Sterk in schilderwerk!

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schilderwerken Mechelen

De term schilderwerken staat voor al het schilderwerk dat wij zowel aan de binnen- als buitenzijde van het huis kunnen uitvoeren. Het verven van de muren binnenshuis, het bijwerken van de trap en gevel, of het voorzien van de keuken en badkamer van een nieuw kleurtje vormen voorbeelden van schilderwerken. Bent u op zoek naar een erkend schilder of schildersbedrijf in Mechelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij sturen u met alle plezier diverse offertes toe die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. U ontvangt maximaal 5 offertes. Het is vervolgens aan u om te kiezen voor een schilder die het beste bij u past. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen door schilders met een ruime ervaring binnen het vakgebied. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Schilderwerk voor particulieren & bedrijven

Bij ons bent u aan het juiste adres voor goedkope schilderwerken voor zowel bedrijven als particulieren. De schilders uit ons netwerk hebben ruime ervaring in zowel binnen- als buitenschilderwerken en kunnen, indien gewenst, eventueel in het weekend aan de slag zodat uw bedrijf zo weinig mogelijk stilstaat door de werkzaamheden. Voor particulieren zijn de schilders inzetbaar voor een breed aanbod aan schilderwerken: van het beschilderen van de keukenkastjes tot het spuiten van woonkamers. Of het gaat om een kleine renovatie of een volledige nieuwbouwwoning die geschilderd moet worden: wij staan met plezier voor u klaar.

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Klanten vragen ons regelmatig wat het voordeel is van het inschakelen van professionele schilders uit Mechelen. Wij geven u drie belangrijke redenen waarom u een professionele schilder zou moeten inschakelen:

  • U bent verzekerd van vakwerk, zodat u tevreden bent met het resultaat
  • Het scheelt u enorm veel tijd en energie
  • De ondergrond wordt bovendien herstelt, wat een strak en egaal resultaat oplevert

Prijs van de schilderwerken

Voordat klanten een schilder inschakelen, willen zij eerst meer informatie in de prijzen. Het is lastig een duidelijke indicatie te geven van de totale kosten, omdat deze door diverse factoren worden beïnvloed. Denk aan de arbeidskosten, de materiaalkosten en het totaal te beschilderen oppervlak. In de tabel hieronder geven wij een indicatie van de kosten per vierkante meter. Wanneer u om een klus vraagt waarbij er veel precisie vereist is, rekenen de schilders veelal een uurtarief. Voor binnenschilderwerk ligt deze uurprijs gemiddeld tussen de €35,- tot €40,-. Buitenschilderwerk kost doorgaans iets meer: ongeveer €40,- tot €50,- per uur. De uiteindelijk kosten variëren zodanig, dat het altijd verstandig is meerdere offertes aan te vragen bij experts uit de regio. U kunt deze vervolgens eigenhandig met elkaar vergelijken voor het beste prijsaanbod.

schilderwerken prijs Mechelen
Vrijblijvende offertes

U zit nergens aan vast.

Welk schilderwerk? Gemiddelde prijs, incl. btw* Uitleg
Binnenschilderwerk / binnenschilder €35,- tot €40,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Buitenschilderwerk / buitenschilder €40,- tot €50,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten, de schilderklus en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Welk BTW-tarief?

Op dit moment is het niet mogelijk om een premie aan te vragen voor uw schilderwerken. Is uw woning ouder dan 10 jaar? Dan hebben wij goed nieuws: u betaalt in dat geval slechts 6% BTW over alle kosten. Hierbij gaat het om de kosten voor de voorbereidende werkzaamheden, de materiaalkosten én de arbeidskosten! Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van de Federale Overheidsdienst.

Op zoek naar een erkend schildersbedrijf in Mechelen voor het schilderen van uw huis?

Vraag dan via onze offertepagina enkele vrijblijvende offertes aan en kies zelf voor de vakman die bij u past!

