Sterk in schilderwerk!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schilderwerken Hasselt

Heeft u schilderwerken liggen en bent u op zoek naar ervaren schilders? Wij kunnen u helpen met het vinden van een geschikte schilder uit Hasselt! Voor het schilderen van uw huis of kantoorpand bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van schilders, werkzaam in heel Vlaanderen. Zo weet u zeker dat er altijd een schildersbedrijf uit uw regio beschikbaar is. Als u ons contactformulier invult, dan sturen wij u zo snel mogelijk meerdere offertes (max. 5) toe. Vergelijk deze offertes geheel vrijblijvend op prijs en aanbod, zodat u een weloverwogen keuze maakt voor een schildersbedrijf uit uw regio! Het voordeel van onze werkwijze is dat u eenvoudig tot 30% op uw schilderwerken bespaart! Bent u nieuwsgierig naar de kosten? Of wilt u meer informatie over de schilderwerken die een schilder voor u kan uitvoeren? Twijfel dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!

Schilderwerk voor particulieren & bedrijven

Stelt u uw schilderwerken ook al jaren uit, terwijl het nu toch echt nodig is? Twijfel dan niet om een schilder uit ons netwerk in Hasselt in te schakelen! U kan een schildersbedrijf inschakelen voor vele verschillende werkzaamheden. Wilt u uw trap eindelijk eens laten verven? Of is het hoogtijd om uw houten deuren en ramen te voorzien van een nieuwe verflaag? Ook als bedrijf is het mogelijk om een schildersbedrijf uit Hasselt in te schakelen. Vraag eenvoudig offertes aan via ons contactformulier, zodat u direct een indruk hebt van de kosten!

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Vraagt u zich af waarom u een professionele schilder uit Hasselt zou inschakelen, terwijl het beschilderen van muren zo eenvoudig lijkt? Het inschakelen van professionele schilders biedt vele voordelen:

  • U bespaart een hoop tijd en energie
  • Een schildersbedrijf heeft de schilderwerken sneller afgerond dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan
  • Vakwerk, zonder strepen op uw plafond of muren

Prijs van de schilderwerken

Veel klanten willen graag een indicatie van de kosten voordat zij schilders inschakelen. De kosten verschillen echter per schildersbedrijf. Dit heeft grotendeels te maken met de arbeidskosten: elk bedrijf mag z’n eigen uurtarief hanteren. Daarom raden wij u aan offertes van diverse schilders te vergelijken. Hierdoor krijgt u al snel een inzicht in de prijzen, en is het gemakkelijk om te kiezen voor de vakman die u de beste prijs biedt. Doorgaans betaalt u voor binnenschilderwerk ongeveer €35,- tot €40,- per uur en voor buitenschilderwerk ongeveer €40,- tot €50,- per uur. In de tabel hieronder ziet u een duidelijk overzicht van de gemiddelde kosten. Houd er rekening mee dat de prijzen per bedrijf enorm kunnen verschillen, en dat deze onder meer beïnvloed worden door de materiaal- en arbeidskosten en de schilderklus.

schilderwerken in Hasselt
Vrijblijvende offertes

U zit nergens aan vast.

Welk schilderwerk? Gemiddelde prijs, incl. btw* Uitleg
Binnenschilderwerk / binnenschilder €35,- tot €40,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk / buitenschilder €40,- tot €50,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten, de schilderklus en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Welk BTW-tarief?

Overweegt u een schilder in te schakelen voor uw schilderwerken? Goed nieuws! Als uw woning ouder dan 10 jaar is, dan krijgt u korting op het BTW-tarief. U betaalt op alle schilderwerken slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde BTW-tarief is geldig voor alle arbeids- en materiaalkosten van uw binnen- en buitenschilderwerk. Meer informatie over het verlaagde BTW-tarief? Kijk dan op de website van de Federale Overheidsdienst.

Professionele schilders uit Hasselt tegen de scherpste prijzen!

Geef uw schilderwerken uit handen. Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op de kosten!

