Besparen op de kosten voor een schilder?

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op schilderwerken!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Schilderwerken Leuven

In en om huis zijn er veel schilderwerken die schilders voor u kunnen uitvoeren. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om eens in de 5 jaar het hout aan de buitenzijde van uw huis te schilderen. Schakel een ervaren schilder in om te profiteren van de voordelen van een schilder. Schilders uit Leuven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, hebben allemaal ruime ervaring met verven van deuren en kozijnen, maar ook van trap, gevel, badkamer en keuken. Direct besparen op uw schilderkosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en richtprijzen? Met onze service vergelijkt u kosteloos meerdere vakmannen uit Leuven en omgeving. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via de offertepagina. U ontvangt dan op korte termijn meerdere offertes om te vergelijken. Kies het beste aanbod om te besparen op de kosten!

schilderwerken Leuven

Voordelen van onze service

Zoekt u een betaalbare schilder in Leuven voor schoon binnenschilderwerk of voor strakke schilderwerken buiten? Kies verstandig en bespaar tot 30% op de kostprijs door offertes te vergelijken. De voordelen van deze offerteservice zijn:

  • U krijgt inzicht in de rijzen van max. 5 schilders.
  • De offerteservice is geheel kosteloos en vrijblijvend.
  • Kies gemakkelijk de schilder met het beste aanbod!
schildersbedrijf Leuven

Schilderwerken voor particulieren & bedrijven

Professioneel schilderwerk is al lang niet meer voorbehouden aan enkel grote bedrijven: ook als particulier kunt u gebruik maken van de kennis en ervaring van schilders uit Leuven. Het maakt niet uit of u uw keukenkastjes een andere kleur wilt geven of dat u uw volledige kantoorpand wilt laten spuiten.

Bent u benieuwd wat een schildersbedrijf voor u kan betekenen? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op, wij sturen u zo spoedig mogelijk enkele offertes toe.

Werkzaamheden schilder Leuven

Bent u benieuwd naar wat een professioneel schilder voor u kan betekenen? Over het algemeen geldt dat een schilder verschillende oppervlakten voorziet van een verflaag. Denk hierbij aan houtwerk, maar ook metaal, kunststof, beton of andere materialen. In zowel nieuwbouw als in bestaande woningen zorgen huisschilders met de juiste werkmaterialen voor strakke schilderwerken.
Wat doet een schilder nog meer? Schilderwerken houden meer in dan het verven van het plafond, kozijnen en andere oppervlakten. Een schilder werkt ook beschadigingen in houtwerk bij en schildert objecten, zoals kasten en stoelen. Maar ook voor behangen schakelt u een schilder in.

Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat bij het schilderen van een muur!

Richtprijzen van schilderwerken 2024

De richtprijzen voor het laten uitvoeren van buiten- of binnenschilderwerk, hangen af van een groot aantal factoren. Globaal verdelen wij de richtprijzen in twee categorieën: de materiaal- en de arbeidskosten. Per schildersbedrijf kunnen de arbeidskosten wel tientallen euro’s verschillen.

Voor binnenschilderwerk betaalt u gemiddeld richtprijzen van €35,- tot €40,- per uur en voor buitenschilderwerk liggen de richtprijzen ongeveer tussen de €40,- en €50,- per uur. Het is daarom verstandig om een aantal offertes met richtprijzen van aanbieders uit uw regio te vergelijken, zodat u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Heeft u een beperkt budget? Vraag dan naar de mogelijkheden van spuitschilderwerken, dit is over het algemeen de meest voordelige optie.

Wat kost een schilder in Leuven?

Type schilderwerk Uurtarief * Toelichting
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief materiaal en verf
Buitenschilderwerk €40,- tot €50,- per uur Inclusief materiaal en verf

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Gemiddelde prijs van schilderwerken

Welke schilderwerk? Gemiddelde prijs * Toelichting Rekenvoorbeeld
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen Van €144,- tot €240,-
bij 12 m²
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode Van €180,- tot €240,-
bij 12 m²
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking Van €240,- tot €480,-
bij 12 m²
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag Van €210,- tot €280,-
bij 14 traptreden
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed n.v.t.
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaal en loonkosten. Vraag voor exacte prijzen op maat gratis en eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan.

