Sterk in schilderwerk!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schilderwerken Sint-Niklaas

In en om huis zijn er heel veel schilderwerken die wij voor u kunnen afhandelen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om eens in de vijf jaar het hout aan de buitenzijde van het huis te schuren en schilderen om lekkage te voorkomen, en zullen de muren en het plafond binnen ongeveer eens in de zeven jaar moeten worden bijgewerkt. De schilderwerken kunt u zelf uitvoeren, maar het is ook mogelijk om hiervoor een ervaren schilder in te schakelen. De schilders uit Sint-Niklaas die zich bij ons netwerk hebben aangesloten hebben allemaal een ruime ervaring met het schilderen van deuren en kozijnen, maar ook van de trap, gevel of badkamer en keuken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Via onze dienstverlening vergelijkt u kosteloos meerdere vakmannen uit Sint-Niklaas en omgeving. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via de offertepagina. U ontvangt op korte termijn meerdere offertes die u op uw gemak met elkaar vergelijkt. Kies het beste aanbod en bespaar op uw investering. Zit er geen geschikte aanbieding tussen? Geen probleem, uw aanvraag is geheel vrijblijvend.

Schilderwerk voor particulieren & bedrijven

Professioneel schilderwerk is al lang niet meer voorbehouden aan enkel grote bedrijven: ook als particulier kunt u gebruik maken van de kennis en ervaring van schilders uit Sint-Niklaas. Het maakt niet uit of u uw keukenkastjes een andere kleur wilt geven of dat u uw volledige kantoorpand wilt laten spuiten. Bent u benieuwd wat een schildersbedrijf voor u kan betekenen? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op, wij sturen u zo spoedig mogelijk enkele offertes toe.

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Schilderwerken worden door veel klanten als doe-het-zelf klussen beschouwd, omdat de werkzaamheden relatief eenvoudig zijn. Toch zitten er vele voordelen verbonden aan het inschakelen van professionele schilders: u bespaart een hoop tijd en energie, u bent verzekerd van vakwerk en een schildersbedrijf voorziet u van professioneel kleur- en materiaal advies. Tot slot zullen de schilders de ondergrond controleren en indien nodig herstellen voor een optimaal resultaat.

Prijs van de schilderwerken

De prijzen voor het laten uitvoeren van schilderwerk, hangen af van een groot aantal factoren. Globaal verdelen wij de kosten in twee categorieën: de materiaal- en de arbeidskosten. Per schildersbedrijf kunnen de arbeidskosten wel tientallen euro’s verschillen. Voor binnenschilderwerk betaalt u gemiddeld €35,- tot €40,- per uur en voor buitenschilderwerk liggen de prijzen ongeveer tussen de €40,- en €50,- per uur. Het is daarom verstandig om een aantal offertes van aanbieders uit uw regio te vergelijken, zodat u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Heeft u een beperkt budget? Vraag dan naar de mogelijkheden van spuitschilderwerken, dit is over het algemeen de meest voordelige optie.

prijs van schilderwerken Sint-Niklaas
Vrijblijvende offertes

U zit nergens aan vast.

Welk schilderwerk? Gemiddelde prijs, incl. btw* Uitleg
Binnenschilderwerk / binnenschilder €35,- tot €40,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk / buitenschilder €40,- tot €50,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten, de schilderklus en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Welk BTW-tarief?

Een vraag die ons veel gesteld wordt is: kunnen wij een premie aanvragen voor onze schilderwerken? In de meeste gevallen is dit echter geen optie. Wel komt de overheid u tegemoet in de kosten voor uw schilderwerken. In plaats van 21%, betaalt u slechts 6% BTW over alle kosten. Hierbij gaat het om de kosten voor het materiaal en de arbeidskosten. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de Federale Overheidsdienst.

Zoekt u een schilder in Sint-Niklaas voor schilderwerken binnen- en buitenshuis?