Vrijblijvende offertes

Binnenschilderwerk

Eén van de schilderwerken waarvoor een erkend schilder in te schakelen is, is het binnenschilderwerk. Het binnenschilderwerk heeft twee belangrijke functies: het verbeteren van de uitstraling en het bieden van bescherming. De verflaag van uw deuren en trappen beschermt het oppervlak namelijk tegen slijtage, waardoor het er niet alleen langer mooi uitziet, maar ook nog eens een stuk langer meegaat. Daarnaast zorgt de verf natuurlijk voor een verbeterde uitstraling van uw interieur. Met verschillende kleuren beïnvloedt u het ruimtelijke gevoel in de ruimte enorm.

schilder voor het binnenschilderwerk in Hasselt
Schilder voor binnenschilderwerk

De kamers en plafonds schilderen

Eén van de schilderwerken waarvoor regelmatig een schilder wordt ingeschakeld, is het schilderwerk van muren en plafonds. Vooral het plafond is een klus die vaak uitbesteed wordt. Het schilderen van het plafond is een lastige klus, om twee belangrijke redenen. Allereerst is het plafond vaak hoog, en daardoor moeilijk te bereiken. Bovendien is voorzichtigheid erg belangrijk bij het beschilderen van het plafond, omdat u wilt voorkomen dat er verf op uw vloer, meubilair of zelfs muren beland. Voor het verven van de muren en plafonds maken schilders uit Hasselt steeds vaker gebruik van een spuitmachine. Hiermee realiseren zij in korte tijd een egale en strakke verflaag op uw muur of plafond.

Binnenmuur schilderen

Het schilderen van de binnenmuren is een klus die veel klanten beschouwen als een doe-het-zelf klus. Het oppervlak is doorgaans eenvoudig te bereiken en de materiaalkosten liggen relatief laag. Wilt u zelf uw binnenmuur beschilderen? Onthoud dan dat de voordeligste verfsoort niet perse de beste keuze is. Als u een donkere muur een lichte kleur wilt geven, doet u er verstandig aan te investeren in een kwalitatief goede verf. Dit voorkomt dat u veel extra lagen moet aanbrengen, waardoor de materiaalkosten alsnog flink oplopen. Het inschakelen van een professioneel schildersbedrijf is in dat geval niet eens zoveel duurder, en kan u een hoop tijd en energie schelen.

lakwerk op deuren en ramen

Lakwerk

Wanneer wij spreken over lakwerk, dan doelen wij op twee verschillende opties: gekleurde lak of blanke lak. Lak staat, in tegenstelling tot reguliere verfsoorten, bekend om de glanzende afwerking. Dit staat mooi op ramen en deuren, en wordt door veel klanten hiervoor gekozen. Heeft u een authentieke woning en wilt u de warme uitstraling van uw houten elementen behouden? Dan is het tevens mogelijk om te kiezen voor blanke lak. Met blanke lak doelen wij op kleurloos lakwerk. Hierdoor heeft het houten oppervlak wel een extra beschermlaag maar ziet u nog steeds de originele houtkleur en houtnerven. Veel klanten kiezen voor blanke lak bij de afwerking van hun houten trap.

spuitschilderwerken muren en plafond

Spuitschilderwerken

Zoals wij hierboven al kort toelichtten, kiezen steeds meer klanten voor het spuiten van hun muren of plafond. Het spuiten biedt namelijk diverse voordelen. Allereerst is het spuiten in slechts een korte tijd afgerond. Dit houdt in dat u maar weinig last heeft van de werkzaamheden. Bovendien kunnen de schilders met het spuiten van uw plafond of muren moeiteloos een strak en egaal resultaat leveren, iets wat met het schilderen met de hand aanzienlijk meer moeite kost. Doordat de duur van de schilderwerken een stuk korter is, blijven ook de arbeidskosten een stuk lager liggen.

