Besparen op de kosten voor een schilder?

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op schilderwerken!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Schilderwerken Harelbeke

Op zoek naar een schildersbedrijf uit Harelbeke voor schilderwerken in en rondom uw huis? Zoek niet verder! Op deze pagina leest u alles over schilderwerk, zoals het witten van plafonds en het verven van kozijnen. Schilders verven niet alleen moeiteloos uw huis, maar voeren ook kleine herstelwerkzaamheden uit zoals repareren van houtrot. Direct besparen op uw schilderwerken?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Met een schildersbedrijf bent u verzekerd van de beste kwaliteit schilderwerken. Bovendien hoeft u zelf het zware werk niet te doen. Vul het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen. Vergelijk deze op totaalprijs en voorwaarden en kies de beste schilder voor uw klus.

schilderwerken Harelbeke

Voordelen van onze service

Wist u dat elke schilder uit Harelbeke een eigen tarief hanteert voor schilderwerken? Door offertes te vergelijken krijgt u daarom niet alleen inzicht in de exacte kosten, maar weet u ook zeker dat u niet te veel betaalt. Via onze offerteservice krijgt u een aantal gratis offertes toegestuurd. De voordelen op een rij:

 • De offertes zijn gratis en zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.
 • U kiest eenvoudig en snel de beste schilders uit Harelbeke voor de schilderwerken.
 • Door aanbiedingen te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt.
schildersbedrijf Harelbeke

Schilderwerken voor particulieren & bedrijven

Stelt u uw schilderwerken ook al jaren uit, terwijl het nu toch echt nodig is? Twijfel dan niet om een schilder uit ons netwerk in Harelbeke in te schakelen!

U kunt een schildersbedrijf inschakelen voor vele verschillende werkzaamheden.

Wilt u uw trap eindelijk eens laten opknappen? Of is het hoogtijd om uw houten deuren en raamkozijnen te voorzien van een nieuwe verflaag? Ook als bedrijf is het mogelijk om schilders uit Harelbeke in te schakelen.

Vraag eenvoudig offertes aan via het offerteformulier, zodat u direct een indruk krijgt van de kosten!

Werkzaamheden schilder Harelbeke

De belangrijkste werkzaamheden van een schilder zijn het verven van kozijnen, het witten van plafonds en het schilderen van wanden. Ook voor het verven van gevelbekleding, meubels en trappen kunt u schilders inschakelen. De schilders voeren niet alleen schilderwerken uit, maar verrichten ook kleine reparaties zoals het repareren van houtrot. Daarnaast voeren ze het voorbereidende werk uit, zoals schuren. Een vakschilder uit Harelbeke voert de volgende werkzaamheden graag voor u uit:

 • Voorbereidingen voor schilderwerk, zoals schoonmaken en schuren
 • Houtrot herstellen en repareren van kleine beschadigingen
 • Binnenschilderwerk en buitenschilderwerk
 • Behangen van de binnenmuren

Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat bij het schilderen van een muur!

Richtprijzen van schilderwerken 2024

Veel klanten willen graag een indicatie van de kosten voor de schilderwerken voordat zij schilders inschakelen. De kosten verschillen echter per schildersbedrijf. Dit heeft grotendeels te maken met de arbeidskosten: elk bedrijf mag z’n eigen uurtarief hanteren. Daarom raden wij u aan offertes van diverse schilders te vergelijken. Hierdoor krijgt u al snel een inzicht in de richtprijzen, en is het gemakkelijk om te kiezen voor de vakman die u de beste prijs biedt.

Doorgaans betaalt u voor binnenschilderwerk ongeveer €35,- tot €40,- per uur en voor schilderwerken buiten ongeveer €40,- tot €50,- per uur. In de tabel hieronder ziet u een duidelijk overzicht van de gemiddelde kosten. Houd er rekening mee dat de richtprijzen per bedrijf enorm kunnen verschillen, en dat deze onder meer beïnvloed worden door de materiaal- en arbeidskosten en de schilderklus.

Wat kost een schilder in Harelbeke?

