Besparen op de kosten voor een schilder?

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op schilderwerken!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Schilderwerken Brugge

Geef uw woning in Brugge een fris uiterlijk door schilderwerken uit te laten voeren. Schakel bijvoorbeeld een schilder in voor het witten van het plafond of het schilderen van de muren. Met een schildersbedrijf bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Naast schilderwerken, repareren schilders ook houtrot en kleine beschadigingen. Direct besparen op uw schilderwerken?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over schilderwerken. Bijvoorbeeld wanneer het nodig is om de kozijnen te verven, wat het uurtarief is van een schilder en de gemiddelde prijzen per klus. Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken van schilders uit Brugge. De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend!

schilderwerken Brugge

Voordelen van onze service

Wilt u een schildersbedrijf uit de regio Brugge inhuren? Dan wilt u uiteraard niet te veel betalen voor de schilderwerken! Met onze gratis service bespaart u tot wel 30% op de kosten. Bovendien is het uitkiezen van de beste vakman heel eenvoudig. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Ontvang vrijblijvende offertes van schilders uit Brugge.
 • Vergelijk aanbiedingen en betaal nooit meer te veel.
 • Uw besparing loopt op tot wel 30%!
schildersbedrijf Brugge

Schilderwerken voor particulieren & bedrijven

Het inschakelen van schilders uit ons netwerk is mogelijk voor zowel particulieren als bedrijven. De schilders zijn ervaren in vele verschillende schilderwerken, en zullen uw schilderklus in korte tijd op professionele wijze afhandelen.

Wilt u uw bedrijfspand opnieuw laten beschilderen? Of heeft u een extra logeerkamer die u wilt voorzien van een nieuwe kleur? De schilders uit ons netwerk staan met alle plezier voor u klaar en geven u advies op maat.

Werkzaamheden schilder Brugge

Schilders voeren zowel binnenschilderwerken als buitenschilderwerken uit. Bijvoorbeeld het verven van kozijnen, schilderen van een muur of het witten van het plafond.

Voor schilderwerken is het vaak nodig om de te beschilderen oppervlaktes te schuren. Hiermee haalt de schilder de oude verflaag eraf, zodat de nieuwe laag goed hecht. De schilders voeren nog meer werkzaamheden uit. Denk hierbij aan de reparatie van kleine beschadigingen of het verwijderen van houtrot. De belangrijkste werkzaamheden van een schildersbedrijf:

 • buitenschilderwerken zoals kozijnen en houten gevelbekleding;
 • verven van muren, plafonds en meubels;
 • behangen van binnenmuren;
 • schuren en gereedmaken schilderwerken;
 • repareren van kleine beschadigingen en houtrot.

Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat bij het schilderen van een muur!

Richtprijzen van schilderwerken 2023

De richtprijzen voor de verschillende schilderwerken in en om huis hangen af van veel factoren. Zo wordt de totaalprijs onder meer bepaald door de verfsoort waar u voor kiest. Speciale vochtbestendige verf of een speciaal gemengde verfkleur zal altijd duurder uitvallen van een standaard verfsoort. Daarnaast is ook de oppervlakte van de schilderwerken van invloed op de totaalprijs.

Voor binnenschilderwerk betaalt u ongeveer €35,- tot €40,- per uur, voor buitenschilderwerk liggen de richtprijzen iets hoger: gemiddeld tussen de €40,- en €50,- per uur. Wanneer het gaat om grote oppervlaktes rekent het schildersbedrijf echter vaak een totaalprijs per vierkante meter. Voor het witten van plafonds betaalt u ongeveer €12,- tot €20,- per vierkante meter en voor een muur ligt de prijs gemiddeld tussen de €15,- en €20,- per vierkante meter.

Wat kost een schilder in Brugge?

Type schilderwerk Uurtarief * Toelichting
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief materiaal en verf
Buitenschilderwerk €40,- tot €50,- per uur Inclusief materiaal en verf

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Gemiddelde prijs van schilderwerken

Welke schilderwerk? Gemiddelde prijs * Toelichting Rekenvoorbeeld
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen Van €144,- tot €240,-
bij 12 m²
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode Van €180,- tot €240,-
bij 12 m²
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking Van €240,- tot €480,-
bij 12 m²
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag Van €210,- tot €280,-
bij 14 traptreden
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed n.v.t.
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaal en loonkosten. Vraag voor exacte prijzen op maat gratis en eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan.

Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

Vul het offerteformulier in om snel gratis aanbiedingen te krijgen.

Gratis offertes vergelijken
binnenschilderwerk Brugge

Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk heeft twee belangrijke functies: bescherming en het verbeteren van de uitstraling. Goed binnenschilderwerk zorgt onder meer voor bescherming tegen slijtage, vocht en schimmels. Tegelijkertijd kunt u door het aanpassen van het binnenschilderwerk uw woning op een eenvoudige wijze veranderen. Het binnenschilderwerk gebeurt via verschillende methodes. Schilders uit Brugge schilderen de meeste woningen met de hand, maar steeds vaker vragen klanten naar de mogelijkheden van spuiten. Bij het spuiten maakt de schilder gebruik van een spuitmachine, waarmee hij de verf in korte tijd in een egale laag op de muren of plafonds kan spuiten.

Plafond schilderen

Voordat een schildersbedrijf gaat beginnen met het witten van een plafond, worden er een aantal voorbereidingen getroffen. De schilder haalt bijvoorbeeld de verlichting eraf, plakt de randen af met speciale tape en bedekt de vloer met afdekfolie.

Welke werkzaamheden voert de vakschilder uit?

Het witten van de plafondplaten is zwaar werk en moet nauwkeurig gedaan worden. Eventuele overgeslagen stukjes ziet u vaak pas nadat de plafondverf is opgedroogd. De vakman verft het gehele plafond in één keer. Vaak gebruikt hij hier een roller met een telescoopsteel voor. Dit wordt nat-in-nat werken genoemd. Hiermee voorkomt hij streepvorming.

Het schilderen van plafonds kost ongeveer €12,- tot €20,- per m².

Muur schilderen

Het opnieuw behandelen van een muur is een klus die relatief eenvoudig is. Het is met name van belang dat u, wanneer u de kleur verandert van licht naar donker of juist van donker naar licht, gebruik maakt van een kwalitatief goede grondverf.

Een grijze grondverf is geschikt voor donkere muren, terwijl een witte juist geschikter is voor licht gekleurde muren. Als u niet veel ervaring heeft is het bovendien aan te raden om uw vloeren, plafonds en andere muren zorgvuldig af te plakken.

Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u per ongeluk muurverf aanbrengt op een oppervlak dat u niet wil behandelen.

Wilt u binnenmuren laten schilderen? Hou dan rekening met een prijs tussen de €15,- tot €20,- per m² inclusief btw.

muren en plafond spuiten Brugge

Verf op muren en plafonds spuiten

Zoals wij eerder al schreven kiezen steeds meer mensen voor spuitwerken. U kunt uw houten meubels laten spuiten, maar ook het spuiten van uw wanden of plafonds behoort tot de mogelijkheden. Hierbij is het belangrijk dat alles in huis goed is afgeplakt. Meestal is spuiten een stuk voordeliger dan schilderwerk.

Dat heeft te maken met het feit dat schilderwerk arbeidsintensiever is. Spuitwerk is sneller aangebracht, en daardoor liggen de arbeidskosten lager. U heeft doorgaans de keuze uit verschillende soorten spuitwerk. In Brugge kiezen de meeste klanten voor spackspuitwerk, latexverf of dun pleisterwerk.

deuren en ramen schilderen Brugge

Deuren en ramen schilderen

Tot een aantal jaar terug werden de meeste deuren en raamkozijnen nog van hout gemaakt. Dit betekent dat er bij de meeste woningen in Brugge regelmatig onderhoud moet worden gepleegd aan de raamkozijnen en deuren. Zo zult u de deuren periodiek moeten bijwerken en controleren op eventuele beschadigingen. Specialisten adviseren om minimaal eens in de vijf jaar het houtwerk aan de buitenzijde van uw huis te controleren en onderhouden. Hebt u geen zin om dit onderhoud zelf regelmatig toe te passen? Schakel dan een schildersbedrijf uit ons netwerk in. Voor €15,- tot €25,- per raam en ongeveer €70,- tot €110,- per deur voeren schilders deze klus professioneel voor u uit.

