Besparen op de kosten voor een schilder?

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op schilderwerken!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Schilderwerken Brugge

Alle klussen in en om huis die te maken hebben met het bijwerken van het houtwerk en het verven van oppervlakten worden samengevat met de term schilderwerken. Het schilderen van muren en plafonds, het onderhouden van de ramenprofielen en gevelbekleding en het verven van meubels en dakgoten vormen voorbeelden van de schilderwerken. Wilt u besparen op een schilder?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Bent u op zoek naar een ervaren schilder uit Brugge voor het uitvoeren schilderwerken? De schilders uit ons netwerk hebben ruime ervaring met schilderwerken en bieden u aantrekkelijke prijzen. Aarzel daarom niet om via de offertepagina een aantal gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs en aanbod en kies uw specialist!

schilderwerken Brugge

Voordelen van onze service

Wilt u een specialist uit Brugge inschakelen voor schilderwerken in of rondom uw huis? Vergelijk offertes van maximaal 5 schildersbedrijven uit Brugge en bespaar tot 30% op de totaalprijs! De grootste voordelen van de offerteservice zijn:

  • De offerteservice is kosteloos en vrijblijvend.
  • U krijgt inzicht in de prijzen van maximaal 5 schilders.
  • Kies gemakkelijk de schilder met de beste prijs!
schildersbedrijf Brugge

Schilderwerken voor particulieren & bedrijven

De schilderwerken die schilders uit ons netwerk in Brugge uitvoeren, lopen enorm uiteen. Daardoor zijn zij ervaren in vele verschillende werkzaamheden. Wilt u uw kantoorpand opnieuw laten beschilderen? Dan wilt u natuurlijk dat de schilderwerken uw werkzaamheden zo weinig mogelijk verhinderen. Daarom gaan veel schilders uit Brugge met alle plezier in het weekend aan de slag. Zo kunt u maandag direct weer verder werken. Ook voor het uitvoeren van een renovatie van uw woning of zelfs alleen uw woonkamer bent u bij ons aan het juiste adres! Vraag vrijblijvend offertes voor richtprijzen aan via het contactformulier.

Werkzaamheden schilder Brugge

Bent u benieuwd naar wat de werkzaamheden van schilders in Brugge precies zijn? Over het algemeen voorzien schilders allerlei oppervlakten van een verflaag, zowel binnen als buiten.

Dit kan een muur, een trap, deuren of een plafond zijn, maar ook een buitenmuur, een gevel of zelfs meubels en kasten.

Een schilder doet meer dan alleen schilderen.

Schilderwerken houden meer in dan het verven van het plafond, kozijnen of de buitengevel. Ook behangen en kleine reparaties zoals houtrot herstellen voert een specialist uit. Wilt u graag muurverf met behang combineren in huis? Ook voor behangen schakelt u schilders in.

Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat bij het schilderen van een muur!

Richtprijzen van schilderwerken 2024

De richtprijzen voor het laten afhandelen van de schilderwerken door één van de schilders uit ons netwerk, worden door diverse factoren beïnvloed. Zo zijn de richtprijzen onder meer afhankelijk van de arbeidskosten en de materiaalkosten. Daarnaast speelt ook het te beschilderen oppervlak een grote rol in de totaalprijs.

Over het algemeen rekenen de schilders een totaalprijs per vierkante meter. Richtprijzen hiervan kunt u vinden in de tabel hieronder. In sommige situaties vragen de vakmannen echter een kostprijs per uur. Voor binnenschilderwerk liggen hiervan de richtprijzen gemiddeld tussen de €35,- tot €40,- per uur en voor buitenschilderwerk ligt de uurprijs tussen de €40,- en €50,-.

Wat kost een schilder in Brugge?

Type schilderwerk Uurtarief * Toelichting
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief materiaal en verf
Buitenschilderwerk €40,- tot €50,- per uur Inclusief materiaal en verf

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Gemiddelde prijs van schilderwerken

Welke schilderwerk? Gemiddelde prijs * Toelichting Rekenvoorbeeld
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen Van €144,- tot €240,-
bij 12 m²
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode Van €180,- tot €240,-
bij 12 m²
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking Van €240,- tot €480,-
bij 12 m²
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag Van €210,- tot €280,-
bij 14 traptreden
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed n.v.t.
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaal en loonkosten. Vraag voor exacte prijzen op maat gratis en eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan.

