Sterk in schilderwerk!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schilderwerken Aalst

Wie het onderhoud van een woning of bedrijfspand in Aalst wil bijhouden, moet minimaal eens in de vijf jaar het schilderwerk aan de buitenzijde van het pand uitvoeren. Dit gaat onder meer om het schuren en schilderen van de gevel, de ramen en deuren, maar ook het onderhoud van de dakgoten, het tuinhuis of een schutting. Naast de schilderwerken buitenshuis bestaan er ook diverse schilderwerken binnenshuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de renovatie van een keuken of badkamer, of het herstellen van de trap en schouw. Bent u op zoek naar een erkend schilder uit Aalst die u kan helpen bij dergelijke klussen? Dan zit u bij ons goed. Wij werken samen met schilders vanuit het hele land, die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan en vergelijk deze op prijs en kwaliteit. De schilders uit ons netwerk helpen u met alle plezier.

Schilderwerk voor particulieren & bedrijven

Veel klanten uit Aalst zien kleinere schilderwerken vaak als een doe-het-zelf project. Dat komt omdat er veelal gedacht wordt dat het inschakelen van schilders enkel geschikt is voor bedrijven of bij grotere schilderwerken. Dit is echter niet het geval! U kunt een vakman uit ons netwerk in Aalst inschakelen voor al uw schilderwerken, groot of klein. Het maakt niet uit of u als particulier uw keukenmuur opnieuw wilt laten beschilderen of dat u uw complete bedrijfspand wilt voorzien van een nieuwe kleur.

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Men denkt vaak dat schilderwerken eenvoudig zelf uitgevoerd kunnen worden. In de praktijk zitten er echter nog tal van voordelen verbonden aan het inschakelen van professionele schilders:

  • Het bespaart u veel tijd en energie
  • Het schildersbedrijf levert vakwerk
  • Uw schilderwerken zijn in korte tijd afgerond

Prijs van de schilderwerken

Wanneer u een vakman inschakelt dan rekent hij veelal een prijs per vierkante meter of een prijs per uur. Indien het om eenvoudige schilderwerken gaat dan rekent hij veelal een prijs per vierkante meter. Voor het plafond ligt deze prijs bijvoorbeeld tussen de €12,- en €20,- per vierkante meter en voor een muur ligt deze prijs per vierkante metervaak rond de €15,- tot €20,-. In sommige gevallen vraag een schilderklus om meer precisie. Vaak vragen schilders in dat geval een prijs per uur. Voor binnenschilderwerken ligt deze uurprijs tussen de €35,- tot €40,- en voor buitenschilderwerken ligt dit tussen de €40,- en €50,- per uur.

prijs van de schilderwerken Aalst
Vrijblijvende offertes

U zit nergens aan vast.

Welk schilderwerk? Gemiddelde prijs, incl. btw* Uitleg
Binnenschilderwerk / binnenschilder €35,- tot €40,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk / buitenschilder €40,- tot €50,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten, de schilderklus en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Welk BTW-tarief?

Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om een premie aan te vragen voor uw schilderwerken. Maar om u te stimuleren een professioneel schildersbedrijf in te schakelen, krijgt u wel een korting op het BTW-tarief. U betaalt voor alle schilderwerken in en aan huis slechts 6% BTW indien uw woning ouder dan 10 jaar is. Dit is voor zowel de materiaal- als de arbeidskosten. Meer informatie? Kijk dan op de website van de Federale Overheidsdienst.

Hulp nodig bij het buiten- of binnenschilderwerk bij uw woning of bedrijfspand?

Onze schilders hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Vergelijkt kosteloos en snel diverse offertes!