Type schilderwerk Uurtarief * Toelichting
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief materiaal en verf
Buitenschilderwerk €40,- tot €50,- per uur Inclusief materiaal en verf

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Gemiddelde prijs van schilderwerken

Welke schilderwerk? Gemiddelde prijs * Toelichting Rekenvoorbeeld
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen Van €144,- tot €240,-
bij 12 m²
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode Van €180,- tot €240,-
bij 12 m²
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking Van €240,- tot €480,-
bij 12 m²
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag Van €210,- tot €280,-
bij 14 traptreden
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed n.v.t.
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaal en loonkosten. Vraag voor exacte prijzen op maat gratis en eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan.

Wilt u niet te veel betalen voor uw schilderwerk?

Vergelijk dan altijd offertes van schilders uit de regio!

Gratis offertes vergelijken
binnenschilderwerk Harelbeke

Binnenschilderwerk

Eén van de schilderwerken waarvoor een erkend schilder in te schakelen is, is het binnenschilderwerk. Het binnenschilderwerk heeft twee belangrijke functies: het verbeteren van de uitstraling en het bieden van bescherming. De verflaag van uw deuren en trappen beschermt het oppervlak namelijk tegen slijtage, waardoor het er niet alleen langer mooi uitziet, maar ook nog eens een stuk langer meegaat.

Daarnaast zorgt de verflaag natuurlijk voor een verbeterde uitstraling van uw interieur. Met verschillende kleuren beïnvloedt u het ruimtelijke gevoel in de ruimte enorm.

Plafond schilderen

Eén van de schilderwerken waarvoor een schilder regelmatig wordt ingeschakeld, is het witten van het plafond. Vakschilders raden aan om binnenschilderwerk eens in de zeven jaar te vernieuwen. Plafonds vergelen bijvoorbeeld door de zon en door het branden van kaarsen.

Welke schilderwerken voert een schilder uit?

Het witten van het plafond is een zware klus. Het plafond is namelijk moeilijk bereikbaar, daarom gebruikt een vakman een roller met een telescoopsteel. Soms maakt een schilder gebruik van een spuitmachine. Hiervoor is het nodig om de vloer te bedekken met afdekfolie. Voor het witten haalt hij eerst de verlichting eraf en plakt hij de randen af. Het schilderen van plafonds kost ongeveer €12,- tot €20,- per m².

Muur schilderen

Het aanbrengen van een verflaag op de binnenmuren is een klus die veel klanten beschouwen als een doe-het-zelf klus. Het oppervlak is doorgaans eenvoudig te bereiken en de materiaalkosten liggen relatief laag. Wilt u zelf uw binnenmuur beschilderen? Onthoud dan dat de voordeligste verfsoort niet per se de beste keuze is. Als u een donkere binnenmuur een lichte kleur wilt geven, doet u er verstandig aan te investeren in een kwalitatief goede verfsoort. Dit voorkomt dat u veel extra lagen moet aanbrengen, waardoor de materiaalkosten alsnog flink oplopen. Het inschakelen van een professionele schilders is in dat geval niet eens zoveel duurder, en kan u een hoop tijd en energie schelen.

Wilt u binnenmuren laten schilderen? Hou dan rekening met een prijs tussen de €15,- tot €20,- per m² inclusief btw.

muren en plafond in Harelbeke spuiten

Verf op muren en plafonds spuiten

Zoals wij hierboven al kort toelichtten, kiezen steeds meer klanten voor het spuiten van hun muren of plafond. Het spuiten biedt namelijk diverse voordelen. Allereerst is spuitwerk in een korte tijd afgerond. Dit houdt in dat u maar weinig last heeft van de werkzaamheden.

Bovendien kunnen de schilders met het spuiten van uw plafond of wanden moeiteloos een strak en egaal resultaat leveren, iets wat met het schilderen met de hand aanzienlijk meer moeite kost.

Doordat de duur van de schilderwerken een stuk korter is, blijven ook de arbeidskosten een stuk lager liggen.

deuren en ramen schilderen

Deuren en ramen schilderen

Veel klanten uit Harelbeke onderschatten de kracht van hun deuren en raamprofielen. Door het schilderwerk van deuren en ramen te repareren of door ze zelfs een accentkleur te geven, geeft u de uitstraling van uw interieur een complete transformatie. Natuurlijk is niet elke kleur geschikt, een schilder uit ons netwerk voorziet u graag van een professioneel kleuradvies op maat, zodat u geen spijt krijgt van uw kleurkeuze. Bovendien is het schilderwerk een belangrijk onderdeel van de bescherming van het materiaal. Uw deuren zullen na een aantal jaren ongetwijfeld te maken krijgen met slijtage. Als u wilt dat de deuren er weer als nieuw uitzien, is een frisse verflaag vaak voldoende! Voor €15,- tot €25,- per raam en ongeveer €70,- tot €110,- per deur voeren schilders deze klus professioneel voor u uit.