Deuren en ramen schilderen

Veel klanten uit Hasselt onderschatten de kracht van hun deuren en ramen. Door het schilderwerk van deze elementen te herstellen of door ze zelfs een accentkleur te geven, geeft u de uitstraling van uw interieur een complete transformatie. Natuurlijk is niet elke kleur geschikt, een schilder uit ons netwerk voorziet u graag van een professioneel kleuradvies op maat, zodat u geen spijt krijgt van uw kleurkeuze. Bovendien is het schilderwerk een belangrijk onderdeel van de bescherming van het materiaal. Uw deuren zullen na een aantal jaren ongetwijfeld te maken krijgen met slijtage. Als u wilt dat de deuren er weer als nieuw uitzien, is een frisse verflaag vaak voldoende!

Meubels verven

Heeft u houten meubels in huis? Dan is het wellicht een idee om het schilderwerk hiervan te laten vernieuwen. Zoals u waarschijnlijk zult merken is uw houten meubilair kwetsbaar voor slijtage en vervuiling. Door deze eens in de zoveel tijd opnieuw te laten schilderen weet u zeker dat uw meubels in optimale staat blijven. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het beschilderen van uw meubels? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. De schilders uit ons netwerk bieden u de keuze uit een ruim assortiment aan beits, kleuren en lakken, waarmee u de uitstraling van uw meubilair volledig transformeert.

Voor al uw binnen- en buitenschilderwerk in Hasselt!

Een erkend schilder uit Hasselt staat voor u klaar. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Vrijblijvende offertes

Schouw schilderen

Bent u één van de gelukkige eigenaren van een schouw in huis? Een schouw is een prachtige aanvulling aan uw woonkamer, maar steeds meer woningeigenaren besluiten om de schouw te verwijderen, omdat deze niet goed bij hun interieur past. Het is daarom zonde als u de schouw onbewerkt laat! Door deze te schilderen kunt u de schouw eenvoudig betrekken bij de rest van uw interieur! Voordat u zelf zomaar aan de slag gaat met het beschilderen van uw schouw, is het belangrijk om te weten dat hier een aantal regels en voorwaarden aan verbonden zitten. Niet elke verfsoort is namelijk geschikt. Een erkend schilder is hier volledig van op de hoogte en zorgt dat het verven van uw schouw volgens de voorschriften verloopt.

De trap laten schilderen

Het verven van uw trap is waarschijnlijk een klus waar u enorm tegenop ziet. Dat is niet heel gek, want het is één van de schilderwerken waarvoor het vaakst een professioneel schilder wordt ingeschakeld. Het schilderen van een trap kost nou eenmaal veel tijd. U moet namelijk eerst alle oude verflagen laten verwijderen voordat de schilderwerken van start kunnen gaan. Als u de gehele trap met de hand of zelfs met een schuurmachine moet schuren dan bent u enorm veel tijd kwijt. Zeker als u hier verlof voor moet opnemen, bent u waarschijnlijk zelfs voordeliger uit als u een schilder inschakelt.

hal schilderen in Hasselt

Hal schilderen

U loopt waarschijnlijk regelmatig door uw hal, zonder dat u hier echt veel tijd doorbrengt. Voor uw gasten is de hal echter één van de eerste vertrekken die zij zien. Als u een goede indruk achter wilt laten, is het dus wel belangrijk om aandacht te schenken aan de hal. Met een andere kleur op de muren of zelfs op de trap geeft u de ruimte al snel een hele andere uitstraling. Zo kunt u de kleuren op de muur bijvoorbeeld afstemmen met de kleuren op uw trap, voor een kleurrijk geheel.

keuken in huis verven Hasselt

De keuken een nieuw kleurtje

Ook de keuken is een ruimte die u eenvoudig transformeert door het geheel een andere kleur te geven. U kunt hierbij denken aan het schilderen van de muren in de keuken, maar wat dacht u ervan om de keukenkastjes te verven? Wit is waarschijnlijk een standaard kleur in de keuken, maar wat dacht u van rode of zelfs blauwe kastdeurtjes? Dit geeft uw keuken een speelse uitstraling die goed past bij zowel klassieke als modernere woningen in Hasselt. Niet elke verfsoort is echter geschikt voor elk keukenkastje. Een ervaren schilder is bekend met de verschillende materialen en weet als geen ander welke verfsoort hij kan gebruiken.