Zeker weten dat u niet te veel voor schilderwerken betaalt?

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken
binnenschilderwerk Brugge

Binnenschilderwerk

De schilders uit ons netwerk zijn ervaren in zowel buiten- als binnenschilderwerk. Onder binnenschilderwerk verstaan wij alle schilderwerken die binnenshuis plaats vinden. Bij binnenschilderwerk kunt u uiteraard denken aan het verven van de muren, plafond, trap en de keuken. Bij uw binnenschilderwerk zullen de schilders beginnen met het herstellen van de ondergrond. Dit is voornamelijk van belang als er beschadigingen zijn, zoals gaten in de binnenmuur of houtrot in uw raamprofielen. Indien er niet over de oude verflaag heen geschilderd kan worden, zal de specialist deze vervolgens verwijderen. Na het ontvetten en eventueel schuren begint de vakman met het aanbrengen van de grondverf, gevolgd door de afwerking van het binnenschilderwerk.

Plafond schilderen

Het schilderen van kamers en plafond is het meest standaard binnenschilderwerk dat in huis uitgevoerd wordt. Het bijwerken van de verflagen moet binnen eens in de zeven jaar uitgevoerd worden voor een optimaal resultaat. Met name een plafond kan na een aantal jaren verkleuren.

Het witten van het plafond is een van de schilderwerken die veel mensen in Brugge graag uitbesteden aan een specialist. Hoewel u dit karwei ook zelf kunt doen, is het vaak een frustrerende klus omdat u boven uw hoofd werkt, alle meubels aan de kant moeten en de kans op verfspatten op de vloer erg groot is. Een professioneel schilder schildert uw plafond snel en zorgt ervoor dat er geen verfspatten op uw meubilair terechtkomen. Het schilderen van een plafond kost zo’n €12,- tot €20,- per m².

Muur schilderen

Het bijwerken van het schilderwerk op uw binnenmuren dient ongeveer eens in de zeven jaar herhaald te worden. Een schilder uit ons netwerk is hierin ervaren en zorgt ervoor dat uw wanden in de woonkamer, keuken of gang al binnen korte tijd zijn voorzien van een nieuwe verflaag. De schilder neemt z’n tijd voor de voorbereiding. Dit zorgt voor een beter resultaat, dat langer meegaat. Wilt u geld besparen op uw schilderklus? Dan zou u kunnen overwegen om de voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het afdekken van uw vloer en meubilair, het afplakken van de wanden en eventueel het aanbrengen van een primer.

Wilt u binnenmuren laten schilderen? Hou dan rekening met een prijs tussen de €15,- tot €20,- per m² inclusief btw.

muren en plafond in Brugge spuiten

Verf op muren en plafonds spuiten

Wilt u de wanden of plafonds van uw woning op een goedkope manier laten sausen? Kies dan voor spuitschilderwerken. Met een speciale spuitmachine zal de schilder uit Brugge de verf op het oppervlak spuiten. Dit heeft een aantal voordelen.

Het spuiten is een efficiënte methode omdat de schilderwerken in korte tijd worden afgerond. Dit houdt in dat de arbeidskosten een stuk lager liggen. Bovendien levert het spuiten een strak en egaal resultaat zonder dat het veel moeite kost. Wel is het spuiten een methode die u best overlaat aan een vakman voor het beste resultaat.

deuren en ramen in Brugge schilderen

Deuren en ramen schilderen

Lange tijd werden vrijwel in alle huizen in Brugge houten ramen en deuren geplaatst. Hoewel tegenwoordig PVC een stuk populairder is als basismateriaal, zullen de bestaande houten deuren wel van goed onderhoud moeten worden voorzien. Wij adviseren om de ramen minimaal eens in de vijf jaar opnieuw van een verflaag te voorzien. Voor deuren naar buiten geldt eenzelfde richtlijn. Controleer tijdens het verven van deuren en ramen eveneens of er geen beschadigingen aan het materiaal zijn ontstaan, en of er geen lekkage heeft plaatsgevonden. Een schilder kan deze eventueel direct herstellen. Deuren binnenshuis dient u eens per zeven jaar te onderhouden. Voor €15,- tot €25,- per raam en ongeveer €70,- tot €110,- per deur voeren schilders deze klus professioneel voor u uit.

