Sterk in schilderwerk!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schilderwerken Kortrijk

Alle klussen in en om huis die te maken hebben met het bijwerken van het houtwerk en het verven van oppervlakten worden samengevat met de term schilderwerken. Het schilderen van de muren en het plafond, het onderhouden van de ramen en gevelbekleding, en het schilderen van meubels en dakgoten vormen voorbeelden van de schilderwerken. Bent u op zoek naar een ervaren schilder uit Kortrijk die u kan helpen bij het uitvoeren van één van de vele schilderwerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De schilders uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met het schilderwerk, en beschikken over uitstekende diploma’s. Wil u weten wat het gaat kosten om een schilder uit ons netwerk in Kortrijk in te schakelen? Aarzel dan niet om via de offertepagina een aantal vrijblijvende offertes aan te vragen en vergelijk deze zelf op prijs en aanbod.

Schilderwerk voor particulieren & bedrijven

De schilderwerken die schilders uit ons netwerk in Kortrijk uitvoeren, lopen enorm uiteen. Daardoor zijn zij ervaren in vele verschillende werkzaamheden. Wilt u uw kantoorpand opnieuw laten beschilderen? Dan wilt u natuurlijk dat de schilderwerken uw werkzaamheden zo weinig mogelijk verhinderen. Daarom gaan veel schilders uit Kortrijk met alle plezier in het weekend aan de slag. Zo kunt u maandag direct weer verder werken. Ook voor het uitvoeren van een renovatie van uw woning of zelfs alleen uw woonkamer bent u bij ons aan het juiste adres! Vraag vrijblijvend offertes aan via het contactformulier.

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Wellicht vraagt u zich af waarom u schilders zou moeten inschakelen voor het beschilderen van uw woning. Wellicht lijken schilderwerken relatief eenvoudig, maar ze vereisen toch meer aandacht en kennis dan u zou verwachten. Wij geven u een aantal belangrijke redenen waarom het toch verstandig is een schildersbedrijf in te schakelen:

  • Het bespaart u veel tijd en energie
  • U bent verzekerd van vakwerk
  • Uw schilderwerken gaan jarenlang mee

Prijs van de schilderwerken

De prijzen voor het laten afhandelen van de schilderwerken door één van de schilders uit ons netwerk, worden door diverse factoren beïnvloed. Zo is de prijs onder meer afhankelijk van de arbeidskosten en de materiaalkosten. Daarnaast speelt ook het te beschilderen oppervlak een grote rol in de totaalprijs. Over het algemeen rekenen de schilders een prijs per vierkante meter. Een indicatie hiervan kunt u vinden in de tabel hieronder. In sommige situaties vragen de vakmannen echter een prijs per uur. Voor binnenschilderwerk ligt deze gemiddeld tussen de €35,- tot €40,- per uur en voor buitenschilderwerk ligt de uurprijs tussen de €40,- en €50,-.

prijs van schilderwerken Kortrijk
Vrijblijvende offertes

U zit nergens aan vast.

Welk schilderwerk? Gemiddelde prijs, incl. btw* Uitleg
Binnenschilderwerk / binnenschilder €35,- tot €40,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk / buitenschilder €40,- tot €50,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten, de schilderklus en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Welk BTW-tarief?

Is uw huis in Kortrijk ouder dan 10 jaar en wilt u schilderwerken uit laten voeren? Goed nieuws! U profiteert van een blijvend verlaagd BTW tarief op alle binnen- en buitenschilderwerken! Het tarief is geldig voor zowel de arbeidskosten als de materiaalkosten. Ook op voorbereidende werkzaamheden betaalt u slechts 6% BTW. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de Federale Overheidsdienst.

Zoekt u een schilder in Kortrijk voor schilderwerken binnen- en buitenshuis?

Bij ons vergelijkt u gemakkelijk, kosteloos en snel diverse offertes van schilders bij u in de regio!