Een frisse kleur voor de badkamer

De meeste badkamers in Hasselt zijn volledig betegeld, omdat tegels goed bestand zijn tegen het hoge vochtgehalte. Het is echter mogelijk om uw badkamer tegels in te ruilen voor een mooie geverfde muur. Ook als u de badkamer muur laat verven hoeft u niet te vrezen voor schimmel of andere vochtproblemen. Wel dient u met uw keuze voor de verfsoort rekening te houden met een aantal aspecten. De meeste schilders uit ons netwerk maken in de badkamer gebruik van een speciale badkamerverf met zijdeglans afwerking. De zijdeglans afwerking geeft schimmelgroei geen kans, omdat de schimmels niet op de verflaag kunnen hechten.

Woonkamer schilderen

Voor de meeste klanten is de woonkamer de ruimte waar zij de meeste tijd spenderen. Voor het hoogste woongenot is het dus van belang dat het verfwerk in de woonkamer tip top in orde is. Schakel daarom professionele schilders uit Hasselt in, zodat zij de ruimte weer netjes kunnen bijwerken. Misschien zijn er na verloop van tijd vlekken ontstaan op de geverfde muur, is uw plafond vergeeld of wellicht bent u simpelweg toe aan een frisse kleur. In dit geval bent u bij de schilders uit ons netwerk aan het juiste adres. Als u de ruimte laat spuiten bent u niet eens veel duurder uit dan wanneer u zelf zou gaan verven!

Kelder schilderen

Heeft uw huis in Hasselt een ruime kelder? Dan is deze ruimte uitermate geschikt voor de realisatie van een extra slaapkamer, werkkamer of zelfs speelkamer voor uw kinderen. De kelder heeft vaak één nadeel: het is een erg vochtige ruimte. Om een gezond leefklimaat te creëren en vochtproblemen te voorkomen moet u de kelder daarom waterdicht maken. Gelukkig kan dit heel simpel gedaan worden door de keldermuren te verven. Niet iedere verfsoort is geschikt voor in de kelder, de schilders uit ons netwerk kunnen u adviseren over de juiste verf. Als u de schilderwerken in uw kelder laat uitbesteden kunt u ervan uitgaan dat de ruimte naderhand te gebruiken is als leefruimte.

schildersbedrijf voor kelder schilderen

Buitenschilderwerk

Uiteraard hoeft u de schilders uit Hasselt niet alleen in te schakelen voor de schilderwerken binnenshuis. Ook voor buitenschilderwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Buitenschilderwerk dient uiteraard ter verbetering van de uitstraling van uw huis. Door uw buitenschilderwerk goed te onderhouden ziet uw huis er een stuk frisser uit. Dit heeft een positief effect op uw woongenot en de woningwaarde. Bovendien vergroot u de kans op een geslaagde verkoop of verhuur. Daarnaast heeft het buitenschilderwerk een belangrijke beschermende factor. Het schilderwerk beschermt het hout tegen houtrot, wat er voor zorgt dat uw isolatiewaarde intact blijft.

buitenschilderwerk aan de gevel Hasselt
Schilder voor buitenschilderwerk

Gevel schilderen

Wanneer wij spreken over het beschilderen van de gevel, dan zijn er twee mogelijkheden. Wij zouden uw houten gevelbekleding kunnen verven, maar het is ook mogelijk om direct op de gevel te beschilderen. Dit beschermt uw gevel tegen vervuiling en verlengt de levensduur mits u dit regelmatig goed laat onderhouden. Daarnaast ziet een geschilderde gevel er nou eenmaal heel stijlvol uit! U bent in de meeste gevallen wel verbonden aan een aantal regels. Zo mag u uw gevel niet een afwijkende kleur geven. Als alle woningen in uw buurt wit geschilderd zijn, mag u de gevel niet ineens een felle kleur geven.