Trap schilderen

Wanneer u een houten trap heeft, dan valt ook het onderhouden en schilderen van de trap onder schilderwerken. Wilt u de trap zelf verven? Schilder dan de traptreden om en om, zodat u altijd nog naar boven en naar beneden kunt. Kies daarbij voor vlug drogende verf, zodat de schilderwerken binnen een weekend kan worden afgerond. Hebt u geen tijd om zelf de trap te onderhouden? Laat dan een schilder u het werk op de trap uit handen nemen. Elke schilder uit ons netwerk heeft een ruime ervaring met de diverse schilderwerken en zal de trap snel en vakkundig geschilderd hebben. U geniet spoedig weer van een optimaal wooncomfort met uw pas geschilderde trap.

Slaapkamer schilderen

De slaapkamer is de ruimte waar we iedere dag beginnen en eindigen. Voor een frisse start van de dag is het belangrijk dat uw slaapkamer de uitstraling heeft die u wenst. Met een nieuwe verflaag geeft u deze ruimte een compleet nieuw uiterlijk. Kies zelf de kleur en de uitstraling die u wenst en een schilder zorgt voor een schoon resultaat.

Wilt u romantische of juist frisse kleuren? Voor een natuurlijke uitstraling kiest u best voor warme aardetinten. Verschillende grijstinten geven ook een rustige aanblik. Of laat één muur donkerblauw of zwart verven voor een gedurfde uitstraling.

Schouw schilderen

Hebt u een bakstenen schouw gebouwd en wilt u deze qua kleur laten aansluiten bij de rest van het interieur? Dan is het een optie om een verfje aan te brengen op de schoorsteen. Let hierbij wel op: het meeste cement heeft een maand nodig om volledig uit te harden voordat u verf kan aanbrengen. Voordat u aan het onderhoud van de schoorsteen kunt beginnen is het bovendien noodzakelijk om de schoorsteenmantel volledig stofvrij te maken en eventuele scheuren en beschadigingen met kit te dichten. Breng vervolgens een grondlaag op de schouw aan, en daarna de gewenste toplaag. De schilders van ons schildersbedrijf in de regio ondersteunen u indien gewenst met alle plezier.

Meubels verven

Naast het sauzen van muren of een plafond, is het tevens een optie om de schilders uit ons netwerk in te schakelen voor het bijwerken van meubels. Het leuke van het aanpassen van meubels is dat u hiermee in een handomdraai en tegen lage kostprijzen een heel andere uitstraling van het interieur kunt creëren. Bent u bang dat het schilderen van de meubels een te groot effect heeft? Overweeg dan om uw meubilair te beitsen of lakken. Op deze manier zorgt u ervoor dat het houtwerk beschermd blijft, terwijl er aan de uitstraling weinig verandert. Een schilder van ons schildersbedrijf in Brugge adviseert u met alle plezier.

hal schilderen Brugge

Hal schilderen

Waarschijnlijk staat u er niet vaak bij stil, maar wanneer heeft u het binnenschilderwerk in de hal voor het laatst bijgewerkt? Waarschijnlijk is dat al een poosje geleden. Het schilderwerk in de gang brengt namelijk een aantal uitdagingen met zich mee. Door het trapgat ontstaat er een hoge muur die zonder de juiste gereedschappen lastig te bereiken is. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Wij raden u daarom altijd aan om ook voor het binnenschilderwerk in de gang ervaren schilders in te schakelen. Met behulp van ladders en eventueel een steiger is het toch mogelijk om uw gang en trapgat goed te bereiken.

keuken schilderen Brugge

De keuken een nieuw kleurtje

De keuken is de plek in huis waar veel tijd wordt doorgebracht. Over het algemeen wordt er voor de kookruimte dan ook gekozen voor een heldere en lichte kleur. Denk hierbij onder andere aan mintgroen of lichtgeel. Dergelijke kleuren geven keukens een ruime uitstraling. Wilt u een meer warme sfeer creëren? Overweeg dan om gebruik te maken van mediterrane kleuren in de kookruimte. Denk bijvoorbeeld aan terracotta of mosgroen. Het gevolg is wel dat de keukenruimte iets donkerder lijkt, de warme kleuren zijn daarom voornamelijk geschikt voor keukens met grote ramen. Vraag eventueel een schilderwerken expert uit Brugge om advies voor het beste kleurenpalet in uw keuken.

