Besparen op de kosten voor een schilder?

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op schilderwerken!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Schilderwerken Brussel

De term schilderwerken staat voor al het schilderwerk dat zowel aan de binnen- als buitenzijde van uw huis noodzakelijk is. Het verven en behangen van de wanden binnenshuis, het bijwerken van de trap en gevel, toto het voorzien van de keuken en badkamer van een nieuw kleurtje. Het zijn allemaal voorbeelden van schilderwerken. Wilt u besparen op schilderwerken?

Start uw gratis offerteaanvraag!

Bent u op zoek naar een erkend schilder of schildersbedrijf in Brussel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u meerdere vrijblijvende offertes ontvangt die u zelf vergelijkt op basis van kostprijs en voorwaarden. Kies vervolgens de schilder die best bij u past. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig wordt geholpen door de ervaren schilders uit ons netwerk.

schilderwerken Brussel

Voordelen van onze service

Wilt u uw huis in Brussel laten voorzien van nieuw schilderwerk? Door verschillende offertes te vergelijken, bespaart u tot wel 30% op de totaalprijs! Met onze offertedienst geniet u van de volgende voordelen:

  • U krijgt inzicht in de richtprijzen van maximaal 5 schilders uit uw regio.
  • U kiest gemakkelijk de schilder met de beste deal!
  • U betaalt niets voor de offertes!
schildersbedrijf Brussel

Schilderwerken voor particulieren & bedrijven

Bij ons bent u aan het juiste adres voor goedkope schilderwerken voor zowel bedrijven als particulieren. De schilders uit ons netwerk hebben ruime ervaring in zowel binnen- als buitenschilderwerk en kunnen, indien gewenst, eventueel in het weekend aan de slag zodat uw bedrijf zo weinig mogelijk stilstaat door de werkzaamheden. Voor particulieren zijn de schilders inzetbaar voor een breed aanbod aan schilderwerken in en om huis: van het beschilderen van de keukenkastjes tot het spuiten van woonkamers. Of het gaat om een kleine renovatie of een volledige nieuwbouwwoning die geschilderd moet worden: wij staan met plezier voor u klaar.

Werkzaamheden schilder Brussel

Bent u benieuwd wat de werkzaamheden van schilders in Brussel precies zijn? Over het algemeen schakelt u schilders in om verschillende oppervlakten van een nieuwe verflaag te voorzien. Dit kan binnenshuis zijn, zoals wanden, plafonds of deuren, maar ook buitenschilderwerk, zoals het schilderen van houtwerk in raamkozijnen of uw gevel.
Een schilder doet meer dan buiten- en binnenschilderwerk!

Schilders verven bijvoorbeeld ook meubels of kasten en ze voeren onderhoud uit, zoals houtrot herstellen. Wilt u naast muurverf ook graag uw woonkamer laten behangen? Een schilder uit uw regio regelt alles voor u, zowel schilderwerken als behangen.

Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat bij het schilderen van een muur!

Richtprijzen van schilderwerken 2024

Voordat klanten een schilder inschakelen, willen zij eerst meer informatie in de richtprijzen. Het is lastig om duidelijke richtprijzen te geven, omdat deze door diverse factoren worden beïnvloed. Denk aan de arbeidskosten, de materiaalkosten en het totaal te beschilderen oppervlak. In de tabel hieronder geven wij richtprijzen per vierkante meter. Wanneer u om een klus vraagt waarbij er veel precisie vereist is, rekenen de schilders veelal een uurtarief.

Voor binnenschilderwerk ligt deze uurprijs gemiddeld tussen de €35,- tot €40,-. Buitenschilderwerk kost doorgaans iets meer: ongeveer €40,- tot €50,- per uur. De uiteindelijke kosten variëren zodanig, dat het altijd verstandig is meerdere offertes aan te vragen bij experts uit de regio. U kunt deze vervolgens eigenhandig met elkaar vergelijken voor het beste prijsaanbod.

Wat kost een schilder in Brussel?