Vrijblijvende offertes

Binnenschilderwerk

De schilders uit ons netwerk zijn ervaren in zowel buiten- als binnenschilderwerk. Onder binnenschilderwerk verstaan wij alle schilderwerken die binnenshuis plaats vinden. Hierbij kunt u uiteraard denken aan het verven van de muren, plafond, trap en de keuken. Bij uw binnenschilderwerken zullen de schilders beginnen met het herstellen van de ondergrond. Dit is voornamelijk van belang als er beschadigingen zijn, zoals gaten in de muur of houtrot in uw ramen. Indien er niet over de oude verflaag heen geschilderd kan worden, zal de schilder deze vervolgens verwijderen. Na het ontvetten en eventueel schuren begint de vakman met het aanbrengen van de grondverf, gevolgd door de afwerking.

schilder voor binnenschilderwerk Kortrijk
Schilder voor binnenschilderwerk

Ervaren schilders uit (regio) Kortrijk.

De kamers en plafonds schilderen

Het schilderen van de kamers en het plafond is het meest standaard schilderwerk dat in en om huis uitgevoerd kan worden. Het bijwerken van de verflagen moet ongeveer eens in de zeven jaar gebeuren voor een optimaal resultaat. Waar de meeste van onze klanten ervoor kiezen om zelf de muren te schilderen, is het verven van het plafond een lastiger klus. Hebt u geen tijd of zin om hier moeite voor te doen? Schakel dan één van de schilders van een schildersbedrijf uit Kortrijk. Deze kunnen het plafond in korte tijd voor uw witten of van een kleurtje voorzien. Onze schilders ondersteunen u met alle plezier. Uw schilderwerk is bij ons in goede handen.

Binnenmuur schilderen

Het bijwerken van het schilderwerk op uw binnenmuren dient ongeveer eens in de zeven jaar herhaald te worden. Een schilder uit ons netwerk is hierin ervaren en zorgt ervoor dat uw muren in de woonkamer, keuken of hal al binnen korte tijd zijn voorzien van een nieuwe verflaag. De schilder neemt z’n tijd voor de voorbereiding. Dit zorgt voor een beter resultaat, dat langer meegaat. Wilt u geld besparen op uw schilderklus? Dan zou u kunnen overwegen om de voorbereidende werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het afdekken van uw vloer en meubilair, het afplakken van de muren en eventueel het aanbrengen van een primer.

lakwerk door schilders

Lakwerk

Voor de houten elementen in uw huis is het mogelijk om te kiezen voor lakwerk in plaats van schilderwerk. U heeft hierbij de keuze uit vele verschillende dekkende of transparante laksoorten. Het lakken vereist wel extra aandacht. Zo is het van groot belang dat het op droog hout wordt toegepast en dat de ondergrond goed is geschuurd en ontvet. De schilder maakt bij het lakwerk tevens gebruik van een primer, die zorgt voor een goede hechting van de lak. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de verschillende lakwerken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

plafond en muren spuiten

Spuitschilderwerken

Wilt u de muren of plafonds van uw woning op een goedkope manier laten sausen? Kies dan voor spuitschilderwerken. Met een speciale spuitmachine zal de schilder uit Kortrijk de verf op het oppervlak spuiten. Dit heeft een aantal voordelen. Het spuiten is een efficiënte methode omdat de schilderwerken in korte tijd worden afgerond. Dit houdt in dat de arbeidskosten een stuk lager liggen. Bovendien levert het spuiten een strak en egaal resultaat zonder dat het veel moeite kost. Wel is het spuiten een methode die u het beste overlaat aan een vakman voor het beste resultaat.