Trap schilderen

Het aanbrengen van een verflaag op uw trap is waarschijnlijk een klus waar u enorm tegenop ziet. Dat is niet heel gek, want het is één van de schilderwerken waarvoor het vaakst een professioneel schilder wordt ingeschakeld.

Het schilderen van een trap kost nou eenmaal veel tijd. U moet namelijk eerst alle oude verflagen laten verwijderen voordat de schilderwerken van start kunnen gaan.

Als u de gehele trap met de hand of zelfs met een schuurmachine moet schuren dan bent u enorm veel tijd kwijt. Zeker als u hier verlof voor moet opnemen, bent u waarschijnlijk zelfs voordeliger uit als u een schilder inschakelt.

Slaapkamer schilderen

In uw slaapkamer moet u tot rust komen. Belangrijk dus om hier rekening mee te houden met de kleurkeuze. Felle kleuren ogen vaak onrustig. Daarom kiezen de meeste mensen in Harelbeke voor lichte en zachte kleuren in de slaapkamer.

Welke kleur kiest u?

Bij de kleurkeuze is het ook belangrijk om te kijken naar de lichtinval. Een wand waar veel licht op valt, oogt namelijk lichter dan een wand met weinig lichtval. Breng daarom geen donkere kleur aan op een wand met weinig lichtval, dan ogen de slaapkamers direct een stuk kleiner. Specialisten zien vaak lichte kleurtinten en een accentmuur.

Schouw schilderen

Bent u één van de gelukkige eigenaren van een schouw in huis? Een schouw is een prachtige aanvulling aan uw woonruimte, maar steeds meer woningeigenaren besluiten om de open haard te verwijderen, omdat deze niet goed bij hun interieur past. Het is daarom zonde als u de open haard onbewerkt laat! Door deze te schilderen kunt u de schoorsteen eenvoudig betrekken bij de rest van uw interieur! Voordat u zelf zomaar aan de slag gaat met het beschilderen van uw schoorsteen, is het belangrijk om te weten dat hier een aantal regels en voorwaarden aan verbonden zitten. Niet elke verfsoort is namelijk geschikt. Een erkend schilder is hier volledig van op de hoogte en zorgt dat het aanbrengen van een verflaag op uw open haard volgens de voorschriften verloopt.

Meubels verven

Heeft u houten meubels in huis? Dan is het wellicht een idee om het schilderwerk hiervan te laten vernieuwen. Zoals u waarschijnlijk zult merken is uw houten meubilair kwetsbaar voor slijtage en vervuiling. Door deze eens in de zoveel tijd opnieuw te laten schilderen weet u zeker dat uw meubels in optimale staat blijven.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het beschilderen van uw meubels? Twijfel dan niet om het offerteformulier in te vullen. De schilders uit ons netwerk bieden u de keuze uit een ruim assortiment aan beits, kleuren en lakken, waarmee u de uitstraling van uw meubilair volledig transformeert.

hal schilderen

Hal schilderen

U loopt waarschijnlijk regelmatig door uw hal, zonder dat u hier echt veel tijd doorbrengt. Voor uw gasten is de hal echter één van de eerste vertrekken die zij zien. Als u een goede indruk achter wilt laten, is het dus wel belangrijk om aandacht te schenken aan de gang.

Met een andere kleur op de binnenmuren of zelfs op de trap geeft u de ruimte al snel een hele andere uitstraling. Zo kunt u de kleuren op de wand bijvoorbeeld afstemmen met de kleuren op uw trap, voor een kleurrijk geheel.

keuken schilderen Harelbeke

De keuken een nieuw kleurtje

Ook de keuken is een ruimte die u eenvoudig transformeert door het geheel een andere kleur te geven. U kunt hierbij denken aan het schilderen van de binnenmuren in de keuken, maar wat dacht u ervan om de keukenkastjes te verven? Wit is waarschijnlijk een standaard kleur in de keuken, maar wat dacht u van rode of zelfs blauwe kastdeurtjes? Dit geeft uw keuken een speelse uitstraling die goed past bij zowel klassieke als modernere woningen in Harelbeke. Niet elke verfsoort is echter geschikt voor elk keukenkastje. Een ervaren schilder is bekend met de verschillende materialen en weet als geen ander welke verfsoort hij kan gebruiken.