Zeker weten dat u niet te veel betaalt voor schilderwerken?

Vergelijk offertes om tot 30% te besparen op de kosten!

Gratis offertes vergelijken
binnenschilderwerk Leuven

Binnenschilderwerk

Schilders uit ons netwerk worden met enige regelmaat ingeschakeld voor het binnenschilderwerk. Of het nu gaat om een renovatie van uw huis of van uw kantoorpand, het binnenschilderwerk vraagt een aantal aandachtspunten.

Zo wilt u natuurlijk voorkomen dat de verf per ongeluk op uw vloer, deuren, plafond of meubilair belandt. Een professioneel schilder beschikt gelukkig over jarenlange ervaring en de juiste gereedschappen om alles goed af te kunnen dekken. Wilt u geld besparen? Dan is het bijvoorbeeld een optie om zelf alles van tevoren goed af te dekken of weg te halen, zodat de vakman direct aan de slag kan.

Plafond schilderen

Veel mensen vergeten dat zij een schilder niet alleen kunnen inhuren voor het uitvoeren van schilderwerken aan de buitenzijde van het huis. Schilders voeren binnen ook allerlei schilderwerken uit. Zo schakelt u ook een huisschilder in voor het renoveren en verven van het plafond.

Waarom een vakman inschakelen?

Het witten van uw plafond is een klus die u mogelijk zelf kunt uitvoeren. Heeft u echter geen zin in de frustraties die bij het witten van een plafond horen? Of wilt u niet dagenlang in de rommel zitten? Een vakkundige schilder uit Leuven heeft het witten van uw plafond snel uitgevoerd. Het schilderen van plafonds kost ongeveer €12,- tot €20,- per m².

Muur schilderen

Bent u toe aan een nieuwe kleur in de woon- of slaapruimte? Schakel dan een erkend schildersbedrijf in. Veel klanten willen zelf aan de slag gaan, maar zonder ervaring is dit vaak lastiger dan vooraf gedacht wordt. Door een slechte of haastige voorbereiding gebeurt het vaak dat de verflaag niet goed hecht, waardoor het verfverbruik enorm hoog ligt. Het gebruik van materiaal van een lage kwaliteit doet bovendien niets voor de uitstraling van uw binnenmuren en doordat veel mensen vergeten om de ruimte goed af te plakken, raakt het bestaande binnenschilderwerk beschadigd.

Wilt u binnenmuren laten schilderen? Hou dan rekening met een prijs tussen de €15,- tot €20,- per m² inclusief btw. Bent u nieuwsgierig naar de exacte prijs in uw situatie en een offerte op maat ontvangen? Vul dan het offerteformulier in!

muren en plafond spuiten

Verf op muren en plafonds spuiten

Zoals wij al eerder aangaven is het spuiten één van de meest voordelige techniek die schilders toepassen voor het plafond en wanden. Dit is dan ook de reden dat steeds meer klanten gebruik maken van deze techniek.

Voor het spuiten maken de schilders gebruik van een speciale spuitmachine, waarmee de ruimte in slechts een korte tijd volledig geschilderd wordt. Het spuiten levert strakke resultaten en vereist minimale inspanning. Doordat de schilders de schilderwerken al in korte tijd kunnen afronden, blijven de arbeidskosten laag en bent u een stuk voordeliger uit dan wanneer u de wanden op traditionele wijze laat sausen.

deuren en ramen schilderen

Deuren en ramen schilderen

Onder de schilderwerken valt ook het onderhouden van raamkozijnen en deuren. Het gaat dan met name om de raam- en deurkozijnen, maar ook vele deuren zijn van hout gemaakt. Deuren binnen in huis hoeven over het algemeen niet vaak geschilderd worden, kozijnen aan de buitenkant van het huis daarentegen wel. Wilt u dit eigenhandig uitvoeren? Zorg er dan voor dat u beschikt over het juiste materiaal, en zorgt voor een goede voorbereiding. Voor alle schilderwerken van deuren en ramen geldt dat het belangrijk is om de ondergrond eerst te schuren en eventueel van een primer te voorzien, voordat u de verflagen aan kunt brengen. Voor €15,- tot €25,- per raam en ongeveer €70,- tot €110,- per deur voeren schilders deze klus professioneel voor u uit.