Deuren en ramen schilderen

Lange tijd werden vrijwel in alle huizen in Kortrijk houten ramen en deuren geplaatst. Hoewel tegenwoordig PVC een stuk populairder is als basismateriaal, zullen de bestaande houten deuren wel van goed onderhoud moeten worden voorzien. Wij adviseren om de ramen minimaal eens in de vijf jaar opnieuw te schilderen. Voor buitendeuren geldt eenzelfde richtlijn. Controleer tijdens het verven eveneens of er geen beschadigingen aan het materiaal zijn ontstaan, en of er geen lekkage heeft plaatsgevonden. Een schilder kan deze eventueel direct herstellen. Deuren binnenshuis dient u eens per zeven jaar te onderhouden.

Meubels verven

Naast het schilderen van muren of een plafond, is het tevens een optie om de schilders uit ons netwerk in te schakelen voor het bijwerken van meubels. Het leuke van het aanpassen van meubels is dat u hiermee in een handomdraai en tegen lage prijzen een heel andere uitstraling van het interieur kunt creëren. Bent u bang dat het schilderen van de meubels een te groot effect heeft? Overweeg dan om de meubels te beitsen of lakken. Op deze manier zorgt u ervoor dat het houtwerk beschermd blijft, terwijl er aan de uitstraling weinig verandert. Een schilder van ons schildersbedrijf in Kortrijk adviseert u met alle plezier.

De beste schilderwerken tegen de scherpste prijzen!

Vergelijk vrijblijvend offertes van bedrijven uit Kortrijk en bespaar tot 30%!

Vrijblijvende offertes

Schouw schilderen

Hebt u een bakstenen schouw gebouwd en wilt u deze qua kleur laten aansluiten bij de rest van het interieur? Dan is het een optie om een verfje aan te brengen op de schouw. Let hierbij wel op: het meeste cement heeft een maand nodig om volledig uit te harden voordat u verf kan aanbrengen. Voordat u aan het onderhoud van de schouw kunt beginnen is het bovendien noodzakelijk om de schouw volledig stofvrij te maken en eventuele scheuren en beschadigingen met kit te dichten. Breng vervolgens een grondlaag op de schouw aan, en daarna de gewenste toplaag. De schilders van ons schildersbedrijf in de regio ondersteunen u indien gewenst met alle plezier.

De trap laten schilderen

Wanneer u een houten trap heeft, dan valt ook het onderhouden van de trap onder de schilderwerken. Wilt u de trap zelf verven? Schilder dan de traptreden om en om, zodat u altijd nog naar boven en naar beneden kunt. Kies daarbij voor vlug drogende verf, zodat de klus binnen een weekend kan worden afgerond. Hebt u geen tijd om zelf de trap te onderhouden? Laat dan een schilder u het werk uit handen nemen. Elke schilder uit ons netwerk heeft een ruime ervaring met de diverse schilderwerken en zal de trap snel en vakkundig geschilderd hebben. U geniet spoedig weer van een optimaal wooncomfort.

hal schilderen Kortrijk

Hal schilderen

Waarschijnlijk staat u er niet vaak bij stil, maar wanneer heeft u het schilderwerk in de hal voor het laatst bijgewerkt? Waarschijnlijk is dat al een poosje geleden. Het schilderwerk in de hal brengt namelijk een aantal uitdagingen met zich mee. Door het trapgat ontstaat er een hoge muur die zonder de juiste gereedschappen lastig te bereiken is. Hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Wij raden u daarom altijd aan om ook voor het schilderwerk in de hal ervaren schilders in te schakelen. Met behulp van ladders en eventueel een steiger is het toch mogelijk om uw gang en trapgat goed te bereiken.

keuken schilderen in Kortrijk

De keuken een nieuw kleurtje

De keuken is de plek in huis waar veel tijd wordt doorgebracht. Over het algemeen wordt er voor de keuken dan ook gekozen voor een heldere en lichte kleur. Denk hierbij onder andere aan mintgroen of lichtgeel. Dergelijke kleuren geven de keuken een ruime uitstraling. Wilt u een meer warme sfeer creëren? Overweeg dan om gebruik te maken van mediterraanse kleuren in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan terracotta of mosgroen. Het gevolg is wel dat de keuken iets donkerder lijkt, de warme kleuren zijn daarom voornamelijk geschikt voor keukens met grote ramen. Vraag eventueel een schilderwerken expert uit Kortrijk om advies voor het beste kleurenpalet in uw keuken.