Bij ons vergelijkt u gemakkelijk, kosteloos en snel diverse offertes van schilders bij u in de regio!

Vrijblijvende offertes

Binnenschilderwerk

Schilders uit ons netwerk worden met enige regelmaat ingeschakeld voor het binnenschilderwerk. Of het nu gaat om een renovatie van uw woning of van uw kantoorpand, het binnenschilderwerk vraagt een aantal aandachtspunten. Zo wilt u natuurlijk voorkomen dat de verf per ongeluk op uw vloer of meubilair belandt. Een professioneel schilder beschikt gelukkig over jarenlange ervaring en de juiste gereedschappen om alles goed af te kunnen dekken. Wilt u geld besparen? Dan is het bijvoorbeeld een optie om zelf alles van te voren goed af te dekken of weg te halen, zodat de vakman direct aan de slag kan.

schilder voor binnenschilderwerk Sint-Niklaas
Schilder voor binnenschilderwerk

De kamers en plafonds schilderen

Veel van onze klanten vergeten dat zij een schilder niet alleen kunnen inhuren voor het uitvoeren van schilderwerken aan de buitenzijde van het huis, maar dat zij ook voor binnen hulp kunnen krijgen. Onze schilders zorgen bijvoorbeeld voor het schilderen van muren en deuren, of renoveren het plafond door deze een nieuw kleurtje te geven. Wist u dat de medewerkers van menig schildersbedrijf uit Sint-Niklaas ook pleisterwerk van een laag verf kunnen voorzien? Zo creëert u op eenvoudige wijze een heel andere aanblik van de muren of het plafond.

Binnenmuur schilderen

Bent u toe aan een nieuwe kleur in de woon- of slaapkamer? Schakel dan een erkend schildersbedrijf in. Veel klanten willen zelf aan de slag gaan, maar zonder ervaring is dit vaak lastiger dan vooraf gedacht wordt. Door een slechte of haastige voorbereiding gebeurt het vaak dat de verf niet goed hecht, waardoor het verfverbruik enorm hoog ligt. Het gebruik van materiaal van een lage kwaliteit doet bovendien niets voor de uitstraling van uw binnenmuren en doordat veel mensen vergeten om de ruimte goed af te plakken, raakt het bestaande schilderwerk beschadigd.

lakwerk van deuren en ramen

Lakwerk

Moeten de schilderwerken op uw deuren of ramen nodig vervangen worden? De meeste klanten kiezen in dat geval voor lakwerk. Lakwerk verschilt van regulier schilderwerk, voornamelijk de afwerking is anders. Wanneer u een lak gebruikt dan geeft dit een hoogglans resultaat, iets dat de uitstraling van uw deuren of ramen zeker verbetert! Er is de keuze uit vele verschillende soorten lakken, zowel gekleurd als kleurloos. Wilt u bijvoorbeeld de warme uitstraling van het hout zichtbaar houden? Kies dan voor een kleurloze lak. Zo blijft het oppervlak toch beschermt, terwijl de houtnerven en de originele houtkleur zichtbaar blijven.

muren en plafond spuiten Sint-Niklaas

Spuitschilderwerken

Zoals wij al eerder aangaven is het spuiten één van de meest voordelige schildertechnieken. Dit is dan ook de reden dat steeds meer klanten gebruik maken van deze techniek. Voor het spuiten maken de schilders gebruik van een speciale spuitmachine, waarmee de ruimte in slechts een korte tijd volledig geschilderd wordt. Het spuiten levert strakke resultaten en vereist minimale inspanning. Doordat de schilders de schilderwerken al in korte tijd kunnen afronden, blijven de arbeidskosten laag en bent u een stuk voordeliger uit dan wanneer u de wanden op traditionele wijze laat sausen.

