvuller voor het bijwerken van de scheurtjes of schilder de toplaag.

pleisterwerk herstellen Roeselare

Pleisterwerk herstellen

Wanneer er beschadigingen komen aan het stucwerk dan is het belangrijk om deze snel te herstellen. Stucwerk zal over het algemeen in de hoeken scheuren omdat het materiaal relatief zacht is. Gelukkig kunt u dit redelijk snel zelf repareren. Zo is het een optie haarscheurtjes te herstellen met behulp van gipsmortel die u met een pleisterspaan over de scheurtjes aanbrengt. Laat het drogen en schuur naderhand de overdadige mortel met fijn schuurpapier weg. Een andere oplossing is het gebruik van muurverf. Door met een roller de verf in de scheur te wrijven zal de scheur in de meeste gevallen verdwijnen. Een stukadoor helpt u desgewenst graag.

Zelf stucen een optie?

Mensen vragen regelmatig of het mogelijk is om geld te besparen door zelf te gaan stucen. Er zijn diverse doe-het-zelf materialen verkrijgbaar, waarmee u zelf aan de slag kunt gaan. Maar is dit een goede optie? In de praktijk blijkt het egaal aanbrengen van de pleisterwerken enorm lastig. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, is de kans groot dat u de muren niet glad genoeg krijgt of een te dikke laag aanbrengt. Daarom is het altijd raadzaam de hulp van een expert uit Roeselare in te schakelen. Hij zal u bovendien adviseren over de verschillende soorten stucwerken, om zo tot een juiste kueze te komen.

Zelf pleisterwerk herstellen

Stukadoor inschakelen, waar op letten?

Wanneer u op zoek bent naar een stukadoor uit Roeselare, dan zal het u opvallen dat er veel verschillende stukadoorsbedrijven actief zijn. Houd in ieder geval rekening met een eventueel starttarief. Bij het stucen van kleinere oppervlakken brengen veel stukadoors een starttarief in rekening van €250,-. Wilt u gegarandeerd zijn van vakkundige hulp? Vraag dan naar keurmerken enbrancheverenigingen van het bedrijf. Dit geeft meer garantie op het gebied van betaling en kwaliteit.

Voordelen inschakelen stukadoor Roeselare

 • U bent verzekerd van de beste kwaliteit.
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
 • De werken zijn in korte tijd afgerond.
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
stucwerk Roeselare

Vrijblijvend offertes vergelijken

Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken op basis van aanbiedingen, is het mogelijk om tot wel 40% te besparen op de uiteindelijke investering. Wij garanderen dat voor welke pleister- en bezettingswerken expert uit Roeselare u ook kiest, u altijd goed wordt geholpen. Al onze medewerkers, of zij nou stukadoor, schilder, bezetter of plafonneerder zijn hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en ondersteunen u met alle plezier. Wij streven ernaar om al onze klanten naar volle tevredenheid te helpen. Hebt u tips of opmerkingen over onze service? Geef deze dan aan, zo kunnen wij onze diensten steeds verder optimaliseren.