Trap schilderen

Veel van onze klanten uit Leuven hebben een houten trap in huis. Een trap van hout zal een lange levensduur hebben, mits deze van het juiste onderhoud wordt voorzien. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om periodiek de trap te schilderen, waardoor de kwaliteit van het onderliggende hout bewaard blijft.

U kunt de trap zelf van een nieuw kleurtje voorzien, of hiervoor een schildersbedrijf inschakelen. Het voordeel van een ervaren schilder is dat deze ervoor zorgt dat de klus snel en vakkundig zal worden afgerond. Bovendien kunnen onze schilders de trap controleren op eventuele gebreken, en u hierover adviseren of dit repareren.

Slaapkamer schilderen

Of u nu net in een nieuw huis woont, of al jaren in dezelfde kamer slaapt: een frisse verflaag verandert een slaapkamer totaal. Omdat u iedere dag begint en eindigt in de slaapkamer, is het belangrijk dat uw slaapruimte aan uw wensen voldoet. Wilt u romantische, of juist vrolijke kleuren? Gaat u voor een moderne, kunstzinnige of juist landelijke stijl?

Met de juiste kleur bepaalt u zelf de uitstraling van uw slaapruimte.

Kies voor warme aardetinten als u een natuurlijke uitstraling wilt. Ga voor grijze tinten voor een moderne slaapruimte. Wilt u een gedurfde kleur in uw slaapruimte? Laat dan een wand donkerblauw of zwart verven.

Schouw schilderen

Hebt u een schouw van bakstenen laten bouwen, of wilt u graag het interieur aanpassen met een beperkt budget? Overweeg dan om de schoorsteenmantel te beschilderen. Wanneer u de schoorsteenmantel onlangs hebt gebouwd, dan is het van belang om de stenen goed te laten drogen, voordat u aan de slag kunt met verf. Nieuw metselwerk aan de schoorsteenmantel moet minimaal een maand uitdrogen, gebruik een vochtmeter voor een exacte meting. Een volgende stap is om al het stof te verwijderen voordat u begint. Ook zout uitbloedingen moet u (droog) verwijderen, en scheurtjes moeten worden gedicht voordat u start met het verven van de schouw.

Meubels verven

Het verven van meubels is eveneens een klus waarvoor u de hulp van een schildersbedrijf kunt inschakelen. Het verven van meubels kan ervoor zorgen dat uw interieur een hele andere uitstraling krijgt. Kies bijvoorbeeld voor een witte verfkleur voor een fris en hygiënisch resultaat, of een warme kleur voor een meer mediterrane sfeer. Het is tevens een optie om de meubels te lakken of beitsen. Deze twee technieken bieden een geheel andere aanblik, tegen aantrekkelijke kostprijzen. Hebben uw meubels een paar slechte gedeeltes? Het is eventueel ook een optie om onze schilders in te zetten voor het herstellen van de meubels.

hal schilderen

Hal schilderen

De hal is vaak een onderschat onderdeel van uw huis. Dat is niet heel gek, want hoewel u de gang waarschijnlijk meerdere malen per dag doorkruist, spendeert u hier maar weinig tijd. Toch is het verstandig om ook het verfwerk in de gang goed te onderhouden. Dit is nou eenmaal de eerste ruimte die uw gasten van uw huis zien en als u een goede indruk wilt maken dan is het belangrijk dat de ruimte er verzorgt en ruimtelijk uit ziet. De schilderwerken in de gang hebben hier een hele grote invloed op. Staat de trap in uw hal? Schilder deze dan in dezelfde kleur voor een ruimtelijk effect.

keuken schilderen Leuven

De keuken een nieuw kleurtje

De keuken is de plek in huis waar veel tijd wordt doorgebracht. Voor veel gezinnen vormt de keuken het hart van het huis waar niet alleen wordt gegeten, maar waar men ook de dag doorspreekt, moeilijke gesprekken voert en samen de dag begint. Het is dan ook van belang dat de keuken een warme uitstraling heeft, en een verzorgde aanblik biedt. Professionals op het gebied van de schilderwerken zijn u dan ook graag van dienst bij het verven van de muren of het plafond van de keuken. Bij menig schilder uit Leuven kiest u gemakkelijk een nieuwe kleur en verfsoort uit met behulp van stalen.