Type schilderwerk Uurtarief * Toelichting
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief materiaal en verf
Buitenschilderwerk €40,- tot €50,- per uur Inclusief materiaal en verf

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Gemiddelde prijs van schilderwerken

Welke schilderwerk? Gemiddelde prijs * Toelichting Rekenvoorbeeld
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen Van €144,- tot €240,-
bij 12 m²
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode Van €180,- tot €240,-
bij 12 m²
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking Van €240,- tot €480,-
bij 12 m²
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag Van €210,- tot €280,-
bij 14 traptreden
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed n.v.t.
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaal en loonkosten. Vraag voor exacte prijzen op maat gratis en eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan.

Zoekt u een goedkope schilder uit Brussel?

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken
binnenschilderwerk Brussel

Binnenschilderwerk

De schilders uit ons netwerk worden regelmatig ingeschakeld voor het binnenschilderwerk van bedrijven of particulieren. Is het schilderwerk binnenshuis na verloop van tijd beschadigd geraakt? Dan is dit een teken dat het tijd is om deze schilderwerken opnieuw te laten doen of de wanden te laten behangen.

Bij beschadigingen aan uw binnenschilderwerk kunt u bijvoorbeeld denken aan een loslatende verflaag op uw ramen, deuren of plafond of zelfs vervelende en lelijke strepen op uw wanden. U kunt natuurlijk een hoop geld en energie steken in de inrichting van uw huis, maar als uw schilderwerken niet op orde zijn dan ziet uw nieuwe interieur er toch slordig uit.

Plafond schilderen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bestaat een groot deel van schilderwerken uit het uitvoeren van binnenschilderwerken. Het witten van het plafond in huis is een klus die mensen in Brussel graag uitbesteden aan een schildersbedrijf. Dit kan namelijk een frustrerende klus zijn, omdat u boven uw hoofd moet werken. Bovendien moeten alle meubels aan de kant en krijgt u snel verfdruppen op de vloer.

Een professioneel schilder heeft de klus snel geklaard. Hij zorgt ervoor dat uw meubilair niet onder de verfspatten komen. U heeft keuze uit het laten sauzen en uit het laten spuiten van het plafond. Spuitwerk gaat sneller dan sauswerk.

Het schilderen van een plafond kost zo’n €12,- tot €20,- per m².

Muur schilderen

Bij het verven van de binnenmuren krijgen veel klanten te maken met dezelfde valkuilen. Behalve de schilderwerken is een goede voorbereiding namelijk ook van groot belang, als u een optimaal resultaat wilt behalen. Zo is het bijvoorbeeld van belang om de binnenmuren, plafonds en vloer goed af te plakken, om te voorkomen dat hier verfspatten op belanden. Daarnaast is het gebruik van een goede primer een must, zodat u voorkomt dat uw verfverbruik enorm hoog ligt. In de praktijk merken wij dat deze voorbereidende taken in alle haast wordt overgeslagen, met als resultaat een matig binnenschilderwerk. Daarom raden wij u altijd aan om deze schilderklussen over te laten aan erkende schilders uit Brussel.

Wilt u binnenmuren laten schilderen? Hou dan rekening met een prijs tussen de €15,- tot €20,- per m² inclusief btw.

muren en plafond in Brussel spuiten

Verf op muren en plafonds spuiten

Tegenwoordig is het spuiten van binnenmuren en plafonds een populaire keuze in Brussel. Het bespuiten is een hele voordelige schildertechniek, omdat dit erg efficiënt gedaan kan worden: u bespaart daardoor flink op de arbeidskosten ten opzichte van sausen op de traditionele manier. Bij gespoten muurverf heeft u de keuze uit een aantal verschillende soorten.

De meest voorkomende vorm van spuitverf is spackspuitwerk. Hiermee creëert u een korrelachtige structuur die een warme uitstraling geeft. Daarmee is spackspuitwerk erg geschikt voor muren en plafonds. Wilt u liever een strak resultaat? Dan is spuitwerk met latexverf of dun pleisterwerk wellicht de beste keuze.

deuren en ramen in Brussel schilderen

Deuren en ramen schilderen

De schilders van ons schildersbedrijf worden voor vele klussen ingezet. Eén van de schilderwerken waarvoor wij het meest in actie komen is het schilderen van deuren en ramen. Het gaat dan om de kozijnen en deurstijlen, maar ook om de deuren zelf. Hoe vaak u deze binnen- en buitenschilderwerken moet (laten) uitvoeren, is afhankelijk van de staat van het houtwerk en de deuren en de kwaliteit van het onderhoud. Over het algemeen gaan onze schilders echter uit van een gemiddelde van zeven jaar voor het binnenwerk, en vijf voor het buitenwerk. Wanneer u deze getallen aanhoudt voor het verven van deuren en ramen, dan zal de levensduur gegarandeerd blijven. Voor €15,- tot €25,- per raam en ongeveer €70,- tot €110,- per deur voeren schilders deze klus professioneel voor u uit.