Deuren en ramen schilderen

Onder de schilderwerken valt ook het onderhouden van ramen en deuren. Het gaat dan met name om de raam- en deurkozijnen, maar ook vele deuren zijn van hout gemaakt. Deuren binnen in huis hoeven over het algemeen niet vaak geschilderd worden, kozijnen aan de buitenkant van het huis daarentegen wel. Wilt u dit eigenhandig uitvoeren? Zorg er dan voor dat u beschikt over het juiste materiaal, en zorgt voor een goede voorbereiding. Voor alle schilderwerken geldt dat het belangrijk is om de ondergrond eerst te schuren en eventueel van een primer te voorzien, voordat u de verf aan kunt brengen

Meubels verven

Het verven van meubels is eveneens een klus waarvoor u de hulp van een schildersbedrijf kunt inschakelen. Het verven van meubels kan ervoor zorgen dat uw interieur een hele andere uitstraling krijgt. Kies bijvoorbeeld voor een witte verf voor een fris en hygiënisch resultaat, of een warme kleur voor een meer mediterraanse sfeer. Het is tevens een optie om de meubels te lakken of beitsen. Deze twee technieken bieden een geheel andere aanblik, tegen aantrekkelijke prijzen. Hebben uw meubels een paar slechte gedeeltes? Het is eventueel ook een optie om onze schilders in te zetten voor het herstellen van de meubels.

Schildersbedrijf gezocht voor uw schilderwerken in Sint-Niklaas?

Vraag vrijblijvend offertes aan en vergelijk tot wel 30% op uw schilderskosten!

Vrijblijvende offertes

Schouw schilderen

Hebt u een schouw van bakstenen laten bouwen, of wilt u graag het interieur aanpassen met een beperkt budget? Overweeg dan om de schouw te schilderen. Wanneer u de schouw onlangs hebt gebouwd, dan is het van belang om de stenen goed te laten drogen, voordat u aan de slag kunt met verf. Nieuw metselwerk aan de schouw moet minimaal een maand uitdrogen, gebruik een vochtmeter voor een exacte meting. Een volgende stap is om al het stof te verwijderen voordat u begint. Ook zoutuitbloedingen moet u (droog) verwijderen, en scheurtjes moeten worden gedicht voordat u start met het verven van de schouw.

De trap laten schilderen

Veel van onze klanten uit Sint-Niklaas hebben een houten trap in huis. Een trap van hout zal een lange levensduur hebben, mits deze van het juiste onderhoud wordt voorzien. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om periodiek de trap te schilderen, waardoor de kwaliteit van het onderliggende hout bewaard blijft. U kunt de trap zelf van een nieuw kleurtje voorzien, of hiervoor een schildersbedrijf inschakelen. Het voordeel van een ervaren schilder is dat deze ervoor zorgt dat de klus snel en vakkundig zal worden afgerond. Bovendien kunnen onze schilders de trap controleren op eventuele gebreken, en u hierover adviseren of dit repareren.

muren van hal schilderen

Hal schilderen

De hal is vaak een onderschat onderdeel van uw woning. Dat is niet heel gek, want hoewel u de hal waarschijnlijk meerdere malen per dag doorkruist, spendeert u hier maar weinig tijd. Toch is het verstandig om ook het verfwerk in de hal goed te onderhouden. Dit is nou eenmaal de eerste ruimte die uw gasten van uw woning zien en als u een goede indruk wilt maken dan is het belangrijk dat de ruimte er verzorgt en ruimtelijk uit ziet. De schilderwerken in de hal hebben hier een hele grote invloed op. Staat de trap in uw hal? Schilder deze dan in dezelfde kleur voor een ruimtelijk effect.

keuken schilderen Sint-Niklaas

De keuken een nieuw kleurtje

De keuken is de plek in huis waar veel tijd wordt doorgebracht. Voor veel gezinnen vormt de keuken het hart van het huis waar niet alleen wordt gegeten, maar waar men ook de dag doorspreekt, moeilijke gesprekken voert en samen de dag begint. Het is dan ook van belang dat de keuken een warme uitstraling heeft, en een verzorgde aanblik biedt. Professionals op het gebied van de schilderwerken zijn u dan ook graag van dienst bij het verven van de muren of het plafond van de keuken. Bij menig schilder uit Sint-Niklaas kiest u gemakkelijk een nieuwe kleur en verfsoort uit met behulp van stalen.