Badkamer laten schilderen

Naast de keuken is ook de badkamer een ruimte in huis die veelvuldig gebruikt wordt. Een badkamer wordt gezien als een plek van hygiëne. Dit betekent dat er vaak gekozen wordt voor heldere of lichte verfkleuren voor de badkamer. Turquoise, wit en felblauw vormen voorbeelden van mooie kleuren voor de badkamer. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw badkamer en de kleurcombinaties die u zou kunnen maken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons schildersbedrijf uit de regio. De aangesloten schilders informeren u met alle plezier over de diverse opties. Uw badkamer is bij ons in goede handen.

Woonkamer schilderen

Het sauzen van het plafond of de muren in de living kost een paar dagen, maar zal een heel andere sfeer in de ruimte creëren. De meeste van onze klanten uit Brugge kunnen prima eigenhandig de muren verven, maar het bijwerken van het plafond is meestal iets lastiger. Wilt u graag hulp bij het aanpassen van de schilderwerken in uw living? Aarzel dan niet om hiervoor de schilders uit ons netwerk in te zetten. Zij kunnen niet alleen gladde wanden van een nieuwe kleur voorzien, ook het overschilderen van de pleisterlaag is een mogelijke optie. U hebt de keuze uit een ruim assortiment aan verfkleuren.

kelder schilderen Brugge

Kelder schilderen

De kelders worden bij veel woningen in Brugge gebruikt als opslagruimte voor levensmiddelen. In een aantal gevallen dienen kelders echter ook als extra slaapruimte of als speelkamer voor de kinderen. In een dergelijk geval is het verstandig om de wanden en het plafond van de kelder schimmelvrij te sausen. Door het aanbrengen van een schimmelvrije laag, zorgt u ervoor dat het leefklimaat in de kelder in optimale staat blijft, en verlaagt u de kans op schimmel en overige vochtproblemen. Desgewenst is het mogelijk om een schilder uit ons netwerk voor dit schilderwerk in te schakelen. Wij helpen u met plezier.

lakwerk voor deuren en ramen in Brugge

Lakwerk

Voor de houten elementen in uw huis is het mogelijk om te kiezen voor lakwerk in plaats van schilderwerk. U heeft hierbij de keuze uit vele verschillende dekkende of transparante laksoorten. Het lakken vereist wel extra aandacht. Zo is het van groot belang dat het op droog hout wordt toegepast en dat de ondergrond goed is geschuurd en ontvet. De schilder maakt bij het lakwerk tevens gebruik van een primer, die zorgt voor een goede hechting van de lak. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de verschillende lakwerken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wilt u uw plafond laten schilderen door een professional?

Met schilders uit Brugge bent u verzekerd van een snel en schoon resultaat!

Gratis offertes ontvangen
buitenschilderwerk Brugge

Buitenschilderwerk

Ook voor buitenschilderwerk kunt u een vakman uit ons netwerk in Brugge inschakelen! Onder het buitenschilderwerk behoort bijvoorbeeld het verven van de gevel of gevelbekleding, het bijwerken van het schilderwerk op uw ramen of deuren en het beitsen of verven van uw tuinhuis of schutting. Het buitenschilderwerk vereist kennis en ervaring, omdat niet elke verfsoort geschikt is voor buitenschilderwerk. Bovendien is het van groot belang dat de verf op de juiste wijze aangebracht wordt, omdat dit een belangrijke rol speelt in de bescherming van het houtwerk. Een ervaren schilder kan na een korte inspectie van de ondergrond bepalen welke verfsoort de meest geschikte keuze is.