Vrijblijvende offertes

Binnenschilderwerk

De schilders uit ons netwerk worden regelmatig ingeschakeld voor het binnenschilderwerk van bedrijven of particulieren. Is het schilderwerk binnenshuis na verloop van tijd beschadigd geraakt? Dan is dit een teken dat het tijd is om deze schilderwerken te herstellen. Bij beschadigingen aan uw binnenschilderwerk kunt u bijvoorbeeld denken aan loslatende verf op uw ramen, deuren of plafond of zelfs vervelende en lelijke strepen op uw muren. U kunt natuurlijk een hoop geld en energie steken in de inrichting van uw huis, maar als uw schilderwerken niet op orde zijn dan ziet uw nieuwe interieur er toch slordig uit.

binnenschilderwerk Mechelen
Schilder voor binnenschilderwerk

De kamers en plafonds schilderen

Een groot deel van de schilderwerken, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het uitvoeren van binnenschilderwerk. Dit is onder meer het schuren en verven van muren en plafonds. De schilders uit ons netwerk zorgen met name voor het bijwerken van het plafond in woonruimte, omdat de meeste van onze klanten wel ervaring hebben met het schilderen van muren. Voor het binnenschilderwerk geldt dat u dit het beste eens in de zeven jaar kunt (laten) afhandelen. Zo weet u zeker dat er geen beschadigingen, verkleuringen of slijtage ontstaan. Wij garanderen u dat de schilders uit ons netwerk in Mechelen de schilderwerken snel en vakkundig zullen afhandelen.

Binnenmuur schilderen

Bij het verven van de binnenmuren krijgen veel klanten te maken met dezelfde valkuilen. Behalve de schilderwerken is een goede voorbereiding namelijk ook van groot belang, als u een optimaal resultaat wilt behalen. Zo is het bijvoorbeeld van belang om de muren, plafonds en vloer goed af te plakken, om te voorkomen dat hier verf op beland. Daarnaast is het gebruik van een goede primer een must, zodat u voorkomt dat uw verfverbruik enorm hoog ligt. In de praktijk merken wij dat deze voorbereidende taken in alle haast wordt overgeslagen, met als resultaat een matig binnenschilderwerk. Daarom raden wij u altijd aan om deze schilderklussen over te laten aan erkende schilders uit Mechelen.

lakwerk Mechelen

Lakwerk

U heeft de keuze uit een aantal verschillende afwerkingen. Lakwerk geeft bijvoorbeeld een mooi, hoogglans effect. Lak is niet zomaar geschikt voor ieder oppervlak. Voor uw binnenschilderwerk is lakwerk met name bedoeld voor uw ramen en deuren. Net als bij reguliere verf is er bij lakwerk de keuze uit vele verschillende laksoorten. Bij het aanbrengen van lakwerk is het extra belangrijk dat de schilder de ondergrond goed voorbereid. Door de hoogglans uitstraling zijn alle oneffenheden goed zichtbaar. Neem daarom de tijd voor uw lakwerken, of schakel een erkend schilder in. Zo bent u verzekerd van een prachtig resultaat!

muren en plafond spuiten

Spuitschilderwerken

Tegenwoordig is het spuiten van muren en plafonds een populaire keuze in Mechelen. Het spuiten is een hele voordelige schildertechniek, omdat dit erg efficiënt gedaan kan worden: u bespaart daardoor flink op de arbeidskosten ten opzichte van sausen op de traditionele manier. Bij het spuiten heeft u de keuze uit een aantal verschillende soorten. De meest voorkomende vorm van spuiten is spackspuitwerk. Hiermee creëert u een korrelachtige structuur die een warme uitstraling geeft. Daarmee is spackspuitwerk erg geschikt voor muren en plafonds. Wilt u liever een strak resultaat? Dan is het spuiten met latexverf of dun pleisterwerk wellicht de beste keuze.