Dakgoten schilderen

Wellicht vallen ze u niet direct op, maar uw dakgoten hebben een groot effect op de uitstraling van uw huis. Schilders uit ons netwerk kunnen tevens ingeschakeld worden voor het beschilderen van dakgoten, in allerlei kleuren. Dit geeft uw huis een uniek uiterlijk, zeker als ook uw gevel beschilderd is. De schilders kunnen alle soorten dakgoten beschilderen: PVC, aluminium en zink. Wel is het hierbij belangrijk dat de schilders de juiste verfsoorten gebruiken. Indien dit niet het geval is zal het resultaat tegenvallen. Gelukkig is elke schilder uit ons netwerk ruim ervaren en uitstekend opgeleid, waardoor zij u kunnen adviseren over de beschikbare verfsoorten.

schilders voor garagedeur

Garagedeur schilderen

Bent u op zoek naar een vakman die uw garagedeur een andere kleur kan geven? Zoek dan niet verder! Zoals u waarschijnlijk weet komen garagedeuren in vele soorten en maten. Het verfwerk moet goed afgestemd worden op het materiaal van uw garagedeur. Bij een garagedeur van kunststof of metaal is het erg belangrijk dat de vakman de ondergrond op juiste wijze behandeld. Na het reinigen en ontvetten van de ondergrond zullen de schilders de garagedeur goed schuren, gevolgd door het aanbrengen van een primer. Dit alles zorgt voor een optimale hechting van de verflagen. Voor kunststof of metaal maakt het schildersbedrijf gebruik van alkydverf, omdat dit het beste resultaat geeft.

tuinhuis verven

Tuinhuis verven

Een tuinhuis is een grote meerwaarde voor uw woning in Hasselt. Meestal bestaan tuinhuisjes voornamelijk van hout. Als u het hout in optimale staat wilt houden, dan is het belangrijk om het schilderwerk eens in de 5 jaar bij te werken. Daarnaast zult u het houtwerk ieder jaar moeten controleren op beschadigingen, zodat u houtrot kan voorkomen. U heeft doorgaans de keuze tussen verf en beits. Verf is volledig dekkend en is verkrijgbaar in vele diverse kleuren. Als u het karakter van het hout wilt behouden, dan is beits een goede keuze. Hierbij blijven de houtnerven zichtbaar, maar geeft u het hout toch een optimale bescherming.

Schutting verven

Heeft u een tuinhek of schutting in de tuin staan die u eens een andere kleur wilt geven? Of is deze na een paar jaar zo verouderd dat een nieuwe verflaag hoog nodig is? Neem dan contact op met een schilderwerken expert uit Hasselt. Voordat u de schutting kunt beschilderen moet het oppervlak schoon, droog en glad zijn. Omdat de schutting buiten staat, is het belangrijk om te controleren op houtrot. De schilders zullen het houtrot herstellen voordat zij de schutting een andere kleur verven. Als de oude verflagen nog goed vast zitten dan volstaat het om het oppervlak goed te laten sturen, maar als dit niet het geval is dan moet u de verflagen volledig verwijderen.

Houtrot herstellen

Als u erkende schilders inschakelt voor uw schilderwerken in Hasselt, dan zullen zij het oppervlak grondig behandelen voordat zij beginnen met het buitenschilderwerk. In sommige gevallen is het noodzakelijk om het oppervlak te herstellen, bijvoorbeeld wanneer de vakman houtrot constateert. Houtrot wordt veroorzaakt door vochtproblemen en is vaak relatief eenvoudig te herstellen. De schilders zullen het houtrot uitsteken met een beitel en vervolgens vullen met houtrotstop en houtrotvuller. Wilt u graag geld op de werkzaamheden besparen? Dan is het mogelijk om zelf de ondergrond te herstellen en houtrot te verwijderen. Bij menig bouwzaak kunt u terecht voor houtrotvuller.