Trap schilderen

In Vlaanderen is menig trap nog steeds van hout gemaakt. Een houten trap is eenvoudig te plaatsen en vereist bovendien weinig meer onderhoud dan af en toe een schilderbeurt. Schilderwerken professionals kunnen daarom snel en vakkundig uw trap schuren en schilderen.

Door de trap te onderhouden voorkomt u dat er beschadigingen aan de trap ontstaan, en vermindert het risico op uitglijden. Wilt u graag zeker weten dat er niemand van de trap glijdt? Overweeg dan om op de trap over de verflaag een speciale antislip laklaag aan te laten brengen door een erkend schilder. Deze antisliplaag kost weinig geld, maar levert een hoog wooncomfort. Onze schilders helpen u graag verder.

Slaapkamer schilderen

U staat er misschien niet bij stil, maar de slaapkamer is de ruimte in huis waar u iedere dag begint en eindigt. Het is daarom belangrijk dat uw slaapruimte de uitstraling heeft die u wenst.

Een frisse verflaag verandert een slaapkamer totaal. Wilt u vrolijke kleuren? Of heeft u liever romantische kleuren? Met de juiste kleur krijgt u een kunstzinnige, moderne of juist landelijke uitstraling.

Zo zorgen warme aardetinten voor een natuurlijk uitstraling. Wilt u graag een gedurfde kleur in uw slaapruimte? Laat dan een muur zwart of donkerblauw verven. Liever toch een neutralere kleur? Verschillende grijstinten zorgen voor een rustige sfeer.

Schouw schilderen

Wanneer u een (bakstenen) schouw wilt beschilderen, dan moet u enkele stappen volgen. Het is ten eerste van belangrijk dat de schoorsteen stofvrij is, en dat u eventuele scheurtjes en beschadigingen met kit dicht. Vervolgens begint u met het aanbrengen van een grondlaag. Dit zorgt voor een goede dekking en een egale bovenlaag. De toplaag kan bij een goede verfkwaliteit in één keer op de schoorsteen worden aangebracht, bij andere merken is een tweede laag noodzakelijk. Wanneer doorbloedingen zichtbaar worden na het aanbrengen van de grondlaag is het soms noodzakelijk om een tussenlaag als Epomur op de schouw aan te brengen om de stoffen te isoleren.

Meubels verven

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brussel de vraag of het mogelijk is om hun huis een andere uitstraling te geven, met maar een beperkt budget. Dit is zeker een optie, bijvoorbeeld door de meubels te verven. Het verven van (houten) meubels is een relatief eenvoudige klus met een groot resultaat. Kies er bijvoorbeeld voor om meubels van steigerhout wit te schilderen voor een fris resultaat, of overweeg mediterrane en warme tinten voor de meubels. Vindt u verf niet zo’n goed idee? Het is ook een optie om de meubels te beitsen. Dit is minder ingrijpend, maar zal wel een verandering in de uitstraling van het interieur bieden.

hal schilderen

Hal schilderen

Het beschilderen van de hal brengt vaak een aantal uitdagingen met zich mee. Bevindt uw trap zich in uw gang? Dan heeft u ongetwijfeld te maken met een hoog trapgat. Deze hoge ruimte is in de meeste gevallen moeilijk te bereiken omdat er geen plek is voor een ladder. Om gevaarlijke situaties te voorkomen raden wij u daarom aan om de hulp van een erkend schilder uit Brussel in te roepen. Hij beschikt over de juiste materialen waarmee uw hal en trapgat in korte tijd geschilderd kunnen worden. Bent u benieuwd naar de richtprijzen en mogelijkheden voor het verven van de gang? Neem dan contact met ons op.

keuken schilderen

De keuken een nieuw kleurtje

De keuken vormt voor veel gezinnen uit Brussel het hart van het huis. In keukens wordt niet alleen gegeten, maar bespreekt men ook de belangrijke zaken, deelt men lief en leed. Het is daarom van belang dat de keuken een warme uitstraling heeft, waar eenieder zich op zijn gemak voelt. Wij adviseren om hiervoor een erkend schilder in te schakelen. Een schilderwerken expert kan u adviseren over de kleuren die u best kunt toepassen, en zal de klus vervolgens snel en vakkundig voor u afhandelen. Wij verzekeren u dat uw keuken bij onze schilders in uitstekende handen is; u zult snel weer genieten van een optimaal wooncomfort.