Gevel schilderen

Het schilderen van de gevel is een andere taak die onder de schilderwerken valt. Het bijwerken van de gevel past bij het buitenschilderwerk en is daarom ook een regelmatig terugkerend proces. Door de gevel periodiek van een nieuwe verflaag te voorzien, zorgt u ervoor dat het de gewenste uitstraling behoudt, en verlengt u tevens de levensduur van het houtwerk.

Het bijwerken van de gevel kunt u het beste overlaten aan de medewerkers van een schildersbedrijf uit Brugge. Deze kunnen de schilderwerken binnen korte tijd voor u afronden. U bepaalt de kleur en het design, en onze schilders zorgen ervoor dat uw huis en gevel er spoedig weer als nieuw uitzien.

Werkzaamheden schilder bij gevel schilderen

Hebben mossen zich gevestigd op de buitengevel van uw huis? Of zitten er barsten in de verflaag op de gevel? Dan is de verflaag op de buitenmuur aan een opknapbeurt toe. De gevel van uw huis krijgt veel te verduren, zoals regen, wind en felle zonnestralen. Met een nieuwe verflaag op uw buitengevel geeft u uw huis niet alleen een nieuw uiterlijk, maar zorgt u er ook voor dat de buitengevel u binnen tegen weersinvloeden beschermt.

Goed buitenschilderwerk zorgt ervoor dat water niet in huis komt, maar dat vocht wel uit de muren kan ontsnappen. De verflaag moet ademen. Dampopen verf of kalkpleister hebben de juiste eigenschappen.

Ramen schilderen

Heeft u raamkozijn van hout? Raamkozijnen hebben veel te verduren door regen, wind en felle zonnestralen. Is de verflaag dof geworden? Dan is het tijd om uw kozijnen te onderhouden. Naast regelmatig kuisen is eens in de vijf jaar een nieuwe verflaag nodig, om uw kozijnen tegen weerinvloeden te blijven beschermen.

Hoe gaan schilders te werk?

Een expert begint altijd met voorbereidingswerken die bestaan het schuren en schoonmaken van de kozijnen. Zo nodig voert hij ook een reparatie van schade door houtrot uit. Daarna komt een nieuwe verflaag op de kozijnen, waarbij de vakman erop let dat er geen verfspatten op de ramen of gevels komen.

Schilderen van de buitendeur

Bent u van plan uw raamkozijnen van een nieuwe verflaag te voorzien? Neem dan ook direct de buitendeuren mee. Houten buitendeuren moeten uw woning beschermen tegen alle weerinvloeden. Met regen, wind en felle zonnestralen krijgt het houtwerk veel te verduren. Veel mensen schakelen een vakman in voor deze schilderwerken.

Waarom een expert inschakelen?

Met een schilderexpert heeft u zelf nergens omkijken naar. Bovendien bent u verzekerd van een strak resultaat, waar u lange tijd van geniet. Wilt u helemaal nergens meer om hoeven denken? Sluit dat een onderhoudscontract af. Het schildersbedrijf neemt dan contact met u op als het tijd is voor onderhoudswerkzaamheden.

dakgoten schilderen Brugge

Dakgoten schilderen

Zoals al eerder aangegeven valt ook het onderhoud aan de dakgoten soms binnen de schilderwerken. Dit komt doordat het vrij gebruikelijk is om periodiek de goten van een nieuwe verflaag te voorzien, om de aanblik van het huis goed te houden. Sluit daarom een onderhoudscontract af bij een schildersbedrijf. Het verven van de dakgoten kan bij bijna alle basismaterialen. Alleen koper en PVC kunnen wij lastig lakken. Bent u bezig met het bijwerken van de dakgoten? Kijk dan tevens naar eventuele beschadigingen aan het materiaal. Na verloop van tijd kunnen er scheurtjes ontstaan in de dakgoot, die u zo snel mogelijk moet herstellen om lekkage en andere vochtproblemen te voorkomen.