Badkamer laten schilderen

Vaak is een badkamer in Harelbeke volledig betegeld, omdat tegels goed bestand zijn tegen het hoge vochtgehalte. Het is echter mogelijk om uw badkamertegels in te ruilen voor een mooie geverfde muur. Ook als u de badkamer laat behandelen hoeft u niet te vrezen voor schimmel of andere vochtproblemen. Wel dient u met uw keuze voor de verfsoort rekening te houden met een aantal aspecten. De meeste schilders uit ons netwerk maken in de badkamer gebruik van een speciale badkamerverf met zijdeglans afwerking. De zijdeglans afwerking geeft schimmelgroei in de badkamer geen kans, omdat de schimmels niet op de verflaag kunnen hechten.

Woonkamer schilderen

Voor de meeste klanten is de woonkamer de ruimte waar zij de meeste tijd spenderen. Voor het hoogste woongenot is het dus van belang dat het verfwerk in de woonkamer tip-top in orde is. Schakel daarom professionele schilders uit Harelbeke in, zodat zij de ruimte weer netjes kunnen bijwerken. Misschien zijn er na verloop van tijd vlekken ontstaan op de geverfde binnenmuur, is uw plafond vergeeld of wellicht bent u simpelweg toe aan een frisse kleur. In dit geval bent u bij de schilders uit ons netwerk aan het juiste adres. Als u de ruimte laat spuiten bent u niet eens veel duurder uit dan wanneer u zelf de schilderwerken zou doen.

kelder schilderen Harelbeke

Kelder schilderen

Heeft uw huis in Harelbeke een ruime kelder? Dan is deze ruimte uitermate geschikt voor de realisatie van een extra slaapkamer, werkkamer of zelfs speelkamer voor uw kinderen. De kelderruimte heeft vaak één nadeel: het is een erg vochtige ruimte. Om een gezond leefklimaat te creëren en vochtproblemen te voorkomen moet u de kelder daarom waterdicht maken. Gelukkig kan dit heel simpel gedaan worden door een waterdichte verfsoort aan te brengen op de keldermuren. Niet iedere verfsoort is geschikt voor in de kelderruimte, de schilders uit ons netwerk kunnen u adviseren over de juiste verfsoort. Als u de schilderwerken in de kelderruimte laat uitbesteden kunt u ervan uitgaan dat de ruimte naderhand te gebruiken is als leefruimte.

lakwerk voor deuren en ramen in Harelbeke

Lakwerk

Wanneer wij spreken over lakwerk, dan doelen wij op twee verschillende opties: gekleurde lak of blanke lak. Lak staat, in tegenstelling tot reguliere verfsoorten, bekend om de glanzende afwerking. Dit staat mooi op raamkozijnen en deuren, en wordt door veel klanten hiervoor gekozen. Heeft u een authentiek huis en wilt u de warme uitstraling van uw houten elementen behouden? Dan is het tevens mogelijk om te kiezen voor blanke lak. Met blanke lak doelen wij op kleurloos lakwerk. Hierdoor heeft het houten oppervlak wel een extra beschermlaag maar ziet u nog steeds de originele houtkleur en houtnerven. Veel klanten kiezen voor blanke lak bij de afwerking van hun houten trap.

Zijn de muren van uw woning toe aan een verfbeurt?

Vul het offerteformulier in om te besparen op de schilderskosten!

buitenschilderwerk Harelbeke

Buitenschilderwerk

Uiteraard hoeft u de schilders uit Harelbeke niet alleen in te schakelen voor de schilderwerken binnenshuis. Ook voor buitenschilderwerk bent u bij menige schildersbedrijven aan het juiste adres. Buitenschilderwerk dient uiteraard ter verbetering van de uitstraling van uw huis. Door uw schilderwerk buiten goed te onderhouden ziet uw huis er een stuk frisser uit. Dit heeft een positief effect op uw woongenot en de woningwaarde. Bovendien vergroot u de kans op een geslaagde verkoop of verhuur. Daarnaast heeft het buitenschilderwerk een belangrijke beschermende factor. Het schilderwerk beschermt het hout tegen houtrot, wat ervoor zorgt dat uw isolatiewaarde intact blijft.