Trap schilderen

Na verloop van tijd zal veel houtwerk slijten, onder meer bij een houten trap. Door veelvuldig gebruik kunnen de traptreden verslijten, en zal ook de verflaag afbladeren. Bent u van plan om de trap opnieuw te beschilderen of te lakken? Maak dan gebruik van de tips van de schilders uit ons netwerk in Brugge. Deze schilders adviseren u bijvoorbeeld om altijd de treden van de trap om en om te behandelen.

Zo kunt u tijdens de klus nog steeds de trap blijven gebruiken. Bij menig schildersbedrijf is er bovendien een sneldrogende verfsoort verkrijgbaar voor een trap. Bent u begonnen met het bijwerken van de trap, maar wil het niet lukken? Voor €15,- tot €20,- per traptrede nemen de schilderwerkenexperts deze klus graag voor u handen.

Slaapkamer schilderen

Bij elke kamer die u laat beschilderen is het belangrijk om te kijken naar de functie van de kamer. In een slaapkamer moet u tot rust komen. Daarom zien we vaak warme en zachte kleuren, soms in combinatie met een accentkleur. Felle kleurtinten worden meestal niet gebruikt.

Waar moet u rekening mee houden?

Een kleine kamer maakt u groter door te kiezen voor lichtere kleurvariaties. Houd ook rekening met de lichtinval. Lichte kleuren weerkaatsen namelijk beter dan donkere. Wanden met weinig daglicht ogen sneller donkerder. Een frisse nieuwe kleur geeft de slaapkamers een hele andere uitstraling.

Schouw schilderen

Bent u bezig met de renovatie van uw huis, en hebt u een schouw laten bouwen? Dan is het een optie om deze te verven, zodat de open haard past binnen de rest van het interieur. Het kleuren van een schouw is aan een aantal voorwaarden en regels gebonden. Zo dient het cement minimaal een maand hebben kunnen uitharden, en is het van groot belang om de open haard eerst stofvrij te maken. Komt er roet door de grondlaag van de schoorsteen heen? Dan moet een tussenlaag worden aangebracht, die lijnen in de verflaag voorkomen. Bij een schilderwerken expert vraagt u gemakkelijk tips en advies voor het aanpakken van de open haard.

Meubels verven

Veel klanten uit Brugge stellen de vraag of het mogelijk is om met een beperkt budget de sfeer in de woonkamer of slaapkamer te wijzigen. Dit is zeker een optie. De gemakkelijkste keuze is het schilderen van het plafond of de muur in een andere kleur. Wanneer dit geen optie is, of als u dit te hoge richtprijzen vindt hebben, kunt u overwegen om een deel van de meubels een ander kleurtje te geven. Door ruwhouten meubels te witten of beitsen creëert u een heel andere look tegen een lage prijs. Het is tevens een optie om de meubels te lakken of te beitsen. Een schildersbedrijf uit een schildersbedrijf uit ons netwerk kan beiden technieken vakkundig voor u toepassen.

hal schilderen Brugge

Hal schilderen

De hal is de binnenkomer van uw huis, en het eerste wat uw bezoekers zien. Als u een goede indruk wilt maken, is het van belang dat uw hal is voorzien van professioneel schilderwerk. Met de juiste kleur kan u bovendien het ruimtelijk inzicht beïnvloeden.

Heeft u een smalle en lange gang waar weinig daglicht aanwezig is? Met de juiste kleuren laat u de ruimte een stuk groter lijken. Laat de achterste muur bijvoorbeeld in een donkere kleur schilderen, hierdoor laat u de halruimte korter en breder doen lijken. Bij een hoge en smalle gang raden vakmannen u aan om de langste wanden in een lichtere kleur te schilderen dan de korte wanden.

keuken schilderen Brugge

De keuken een nieuw kleurtje

Weet u hoe vaak u in de keuken komt? De keuken is één van de ruimtes in huis die dagelijks minimaal 15 keer door uzelf en uw huisgenoten wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk dat de keuken een prettige sfeer heeft. Wilt u de keuken van een nieuw kleurtje voorzien? Bedenk dan op voorhand goed welke sfeer u in de keuken wilt creëren. Door het toepassen van mediterrane kleuren als terracotta en mosgroen zorgt u voor een warme maar enigszins donkere uitstraling wanneer er weinig raamkozijnen in de keuken zitten. Door te kiezen voor mintgroen of lichtgeel zorgt u voor een frisse en op het oog meer open ruimte. Vraag de schilders desgewenst om advies op maat.