garagedeur verven Brugge

Garagedeur schilderen

Het bijkleuren van garagedeuren is eveneens één van de klussen die wij vatten onder de term schilderwerken. Wilt u graag uw verzinkte of metalen deuren van een andere kleur voorzien? Dan zult u de deuren eerst op een goede manier moeten voorbereiden. Metalen zullen namelijk niet direct met een standaard verf hechten, hiervoor is eerst een primer nodig. Een goede primer zorgt ervoor dat de verflaag blijft hechten, en biedt tevens een egale garagedeur als ondergrond. Hierdoor ontstaan er minder vlug vlekken en strepen in de toplaag. Hebt u hulp nodig bij het aanpassen van de garagedeur? De schilders uit ons netwerk zijn u graag van dienst!

tuinhuis in Brugge verven

Tuinhuis verven

Het verven van tuinhuizen is tevens één van de klussen waarvoor u de schilders van ons schildersbedrijf in Brugge kunt inzetten. Het schilderwerk van tuinhuizen kost, zeker wanneer het om volledig houten tuinhuizen gaat, heel wat tijd. Daarom is het handig hiervoor de ondersteuning van een erkend schilder voor te vragen. Wilt u de kwaliteit van het tuinhuisje behouden en de kans op houtrot verkleinen? Dan adviseren wij om jaarlijks alle houten onderdelen van het tuinhuisje te controleren. Kijk of de verflaag nergens bladert, en mocht dit wel zo zijn: werk dan in ieder geval dat deel van de verflaag bij. Uw schilderwerken uitbesteden? Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes met richtprijzen aan en bespaar op uw investering.

schutting verven in Brugge

Schutting verven

Wij noemden hierboven al een aantal schilderwerken voor buitenshuis, zoals het aanpassen van de ramen, deuren en gevel. Naast woononderdelen die aan het huis vastzitten, bestaan er natuurlijk ook vele woononderdelen die zich in de tuin bevinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinhuis of schuttingen. Het verven van schuttingen is geen ingewikkeld werk, maar moet wel nauwkeurig gebeuren. Door het inschakelen van een winterschilder, profiteert u van aantrekkelijke totaalprijzen, en is uw schutting, inclusief deuren, spoedig beschermd tegen de weersinvloeden. Vindt u een kleurtje voor op schuttingen niet mooi? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het lakken en beitsen van schuttingen.

Zoekt u een goedkope schilder uit Brugge voor buitenschilderwerk?

Vergelijk offertes en kies zelf het schildersbedrijf met de beste deal!

Gratis meerdere offertes
schildertechnieken

Schildertechnieken

Wie spreekt over schildertechnieken heeft het meestal over de technieken die worden toegepast bij het maken van een schilderij of muurschildering. Een schildertechniek staat voor de methode waarop verf wordt aangebracht en de technische middelen die hiervoor worden gebruikt.

Het is daarom ook mogelijk om te spreken over schildertechnieken bij schilderwerken experts. Een voorbeeld van een dergelijke schildertechniek is het kaleien van de muur. Bij deze methode borstelt men een dun laagje kalkpleister op de muur, waarna ze deze overdekken met een speciale kalkverf. Het laten kaleien van de muren kost ongeveer €25,- per vierkante meter.

diverse verfkleuren

Verfkleuren

Wie gaat kijken bij een bouwmarkt in Brugge zal ondervinden dat er heel wat kleuren en verfsoorten beschikbaar zijn. Naast de standaard verfkleuren is het namelijk mogelijk om de door u gewenste kleur te mengen met een speciaal mengapparaat. U heeft daarbij de keuze uit matte en glanzende verf, en speciale verfsoorten met glitters of andere aanpassingen. Wilt u graag de kinderkamer aanpassen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van krijtverf op een deel van de muur. Bent u benieuwd naar de opties? Aarzel dan niet om via de offertepagina contact op te nemen met een schilderwerken professional die zich bij ons heeft aangesloten. Onze schilders zullen uw hulpvraag spoedig en vakkundig beantwoorden.

Kleuradvies

Met het juiste kleurgebruik in huis bepaalt u een groot deel van de sfeer. Wist u bijvoorbeeld dat kleuren bepaalde emoties oproepen? Zo staat blauw voor rust en kalmte terwijl een rode kleur actie en levendigheid uitstraalt. Dat is dan ook de reden waarom niet iedere kleur geschikt is voor elke ruimte. Een kleur die levendigheid uitstraalt is waarschijnlijk niet per se een goede keuze voor de slaapkamer, waar u juist tot rust wilt komen. Schilders zijn dagelijks met kleuren bezig, en hebben daardoor een oog voor verschillende kleuren. Weet u niet welke kleur u op de muur wilt? Vraag dan om een professioneel kleuradvies.