Een frisse kleur voor de badkamer

Naast de keuken is ook de badkamer een ruimte in huis die veelvuldig gebruikt wordt. Een badkamer wordt gezien als een plek van hygiëne. Dit betekent dat er vaak gekozen wordt voor heldere of lichte verfkleuren voor de badkamer. Turqoise, wit en felblauw vormen voorbeelden van mooie kleuren voor de badkamer. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw badkamer en de kleurcombinaties die u zou kunnen maken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons schildersbedrijf uit de regio. De aangesloten schilders informeren u met alle plezier over de diverse opties. Uw badkamer is bij ons in goede handen.

Woonkamer schilderen

Het schilderen van het plafond of de muren in de living kost een paar dagen, maar zal een heel andere sfeer in de ruimte creëren. De meeste van onze klanten uit Kortrijk kunnen prima eigenhandig de muren verven, maar het bijwerken van het plafond is meestal iets lastiger. Wilt u graag hulp bij het aanpassen van de schilderwerken in uw living? Aarzel dan niet om hiervoor onze schilders in te zetten. Zij kunnen niet alleen gladde wanden van een nieuwe kleur voorzien, ook het overschilderen van de pleisterlaag is een mogelijke optie. U hebt de keuze uit een ruim assortiment aan verfkleuren.

Kelder schilderen

De kelder wordt bij veel woningen in Kortrijk gebruikt als opslagruimte voor levensmiddelen. In een aantal gevallen dient de kelder echter ook als extra slaapruimte of als speelkamer voor de kinderen. In een dergelijk geval is het verstandig om de wanden en het plafond van de kelder schimmelvrij te sausen. Door het aanbrengen van een schimmelvrije laag, zorgt u ervoor dat het leefklimaat in de kelder in optimale staat blijft, en verlaagt u de kans op schimmel en overige vochtproblemen. Desgewenst is het mogelijk om een schilder uit ons netwerk voor dit schilderwerk in te schakelen. Wij helpen u met plezier.

kelder verven door schildersbedrijf

Buitenschilderwerk

Ook voor buitenschilderwerk kunt u een vakman uit ons netwerk in Kortrijk inschakelen! Onder het buitenschilderwerk behoort bijvoorbeeld het beschilderen van de gevel of gevelbekleding, het bijwerken van het schilderwerk op uw ramen of deuren en het beitsen of verven van uw tuinhuis of schutting. Het buitenschilderwerk vereist kennis en ervaring, omdat niet elke verfsoort geschikt is voor buitenschilderwerk. Bovendien is het van groot belang dat de verf op de juiste wijze aangebracht wordt, omdat dit een belangrijke rol speelt in de bescherming van het houtwerk. Een ervaren schilder kan na een korte inspectie van de ondergrond bepalen welke verfsoort de meest geschikte keuze is.

buitenschilderwerk in Kortrijk
Schilder voor buitenschilderwerk

Gevel schilderen

Het schilderen van de gevel is een andere taak die onder de schilderwerken valt. Het bijwerken van de gevel past bij het buitenschilderwerk en is daarom ook een regelmatig terugkerend proces. Door de gevel periodiek te schilderen, zorgt u ervoor dat het de gewenste uitstraling behoudt, en verlengt u tevens de levensduur van het houtwerk. Het bijwerken van de gevel kunt u het beste overlaten aan de medewerkers van een schildersbedrijf uit Kortrijk. Deze kunnen de schilderwerken binnen korte tijd voor u afronden. U bepaalt de kleur en het design, en onze schilders zorgen ervoor dat uw huis en gevel er spoedig weer als nieuw uitzien.