Badkamer laten schilderen

De badkamer is evenals de keuken een plek waar door iedereen meerdere keren per dag gebruik van wordt gemaakt. Voor een aangenaam gebruik van de badkamer is het dus belangrijk dat de verf er netjes uitziet en dat er geen schimmels en vochtplekken op de binnenmuren staan. Het aanbrengen van muurverf op de wanden van de badkamer kan het beste met een speciale verfsoort die bestand is tegen vochtige ruimtes. Een schilderwerken expert uit Brugge kan u van de benodigde informatie voorzien over de geschikte verfsoorten uit het assortiment voor een badkamer. Creëer een hygiënisch gevoel in de badkamer door te kiezen voor een frisse en lichte tint. Zo zijn lichtgroen en lichtblauw uitstekende kleurkeuzes.

Woonkamer schilderen

Eén van de klussen waarvoor steeds minder vaak schilders voor worden ingeschakeld is het verven van de wanden van de woonkamer. Voor het aanpakken van het plafond heeft men echter het liefst nog wel de ondersteuning van de schilders van een erkend schildersbedrijf uit Brugge.

Schakelt u schilders in voor het bijwerken van het plafond van de living? Overweeg dan om deze direct de hele woonruimte op te laten knappen. Zo hoeft u zelf geen tijd voor het schilderwerk vrij te maken,en weet u zeker dat u nog lange tijd geniet van de sfeer in de woonkamer. Desgewenst kunnen de specialisten ook het pleisterwerk overschilderen.

kelder schilderen Brugge

Kelder schilderen

Gebruikt u de kelder als slaapruimte of speelkamer voor de kinderen? Dan is het naast een goede ventilatie van groot belang dat u zorgt voor een goede schimmelwerende verflaag. Zo is het een optie om de keldermuren en het -plafond schimmelvrij te sausen. De speciale verfsoort die schilders hiervoor gebruiken is niet bij elke bouwmarkt in Brugge verkrijgbaar.

Wilt u zelf aan de slag met het verven van de kelder? Laat u dan op voorhand goed informeren. Het is belangrijk om een verfsoort te gebruiken dat vochtbestendig is en schimmelproblemen voorkomt.

lakwerk voor deuren en ramen

Lakwerk

Behalve uw schilderwerken kan u een schildersbedrijf tevens inschakelen voor het lakken van uw deuren en raamkozijnen. Bij lakwerk gaat een schilder als volgt te werk: allereerst maakt de schilder uw houten deuren of raamprofielen goed schoon en alle oppervlakten die niet geschilderd moeten worden plakt hij zorgvuldig af. Hierna brengt de schilder eerst de grondverf aan. De grondverf zorgt ervoor dat de verflaag beter zal hechten. Na het drogen van deze grondlaag zal de vakman het oppervlak licht opschuren. Hierna brengt hij de eerste laklaag aan. Voor een optimaal effect zal de schilder nog een tweede laklaag aanbrengen. Zo bent u verzekerd van het beste resultaat.

Vakman gezocht voor het schilderen van een muur of plafond?

Vind eenvoudig de beste schilder uit Brugge door het offerteformulier in te vullen!

Gratis offertes ontvangen
buitenschilderwerk Brugge

Buitenschilderwerk

Het buitenschilderwerk heeft, net als binnenschilderwerk, twee belangrijke functies: het verbetert de uitstraling en het dient ter bescherming van het houtwerk. Deze bescherming is buitenshuis nog belangrijker dan binnen, omdat het houtwerk buiten continu blootgesteld wordt aan de weersomstandigheden. Omdat hout een natuurproduct is, wordt het aangetast door vocht. Dit heeft een slechtere isolatiewaarde als gevolg. Het schilderwerk dient bij buitenschilderwerken dus als een laag bescherming. Het is daarom belangrijk om het buitenschilderwerk regelmatig te onderhouden, zodat u profiteert van de beste bescherming. Een schilder uit Brugge kan u informeren over het onderhouden van uw buitenschilderwerk.