Gevel schilderen

Wanneer wij spreken over het beschilderen van de gevel, dan zijn er twee mogelijkheden. De specialisten zouden uw houten gevelbekleding kunnen verven, maar het is ook mogelijk om direct op de gevel te beschilderen. Dit beschermt uw gevelmuur tegen vervuiling en verlengt de levensduur mits u dit regelmatig goed laat onderhouden. Daarnaast ziet een geschilderde gevelmuur er nou eenmaal heel stijlvol uit! U bent in de meeste gevallen wel verbonden aan een aantal regels. Zo mag u uw gevel niet een afwijkende kleur geven. Als alle woningen in uw buurt wit geschilderd zijn, mag u de gevelmuur niet ineens een felle kleur geven. De prijs ligt op zo’n €20,- tot €40,- per m² voor het schilderen van uw buitengevel.

Werkzaamheden schilder bij gevel schilderen

Voor het schilderen van de gevelmuur is het belangrijk dat het een windstille en bewolkte dag is. De verflaag droogt namelijk te snel in de felle zon waardoor blaasjes kunnen ontstaan. De wind blaast soms stof of zand en dit beïnvloedt het eindresultaat.

Welke werkzaamheden voert een schilder uit?

Een schilder maakt eerst de gevel schoon en brengt daarna een primer aan. Dit bevordert de hechting van de grondverf. Daarna verft hij de gehele gevel. Soms is het nodig om twee verflagen aan te brengen om het geheel dekkend te krijgen.

Ramen schilderen

Voor het schilderen van houten kozijnen gebruikt een schilder meestal een verfsoort op terpentinebasis of een acryllak. Deze lak is op waterbasis en iets minder milieubelastend dan verfsoorten met terpentine. De schilder schuurt de kozijnen eerst en brengt dan twee of drie lagen aan voor een dekkend eindresultaat.

Wanneer moet u de ramen laten schilderen?

De ramen moet u ongeveer om de vijf jaar laten schilderen. Met een verflaag of lak houdt u het hout in een goede conditie, waardoor het bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Daarnaast voorkomt u houtrot, want vocht kan niet in het hout trekken.

Schilderen van de buitendeur

Schilders uit Harelbeke raden aan om een buitendeur eens in de vijf jaar te schilderen. Wanneer de oude verflaag nog in goede staat verkeert, is het niet nodig om een grondverf aan te brengen. Is de verflaag echter aan het afbladderen of zitten er blaasjes onder de laag? Dan is het nodig om de buitendeur te schuren en vervolgens een grondverf aan te brengen.

Beits of lak?

De schilder gebruikt daarna beits of lak. Beide materialen beschermen uw deur tegen de weersomstandigheden. Voordeel van beits is dat het ook nog vochtregulerend werkt. Door te felle zon kan de verflaag te snel opdrogen. Daarom schildert een vakman de buitendeuren het liefst op een bewolkte dag.

dakgoten schilderen Harelbeke

Dakgoten schilderen

Wellicht vallen ze u niet direct op, maar uw dakgoten hebben een groot effect op de uitstraling van uw huis. Schilders uit ons netwerk kunnen tevens ingeschakeld worden voor het beschilderen van dakgoten, in allerlei kleuren. Dit geeft uw huis een uniek uiterlijk, zeker als ook uw gevel beschilderd is. De schilders kunnen alle soorten dakgoten beschilderen: PVC, aluminium en zink. Wel is het hierbij belangrijk dat de schilders de juiste verfsoorten gebruiken. Indien dit niet het geval is zal het resultaat tegenvallen. Gelukkig is elke schilder uit ons netwerk ruim ervaren en uitstekend opgeleid, waardoor zij u kunnen adviseren over de beschikbare verfsoorten.