Deuren en ramen schilderen

De schilders van ons schildersbedrijf worden voor vele klussen ingezet. Eén van de schilderwerken waarvoor wij het meest in actie komen is het schilderen van deuren en ramen. Het gaat dan om de kozijnen en deurstijlen, maar ook om de deuren zelf. Hoe vaak u deze binnen- en buitenschilderwerken moet (laten) uitvoeren, is afhankelijk van de staat van het houtwerk en de kwaliteit van het onderhoud. Over het algemeen gaan onze schilders echter uit van een gemiddelde van zeven jaar voor het binnenwerk, en vijf voor het buitenwerk. Wanneer u deze getallen aanhoudt voor het verven van deuren en ramen, dan zal de levensduur gegarandeerd blijven.

Meubels verven

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Mechelen de vraag of het mogelijk is om hun huis een andere uitstraling te geven, met maar een beperkt budget. Dit is zeker een optie, bijvoorbeeld door de meubels te verven. Het verven van (houten) meubels is een relatief eenvoudige klus met een groot resultaat. Kies er bijvoorbeeld voor om meubels van steigerhout wit te schilderen voor een fris resultaat, of overweeg mediterraanse en warme tinten voor de meubels. Vindt u verf niet zo’n goed idee? Het is ook een optie om de meubels te beitsen. Dit is minder ingrijpend, maar zal wel een verandering in de uitstraling van het interieur bieden.

Ervaren schilders uit Mechelen voor al uw schilderwerken!

Wij bieden u de beste service tegen de scherpste prijzen! Vergelijk en bespaar tot 30%!

Vrijblijvende offertes

Schouw schilderen

Wanneer u een (bakstenen) schouw wilt schilderen, dan moet u enkele stappen volgen. Het is ten eerste van belangrijk dat de schouw stofvrij is, en dat u eventuele scheurtjes en beschadigingen met kit dicht. Vervolgens begint u met het aanbrengen van een grondlaag. Dit zorgt voor een goede dekking en een egale bovenlaag. De toplaag kan bij een goede verfkwaliteit in één keer op de schouw worden aangebracht, bij andere merken is een tweede laag noodzakelijk. Wanneer doorbloedingen zichtbaar worden na het aanbrengen van de grondlaag is het soms noodzakelijk om een tussenlaag als Epomur op de schouw aan te brengen om de stoffen te isoleren.

De trap laten schilderen

Veel trappen in Vlaanderen zijn nog steeds van hout gemaakt. Een houten trap is eenvoudig te plaatsen en vereist bovendien weinig meer onderhoud dan af en toe een schilderbeurt. Schilderwerken professionals kunnen daarom snel en vakkundig uw trap schuren en schilderen. Door de trap te onderhouden voorkomt u dat er beschadigingen ontstaan, en vermindert het risico op uitglijden. Wilt u graag zeker weten dat er niemand van de trap glijdt? Overweeg dan om over de verflaag een speciale antislip laklaag aan te laten brengen door een erkend schilder. Deze antisliplaag kost weinig geld, maar levert een hoog wooncomfort. Onze schilders helpen u graag verder.

muren van hal verven

Hal schilderen

Het beschilderen van de hal brengt vaak een aantal uitdagingen met zich mee. Bevindt uw trap zich in uw hal? Dan heeft u ongetwijfeld te maken met een hoog trapgat. Deze hoge ruimte is in de meeste gevallen moeilijk te bereiken omdat er geen plek is voor een ladder. Om gevaarlijke situaties te voorkomen raden wij u daarom aan om de hulp van een erkend schilder uit Mechelen in te roepen. Hij beschikt over de juiste materialen waarmee uw hal en trapgat in korte tijd geschilderd kunnen worden. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor het verven van de hal? Neem dan contact met ons op.

keuken schilderen Mechelen

De keuken een nieuw kleurtje

De keuken vormt voor veel gezinnen uit Mechelen het hart van het huis. In de keuken wordt niet alleen gegeten, maar bespreekt men ook de belangrijke zaken, deelt men lief en leed. Het is daarom van belang dat de keuken een warme uitstraling heeft, waar een ieder zich op zijn gemak voelt. Wij adviseren om hiervoor een erkend schilder in te schakelen. Een schilderwerken expert kan u adviseren over de kleuren die u het beste kunt toepassen, en zal de klus vervolgens snel en vakkundig voor u afhandelen. Wij verzekeren u dat uw keuken bij onze schilders in uitstekende handen is; u zult snel weer genieten van een optimaal wooncomfort.