Badkamer laten schilderen

Een badkamer wordt meestal witgeschilderd. Het is begrijpelijk dat u de muren van de badkamer een lichte kleur wilt geven, om zo een idee van hygiëne te creëren. Het is hiervoor echter niet nodig om de schilderwerken volledig in het wit te laten uitvoeren. Andere frisse kleuren voor een badkamer zijn lichtgeel, groen, of een heldere variant van blauw. De specialist van een erkend schildersbedrijf uit Leuven kan u hierover desgewenst van meer informatie voorzien. Wanneer u één van onze schilders de schilderwerken in de badkamer laat uitvoeren, dan zullen de muren en het plafond snel weer in optimale staat verkeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag kosteloos offertes aan en vergelijk richtprijzen.

Woonkamer schilderen

Eén van de meest basis klussen voor een erkend schilder uit Leuven is het verven van de woonkamer. Woonkamers zijn de plek waar u waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt, dus het is van groot belang dat u hier een aangename sfeer creëert. Binnen de schilderwerken is het kleuren van de woonruimte een relatief klein klusje, omdat het merendeels gaat om grote oppervlakken, in een dekkende kleur. Natuurlijk is het mogelijk om naast de muren van de living, ook het plafond een ander kleurtje te geven. Kies voor heldere kleuren om optisch meer licht en ruimte te krijgen in woonkamers.

kelder schilderen Leuven

Kelder schilderen

De meeste van onze klanten uit Leuven gebruiken kelders enkel voor het opslaan van voedingsmiddelen. In een aantal gevallen dient de keldertuimte echter als een extra slaapruimte, of als speelkamer. Het is dan van belang dat kelders hygiënisch blijven, en een goede aanblik behoudt. Om te voorkomen dat vochtplekken of schimmels een kans maken in de kelder, is het een optie om de kelder schimmelvrij te sausen. Dit betekent dat de schilders van een schildersbedrijf een speciale verfsoort gebruiken die vochtige muren tegengaat. Onze schilders vertellen u graag meer over de diverse verfsoorten die hiervoor geschikt zijn.

lakwerk voor deuren en ramen in Leuven

Lakwerk

Moeten de schilderwerken op uw deuren of ramen nodig vervangen worden? De meeste klanten kiezen in dat geval voor lakwerk. Lakwerk verschilt van regulier schilderwerk, voornamelijk de afwerking is anders. Wanneer u een lak gebruikt dan geeft dit een hoogglans resultaat, iets dat de uitstraling van uw deuren of raamprofielen zeker verbetert! Er is de keuze uit vele verschillende soorten lakken, zowel gekleurd als kleurloos. Wilt u bijvoorbeeld de warme uitstraling van het hout zichtbaar houden? Kies dan voor een kleurloze lak. Zo blijft het oppervlak toch beschermt, terwijl de houtnerven en de originele houtkleur zichtbaar blijven.

Schakel voor een strak resultaat een schilder uit Leuven in.

Vergelijk offertes om gemakkelijk de goedkoopste schilder te vinden!

Gratis offertes ontvangen
buitenschilderwerk Leuven

Buitenschilderwerk

Uiteraard is het tevens mogelijk om te profiteren van een ervaren schilder bij uw buitenschilderwerk. Het buitenschilderwerk heeft een tweetal belangrijke opties: allereerst is het belangrijk voor de uitstraling van uw huis. Door de raamkozijnen, deuren en eventueel zelfs uw gevel te beschilderen ziet uw huis er niet alleen stralend uit, maar vergroot u ook de waarde van het pand. Wat wellicht echter nog belangrijker is, is de beschermende functie van de schilderwerken.

Het hout wordt namelijk aangetast door de verschillende weersomstandigheden. Met het buitenschilderwerk geeft u het hout een beschermende laag, waardoor u profiteert van een optimale isolatiewaarde en levensduur.

Gevel schilderen

Eén van de schilderwerken die een grote handigheid en veel tijd vragen is het bijwerken van het schilderwerk op de gevel. Een gevel is over het algemeen een groot oppervlak, waardoor de klus meerdere dagen tot zelfs weken in beslag kan nemen, afhankelijk van de staat van de gevel.