Winterschilder

Wij werken samen met vele schilders, zowel tijdens de zomer- als wintermaanden. Een soort schilder waar wij u graag meer informatie over willen geven is de winterschilder. Winterschilders zijn schilders die in de wintermaanden tegen gereduceerd tarief het buitenschilderwerk uitvoert. Het nadeel van het laten afhandelen van dergelijke schilderwerken tijdens de winter is dat het vaak langer duurt voordat de verf is gedroogd. Daarnaast is het soms noodzakelijk om de schilderwerken tijdelijk stil te leggen in verband met het weer. Hebt u er geen last van als de schilders langere tijd bezig zijn? Dan is de winterschilder een ideale keuze voor u.

Onder welk btw-tarief vallen schilderwerken?

Is uw huis in Brugge ouder dan 10 jaar en wilt u schilderwerken uit laten voeren? Goed nieuws! U profiteert van een blijvend verlaagd btw-tarief op alle binnen- en buitenschilderwerken! Het tarief is geldig voor zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten. Ook op voorbereidende werkzaamheden betaalt u slechts 6% BTW.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de Federale Overheidsdienst.

huis schilderen Brugge

Schilderwerk onderhouden

Met name bij buitenschilderwerk is het onderhoud van groot belang. Dit heeft een grote invloed op de levensduur.

Door het schilderwerk een tot twee keer per jaar te reinigen en te controleren op beschadigingen kunt u de levensduur eenvoudig met een paar jaar verlengen.

Het reinigen kost weinig tijd, u heeft allen een vochtige doen nodig.

Let vooral ook op beschadigingen zoals blaasjes of scheuren in het schilderwerk. Is het niet meer in orde? Dan verdwijnt de beschermende functie. In dat geval raden wij u aan contact op te nemen met een schildersbedrijf uit Brugge.

Op welke schilder keurmerken moet ik letten?

Vaak heeft een schildersbedrijf wel één of meerdere keurmerken. Een schildersbedrijf met een keurmerk voldoet aan bepaalde eisen en voorwaarden. Met een keurmerk weet u bijvoorbeeld zeker dat u van het schildersbedrijf kwaliteitswerk geleverd krijgt. Ook maakt een schildersbedrijf met een keurmerk heldere afspraken met u, zodat u niet voor vervelende verrassingen achteraf komt te staan. De bekendste keurmerken zijn:

  • De Betere Schilder
  • AF-erkende schilder
  • Keurmerk Kwaliteitsvakman
  • VGO-keur
schilders Brugge

Waarom schildersbedrijf Brugge inschakelen?

Wellicht vraagt u zich af waarom u schilders zou moeten inschakelen voor het schilderwerk van uw woning. Wellicht lijken schilderwerken relatief eenvoudig, maar ze vereisen toch meer aandacht en kennis dan u zou verwachten. Wij geven u een aantal belangrijke redenen waarom het toch verstandig is een schildersbedrijf in te schakelen:

  • Het bespaart u veel tijd en energie.
  • U bent verzekerd van vakwerk.
  • Uw schilderwerken gaan jarenlang mee.
Gratis offertes vergelijken

In slechts 2 minuten geregeld!

offerte schilder Brugge

Gratis schilderwerken offertes vergelijken

Zoekt u een schilder voor het behangen van wanden of het witten van een plafond? Of wilt u weten wat het laten schilderen van een buitengevel kost? Zoek niet verder en vul uw gegevens in op de offertepagina. U ontvangt snel maximaal 5 prijsoffertes van schilders uit Brugge.

Bespaar op de kosten van een schilder!

Door prijsopgaven met elkaar te vergelijken op basis van kostprijs en aanbod, kiest u gemakkelijk het schildersbedrijf dat best bij uw wensen past.

Met deze offerteservice bespaart u tot 30% op de totaalprijs voor schilderwerken! Ook voor het inschakelen van een ervaren stukadoor gaat u naar de offertepagina.