Een frisse kleur voor de badkamer

De badkamer in de meeste woningen is wit geschilderd. Hoewel wit een uitstekende keuze is als frisse kleur, is het ook een beetje saai. Wilt u graag uw badkamer van wat meer sfeer voorzien, door de muren of het plafond van een verflaag te voorzien? Kijk dan ook eens naar andere frisse kleuren zoals lichtgroen, geel of een helder blauw. Indien gewenst kan een schilder van een schildersbedrijf uit Mechelen bij u langskomen om te kijken naar de voor het overschilderen van het plafond en de muren. Wij verzekeren u dat een nieuwe kleur in de badkamer kan leiden tot een geheel nieuwe uitstraling. De kosten voor de inzet van een schilder voor het werk in de badkamer bepalen wij op basis van meerdere factoren.

Woonkamer schilderen

De schilders uit ons netwerk in Mechelen hebben een ruime ervaring met de diverse schilderwerken. Eén daarvan is het verven van de living. Door de muren of het plafond in de living een ander kleurtje te geven, zult u de sfeer in de ruimte aanzienlijk verbeteren. Daarnaast biedt een nieuwe schilderlaag een verzorgde aanblik. Onze schilders zullen het binnenschilderwerk binnen één tot enkele dagen afronden, zodat u in korte tijd weer geniet van een optimaal wooncomfort. Eventueel is het tevens een optie om een schilder in te schakelen voor het overschilderen van pleisterwerk. Dit kost weinig geld, maar heeft een groot effect.

Kelder schilderen

Gebruikt u de kelder niet alleen als opslagplaats voor voedsel, maar ook als extra slaapruimte of speelkamer voor de kinderen? Dan is het van groot belang dat het leefklimaat in optimale staat blijft. Eén van de mogelijke acties die u op dit gebied kunt ondernemen is het sausen van de muren van de kelder met een schimmelvrij product. Deze sauslaag zal de kans op schimmel aanzienlijk verminderen, en zo de luchtvochtigheid op een gezonder peil houden. Een schilder uit ons netwerk in Mechelen kan u bovendien meer informatie geven over de methoden voor het behouden van een goed leefklimaat in de kelderruimte.

kelder in huis schilderen

Buitenschilderwerk

Ook het buitenschilderwerk kunt u met een gerust hart overlaten aan de schilders uit Mechelen. Het buitenschilderwerk wordt ook regelmatig onderschat, maar het bijhouden en herstellen van uw ramen heeft enorm veel invloed op de uitstraling van uw huis. Er zijn twee belangrijke aspecten die de kwaliteit van het buitenschilderwerk beïnvloeden: de kwaliteit van de verf en de kwaliteit van de schilder. In sommige gevallen is goedkoop zeker duurkoop. Met een slechte kwaliteit verf heeft u misschien wel zoveel lagen nodig voor een dekkend resultaat, dat u niet duurder uit bent met een kwalitatief betere verf. Zelfs kwalitatief goede verf kan echter een matig resultaat opleveren indien het wordt aangebracht door een onervaren schilder.

buitenschilderwerk Mechelen
Schilder voor buitenschilderwerk

Gevel schilderen

Eén van de grootste klussen op het gebied van schilderwerk is het schilderen van de gevel. Is uw gevel deels bekleed met houtwerk, dan is het noodzakelijk om dit goed te onderhouden. Zo voorkomt u dat het hout beschadigt en dat er lekkages en overige vochtproblemen ontstaan. Wij adviseren om het bijhouden van de gevel over te laten aan schilderwerken experts van een schildersbedrijf uit Mechelen. Deze zullen zorgen voor de juiste materialen en handelen verven het huis snel en vakkundig. De prijzen voor het schilderen van de gevel hangen af van de bereikbaarheid en van het oppervlak.