Vrijblijvende offertes

Binnenschilderwerk

Zoals de naam al zegt gaat het bij binnenschilderwerk om alle schilderklussen binnenshuis. De taken van een binnenschilder lopen aardig uiteen. Zo profiteert u direct van de ervaring en kennis van een schilder, omdat hij u kan voorzien van een professioneel advies. Het kan hierbij gaan om een kleuradvies, een advies met betrekking tot de mogelijke verfsoorten of over het behandelen van beschadigde oppervlakken. Ook zorgt de binnenschilder voor alle werkzaamheden: van het afdekken van uw meubilair tot het verwijderen van de rommel naderhand. Zo hoeft u niets op te ruimen en kunt u direct genieten van uw pas geverfde woonruimte.

schilder voor het binnenschilderwerk in Aalst
Schilder voor binnenschilderwerk

De kamers en plafonds schilderen

De schilderklussen binnenshuis hoeft u minder vaak uit te voeren dan aan de buitenkant van uw huis. Gemiddeld rekenen wij een termijn van 7 jaar voor het schilderen van de muren en het plafond in een woon- of slaapkamer. Het bijwerken van de muren en het plafond is natuurlijk geen lastige klas, maar als u alle kamers tegelijk wilt aanpakken, dan kunnen de schilderwerken aardig wat tijd in beslag nemen. Het is daarom mogelijk om een schilder voor (een deel van) het werk in te schakelen. Op deze manier zien de wanden en het plafond van de woonkamer er snel weer optimaal uit.

Binnenmuur schilderen

Woont u al een langere tijd in huis? Dan is het mogelijk tijd om de binnenmuren van onderhoud te voorzien. Wellicht bent u de kleurkeuze na al die jaren wel zat, of misschien zijn er lelijke vlekken of strepen op uw muren ontstaan. Schilders uit ons netwerk in Aalst kunnen uw binnenmuren gemakkelijk van een nieuw kleurtje voorzien. Het is zelfs mogelijk om het pleisterwerk op de muren van kleur te doen veranderen, zonder dat hierbij de structuur of uitstraling verloren gaat. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wilt u weten wat het inschakelen van een bedrijf u gaat kosten? Twijfel dan niet en neem contact met ons op.

professioneel lakwerk deuren en ramen

Lakwerk

Wanneer het gaat om het schilderwerk op ramen en deuren, dan spreken wij ook wel van lakwerk. Er zijn vele verschillende kleuren lakken verkrijgbaar, zodat er altijd iets is dat bij uw smaak en interieur past. Een lak is een verfsoort dat bekent staat om de glanzende afwerking. Bovendien is lakwerk doorgaans snel droog. Behalve het aanbrengen van een gekleurde lak is het tevens mogelijk om een kleurloze lak aan te brengen. Blanke lak heeft als voordeel dat de charme van het houten oppervlak niet verloren gaat. Klanten kiezen vooral voor een afwerking met een blanke lak bij het schilderwerk op de trap of bij deuren.

plafond en muren spuiten Aalst

Spuitschilderwerken

Een groot voordeel van het inschakelen van erkende schilders, is het feit dat zij op de hoogte zijn van de nieuwste schildertechnieken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw schilderwerken met de hand te laten uitvoeren, maar tegenwoordig kiezen steeds meer klanten om hun muren of plafonds te laten spuiten. Het spuiten gebeurt met behulp van een spuitmachine. In korte tijd wordt er met het spuiten een dunne laag verf aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de arbeidskosten laag blijven, omdat de schilders met spuiten nou eenmaal minder lang bezig zijn. Bovendien verkrijgen uw schilders met het spuiten een strak en egaal resultaat, dan met de hand veel meer tijd en moeite kost.

Deuren en ramen schilderen

Eén van de schilderwerken klussen waarvoor men regelmatig één van onze schilders inzet, is het schilderen van de deuren en ramen. Met name de raam- en deurprofielen aan de buitenkant van het huis krijgen heel wat te verduren door de weersinvloeden. Om te voorkomen dat het onderliggende hout beschadigt, is een regelmatige onderhoudsbeurt aan te raden. Wanneer een schilder uit ons netwerk in Aalst uw deuren en ramen bijwerkt, dan brengt hij niet alleen de verf aan, hij kijkt tevens naar de staat van de profielen. Mocht een reparatie nodig zijn, dan zal de schilder u hierover informeren en samen met u een oplossing zoeken.