Een frisse kleur voor de badkamer

Een badkamer wordt meestal wit geschilderd. Het is begrijpelijk dat u de muren van de badkamer een lichte kleur wilt geven, om zo een idee van hygiëne te creëren. Het is hiervoor echter niet nodig om de schilderwerken volledig in het wit te laten uitvoeren. Andere frisse kleuren voor een badkamer zijn lichtgeel, groen, of een heldere variant van blauw. De specialist van een erkend schildersbedrijf uit Sint-Niklaas kan u hierover desgewenst van meer informatie voorzien. Wanneer u één van onze schilders de schilderwerken in de badkamer laat uitvoeren, dan zullen de muren en het plafond snel weer in optimale staat verkeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag kosteloos offertes aan en vergelijk prijzen.

Woonkamer schilderen

Eén van de meest basis klussen voor een erkend schilder uit Sint-Niklaas is het verven van de woonkamer. De woonkamer is de plek waar u waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt, dus het is van groot belang dat u hier een aangename sfeer creëert. Binnen de schilderwerken is het kleuren van de woonkamer een relatief klein klusje, omdat het merendeels gaat om grote oppervlakken, in een dekkende kleur. Natuurlijk is het mogelijk om naast de muren van de living, ook het plafond een andere kleurtje te geven. Kies voor heldere kleuren om optisch meer licht en ruimte te krijgen in uw woonkamer.

Kelder schilderen

De meeste van onze klanten uit Sint-Niklaas gebruiken hun kelder enkel voor het opslaan van voedingsmiddelen. In een aantal gevallen dient de kelder echter als een extra slaapruimte, of als speelkamer. Het is dan van belang dat de kelder hygiënisch blijft, en een goede aanblik behoudt. Om te voorkomen dat vochtplekken of schimmels een kans maken in de kelder, is het een optie om de kelder schimmelvrij te sausen. Dit betekent dat de medewerkers van ons schildersbedrijf een speciale verfsoort gebruiken die vochtige muren tegengaat. Onze schilders kunnen u desgewenst meer informatie geven over de diverse verfsoorten die hiervoor geschikt zijn.

kelder schilderen

Buitenschilderwerk

Uiteraard is het tevens mogelijk om te profiteren van een ervaren schilder bij uw buitenschilderwerk. Het buitenschilderwerk heeft een tweetal belangrijke opties: allereerst is het belangrijk voor de uitstraling van uw huis. Door de ramen, deuren en eventueel zelfs uw gevel te beschilderen ziet uw woning er niet alleen stralend uit, maar vergroot u ook de waarde van het pand. Wat wellicht echter nog belangrijker is, is de beschermende functie van de schilderwerken. Het hout wordt namelijk aangetast door de verschillende weersomstandigheden. Met het buitenschilderwerk geeft u het hout een beschermende laag, waardoor u profiteert van een optimale isolatiewaarde en levensduur.

schilders voor buitenschilderwerk Sint-Niklaas
Schilder voor buitenschilderwerk

Gevel schilderen

Eén van de schilderwerken die een grote handigheid en veel tijd vragen is het bijwerken van het schilderwerk op de gevel. Een gevel is over het algemeen een groot oppervlak, waardoor de klus meerdere dagen tot zelfs weken in beslag kan nemen, afhankelijk van de staat van de gevel. Wilt u graag besparen op de prijs voor het bijwerken van de gevel door een erkend schildersbedrijf uit Sint-Niklaas? Vraag dan naar de mogelijkheden voor het inhuren van een winterschilder. Een winterschilder is een schilder die tijdens de wintermaanden werkt, wat leidt tot lagere kosten omdat minder mensen dan schilders inschakelen.