Gevel schilderen

Naast het aanbrengen van een verflaag op de muren en het plafond binnenshuis, en het bijwerken van de raamprofielen en deuren aan de buitenzijde, is ook het verven van de gevel onderdeel van de schilderwerken die de professionals van een schildersbedrijf in Brugge kunnen uitvoeren.

Het aanpassen van de gevel is een klus die zeer veel tijd en moeite vraagt, en die u dan ook best kunt overlaten aan ervaren schilders. Deze zal zorgen voor de juiste materialen en gereedschappen, zodat u nergens meer naar hoeft om te zien.

U bepaalt de kleur en het design, en de schilders zorgen ervoor dat uw gevel er al snel weer als nieuw uitziet. De prijs ligt op zo’n €20,- tot €40,- per m² voor het schilderen van uw buitengevel.

Werkzaamheden schilder bij gevel schilderen

De schilder maakt eerst de gehele gevel schoon, zodat het grondverf goed hecht. Daarna brengt hij een primer aan. Vaak is het nodig om de gevel te voorzien van twee verflagen voor het beste resultaat.

Welke verf?

Voor het behandelen van de gevel gebruikt een schilder meestal verf op basis van acrylaat. Deze verf is vochtbestendig, voorkomt hechting van vuil en is bestand tegen de weersomstandigheden. Het liefst schildert een vakman uit Brugge een gevel op een windstille en bewolkte dag. Door felle zon droogt de verflaag te snel op en ontstaan blaasjes op de verflaag. Met veel wind is er kans dat er stof e.d. in de verflaag komt.

Ramen schilderen

Voordat een schilder de ramen gaat schilderen, voert hij een aantal voorbereidingen uit. Hij verwijdert eerst de oude verflaag, bijvoorbeeld met een afbijtmiddel of door te schuren. Ook repareert hij eventuele zwakke plekken. Daarna gaat hij de kozijnen verven met een verfsoort op terpentinebasis of een aflakverf. Wanneer u kiest voor een aflakverf is het nodig om eerst een grondverf aan te brengen voor een goede hechting van de laklaag.

Wanneer moet u de ramen laten schilderen?

Schilders raden aan om eens in de vijf jaar de raamkozijnen te schilderen. Wanneer de verflaag eerder al gaat bladderen of wanneer er blaasjes ontstaan, is het nodig om de kozijnen eerder te voorzien van een nieuwe verflaag.

Schilderen van de buitendeur

Voor het schilderen van een buitendeur gebruikt een vakman beits of lak. Voordeel van beits is dat het vochtregulerend werkt en in het hout trekt. Zowel beits als lak vormt een goede bescherming tegen de weersomstandigheden. Onbehandeld hout heeft altijd een grondverf nodig. Wanneer de oude verflaag nog in goede staat is, is een grondverf vaak niet nodig. Soms is het wel nodig om deze laag te schuren.

Wanneer verft de schilder een deur?

Een schilder verft de deur niet in de felle zon of wanneer het regent. In de felle zon droogt de deur te snel op en kunnen er blaasjes ontstaan. Waterdruppels zorgen ervoor dat de verflaag niet egaal opdroogt.

dakgoten schilderen Brugge

Dakgoten schilderen

De dakgoten zorgen voor de hemelwaterafvoer bij uw huis. Om zeker te zijn van een goed hemelwaterafvoer is het belangrijk dat u de dakgoten regelmatig onderhoudt. Zo moet u ze jaarlijks reinigen en ontstoppen, en is tevens een controle op eventuele scheurtjes in het materiaal van belang.