Meubels verven

Bij de meeste van onze klanten uit Aalst zijn de meubels niet meer van hard- of zachthout gemaakt. Toch worden meubels van steigerhout steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan de steigerhouten tuinmeubels, maar ook een tafel van steigerhout komt steeds vaker voor. Hebt u houten meubels, en wilt u de sfeer in de living eenvoudig veranderen? Kies er dan voor om de meubels van een ander kleurtje te voorzien. Dit kost u weinig tijd, en is zonder de ondersteuning van een schilder eenvoudig af te handelen. Eventueel is het een optie om de meubels te beitsen of lakken als u geen dekkende verflaag wilt.

Bespaar eenvoudig op al uw schilderwerken, binnen en buiten!

Vraag vrijblijvend offertes aan via ons contactformulier, en bespaar tot 30% op uw schilderwerken!

Vrijblijvende offertes

Schouw schilderen

Wist u dat u de schilders van ons schildersbedrijf in Aalst niet alleen kunt inzetten voor het verven van muren en plafonds, maar ook voor het renoveren van een schouw? Wie een schouw in huis heeft, zal weten dat het relatief lastig is om de schouw van stijl en sfeer te veranderen. De meest eenvoudige oplossing hiervoor is het schilderen van de bakstenen. Dergelijk schilderwerk is niet zomaar toe te passen, hiervoor zijn eerst een aantal voorbereidende werkzaamheden nodig. Een schilder zal bijvoorbeeld eerst een primer aanbrengen, en vervolgens een tussenlaag wanneer er zogeheten roetdoorbloedingen zichtbaar worden. Daarna is de schouw van kleur te veranderen.

De trap laten schilderen

Wie een houten trap in huis heeft, zal merken dat deze na een aantal jaren verslijt. Wanneer alleen de kleur van de trap versleten is, dan is een schilderbeurt voldoende om de aanblik te verbeteren. In de meeste gevallen is de trap niet alleen qua kleur, maar ook qua treden versleten. Het is dan noodzakelijk om de volledige trap te renoveren. Hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor de zogeheten opzettreden. Deze treden zet men over de bestaande trap heen. Eventueel is het mogelijk om vervolgens één van onze schilderwerken experts in te zetten voor het lakken, beitsen of schilderen van de trap.

hal schilderen Aalst

Hal schilderen

De hal is in de meeste gevallen de ruimte die uw gasten als eerste zien. Het is dus belangrijk om een goede indruk achter te laten bij uw gasten. Wij snappen het volkomen dat u graag wilt dat de hal in optimale conditie is. U kunt de muren in uw hal daarom laten schilderen door erkende specialisten uit Aalst. Zo weet u zeker dat het schilderwerk strak op de muren zit, en dat er geen strepen of vlekken zichtbaar zijn. Bovendien kunnen uw schilders u adviseren wat betreft de verfsoorten en het kleurgebruik. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die de rest van uw interieur complimenteren, maar die uw hal ook licht en ruimtelijk doen lijken.

keuken schilderen Aalst

De keuken een nieuw kleurtje

De keuken vormt vaak één van de centrale ruimtes van een huis, het is dan ook van belang dat hier een goede sfeer hangt. Daarbij komt dat de keuken natuurlijk hygiënisch moet zijn, in verband met het bereiden van eten. Wij adviseren onze klanten uit Aalst daarom om minimaal eens in de 20 jaar de keuken volledig te renoveren. Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u wel de aanblik van de keuken verbeteren? Overweeg dan om enkel de keukenkastjes te laten schilderen door een schilder. Voor de keuken vormen onder andere wit, lichtgeel en andere heldere en warme kleuren een goede keus.