Dakgoten schilderen

Zoals al eerder aangegeven valt ook het onderhoud aan de dakgoten soms binnen de schilderwerken. Dit komt doordat het vrij gebruikelijk is om periodiek de dakgoten van een nieuwe verflaag te voorzien, om de aanblik van het huis goed te houden. Het verven van de dakgoten kan bij bijna alle basismaterialen. Alleen koper en PVC kunnen wij lastig beschilderen. Bent u bezig met het bijwerken van de dakgoten? Kijk dan tevens naar eventuele beschadigingen aan het materiaal. Na verloop van tijd kunnen er scheurtjes ontstaan in de dakgoot, die u zo snel mogelijk moet herstellen om lekkage en andere vochtproblemen te voorkomen.

garagedeur schilderen Kortrijk

Garagedeur schilderen

Het bijkleuren van de garagedeur is eveneens één van de klussen die wij vatten onder de term schilderwerken. Wilt u graag uw verzinkte of metalen garagedeur van een andere kleur voorzien? Dan zult u de garagedeur eerst op een goede manier moeten voorbereiden. Metalen zullen namelijk niet direct met een standaard verf hechten, hiervoor is eerst een primer nodig. Een goede primer zorgt ervoor dat de verflaag blijft hechten, en biedt tevens een egale garagedeur als ondergrond. Hierdoor ontstaan er minder vlug vlekken en strepen in de toplaag. Hebt u hulp nodig bij het aanpassen van de garagedeur? Onze schilder helpt u!

tuinhuis verven

Tuinhuis verven

Het verven van een tuinhuis is tevens één van de klussen waarvoor u de schilders van ons schildersbedrijf in Kortrijk kunt inzetten. Het schilderen van een tuinhuis kost, zeker wanneer het om een volledig houten tuinhuis gaat, heel wat tijd. Daarom is het handig hiervoor de ondersteuning van een erkend schilder voor te vragen. Wilt u de kwaliteit van het tuinhuis behouden en de kans op houtrot verkleinen? Dan adviseren wij om jaarlijks alle houten onderdelen van het tuinhuis te controleren. Kijk of de verflaag nergens bladert, en mocht dit wel zo zijn: werk dan in ieder geval dat deel van de verflaag bij. Uw klus uitbesteden? Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw investering.

Schutting verven

Wij noemden hierboven al een aantal schilderwerken voor buitenshuis, zoals het aanpassen van de ramen, deuren en gevel. Naast woononderdelen die aan het huis vastzitten, bestaan er natuurlijk ook vele woononderdelen die zich in de tuin bevinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinhuis of schutting. Het verven van de schutting is geen ingewikkeld werk, maar moet wel nauwkeurig gebeuren. Door het inschakelen van een winterschilder, profiteert u van aantrekkelijke prijzen, en is uw schutting spoedig beschermd tegen de weersinvloeden. Vindt u een kleurtje voor op uw schutting niet mooi? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het lakken en beitsen van de schutting.

Houtrot herstellen

Is er ondanks uw onderhoudswerkzaamheden toch houtrot ontstaan bij één van de raam- of deurprofielen of in de gevel? Dan is het noodzakelijk dit snel te herstellen. Voor de reparatie van houtrot dient u eerst met een mesje het aangetaste hout te verwijderen. Snij altijd een extra centimeter weg, om te voorkomen dat de rot terugkeert. Vervolgens dient u het ontstane gat te vullen met houtvuller. Breng eventueel eerst een houtrotstopmiddel aan. Tot slot is het noodzakelijk om de oude verflaag weg te krabben en het hele raam opnieuw te schilderen. Uw ramen zullen zo de komende jaren weer beschermd zijn tegen de weersinvloeden.