Wilt u graag besparen op de totaalprijs voor het bijwerken van de gevel door een erkend schildersbedrijf uit Leuven? Vraag dan naar de mogelijkheden voor het inhuren van een winterschilder. Winterschilders zijn schilders de tijdens de wintermaanden werken, wat leidt tot lagere kosten omdat minder mensen dan schilders inschakelen.

De prijs ligt op zo’n €20,- tot €40,- per m² voor het schilderen van uw buitengevel.

Werkzaamheden schilder bij gevel schilderen

Is de gevel van uw huis aan een opknapbeurt toe? Is de huidige verflaag op de buitengevel verkleurd of beschadigd? Met buitenschilderwerk geeft u uw buitengevel en huis in Leuven een geheel nieuwe aanblik. De buitengevel krijgt heel wat te verduren, zoals regen wind en felle zonnestralen. Goed buitenschilderwerk voorkomt dat vocht naar binnen dringt, maar laat opgenomen vocht ook uit de muren ontsnappen.

Niet iedere verfsoort is geschikt voor het beschilderen van gevels!

Met dampopen gevelverf of met kalkpleister zorgt een schilder ervoor dat de buitengevel van uw huis zich weer in optimale staat bevindt. Hij weet wat de juiste voorbereidingswerken zijn en helpt u met de keuze voor de juiste verf voor uw buitenmuur.

Ramen schilderen

Heeft u houten raamkozijnen? Is de verflaag dof geworden? Het is belangrijk de ramen zeker iedere vijf jaar van een nieuwe verflaag te voorzien. Raamkozijnen moeten bestand zijn tegen regen en wind, om uw huis goed te kunnen beschermen. Veel mensen in Leuven laten schilderwerken aan ramen liever over aan vakkundige schilders.

Hoe gaan schilders te werk?

Bij schilderwerken van raamkozijnen bereiden schilders de ondergrond eerst voor door deze de schuren en schoon te maken. Als het nodig is repareren schilders ook schade door houtrot. Vervolgens komt de nieuwe verflaag op het hout, waarbij de schilders er goed op letten dat er geen verfspatten op de ruiten of muren komen.

Schilderen van de buitendeur

Het is belangrijk dat u de buitenzijde van houten raamprofielen en deuren goed onderhoudt. Regelmatig schoonmaken hoort daarbij, maar eens in vijf jaar is ook een nieuwe verflaag nodig. Het hout heeft veel te verduren door weersinvloeden. Het beschilderen helpt uw huis beter tegen het weer te beschermen.

Hoe worden deze schilderwerken uitgevoerd?

Veel mensen in Leuven pakken met de raamwerken ook direct de buitendeuren aan. Vaak vinden mensen het fijn om deze schilderwerken uit te besteden aan professionele schilders.

Met vakkundige schilders bent u verzekerd van strak verfwerk, waarbij u zelf nergens om hoeft te denken!

dakgoten schilderen Leuven

Dakgoten schilderen

Om ervoor te zorgen dat dakgoten hun kwaliteit en uitstraling behouden, is het van belang om deze op de juiste manier te onderhouden. Onderdeel van dat onderhoud is het verven van de dakgoten. Zowel plastic, als houten en zinken dakgoten kunt u van een verflaag voorzien. Voor al deze materialen geldt dat u moet zorgen voor een goede voorbereiding, zodat de verflaag in één keer de dakgoten bedekt, en niet afbrokkelt. Dakgoten van PVC zijn lastiger van een verflaag te voorzien. Wij adviseren om hiervoor contact op te nemen met een ervaren schilder uit Leuven. Deze helpt u met alle plezier.

garagedeur verven

Garagedeur schilderen

Wilt u graag de deur van de garage van een frisse kleur voorzien? Dat is zeker mogelijk. Wanneer u een metalen garagedeur heeft, dan is het echter wel van belang dat er een goede primer wordt gebruikt. Door deze voorbehandeling zal de verf direct pakken, en ontstaan er geen vlekken of strepen in de deur. Wanneer u een metalen of verzinkte deur geen goede voorbehandeling geeft, dan is met name het risico op onthechting van de verflaag groot. Wilt u weten welke primer het meest geschikt is voor de voorbehandeling van de garagedeur? Laat u dan goed informeren door één van onze ervaren schilders.