Dakgoten schilderen

Om er voor te zorgen dat dakgoten hun kwaliteit en uitstraling behouden, is het van belang om deze op de juiste manier te onderhouden. Onderdeel van dat onderhoud is het schilderen van de dakgoten. Zowel plastic, als houten en zinken dakgoten kunt u van een verflaag voorzien. Voor al deze materialen geldt dat u moet zorgen voor een goede voorbereiding, zodat de verflaag in één keer de dakgoten bedekt, en niet afbrokkelt. Dakgoten van PVC zijn lastiger van een verflaag te voorzien. Wij adviseren om hiervoor contact op te nemen met een ervaren schilder uit Sint-Niklaas. Deze helpt u met alle plezier.

garagedeur verven

Garagedeur schilderen

Wilt u graag de garagedeur van een frisse kleur voorzien? Dat is zeker mogelijk. Wanneer u een metalen garagedeur heeft, dan is het echter wel van belang dat er een goede primer wordt gebruikt. Door deze voorbehandeling zal de verf direct pakken, en ontstaan er geen vlekken of strepen in de garagedeur. Wanneer u een metalen of verzinkte garagedeur geen goede voorbehandeling geeft, dan is met name het risico op onthechting van de verflaag groot. Wilt u weten welke primer het meest geschikt is voor de voorbehandeling van de garagedeur? Laat u dan goed informeren door één van onze ervaren schilders.

tuinhuis verven

Tuinhuis verven

De schilderwerken voor buitenshuis bevinden zich natuurlijk niet allemaal aan het huis vast. Zo is het bijvoorbeeld een optie om het tuinhuis te laten verven door een erkend schilder uit Sint-Niklaas. Een tuinhuis is vaak onderdeel van het de tuin, wat betekent dat deze niet teveel moet opvallen tussen het groen. Wij raden daarom aan te kiezen voor donker- of mosgroen voor de ramen van het tuinhuis. Om de kwaliteit van de verflaag te behouden is het noodzakelijk om minimaal eens in de vijf jaar het tuinhuis bij te werken. Controleer bovendien elk jaar of er geen houtrot is ontstaan bij de raam- en deurprofielen.

Schutting verven

Het verven van de schutting is tevens een werkje waarvoor u de hulp van één van onze erkende schilders zou kunnen inzetten. Bij het verven van de schutting raden wij aan te kiezen voor een kleur die niet teveel vloekt met de rest van de omgeving. Wilt u een houten schutting wel beschermen tegen de invloeden van weer en wind, maar hebt u geen behoefte om deze te kleuren? Vaak is het mogelijk om met een blanke lak of coating de kwaliteit van het hout te behouden. Deze coating beschermt de schutting eveneens tegen opklimmende planten: deze zullen het hout niet aantasten. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw investering.

Houtrot herstellen

Eén van de grootste problemen met een houten tuinhuis is dat er bij verminderd onderhoud al snel houtrot optreedt. Houtrot ontstaat wanneer ongeverfd hout in aanraking komt met (regen)water. Wanneer u ziet dat er een rottend gedeelte in het raamprofiel zit, dan is het zaak om hier zo spoedig mogelijk een oplossing voor te vinden. Bent u zelf redelijk handig? Verwijder dan eerst de verflaag, en schraap daarna met een mesje alle rot weg. Snij altijd een beetje extra hout weg, om te voorkomen dat er nog een spoor van houtrot zit. Breng daarna een houtvuller aan, en zorgt voor een goede weerbestendige coating.

schilderstechnieken voor plafond en muren

Schildertechnieken

Wanneer wij spreken over schildertechnieken, dan gaat dat over de technische middelen en methoden die worden gebruikt om het schilderwerk af te ronden. Schildertechnieken kunnen op diverse manieren worden gecategoriseerd. Onder andere op de gebruikte verfsoorten en de manier waarop de verf wordt aangebracht. Hoewel de schildertechnieken over het algemeen van toepassing zijn op het schilderen van een schilderij of muurschildering, kan ook voor het uitvoeren van schilderwerk gesproken worden over schildertechnieken. Een voorbeeld van een speciale schildertechniek is het kaleien van de buitenmuur, waarbij een dun laagje kalkpleister op de muur wordt aangebracht, waarna deze van kalkverf kan worden voorzien.