schilderstechnieken voor ramen en deuren

Schildertechnieken

Wie spreekt over schildertechnieken heeft het meestal over de technieken die worden toegepast bij het maken van een schilderij of muurschildering. Een schildertechniek staat voor de methode waarop verf wordt aangebracht en de technische middelen die hiervoor worden gebruikt. Het is daarom ook mogelijk om te spreken over schildertechnieken bij schilderwerken experts. Een voorbeeld van een dergelijke schildertechniek is het kaleien van de muur. Bij deze methode borstelt men een dun laagje kalkpleister op de muur, waarna ze deze overdekken met een speciale kalkverf. Het laten kaleien van de muren kost ongeveer €25,- per vierkante meter.

verfkleuren schilder

Verfkleuren

Wie gaat kijken bij een bouwmarkt in Kortrijk zal ondervinden dat er heel wat kleuren en verfsoorten beschikbaar zijn. Naast de standaard verfkleuren is het namelijk mogelijk om de door u gewenste kleur te mengen met een speciaal mengapparaat. U heeft daarbij de keuze uit matte en glanzende verf, en speciale verfsoorten met glitters of andere aanpassingen. Wilt u graag de kinderkamer aanpassen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van krijtverf op een deel van de muur. Bent u benieuwd naar de opties? Aarzel dan niet om via de offertepagina contact op te nemen met een schilderwerken professional die zich bij ons heeft aangesloten. Onze schilders zullen uw hulpvraag spoedig en vakkundig beantwoorden.

Kleuradvies

Met het juiste kleurgebruik in huis bepaalt u een groot deel van de sfeer. Wist u bijvoorbeeld dat kleuren bepaalde emoties oproepen? Zo staat blauw voor rust en kalmte terwijl een rode kleur actie en levendigheid uitstraalt. Dat is dan ook de reden waarom niet iedere kleur geschikt is voor elke ruimte. Een kleur die levendigheid uitstraalt is waarschijnlijk niet perse een goede keuze voor de slaapkamer, waar u juist tot rust wilt komen. Schilders zijn dagelijks met kleuren bezig, en hebben daardoor een oog voor verschillende kleuren. Weet u niet welke kleur u op de muur wilt? Vraag dan om een professioneel kleuradvies.

Winterschilder

Wij werken samen met vele schilders, zowel tijdens de zomer- als wintermaanden. Een soort schilder waar wij u graag meer informatie over willen geven is de winterschilder. De winterschilder is een schilder die in de wintermaanden tegen gereduceerd tarief het buitenschilderwerk uitvoert. Het nadeel van het laten afhandelen van een dergelijke klus tijdens de winter is dat het vaak langer duurt voordat de verf is gedroogd. Daarnaast is het soms noodzakelijk om de schilderwerken tijdelijk stil te leggen in verband met het weer. Hebt u er geen last van als de schilders langere tijd bezig zijn? Dan is de winterschilder een ideale keuze voor u.

schilderwerk onderhouden

Schilderwerk onderhouden

Met name bij buitenschilderwerk is het onderhoud van groot belang. Dit heeft een grote invloed op de levensduur. Door het schilderwerk een tot twee keer per jaar te reinigen en te controleren op beschadigingen kunt u de levensduur eenvoudig met een paar jaar verlengen. Het reinigen kost weinig tijd, u heeft allen een vochtige doen nodig. Let vooral ook op beschadigingen zoals blaasjes of scheuren in het schilderwerk. Is het niet meer in orde? Dan verdwijnt de beschermende functie. In dit geval raden wij u aan contact op te nemen met een schildersbedrijf uit Kortrijk.

schildersbedrijf offerte Kortrijk

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend schildersbedrijf bij u in de regio, waarvan de medewerkers u kunnen helpen bij het schilderwerk in en om huis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verven uw trap, plafond, keuken of badkamer snel en vakkundig, zodat u binnen korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet. Wil u weten aan welke eisen een schildersbedrijf moet voldoen voordat die zich bij ons mag aansluiten of bent u benieuwd naar de prijzen voor het bijwerken van het plafond? Wilt u meer weten over de tarieven van een stukadoor? Vul dan onze offertepagina in. Wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.