Wilt u tevens de buitenzijde van de goten bijwerken? Dan is het bij de meeste dakgoten een optie om deze te schilderen, of anderzijds van een coating te voorzien. Bij zink is het bijvoorbeeld mogelijk om de goot te bewerken met zinkvernieuwer, die ervoor zorgt dat de levensduur van de dakgoot verlengd wordt. Sluit hier bijvoorbeeld een onderhoudscontract voor af.

garagedeur verven Brugge

Garagedeur schilderen

Door de invloed van weer en wind kan het voorkomen dat uw garagedeur verbleekt. Ook kleine beschadigingen kunnen snel optreden. Het renoveren van garagedeuren is een klus die u kunt overlaten aan een erkend schilderwerken expert uit Brugge, maar ook zelf afhandelen. Bij een metalen garagedeur moet u echter een extra handeling uitvoeren die bij een houten deur niet nodig is. Dit komt doordat de meeste verfsoorten niet direct hechten aan het metalen oppervlak. De oplossing is om een speciale primer op de deur aan te brengen. Deze grondlaag zorgt voor een goede hechting en voorkomt dat de verflaag er na korte tijd weer afbladdert. Bij menig schilder is een dergelijke primer tegen aantrekkelijke richtprijzen te koop.

tuinhuis verven

Tuinhuis verven

Vrijwel elk tuinhuis bevat wel een onderdeel van hout, daarnaast bestaat er menig tuinhuisje dat volledig van houten planken is gemaakt. Om zeker te zijn van het behoud van het tuinhuis, adviseren specialisten om eens in de vijf jaar een erkend schilder van een schildersbedrijf uit Brugge in te schakelen voor het schuren en schilderen van het tuinhuisje. Daarnaast is het noodzakelijk om zelf jaarlijks alle delen bij langs te gaan, en deze te controleren op houtrot. Houtrot ontstaat wanneer onbewerkt hout in aanraking komt met de weersinvloeden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een verflaag bladert. Hulp inschakelen? Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw investering.

schutting verven Brugge

Schutting verven

Wij gaven hierboven al aan dat er verschillende schilderwerken voor buitenshuis bestaan, zoals het onderhoud van de ramen, buitendeuren en gevel. De schilders helpen u echter niet alleen graag bij het onderhouden van de woononderdelen die aan het huis vastzitten, ook diverse tuinonderdelen kunnen regelmatig wel een schilderbeurt gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schutting of een tuinhuisje.

Het verven van schuttingen is niet ingewikkeld, maar dient wel eens in de vijf jaar te gebeuren voor het behoud van de kwaliteit van het materiaal. Vindt u het niet mooi als uw schutting een felle kleur krijgt? Overweeg dan om deze te laten lakken.

Schakel een schilder in voor buitenschilderwerk!

U bent verzekerd van het beste resultaat. Bespaar tot wel 30% op de schilderkosten.

Gratis meerdere offertes
schildertechnieken

Schildertechnieken

Wie spreekt over een schildertechniek, heeft het over de technische middelen en methoden die worden gebruikt om een muurschildering of schilderij te maken. Schildertechnieken kunnen daarom onderverdeeld worden in verschillende categorieën, zowel op basis van de gebruikte verfsoort als de manier waarop een vakman de verflaag aanbrengt. Hoewel er over het algemeen wordt gesproken over schildertechnieken in de kunst, is de term ook toe te passen op de diverse schilderwerken. Een voorbeeld is het kaleien van de buitenmuren. Bij deze techniek borstelen de schilders een dunne laag kalkpleister op de muur, waarna deze geverfd kan worden.

diverse verfkleuren

Verfkleuren

Wanneer u één van de schilderwerken laat uitvoeren door een ervaren schilder, dan hoeft u vrijwel nergens aandacht aan te besteden. U moet echter wel aangeven welke verfkleur aangebracht moet worden. Maak daarvoor gebruik van de diverse kleurstalen die u bij een bouwmarkt kunt kopen. Houd er dan wel rekening mee dat de meeste kleurstalen een iets lichtere kleur geven dan de daadwerkelijke tint. Vraag eventueel om een test potje, zodat u zeker weet dat het plafond of de muur niet opeens heldergeel is, terwijl lichtgeel de bedoeling was. De schilders van een schildersbedrijf helpen u met alle plezier.

Kleuradvies

Zoals wij al eerder lieten doorschemeren, is de juiste kleur in huis cruciaal. Hiermee kunt u het ruimtelijke gevoel enorm beïnvloeden. Bovendien verkleint een zorgvuldige kleurenkeuze de kans dat u de kleuren na een jaar alweer zat bent. De schilders uit ons netwerk hebben zoveel ervaring dat zij u kunnen voorzien van een persoonlijk kleuradvies. Wilt u een kleine ruimte groter doen lijken? Schilder het plafond dan in dezelfde kleuren als de binnenmuren. Wilt u de ruimte juist langer of breder doen lijken? Kies dan een accentkleur voor één van uw wanden. Wist u trouwens dat de kleurkeuze tevens effect heeft op de sfeer en op uw humeur?