Een frisse kleur voor de badkamer

Evenals de keuken is het tevens nodig om de badkamer regelmatig bij te werken, om het wooncomfort hoog te houden. Het schilderen van de muren en het plafond van de badkamer vormt onderdeel van dergelijke onderhoud. De meeste van onze klanten uit Aalst kiezen voor wit als basiskleur in de badkamer. De meeste schilders zullen u echter adviseren om dit te combineren met een andere kleur, zoals turkoois of lichtblauw. Dit komt de sfeer in de badkamer zeker ten goede. Voor het aanpakken van de badkamer dient u bij een schildersbedrijf bovendien te kiezen tussen de verschillende vocht- en schimmelbestendige verfsoorten.

Woonkamer schilderen

Wij noemden hierboven al dat het ongeveer eens in de zeven jaar noodzakelijk is om de wanden en het plafond van de living bij te werken. Het schilderen van de woonkamer is een klus die relatief weinig handigheid vraagt, omdat het gaat om grote en strakke oppervlakten. Het is dus niet noodzakelijk om hier één van onze schilders voor in te zetten. Wilt u zo spoedig mogelijk genieten van een verbeterd wooncomfort, en hebt u maar weinig tijd voor de schilderwerken? Het is natuurlijk altijd een optie om de hulp van één van de specialisten van een schildersbedrijf in Aalst in te schakelen. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw investering.

Kelder schilderen

Gebruikt u de kelder niet alleen voor het opslaan van voedsel, maar ook als extra slaapkamer of speelruimte voor de kinderen? Overweeg dan om de wanden schimmelvrij te sausen. Door de keldermuren met een speciale schimmelvrije verf te schilderen, voorkomt u niet alleen dat er schimmel ontstaat, ook de kans op andere vochtproblemen wordt op deze manier aanzienlijk kleiner. Schakelt u geen schilder uit Aalst in voor het werk, maar voert u zelf de klus uit? Zorg dan altijd voor voldoende ventilatie. De verflucht kan niet alleen schadelijk zijn, ook voor het behoud van een lage luchtvochtigheid is een goede ventilatie noodzakelijk.

schilders voor het verven van de kelder

Buitenschilderwerk

Naast binnenschilderwerk is het uiteraard ook mogelijk om een buitenschilder in te schakelen voor al uw buitenschilderwerk. Onder buitenschilderwerken kunt u denken aan het verven van uw tuinhuis of schutting, maar ook aan het beschilderen van uw gevel of gevelbekleding en ramen en deuren. Het buitenschilderwerk vormt een belangrijk onderdeel van het visitekaartje van uw huis in Aalst, maar heeft daarnaast een belangrijke, beschermende functie. Het houtwerk wordt zonder kwalitatief schilderwerk namelijk aangetast door regen en wind. Dit heeft negatieve gevolgen voor uw isolatiewaarde. Door het buitenschilderwerk met regelmaat bij te werken beschermt u het hout tegen vervuiling en beschadigingen, waardoor u de levensduur verlengd.

buitenschilderwerk gevel Aalst
Schilder voor buitenschilderwerk

Gevel schilderen

Het onderhouden van de gevel is één van de schilderwerken waarvoor u altijd het beste een erkend schildersbedrijf in kunt zetten. De schilders van elk bij ons aangesloten schildersbedrijf hebben een ruime ervaring met het bijwerken van de gevel, en maken bovendien gebruik van geavanceerde materialen en stevige steigers. Dankzij de hulp van onze schilders is de gevel in korte tijd weer in optimale staat, en krijgen vochtplekken geen kans meer. Wilt u de levensduur van uw gevel volledig optimaliseren? Overweeg dan om de schilderwerken te combineren met isolatiewerkzaamheden of de toepassing van een impregneerlaag of coating. Zo bespaart u tevens op de kosten.