garagedeur verven Harelbeke

Garagedeur schilderen

Bent u op zoek naar een vakman die uw garagedeur een andere kleur kan geven? Zoek dan niet verder! Zoals u waarschijnlijk weet komen garagedeuren in vele soorten en maten. Het verfwerk moet goed afgestemd worden op het materiaal van uw garagedeur. Bij een deur van kunststof of metaal is het erg belangrijk dat de vakman de ondergrond op juiste wijze behandeld. Na het reinigen en ontvetten van de ondergrond zullen de schilders de deur goed schuren, gevolgd door het aanbrengen van een primer. Dit alles zorgt voor een optimale hechting van de verflagen. Voor kunststof of metaal maken de schilders gebruik van alkydverf, omdat dit het beste resultaat geeft.

tuinhuis verven Harelbeke

Tuinhuis verven

Een tuinhuis is een grote meerwaarde voor uw huis in Harelbeke. Meestal bestaan tuinhuisjes voornamelijk van hout. Als u het hout in optimale staat wilt houden, dan is het belangrijk om het schilderwerk eens in de 5 jaar bij te werken. Daarnaast zult u het houtwerk ieder jaar moeten controleren op beschadigingen, zodat u houtrot kan voorkomen. U heeft doorgaans de keuze tussen verf en beits. Verf is volledig dekkend en is verkrijgbaar in vele diverse kleuren. Als u het karakter van het hout wilt behouden, dan is beits een goede keuze. Hierbij blijven de houtnerven zichtbaar, maar geeft u het hout toch een optimale bescherming.

schutting verven Harelbeke

Schutting verven

Heeft u een tuinhek of schutting in de tuin staan die u eens een andere kleur wilt geven? Of is deze na een paar jaar zo verouderd dat een nieuwe verflaag hoognodig is? Neem dan contact op met een schilderwerken expert uit Harelbeke. Voordat u de schuttingen kunt beschilderen moet het oppervlak schoon, droog en glad zijn. Omdat de schutting buiten staat, is het belangrijk om te controleren op houtrot. De schilders zullen het houtrot repareren voordat zij de schuttingdelen een andere kleur verven. Als de oude verflagen nog goed vast zitten dan volstaat het om het oppervlak goed te laten sturen, maar als dit niet het geval is dan moet u de verflagen volledig verwijderen.

Schakel een schilder in voor al uw buitenschilderwerk!

Bespaar tot 30% op de kosten door gelijk het offerteformulier in te vullen.

Gratis meerdere offertes
schildertechnieken

Schildertechnieken

Het voordeel van het inschakelen van ervaren schilders, is dat zij volledig op de hoogte zijn van alle mogelijke schildertechnieken. Zo kunt u een schildersbedrijf onder meer inschakelen voor het spuiten of schilderen van uw woning.

Ook schilderwerken zoals spuiten is in Harelbeke steeds populairder, omdat dit maar weinig tijd kost en toch een strak resultaat geeft. Ook voor de schilderwerken van uw raamprofielen is het mogelijk om gebruik te maken van de spuitschildertechniek. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of bent u nieuwsgierig naar de richtprijzen? Vul dan het offerteformulier in!

diverse verfkleuren

Verfkleuren

Soms denken mensen in Harelbeke dat er een beperkte keuze is in verfkleuren wanneer ze een professionele schilder inschakelen voor het schilderen van hun huis. Dit is echter niet het geval! Wanneer u een schildersbedrijf inschakelt, bent u volledig vrij in uw kleurkeuze.

Welke kleuren?

De vakman geeft u bovendien graag kleuradvies over de mogelijkheden. Met een kleurenwaaier is het maken van een keuze zeer eenvoudig. Zit de gewenste kleur er niet bij? Laat dan de verf speciaal voor uw huis mengen door de schilders.

Kleuradvies

Bent u toe aan een andere kleur in huis, maar heeft u geen idee welke kleur geschikt is? Maak dan gebruik van de kennis en expertise van de schilders uit ons netwerk en vraag om een professioneel kleuradvies. Schilders werken dag in dag uit met verschillende kleuren, en weten dankzij jarenlange ervaring welke kleuren elkaar complimenteren en welke kleuren niet goed bij elkaar passen. Als u gebruik maakt van een professioneel kleuradvies weet u zeker dat u de plank niet misslaat en voorkomt u dat u de kleuren al na korte tijd weer zat bent. Wilt u meer informatie? Vraag via het offerteformulier naar de mogelijkheden.