tuinhuis verven

Tuinhuis verven

De schilderwerken voor buitenshuis bevinden zich natuurlijk niet allemaal aan het huis vast. Zo is het bijvoorbeeld een optie om tuinhuizen te laten verven door een erkend schilder uit Leuven. Tuinhuizen zijn vaak onderdeel van het de tuin, wat betekent dat deze niet teveel moet opvallen tussen het groen. Wij raden daarom aan te kiezen voor donker- of mosgroen voor de ramen van het tuinhuisje. Om de kwaliteit van de verflaag te behouden is het noodzakelijk om minimaal eens in de vijf jaar het tuinhuis bij te werken. Controleer bovendien elk jaar of er geen houtrot is ontstaan bij de raam- en deurprofielen en laat snel de houtrot herstellen.

schutting verven

Schutting verven

Het verven van schuttingen is tevens een werkje waarvoor u de hulp van één van onze erkende schilders zou kunnen inzetten. Bij het verven van schuttingen raden wij aan te kiezen voor een kleur die niet teveel vloekt met de rest van de omgeving. Wilt u een houten tuinafscheiding wel beschermen tegen de invloeden van weer en wind, maar hebt u geen behoefte om deze te kleuren? Vaak is het mogelijk om met een blanke lak of coating de kwaliteit van het hout te behouden. Deze coating beschermt de schutting eveneens tegen opklimmende planten: deze zullen het hout niet aantasten. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw investering.

Zoekt u een goedkope schilder uit Leuven voor buitenschilderwerk?

Vraag offertes aan en vindt gemakkelijk de schilder met de beste deal!

Gratis meerdere offertes
schildertechnieken

Schildertechnieken

Wanneer wij spreken over schildertechnieken, dan gaat dat over de technische middelen en methoden die worden gebruikt om het schilderwerk af te ronden. Schildertechnieken kunnen op diverse manieren worden gecategoriseerd. Onder andere op de gebruikte verfsoorten en de manier waarop de verf wordt aangebracht. Hoewel de technieken over het algemeen van toepassing zijn op het beschilderen van een schilderij of muurschildering, kan ook voor het uitvoeren van schilderwerk gesproken worden over schildertechnieken. Een voorbeeld van een speciale schildertechniek is het kaleien van de buitengevel, waarbij een dun laagje kalkpleister op de buitengevel wordt aangebracht, waarna deze van kalkverf kan worden voorzien.

diverse verfkleuren

Verfkleuren

Wanneer u een schildersbedrijf uit Leuven inschakelt voor één van de vele schilderwerken, dan hoeft u nergens meer naar om te kijken, behalve naar de kleur van de verf. Er zijn ontzettend veel verfkleuren beschikbaar bij de meeste schilders uit ons netwerk.

Zelfs wanneer de gewenste verfkleur niet exact in het assortiment zit, is het mogelijk om met een speciaal mengapparaat de benodigde tint te mengen. Houd er rekening mee dat een verfkleur er op papier altijd minder fel uitziet dan op de manier. De schilders uit ons netwerk raden meestal aan om de tint te kiezen die direct onder de beste kleur op de verfstaal staat.

Kleuradvies

Weet u niet goed welke kleuren u met elkaar kan combineren? Of wilt u graag een nieuwe kleur maar weet u niet goed waar u voor moet kiezen? In dat geval raden wij u aan een schilder in te schakelen. Hij kan u namelijk voorzien van een professioneel kleuradvies.

Veel klanten zijn bang dat zij bij het inschakelen van schilders beperkt zijn in hun kleurkeuze, maar dit is zeker niet het geval. Een schilder heeft diverse kleurstalen, zodat u de kleur kunt kiezen die bij u past. Zit de juiste kleur er niet tussen? Dan zal het schildersbedrijf deze speciaal voor u laten mengen.