Badkamer in laten schilderen

De badkamer in de meeste woningen is wit geschilderd. Hoewel wit een uitstekende keuze is als frisse kleur, is het ook een beetje saai. Wilt u graag uw badkamer van wat meer sfeer voorzien, door de muren of het plafond van een verflaag te voorzien? Kijk dan ook eens naar andere frisse kleuren zoals lichtgroen, geel of een helderblauw. Indien gewenst kan een schilder van een schildersbedrijf uit Brussel bij u langskomen om te kijken naar de voor het overschilderen van het plafond en de muren. Wij verzekeren u dat een nieuwe kleur in de badkamer kan leiden tot een geheel nieuwe uitstraling. De richtprijzen voor de inzet van een schilder voor het werk in de badkamer bepalen wij op basis van meerdere factoren.

Woonkamer schilderen

De schilders uit ons netwerk in Brussel hebben een ruime ervaring met de diverse schilderwerken. Eén daarvan is het verven van de woonkamer. Door de muren of het plafond in de living een ander kleurtje te geven, zult u de sfeer in de ruimte aanzienlijk verbeteren.

Daarnaast biedt een nieuwe schilderlaag een verzorgde aanblik. Onze schilders zullen het binnenschilderwerk binnen één tot enkele dagen afronden, zodat u in korte tijd weer geniet van een optimaal wooncomfort. Eventueel is het tevens een optie om een schilder in te schakelen voor het overschilderen van pleisterwerk. Dit kost weinig geld, maar heeft een groot effect.

kelder schilderen Brussel

Kelder schilderen

Gebruikt u de kelder niet alleen als opslagplaats voor voedsel, maar ook als extra slaapruimte of speelkamer voor de kinderen? Dan is het van groot belang dat het leefklimaat in optimale staat blijft. Eén van de mogelijke acties die u op dit gebied kunt ondernemen is het sausen van de muren van de kelder met een schimmelvrij product. Deze sauslaag zal de kans op schimmel aanzienlijk verminderen, en zo de luchtvochtigheid op een gezonder peil houden. Een schilder uit ons netwerk in Brussel kan u bovendien meer informatie geven over de methoden voor het behouden van een goed leefklimaat in de kelderruimte.

lakwerk voor deuren en ramen

Lakwerk

U heeft de keuze uit een aantal verschillende afwerkingen. Lakwerken geven bijvoorbeeld een mooi, hoogglans effect. Lak is niet zomaar geschikt voor ieder oppervlak. Voor uw binnenschilderwerk zijn lakwerken met name bedoeld voor uw ramen en deuren. Net als bij reguliere verfsoorten is er bij lakwerk de keuze uit vele verschillende laksoorten. Bij het aanbrengen van lakwerk is het extra belangrijk dat de schilder de ondergrond goed voorbereid. Door de hoogglans uitstraling zijn alle oneffenheden goed zichtbaar. Neem daarom de tijd voor uw lakwerken, of schakel een erkend schilder in.

Wilt u uw wanden of plafond laten schilderen?

Met vakkundige schilders uit Brussel krijgt u altijd een strak resultaat!

Gratis offertes ontvangen
buitenschilderwerk Brussel

Buitenschilderwerk

Ook het buitenschilderwerk kunt u met een gerust hart overlaten aan de schilders uit Brussel. Het buitenschilderwerk wordt ook regelmatig onderschat, maar het bijhouden en herstellen van uw ramen heeft enorm veel invloed op de uitstraling van uw huis. Er zijn twee belangrijke aspecten die de kwaliteit van het buitenschilderwerk beïnvloeden: de kwaliteit van de verf en de kwaliteit van de schilder. In sommige gevallen is goedkoop zeker duurkoop. Met een slechte kwaliteit verf heeft u misschien wel zoveel lagen nodig voor een dekkend resultaat, dat u niet duurder uit bent met een kwalitatief betere verf. Zelfs een kwalitatief goede verfsoort kan echter een matig resultaat opleveren indien het wordt aangebracht door een onervaren schilder.