Winterschilder

Een laatste tip die wij u willen geven op het gebied van de schilderwerken is de inzet van een winterschilder. Zoals u weet werken wij samen met vele schilders vanuit het hele land. Een aantal van deze schilders werkt ook in de wintermaanden aan klussen buitenshuis. Dit noemen wij een winterschilder. Wanneer u ervoor kiest om een winterschilder in te schakelen voor het schilderwerk buitenshuis, dan profiteert u gegarandeerd van aantrekkelijke richtprijzen voor het werk. Het nadeel van deze schilder uit Brugge is dat deze langer bezig is met de klus, en dat het werk soms vertraagd wordt door de invloeden van weer en wind.

Onder welk btw-tarief vallen schilderwerken?

Voor het inschakelen van een erkend schildersbedrijf kunt u in de meeste gevallen helaas geen premie aanvragen. Wel profiteert u van een verlaagd BTW tarief, waardoor de kosten zo laag mogelijk gehouden worden! U betaalt slechts 6% BTW over de schilderwerken, het materiaal en de arbeidskosten. Let op: uw huis moet wel ouder dan 10 jaar zijn.

Tip: kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de Federale Overheidsdienst.

huis schilderen Brugge

Schilderwerk onderhouden

Zoals wij al eerder beschreven zult u schilderwerk regelmatig moeten onderhouden, zeker in het geval van buitenschilderwerk. In dit geval dient de verflaag als beschermlaag tegen neerslag. Als deze niet intact is dan heeft dit negatieve gevolgen voor de structuur van uw ramen of deuren. Als het hout door vochtproblemen gaat rotten liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer u uw schilderwerk preventief laat repareren.

Er zijn een aantal manieren waarop u het schilderwerk zelf kan onderhouden. Maak het allereerst regelmatig schoon, zodat de kans op beschadigingen klein is. Controleer het daarnaast regelmatig op beschadigingen. Wanneer u kleine scheurtjes of blaasjes tegenkomt is het wellicht tijd om een erkend schilder in te schakelen.

Op welke schilder keurmerken moet ik letten?

Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u een aantal gratis offertes. Let bij het vergelijken op de totaalprijs, maar ook op de voorwaarden en eventuele keurmerken. Keurmerken geven vaak aan dat een vakschilder kwalitatief werk levert, gediplomeerd is en dat u verzekerd van het beste resultaat. Overigens betekent dit niet dat een goedkope schilder zonder keurmerk geen vakwerk aflevert. Er zijn een aantal keurmerken speciaal voor schilders, namelijk:

 • De Betere Schilder
 • AF-erkende schilder
 • Keurmerk Kwaliteitsvakman
 • VGO-keur
schilders Brugge

Waarom schildersbedrijf Brugge inschakelen?

Veel inwoners van Brugge beschouwen schilderwerken als een doe-het-zelf klus. Toch zijn er voldoende motivaties om een professionele schilder in te schakelen:

 • Het scheelt u veel tijd en geld.
 • U bent verzekerd van vakwerk dat jarenlang mee gaat.
 • U krijgt een persoonlijk kleurenadvies.
Gratis offertes vergelijken

In slechts 2 minuten geregeld!

offerte schilder Brugge

Gratis schilderwerken offertes vergelijken

Bent u van plan om de muren of plafonds te laten schilderen? Of wilt u de buitenkozijnen van een nieuwe verflaag laten voorzien? Door schilders in te schakelen voor het schilderwerk bent u verzekerd van het beste resultaat. Bovendien repareren ze ook kleine beschadigingen, herstellen ze houtrot en zijn de schilderwerken snel afgerond.

Besparen op de kosten?

Vul het offerteformulier in en ontvangt een aantal gratis offertes voor uw schilderwerken. Deze prijsoffertes zijn geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Vergelijk de offertes en kies de beste schilder voor uw klus! Een vakman nodig voor stukwerken? Ook dat is geen probleem.