Winterschilder

Wij werken niet alleen met standaard schilders in Leuven, via de offerteservice schakelt u ook gemakkelijk winterschilders in. De term winterschilder staat voor een schilder die ook in de wintermaanden verfklussen buitenshuis aanpakt. Het inzetten van winterschilders betekent over het algemeen lagere prijzen voor het schilderwerk, maar ook een langere klusduur. Zo moet u rekening houden met een dubbele duur voor het bijwerken van de gevel. Doordat niet veel mensen weten dat verfwerk ook in de winter mogelijk is, weet u echter wel zeker dat u snel aan de beurt bent. Eventueel kan deze schilder naast de gevel en ramen, ook uw dakgoten bijwerken.

Onder welk btw-tarief vallen schilderwerken?

Een vraag die ons veel gesteld wordt is: kunnen wij een premie aanvragen voor onze schilderwerken? In de meeste gevallen is dit echter geen optie. Wel komt de overheid u tegemoet in de kosten voor uw schilderwerken. In plaats van 21%, betaalt u slechts 6% BTW over alle kosten. Hierbij gaat het om de kosten voor het materiaal en de arbeidskosten.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de Federale Overheidsdienst.

huis schilderen Leuven

Schilderwerk onderhouden

Voor een optimale levensduur is het belangrijk om uw schilderwerken goed te onderhouden. Dit is relatief eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is het een aantal keer per jaar te reinigen. Dit doet u simpelweg met een vochtige doek: verwijder de eventuele vervuiling en u bent al klaar.

Controleer de schilderwerken tevens op scheurtjes, blaasjes of andere beschadigingen. Dit is waarschijnlijk een teken dat het binnenkort hersteld moet worden. Als u na het schoonmaken een witte waas op de doek ontdekt, betekent dit dat de verflaag aan het oplossen is. Hiermee is de beschermende functie ook verdwenen, daarom moet u de ramen eens in de 5 tot 7 jaar opnieuw laten verven.

Wilt u zelf nergens om hoeven denken? Sluit dan een onderhoudscontract af bij een schilder uit Leuven.

Op welke schilder keurmerken moet ik letten?

Veel schildersbedrijven beschikken over één of meerdere keurmerken. Deze bedrijven voldoen daarmee aan bepaalde voorwaarden en eisen. Het voordeel voor u is dat u bij deze bedrijven zeker weet dat u kwaliteit geleverd krijgt en dat de schilderwerken volgens afspraak uitgevoerd worden. De klanttevredenheid van schilders met een keurmerk wordt vaak getoetst aan de hand van vragenlijsten. U krijgt altijd een heldere offerte met richtprijzen van gediplomeerde schilders uit Leuven. Ook geven keurmerken u vaak zekerheid dat uw klus, ook bij een faillissement, volgens planning wordt uitgevoerd. De meest bekende keurmerken voor schildersbedrijven zijn:

  • De Betere Schilder
  • AF-erkende schilder
  • Keurmerk Kwaliteitsvakman
  • VGO-keur
schilders Leuven

Waarom schildersbedrijf Leuven inschakelen?

Schilderwerken worden door veel klanten als doe-het-zelf klussen beschouwd, omdat de werkzaamheden relatief eenvoudig zijn. Toch zitten er vele voordelen verbonden aan het inschakelen van professionele schilders: u bespaart een hoop tijd en energie, u bent verzekerd van vakwerk en een schildersbedrijf voorziet u van professioneel kleur- en materiaal advies.

Tot slot zullen de schilders de ondergrond controleren en indien nodig herstellen voor een optimaal resultaat.

Gratis offertes vergelijken

In slechts 2 minuten geregeld!

offerte schilder Leuven

Gratis schilderwerken offertes vergelijken

Zoekt u een betaalbare schilder uit Leuven voor uw buitengevel? Wilt u een strak resultaat bij het laten schilderen van uw plafond of het behangen van een wand? Of wilt u een professionele vakschilder inschakelen voor ander binnenschilderwerk? Zoek niet verder en vraag gemakkelijk meerdere offertes aan van schilderbedrijven uit uw regio. Ook voor het inschakelen van een ervaren stukadoor gaat u naar de offertepagina.

Hoe bespaart u op de kosten?

Met de offerteservice vergelijkt u gratis en vrijblijvend meerdere vakmannen uit Leuven. U kiest zelf op basis van prijs en aanbod de schilder uit die het meest aan uw wensen voldoet. Door te vergelijken bespaart u tot 30% op de totaalprijs!