Dakgoten schilderen

U weet waarschijnlijk dat het nodig is om de dakgoten jaarlijks te reinigen en controleren op eventuele beschadigingen. Wie heeft gekozen voor hardhouten dakgoten bij zijn huis, moet bovendien denken aan het periodieke verfonderhoud. Hebt u zinken of aluminium dakgoten? Ook dan is het mogelijk om de kleur van de dakgoten te veranderen. Bij PVC gaat een kleurverandering moeilijker, omdat de meeste verfsoorten niet aan de kunststof willen hechten. Bent u van plan om de dakgoten te verven? Vraag dan één van de schilders van ons schildersbedrijf in Aalst om hulp. Onze schilders kunnen u helpen met zowel tips als praktische ondersteuning.

garagedeur schilderen

Garagedeur schilderen

Vrijwel elke garagedeur zal op termijn verbleken door het zonlicht, of beschadigen door de weersinvloeden. Dergelijke beschadigingen hebben relatief weinig invloed op de kwaliteit van de garagedeur, maar zullen de aanblik wel verminderen. Door de garagedeur te renoveren lost u de beschadigingen op, verbetert u de aanblik en verlengt u de levensduur van de garagedeur. Een dergelijke renovatie is zelf uit te voeren, maar kan u ook overlaten aan een schilderwerken professional uit Aalst. Deze zal de garagedeur eerst in de primer zetten, en vervolgens de grondverf aanbrengen. Een dergelijke primer is noodzakelijk voor een goede hechting van de verf aan een metalen garagedeur.

tuinhuis verven

Tuinhuis verven

Heeft u al een aantal jaar een tuinhuis op uw erf staan, en is deze van hout gemaakt? Dan zal het onderhand wel nodig worden om dit te onderhouden en herstellen. Een schilder uit ons netwerk in Aalst kan eventueel de planken controleren op houtrot, en de schilderlaag opnieuw aanbrengen. Een tuinhuis hoeft meestal niet heel erg op te vallen in de omgeving, wat betekent dat het verstandig is te kiezen voor natuurlijke kleuren. Onder meer mosgroen en donkerbruin vormen hier voorbeelden van. Is uw tuinhuis juist een blikvanger in de tuin? Kies dan voor één van de helderdere tinten uit ons kleurassortiment.

Schutting verven

Eén van de andere schilderwerken buitenshuis is het verven van de schutting. Een schutting vormt over het algemeen de afscheiding tussen uw tuin en die van de buren. Door de schutting van een kleurtje te voorzien creëert u direct een eigen sfeer in de tuin. Vindt u een felle verfkleur te veel van het goede? Het is een optie om de schutting te beitsen of lakken. Dit heeft een groot effect, maar is minder opzichtig. Onze schilders informeren u desgewenst graag over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende prijzen. Wil u echt een unieke schuttingmuur? Denk dan eens aan de mogelijkheden van graffiti schilderingen.

Houtrot herstellen

Een klus die bij het buitenschilderwerk hoort is het herstellen van houtrot. Houtrot ontstaat meestal bij ramen en deuren, doordat de verf na een tijdje van de profielen bladdert. Onbewerkte houten planken zullen door regenwater gaan rotten, en dergelijke houtrot kan de draagkracht van het raamprofiel verminderen. Ziet u dat er sprake is van houtrot? Dan is het zaak om dit direct te herstellen. Begin met het wegsnijden van het rottende gedeelte. Met een keukenmesje snijdt u dit gemakkelijk weg. Neem altijd een ruime marge om te voorkomen dat de houtrot terugkeert. Met houtrotstop en houtvuller repareert u vervolgens eenvoudig het raamprofiel.