Dakgoten schilderen

Naast het schilderen van de gevelbekleding en ramen, kunnen wij ook de dakgoten van een verflaag voorzien. De meeste materialen die als basis voor dakgoten worden gebruikt, kunt u overschilderen. Dakgoten van PVC en koper vormen hierop een uitzondering. Beide materialen hebben een geheel eigen kleur en textuur, waardoor het aanbrengen van verf wordt bemoeilijkt en de dakgoten een vervallen of onverzorgde uitstraling zullen krijgen. Laat u desgewenst informeren door onze schilders over het beste onderhoud van dergelijke dakgoten. Ook over andere schilderwerken geven wij u graag meer informatie.

garagedeur schilderen

Garagedeur schilderen

Het schilderen van een metalen en verzinkte garagedeur heeft heel wat voeten in aarde, en zal u dan ook goed moeten voorbereiden. Omdat de verf niet aan het oppervlakte hecht is het noodzakelijk om op voorhand een sterke primer aan te brengen op de garagedeur. Deze zal ervoor zorgen dat de verf niet afbrokkelt, en voorkomt tevens strepen en vlekken in de garagedeur. Bent u benieuwd naar de beste primer voor een dergelijke klus? Onze schilderwerken experts uit Mechelen informeren u met alle plezier over de diverse opties en de prijzen die daaraan verbonden zitten. Uw garagedeur is bij ons in goede handen.

tuinhuis verven

Tuinhuis verven

Het tuinhuis valt eveneens onder de onderdelen buitenshuis, die wij voor u kunnen schilderen. Evenals de andere buitenschilderwerken moet het tuinhuis eens in de vijf jaar worden geschilderd, voor het behoud van de kwaliteit. In de meeste gevallen gaat het dan enkel om de ramen en deuren van het tuinhuis, maar ook een volledig houten tuinhuis kunnen wij van een nieuwe verflaag voorzien. De kosten voor het inzetten van een schilder voor deze klus, hangen met name af van de tijd die hij kwijt is. Wilt u zeker weten dat het tuinhuis is beschermd tegen de weersinvloeden? Kies dan voor een extra coating.

Schutting verven

De schilderwerken buitenshuis omvatten natuurlijk veel meer dan enkel het bijwerken van de raam- en deurprofielen. Een andere klus die binnen deze categorie valt is het verven van de schutting. Wilt u wat meer kleur in de tuin aanbrengen? Kies dan voor een fel kleurtje zoals rood of blauw. Hebt u liever dat de schutting enigszins wegvalt in het groen? Gebruik dan een mosgroen of zelfs een blanke lak. De blanke lak zorgt ervoor dat het hout beschermd blijft tegen de invloeden van weer en wind, maar zal de authenticiteit van de schutting niet aantasten. Eventueel kan een winterschilder de schutting in de wintermaanden aanpakken.

Houtrot herstellen

Bij houten woononderdelen die zich aan de buitenkant van het huis bevinden, is houtrot het grootste gevaar. Houtrot ontstaat op hout dat is blootgesteld aan de invloeden van weer en wind. Het gaat dan met name om onbewerkt hout. Dit betekent dat wanneer de verflaag van een raam of gevel afbladdert, de kans op houtrot steeds groter wordt. Merkt u dat er houtrot is ontstaan? Dan is het zaak om deze zo spoedig mogelijk te (laten) verwijderen. Snij met een mesje altijd een beetje extra materiaal weg, om de terugkeer van de rot te voorkomen. Eventueel kan een schilder u hierbij helpen.

schilderstechnieken voor plafond en muren

Schildertechnieken

Wanneer men spreekt over schildertechnieken, dan gaat dat met name over schildertechnieken die professionele schilders en kunstenaars toepassen bij het vervaardigen van schilderen en muurschilderingen. Dergelijke technieken worden gecategoriseerd op basis van de gebruikte verfsoort of techniek. Binnen de schilderwerken branche zijn er ook diverse schildertechnieken te herkennen. Eén van de meest bekende technieken in Mechelen is het kaleien van een muur. Bij het kaleien plaatst een schilder een dunne laag pleisterwerk op de muur, welke daarna kan worden voorzien van een kleur met speciale kalkverf. De medewerkers van ons schildersbedrijf uit de regio hebben een ruime ervaring en ondersteunen u met alle plezier bij het schilderwerk.