Gevel schilderen

Eén van de grootste klussen op het gebied van schilderwerk is het beschilderen van de gevel. Is de gevel van uw huis deels bekleed met houtwerk, dan is het noodzakelijk om deze goed te onderhouden. Zo voorkomt u dat het hout op de buitengevel beschadigt en dat er lekkages en overige vochtproblemen ontstaan.

Wij adviseren om het bijhouden van de gevel van uw huis over te laten aan schilderwerken experts van een schildersbedrijf uit Brussel. Deze zullen zorgen voor de juiste materialen en handelen verven van de buitengevel van het huis snel en vakkundig. De richtprijzen voor het beschilderen van de gevel hangen af van de bereikbaarheid en van het oppervlak. De prijs ligt op zo’n €20,- tot €40,- per m² voor het schilderen van uw buitengevel.

Werkzaamheden schilder bij gevel schilderen

Is de verflaag op de gevel van uw huis beschadigd of erg verkleurd? De gevel van uw huis krijgt heel wat te verduren. Na verloop van tijd is het tijd voor een nieuwe verflaag op de buitengevel. Daarmee geeft u uw huis niet alleen een geheel nieuwe aanblik, maar zorgt u er ook voor dat u binnen beschermd blijft tegen weersinvloeden. Goed buitenschilderwerk voorkomt dat vocht naar binnen dringt, maar laat opgenomen vocht ook uit de buitengevel ontsnappen.

Niet elke verfsoort is geschikt voor het beschilderen van gevels. Dampopen verf en kalkpleister hebben wel de juiste eigenschappen. Een schilder voert voor u de juiste voorbereidingswerken op de buitengevel uit en voert het verven snel uit.

Ramen schilderen

Heeft u houten raamkozijnen? Het is belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Raamkozijnen krijgen door verschillende weersomstandigheden veel te verduren. Om uw huis goed te beschermen is regelmatig kuisen nodig en daarnaast iedere vijf jaar een nieuwe verflaag. Veel mensen in Brussel kiezen ervoor deze klus over te laten aan vakkundige schilders.

Hoe gaat de vakman te werk?

De verfspecialist begint altijd met het voorbereiden van de raamkozijnen door deze te schuren en daarna vuil- en stofvrij te maken. Zo nodig repareert een expert ook schade door houtrot. Bij het beschilderen van de raamkozijnen let de vakman erop dat er geen verfspatten op uw ruiten of buitengevel komen.

Schilderen van de buitendeur

Laat u uw raamkozijnen voorzien van een nieuwe verflaag? Pak dan ook direct uw buitendeuren aan. Houten buitendeuren moeten altijd bestand zijn tegen regen en wind. Is de verf dof geworden? Dan is het tijd voor een nieuwe verflaag. Het beschilderen van de deur zorgt ervoor dat regen uw raamkozijnen niet aantasten.

Zelf doen of vakman inschakelen?

U kunt het beschilderen van buitendeuren zelf uitvoeren, maar veel mensen vinden het fijner om deze werkzaamheden uit te besteden aan een specialist. U hebt dan zelf nergens meer omkijken naar! Bovendien bent u verzekerd van strak verfwerk.

dakgoten schilderen Brussel

Dakgoten schilderen

Naast het beschilderen van de gevelbekleding en ramen, kunnen wij ook de dakgoten van een verflaag voorzien. De meeste materialen die als basis voor dakgoten worden gebruikt, kunt u overschilderen. Dakgoten van PVC en koper vormen hierop een uitzondering. Beide materialen hebben een geheel eigen kleur en textuur, waardoor het aanbrengen van verf wordt bemoeilijkt en de dakgoten een vervallen of onverzorgde uitstraling zullen krijgen. Laat u desgewenst informeren door onze schilders over het beste onderhoud of een onderhoudscontract van dergelijke dakgoten. Ook over andere schilderwerken geven wij u graag meer informatie.