schilderstechnieken van schildersbedrijf Aalst

Schildertechnieken

De term schildertechnieken wordt met name gebruikt voor de technieken die een kunstenaar toepast voor het maken van schilderijen en andere kunstwerken. De term schildertechnieken is echter ook toe te passen op de werkzaamheden van schilders die zich bij een schildersbedrijf hebben aangesloten. Zo bestaat er bijvoorbeeld de schildertechniek kaleien. Bij het kaleien van de gevel brengt een schilder met een borstel een dunne laag pleisterwerk op de buitenmuur aan, om deze vervolgens in elke gewenste kleur te verven. Het kaleien van de gevel is een techniek die wel relatief hoge kosten met zich meebrengt, u moet rekening houden met ongeveer €35,- per vierkante meter.

diverse verfkleuren voor uw huis

Verfkleuren

Wie de muren, het plafond, de schouw of een trap gaat verven, zal een keus moeten maken uit het ruime assortiment aan verfkleuren. Bij vrijwel elke bouwmarkt in Aalst vindt u al een ruim standaard aanbod. Daarnaast is het vaak een optie om een kleur exact naar wens te mengen bij de verfspecialist. Bent u op zoek naar een speciale verfkleur of verfsoort? Dan is het verstandig hiernaar te vragen bij een erkend schilder uit de regio. Deze kan u eventueel direct van de juiste verfsoort voorzien, of u verwijzen naar een andere vakman die u verder zou kunnen helpen.

Kleuradvies

De juiste kleur doet een hoop voor uw interieur én humeur. Een professioneel schilder kan u voorzien van een persoonlijk kleuradvies. Kleuren voor in de slaapkamer zijn bijvoorbeeld niet direct geschikt voor in de woonkamer en andersom. Lichte kleuren bevorderen bijvoorbeeld uw productiviteit, terwijl donkere kleuren bijdragen aan een goede nachtrust. Bovendien kunt u het ruimtelijke gevoel van de woon- of slaapkamer enorm beïnvloeden met het kleurgebruik. Door een accentkleur aan te brengen op één van uw wanden laat u de ruimte bijvoorbeeld een stuk breder of langer lijken. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het kleurgebruik? Vraag uw schilders dan om een professioneel kleuradvies.

Winterschilder

Wij werken niet alleen samen met schilders die in de zomermaanden schildwerken uitvoeren, ook menig winterschilder is aan ons netwerk verbonden. Een winterschilder is een schilder die tijdens de wintermaanden zowel buiten- als binnenschilderwerk afhandelt. Het grote voordeel van een winterschilder is dat deze lagere kosten rekent voor het buitenschilderwerk. Wel dient u er rekening mee te houden dat de schilder een langere tijd met dit schilderwerk bezig is. Door vriezend weer wordt soms de volledige klus stil gelegd. Hebt u geen problemen met een langere tijdsduur voor de schilderwerken? Dan is een winterschilder uit Aalst een uitstekende keuze voor u.

onderhoud schilderwerk

Schilderwerk onderhouden

Voor de schilderwerken buitenshuis raden wij u aan om dit eens in de 5 jaar opnieuw te laten aanbrengen. Dit heeft een positief effect op de levensduur en op de uitstraling van uw huis. Er is echter nog meer onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren, dat de levensduur van uw schilderwerken verlengd. Maak uw schilderwerken bijvoorbeeld twee keer per jaar goed schoon. Controleer het schilderwerk bovendien regelmatig op beschadigingen. Als de schilderwerken een waas op uw doek achterlaten betekent dit dat de verf loslaat, waardoor de beschermende functie verloren gaat. Hiermee signaleert u sneller problemen, waardoor u grotere beschadigingen kunt voorkomen.

schilder Aalst

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u weten wat het gaat kosten om een schilder uit ons netwerk in te zetten voor het aanpakken van uw keuken, badkamer of trap? Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor het verven van het tuinhuis? Of bent u benieuwd naar de opties voor het renoveren van de dakgoten? Aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Geef via de offertepagina uw wensen aan, en wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende offertes krijgt toegestuurd. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor het schildersbedrijf dat het beste bij u past. Ook voor pleisterwerken bent u bij ons aan het juiste adres.

Schilder offertes aanvragen

Gratis en vrijblijvend.