verfkleuren schilder

Verfkleuren

Wie in een bouwmarkt in Mechelen naar de verfafdeling gaat, zal zien dat er een ruime keuze aan standaard verfkleuren bestaat. Daarnaast is het in de meeste gevallen mogelijk om verfstalen op te vragen. De kleuren op deze verfstalen zijn te mengen met een speciaal mengapparaat. Wilt u zeker weten of de kleur past bij uw wensen? Laat dan eerst een klein potje met verf mengen, en breng dit op een hoek van het oppervlak aan. Over het algemeen geldt dat verfkleuren helderder en feller uitvallen, dan dat op de verfstaal staat. Houd hier rekening mee bij het uitzoeken van de kleuren.

Kleuradvies

Heeft u ervaring met schilderwerken en heeft u voldoende tijd en energie om deze zelf uit te voeren? Dan is dit uiteraard een goede optie. U kunt een schilder uit Mechelen echter nog steeds inschakelen voor een professioneel kleuradvies. Dit kleuradvies komt van pas als u zelf niet goed weet welke kleur u op de muur wilt, of als u niet weet welke kleuren u moet combineren. De schilders uit ons netwerk hebben, dankzij jarenlange ervaring, een oog voor tijdloze kleuren en kunnen u in uw keuze begeleiden. Bovendien is niet elke kleur die geschikt is voor uw slaapkamer ook een goede keuze voor de woonkamer. Wilt u meer weten over het kleurgebruik in huis? Vul dan ons contactformulier in.

Winterschilder

Ons netwerk van schilders bestaat niet alleen uit schilders die actief zijn in de zomermaanden, wij werken ook samen met menig winterschilder uit Mechelen. De term winterschilder staat voor een schilder die tijdens de wintermaanden buitenschilderwerken uitvoert tegen een gereduceerd tarief. De inzet van een winterschilder voor het herstellen van de gevel, zal u dan ook aanzienlijk veel geld schelen. Het enige nadeel hiervan is dat u langer te maken zult hebben met schilders over de vloer. Bovendien is het mogelijk dat de schilderwerken tijdelijk stil komen te liggen, wanneer het gaat vriezen. Laat u daarom op voorhand altijd goed informeren over de voorwaarden.

schilderwerk onderhouden door schilder

Schilderwerk onderhouden

Onze ervaring leert dat goed onderhoud de levensduur van uw schilderwerken doet verlengen. Er zijn een aantal zaken die u eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Wij raden u aan om eens per jaar de schilderwerken te reinigen met een vochtige doek. Het verwijderen van eventuele vervuiling is voldoende! Controleer tijdens het reinigen direct op beschadigingen die er op duiden dat de schilderwerken binnenkort vervangen moeten worden. Controleer ook de overgangen tussen liggend en staand houtwerk, evenals de kitranden omdat deze onderdelen het meest kwetsbaar zijn. Poedert de verflaag of zitten er scheuren in de schilderwerken? Neem dan contact op met uw schilder voor het bijwerken van de verflaag.

schilder offerte Mechelen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar wat de schilders van een schildersbedrijf voor u kunnen betekenen? Hebt u een vraag over de prijs voor het bijwerken van de muren of het plafond in de badkamer en keuken? Of wilt u weten hoe uw een garagedeur of andere deuren buitenshuis moet onderhouden? Vraag dan enkele gratis prijsopgaven of meer informatie van schilders uit Mechelen aan via onze offertepagina. Vergelijk deze met elkaar op basis van prijs en aanbod. Kies vervolgens zelf voor het schildersbedrijf dat bij u past! Wij garanderen dat elke schilder ruime ervaring heeft in schilderwerken, en dat u naar tevredenheid wordt geholpen. Ook voor pleisterwerk!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.