garagedeur verven

Garagedeur schilderen

Het beschilderen van een metalen en verzinkte garagedeur heeft heel wat voeten in aarde, en zal u dan ook goed moeten voorbereiden. Omdat de verf niet aan het oppervlakte hecht is het noodzakelijk om op voorhand een sterke primer aan te brengen op de deur. Deze zal ervoor zorgen dat de verf niet afbrokkelt, en voorkomt tevens strepen en vlekken in de deur. Bent u benieuwd naar de beste primer voor een dergelijke klus? Onze schilderwerken experts uit Brussel informeren u met alle plezier over de diverse opties en de richtprijzen die daaraan verbonden zitten. Uw garagedeur is bij ons in goede handen.

tuinhuis in Brussel verven

Tuinhuis verven

Tuinhuizen vallen eveneens onder de onderdelen buitenshuis, die wij voor u kunnen beschilderen. Evenals de ander buitenschilderwerk moeten tuinhuizen eens in de vijf jaar worden geschilderd, voor het behoud van de kwaliteit. In de meeste gevallen gaat het dan enkel om de ramen en deuren van het tuinhuis, maar ook volledig houten tuinhuizen kunnen wij van een nieuwe verflaag voorzien. De kosten voor het inzetten van een schilder voor deze klus, hangen met name af van de tijd die hij kwijt is. Wilt u zeker weten dat het tuinhuis is beschermd tegen de weersinvloeden? Kies dan voor een extra coating.

schutting verven

Schutting verven

De schilderwerken buitenshuis omvatten natuurlijk veel meer dan enkel het bijwerken van de raam- en deurprofielen. Een andere klus die binnen deze categorie valt is het verven van schuttingen. Wilt u wat meer kleur in de tuin aanbrengen? Kies dan voor een fel kleurtje zoals rood of blauw. Hebt u liever dat de schutting enigszins wegvalt in het groen? Gebruik dan een mosgroen of zelfs een blanke lak. De blanke lak zorgt ervoor dat het hout beschermd blijft tegen de invloeden van weer en wind, maar zal de authenticiteit van schuttingen niet aantasten. Eventueel kunnen winterschilders de schutting in de wintermaanden aanpakken.

Is uw gevel toe aan een schilderbeurt?

Vraag gratis offertes aan en vind gemakkelijk schilders voor buitenschilderwerken!

Gratis meerdere offertes
schildertechnieken

Schildertechnieken

Wanneer men spreekt over schildertechnieken, dan gaat dat met name over schildertechnieken die professionele schilders en kunstenaars toepassen bij het vervaardigen van schilderwerken en muurschilderingen. Dergelijke technieken worden gecategoriseerd op basis van de gebruikte verfsoort of techniek. Binnen de schilderwerken branche zijn er ook diverse schildertechnieken te herkennen. Eén van de meest bekende technieken in Brussel is het kaleien van een muur. Bij het kaleien plaatst een schilder een dunne laag pleisterwerk op de muur, welke daarna kan worden voorzien van een kleur met speciale kalkverf. De medewerkers van ons schildersbedrijf uit de regio hebben een ruime ervaring en ondersteunen u met alle plezier bij het schilderwerk.

diverse verfkleuren

Verfkleuren

Wie in een bouwmarkt in Brussel naar de verfafdeling gaat, zal zien dat er een ruime keuze aan standaard verfkleuren bestaat. Daarnaast is het in de meeste gevallen mogelijk om verfstalen op te vragen. De kleuren op deze verfstalen zijn te mengen met een speciaal mengapparaat.

Wilt u zeker weten of de kleur past bij uw wensen? Laat dan eerst een klein potje met verf mengen, en breng dit op een hoek van het oppervlak aan. Over het algemeen geldt dat verfkleuren helderder en feller uitvallen, dan dat op de verfstaal staat. Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van de kleuren.

Kleuradvies

Heeft u ervaring met schilderwerken en heeft u voldoende tijd en energie om deze zelf uit te voeren? Dan is dit uiteraard een goede optie. U kunt een schilder uit uw regio echter nog steeds inschakelen voor een professioneel kleuradvies. Dit kleuradvies komt van pas als u zelf niet goed weet welke kleur u op de muur wilt, of als u niet weet welke kleuren u moet combineren. De schilders uit ons netwerk hebben, dankzij jarenlange ervaring, een oog voor tijdloze kleuren en kunnen u in uw keuze begeleiden. Bovendien is niet elke kleur die geschikt is voor slaapkamers ook een goede keuze voor woonkamers. Wilt u meer weten over het kleurgebruik in huis? Vul dan ons contactformulier in.