Winterschilder

De winter is doorgaans een periode waarin weinig inwoners van Harelbeke hun huis laten opknappen. Daarom ligt het uurtarief van een winterschilder vaak een stuk lager dan wanneer u de schilderwerken in het voorjaar zou laten uitvoeren. De kosten van een dergelijke schilder liggen al snel tot 30% lager dan de kosten in de zomer. Een winterschilder is in te schakelen voor dezelfde schilderwerken. Wilt u de traptreden, de ramen of zelfs uw plafonds in uw huis laten opknappen zonder daar te veel geld aan uit te geven? Overweeg dan om een winterschilder in te schakelen, zodat u profiteert van de scherpste richtprijzen.

Onder welk btw-tarief vallen schilderwerken?

Overweegt u een schilder in te schakelen voor uw schilderwerken? Goed nieuws! Als uw woning ouder dan 10 jaar is, dan krijgt u korting op het btw-tarief. U betaalt op alle schilderwerken slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde btw-tarief op schilderwerken is geldig voor alle arbeids- en materiaalkosten van uw binnen- en buitenschilderwerken.

Meer informatie over het verlaagde btw-tarief? Kijk dan op de website van de Federale Overheidsdienst.

huis schilderen Harelbeke

Schilderwerk onderhouden

Bij binnenschilderwerk maar zeker bij schilderwerk buiten is het belangrijk het goed te blijven onderhouden. Onderhoud zorgt voor een langere levensduur van de verflaag, een mooiere uitstraling en voor een betere bescherming van het houtwerk. Het onderhoud van het schilderwerk bestaat doorgaans uit twee taken: schoonmaken en controle. Maak de schilderwerken twee keer per jaar goed schoon met een vochtige doen.

Tijdens het schoonmaken kunt u de verflaag direct controleren op beschadigingen. Wij raden u aan om buitenschilderwerk eens in de 5 jaar bij te werken, maar als u binnen 5 jaar al beschadigingen ontdekt dan is het raadzaam om direct een professioneel schilder uit Harelbeke in te schakelen. Ook is het mogelijk om hier een onderhoudscontract voor af te sluiten bij een schildersbedrijf.

Op welke schilder keurmerken moet ik letten?

Wij hebben nog een handige tip waar u op kunt letten bij het vergelijken van prijsoffertes van schilders. Om een keurmerk te ontvangen moet een schildersbedrijf namelijk voldoen aan de gestelde eisen. Bijvoorbeeld dat de schilders gediplomeerd zijn of op het gebied van kwaliteit en vakwerk. Dit zijn een aantal belangrijke keurmerken voor schilders:

 • De Betere Schilder
 • AF-erkende schilder
 • Keurmerk Kwaliteitsvakman
 • VGO-keur
schilders Harelbeke

Waarom schildersbedrijf Harelbeke inschakelen?

Vraagt u zich af waarom u een professionele schilder uit Harelbeke zou inschakelen, terwijl het beschilderen van muren zo eenvoudig lijkt? Het inschakelen van professionele schilders biedt vele voordelen:

 • U bespaart een hoop tijd en energie.
 • Een schildersbedrijf heeft de schilderwerken sneller afgerond dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan.
 • Vakwerk, zonder strepen op uw plafond of muren.
Gratis offertes vergelijken

In slechts 2 minuten geregeld!

offerte schilder Harelbeke

Gratis schilderwerken offertes vergelijken

Op zoek naar een betaalbare schilder uit de regio Harelbeke? Via onze offerteservice kiest u eenvoudig en snel een goedkope vakman. Laat bijvoorbeeld het plafond of de muren schilderen of schakel een schildersbedrijf in voor het verven van de gevel of trap. Met een schilder bent u verzekerd van het beste resultaat van de schilderwerken.

Bespaar direct op de kosten!

Tot wel 30% besparen op de kosten? Dat doet u door het offerteformulier in te vullen en gratis offertes van schilders uit de omgeving Harelbeke te vergelijken. Deze offerteservice is geheel vrijblijvend. U bent dus na het aanvragen van de offertes nergens toe verplicht. Naast een schilder ook een stukadoor nodig? Via ons netwerk is dit geen probleem.