verfkleuren voor in huis

Verfkleuren

Wanneer u een schildersbedrijf uit Sint-Niklaas inschakelt voor één van de vele schilderwerken, dan hoeft u nergens meer naar om te kijken, behalve naar de kleur van de verf. Er zijn ontzettend veel verfkleuren beschikbaar bij de meeste schilders uit ons netwerk. Zelfs wanneer de gewenste verfkleur niet exact in het assortiment zit, is het mogelijk om met een speciaal mengapparaat de benodigde tint te mengen. Houd er rekening mee dat een verfkleur er op papier altijd minder fel uitziet dan op de manier. Wij raden meestal aan om de tint te kiezen die direct onder de beste kleur op de verfstaal staat.

Kleuradvies

Weet u niet goed welke kleuren u met elkaar kan combineren? Of wilt u graag een nieuwe kleur maar weet u niet goed waar u voor moet kiezen? In dat geval raden wij u aan een schilder in te schakelen. Hij kan u namelijk voorzien van een professioneel kleuradvies. Veel klanten zijn bang dat zij bij het inschakelen van schilders beperkt zijn in hun kleurkeuze, maar dit is zeker niet het geval. Een schilder heeft diverse kleurstalen, zodat u de kleur kunt kiezen die bij u past. Zit de juiste kleur er niet tussen? Dan zal het schildersbedrijf deze speciaal voor u laten mengen.

Winterschilder

Wij werken niet alleen met standaard schilders in Sint-Niklaas, ook menig winterschilder is bij ons schildersbedrijf aangesloten. De term winterschilder staat voor een schilder die ook in de wintermaanden verfklussen buitenshuis aanpakt. Het inzetten van een winterschilder betekent over het algemeen lagere prijzen voor het schilderwerk, maar ook een langere klusduur. Zo moet u rekening houden met een dubbele duur voor het bijwerken van de gevel. Doordat de winterschilder vaak minder bekend is, weet u echter wel zeker dat u snel aan de beurt bent. Eventueel kan deze schilder naast de gevel en ramen, ook uw dakgoten bijwerken.

schilderwerk onderhouden Sint-Niklaas

Schilderwerk onderhouden

Voor een optimale levensduur is het belangrijk om uw schilderwerken goed te onderhouden. Dit is relatief eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is het een aantal keer per jaar te reinigen. Dit doet u simpelweg met een vochtige doek: verwijder de eventuele vervuiling en u bent al klaar. Controleer de schilderwerken tevens op scheurtjes, blaasjes of andere beschadigingen. Dit is waarschijnlijk een teken dat het binnenkort hersteld moet worden. Als u na het schoonmaken een witte waas op de doek ontdekt, betekent dit dat de verflaag aan het oplossen is. Hiermee is de beschermende functie ook verdwenen, daarom moet u de ramen eens in de 5 tot 7 jaar opnieuw laten verven.

schilder offerte Sint-Niklaas

Vrijblijvend offertes vergelijken

Als u op onze offertepagina uw wensen aangeeft voor de schilderwerken die u graag door een schildersbedrijf uit Sint-Niklaas laat afhandelen, dan zorgen wij ervoor dat u spoedig enkele prijsopgaven op maat krijgt toegestuurd. Het is aan u om deze prijsindicaties met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod, en zo te kiezen voor het schildersbedrijf dat het beste bij u past. Wij garanderen dat u altijd zult worden geholpen door schilders met een ruime ervaring en uitstekende diploma’s. Ook voor het inschakelen van een ervaren stukadoor bent u bij ons aan het juiste adres!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.