Winterschilder

Ons netwerk van schilders bestaat niet alleen uit schilders die actief zijn in de zomermaanden, wij werken ook samen met menig winterschilder uit Brussel. De term winterschilder staat voor een schilder die tijdens de wintermaanden buitenschilderwerken uitvoert tegen een gereduceerd tarief. De inzet van een winterschilder voor het repareren van de gevel van uw huis, zal u dan ook aanzienlijk veel geld schelen. Het enige nadeel hiervan is dat u langer te maken zult hebben met schilders over de vloer. Bovendien is het mogelijk dat de schilderwerken tijdelijk stil komen te liggen, wanneer het gaat vriezen. Laat u daarom op voorhand altijd goed informeren over de voorwaarden.

Onder welk btw-tarief vallen schilderwerken?

Op dit moment is het niet mogelijk om een premie aan te vragen voor uw schilderwerken. Is uw huis ouder dan 10 jaar? Dan hebben wij goed nieuws: u betaalt in dat geval slechts 6% BTW over alle kosten. Hierbij gaat het om de kosten voor de voorbereidende werkzaamheden, de materiaalkosten én de arbeidskosten!

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de Federale Overheidsdienst.

huis schilderen Brussel

Schilderwerk in Brussel onderhouden

Onze ervaring leert dat goed onderhoud de levensduur van uw schilderwerken doet verlengen. Er zijn een aantal zaken die u eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Wij raden u aan om eens per jaar de schilderwerken te reinigen met een vochtige doek. Het verwijderen van eventuele vervuiling is voldoende!

Controleer tijdens het reinigen direct op beschadigingen die erop duiden dat de schilderwerken binnenkort vervangen moeten worden.

Controleer ook de overgangen tussen liggend en staand houtwerk, evenals de kitranden omdat deze onderdelen het meest kwetsbaar zijn.

Poedert de verflaag of zitten er scheuren in de schilderwerken van uw buitenmuur? Neem dan contact op met uw schilder voor het bijwerken van de verflaag.

Op welke schilder keurmerken moet ik letten?

Vaak beschikt een schildersbedrijf over meerdere keurmerken. Een keurmerk laat zien dat het schildersbedrijf voldoet aan bepaalde voorwaarden en eisen.

Wat heeft u daar als consument aan?

Bij een schildersbedrijf met een keurmerk weet u zeker dat hij goede afspraken maakt en dat u een kwalitatief eindresultaat krijgt. U krijgt tevens de zekerheid dat werkzaamheden, ook bij een faillissement, doorgaan. Daarnaast wordt de klanttevredenheid van schilders met een keurmerk getoetst. De meest bekende keurmerken voor een schildersbedrijf zijn:

  • De Betere Schilder
  • AF-erkende schilder
  • Keurmerk Kwaliteitsvakman
  • VGO-keur
schilders Brussel

Waarom schildersbedrijf Brussel inschakelen?

Klanten vragen ons regelmatig wat het voordeel is van het inschakelen van professionele schilders uit Brussel. Wij geven u drie belangrijke redenen waarom u een professionele schilder zou moeten inschakelen:

  • De ondergrond wordt indien nodig volledig hersteld.
  • U bent verzekerd van professioneel vakwerk.
  • Het scheelt u enorm veel tijd en energie.
Gratis offertes ontvangen

In slechts 2 minuten geregeld!

offerte schilder Brussel

Gratis schilderwerken offertes vergelijken

Is het plafond in uw huis niet meer wit of wilt u deuren laten verven? Of zoekt u een betaalbare schilder voor behangen of voor het beschilderen van een buitenmuur? Zoek niet verder en laat vandaag nog uw gegevens achter op het offerteformulier. U ontvangt dan spoedig aanbiedingen op maat van maximaal 5 schilders uit Brussel of omgeving.

Hoe bespaart u op de kosten van schilderwerken?

Vergelijk de prijsopgaven met elkaar op basis van prijs en aanbod. Zo kiest u gemakkelijk voor het schildersbedrijf dat best bij uw wensen past. Met deze offerteservice bespaart u tot 30% op de kosten van schilderwerken in Brussel! Ook voor het inschakelen van een ervaren stukadoor gaat u naar de offertepagina.