schilderstechnieken van schildersbedrijf Hasselt

Schildertechnieken

Het voordeel van het inschakelen van ervaren schilders, is dat zij volledig op de hoogte zijn van alle mogelijke schildertechnieken. Zo kunt u een schildersbedrijf onder meer inschakelen voor het spuiten of schilderen van uw woning. Het spuiten is in Hasselt steeds populairder, omdat dit maar weinig tijd kost en toch een strak resultaat geeft. Ook voor de schilderwerken van uw ramen is het mogelijk om gebruik te maken van de spuitschildertechniek. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of bent u nieuwsgierig naar de kosten? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

diverse kleuren verf

Verfkleuren

Wanneer klanten uit Hasselt contact met ons opnemen, vragen zij praktisch altijd naar de mogelijke verfkleuren. Klanten willen namelijk zelf een kleur kunnen kiezen, en vaak bestaat er de gedachte dat u beperkt bent in uw keuze als u een professioneel schilder inschakelt. Als u een schildersbedrijf uit ons netwerk inschakelt bent u echter volledig vrij in uw kleurkeuze. Vaak heeft de vakman een kleurenwaaier bij zich met tal van kleurenopties waar u uit kan kiezen. Zit de door u gewenste kleur hier niet bij? Geeft dit dan aan bij de schilders. Zij laten dan de kleur van uw keuze voor u mengen.

Kleuradvies

Bent u toe aan een andere kleur in huis, maar heeft u geen idee welke kleur geschikt is? Maak dan gebruik van de kennis en expertise van de schilders uit ons netwerk en vraag om een professioneel kleuradvies. Schilders werken dag in dag uit met verschillende kleuren, en weten dankzij jarenlange ervaring welke kleuren elkaar complimenteren en welke kleuren niet goed bij elkaar passen. Als u gebruik maakt van een professioneel kleuradvies weet u zeker dat u de plank niet misslaat en voorkomt u dat u de kleuren al na korte tijd weer zat bent. Wilt u meer informatie? Vraag via ons contactformulier naar de mogelijkheden.

Winterschilder

De winter is doorgaans een periode waarin weinig inwoners van Hasselt hun huis laten schilderen. Daarom ligt het uurtarief van een winterschilder vaak een stuk lager dan wanneer u de schilderwerken in het voorjaar zou laten uitvoeren. De kosten van een winterschilder liggen al snel tot 30% lager dan de kosten in de zomer. Een winterschilder is in te schakelen voor dezelfde schilderwerken. Wilt u de trap, de ramen of zelfs uw plafonds laten verven zonder daar teveel geld aan uit te geven? Overweeg dan om een winterschilder in te schakelen, zodat u profiteert van de scherpste prijzen.

schilderwerk onderhouden

Schilderwerk onderhouden

Bij binnenschilderwerk maar zeker bij buitenschilderwerk is het belangrijk het goed te blijven onderhouden. Dit zorgt voor een langere levensduur van de verflaag, een mooiere uitstraling en voor een betere bescherming van het houtwerk. Het onderhouden van het schilderwerk bestaat doorgaans uit twee taken: schoonmaken en controle. Maak de schilderwerken twee keer per jaar goed schoon met een vochtige doen. Tijdens het schoonmaken kunt u de verflaag direct controleren op beschadigingen. Wij raden u aan om buitenschilderwerk eens in de 5 jaar bij te werken, maar als u binnen 5 jaar al beschadigingen ontdekt dan is het raadzaam om direct een professioneel schilder uit Hasselt in te schakelen.

schilder Hasselt

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u uw schilderwerken laten bijwerken? Of bent u toe aan een nieuwe kleur in de badkamer of keuken? Is het tijd om het verfwerk van de dakgoten te herstellen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste schilder uit uw regio! Als u ons contactformulier invult sturen wij u zo spoedig mogelijk een aantal offertes toe. Deze offertes kunt u op uw gemak vergelijken op onder andere prijs en aanbod, maar het loont ook om op de voorwaarden te letten! Zo kiest u eenvoudig voor het schildersbedrijf dat u de beste service tegen de scherpste prijzen kan bieden. Wij helpen u tevens graag met uw pleisterwerken.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.