Besparen op de kosten voor een schilder?

Vergelijk offertes en bespaar tot 30% op schilderwerken!

Start nu!

Gratis – Vrijblijvend

Schilderwerken Menen

Wilt u schilderwerken laten uitvoeren in en rondom uw huis in Menen? Lees dan snel verder! Op deze pagina leest u namelijk alles wat u moet weten over schilderwerk. Van de gemiddelde richtprijzen tot de werkzaamheden van een schildersbedrijf. Wist u bijvoorbeeld dat u de kozijnen om de vijf jaar moet laten schilderen? De prijzen van schildersbedrijven verschillen enorm. Benieuwd naar de beste prijs?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes van schilders uit de omgeving van Menen. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste schilder voor uw schilderwerken. Met een schildersbedrijf bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

schilderwerken Menen

Voordelen van onze service

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw schilderwerken. Maak daarom gebruik van onze gratis offerteservice en bespaar aanzienlijk op de kosten. U hoeft niet allemaal bedrijven bij u in de buurt te contacteren voor prijsinfo. Alleen het offerteformulier invullen is al genoeg om meerdere vrijblijvende offertes van specialisten uit uw regio te ontvangen! Profiteer van de voordelen:

 • Ontvang vrijblijvende offertes van schilders uit Menen.
 • Vergelijk aanbiedingen en betaal nooit meer te veel.
 • Uw besparing loopt op tot wel 30%!
schildersbedrijf Menen

Schilderwerken voor particulieren & bedrijven

Veel klanten uit Menen zien kleinere schilderwerken vaak als een doe-het-zelf project. Dat komt omdat er veelal gedacht wordt dat het inschakelen van schilders enkel geschikt is voor bedrijven of bij grotere schilderwerken.

Dit is echter niet het geval! U kunt een vakman uit ons netwerk in Menen inschakelen voor al uw schilderwerken, groot of klein.

Het maakt niet uit of u als particulier uw keukenmuur opnieuw wilt laten beschilderen of dat u uw complete bedrijfspand wilt voorzien van een nieuwe kleur.

Werkzaamheden schilder Menen

We hoeven u vast niet uit te leggen wat de belangrijkste werkzaamheden zijn van een schilder. Dat is namelijk het schilderen van muren, plafonds, kozijnen en meubels. U kunt echter een schilder ook inschakelen voor het behandelen van hekwerken of het behangen van de binnenmuren. Voor schilderwerk moet er vaak ook voorbereidingen te getroffen worden. Denk aan het repareren van kleine beschadigingen of het repareren van houtrot. Een vakman voert de volgende schilderwerken moeiteloos voor u uit:
 • schilderen van binnenmuren, plafonds en meubels;
 • verven gevelbekleding, kozijnen en hekwerken;
 • treffen van voorbereidingen zoals schuren;
 • repareren beschadigingen en houtrot herstellen.

Welke stappen volgt een schilder?

Een ervaren schilder legt uit hoe hij te werk gaat bij het schilderen van een muur!

Richtprijzen van schilderwerken 2023

Wanneer u een vakman inschakelt dan rekent hij veelal een prijs per vierkante meter of een uurtarief. Indien het om eenvoudige schilderwerken gaat dan rekent hij veelal een prijs per vierkante meter.

Voor het plafond de richtprijzen bijvoorbeeld tussen de €12,- en €20,- per vierkante meter en voor een muur liggen de richtprijzen per vierkante meter vaak rond de €15,- tot €20,-.

In sommige gevallen vraag een schilderklus om meer precisie. Vaak vragen schilders in dat geval een prijs per uur. Voor binnenschilderwerken ligt dit uurtarief tussen de €35,- tot €40,- en voor buitenschilderwerken ligt dit tussen de €40,- en €50,- per uur.

Wat kost een schilder in Menen?

Type schilderwerk Uurtarief * Toelichting
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief materiaal en verf
Buitenschilderwerk €40,- tot €50,- per uur Inclusief materiaal en verf

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkosten en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag vrijblijvende offertes aan!

Gemiddelde prijs van schilderwerken

Welke schilderwerk? Gemiddelde prijs * Toelichting Rekenvoorbeeld
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen Van €144,- tot €240,-
bij 12 m²
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbrengmethode Van €180,- tot €240,-
bij 12 m²
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen ter afwerking Van €240,- tot €480,-
bij 12 m²
Trap €15,- tot €20,- per traptrede Twee lagen grondverf en één eindlaag Van €210,- tot €280,-
bij 14 traptreden
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed n.v.t.
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken n.v.t.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaal en loonkosten. Vraag voor exacte prijzen op maat gratis en eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan.

Wilt u tot wel 30% besparen op de kosten?

Vergelijk dan offertes van schilders uit Menen! U betaalt zo nooit te veel.

Gratis offertes ontvangen
binnenschilderwerk Menen

Binnenschilderwerk

Zoals de naam al zegt gaat het bij binnenschilderwerk om alle schilderklussen binnenshuis. De taken van een binnenschilder lopen aardig uiteen. Zo profiteert u direct van de ervaring en kennis van een schilder, omdat hij u kan voorzien van een professioneel advies. Het kan hierbij gaan om een kleuradvies, een advies met betrekking tot de mogelijke verfsoorten of over het behandelen van beschadigde oppervlakken. Ook zorgt de binnenschilder voor alle werkzaamheden: van het afdekken van uw meubilair tot het verwijderen van de rommel naderhand. Zo hoeft u niets op te ruimen en kunt u direct genieten van uw pas geverfde woonruimte.

Plafond schilderen

Binnenschilderwerk moet u meestal eens in de zeven jaar opnieuw laten uitvoeren. Het plafond wordt bijvoorbeeld gelig door invloed van de zon, door het branden van kaarsen of door te roken in huis. Door het plafond te witten, ziet er het weer fris uit.

Welke werkzaamheden zijn er nodig?

De schilder treft voor de schilderwerken aan het plafond eerst een aantal voorbereidingen. Hij plakt de randen af en haalt alle verlichting weg. Voor het schilderen gebruikt hij een roller met een telescoopsteel. Hierdoor zijn trappen of steigers niet nodig. Het plafond schilderen is zwaar werk, omdat de vakman steeds boven zijn hoofd moet werken.

Het schilderen van plafonds kost ongeveer €12,- tot €20,- per m².

Muur schilderen

Woont u al een langere tijd in huis? Dan is het mogelijk tijd om de binnenmuren van onderhoud te voorzien. Wellicht bent u de kleurkeuze na al die jaren wel zat, of misschien zijn er lelijke vlekken of strepen op uw wanden ontstaan. Schilders uit ons netwerk in Menen kunnen uw binnenmuren gemakkelijk van een nieuw kleurtje voorzien. Het is zelfs mogelijk om het pleisterwerk op de wanden van kleur te doen veranderen, zonder dat hierbij de structuur of uitstraling verloren gaat.

Wilt u binnenmuren laten schilderen? Hou dan rekening met een prijs tussen de €15,- tot €20,- per m² inclusief btw. Bent u nieuwsgierig naar de exacte prijs in uw situatie en een offerte op maat ontvangen? Vul dan het offerteformulier in!

muren en plafond spuiten

Verf op muren en plafonds spuiten

Een groot voordeel van het inschakelen van erkende schilders, is het feit dat zij op de hoogte zijn van de nieuwste schildertechnieken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw schilderwerken met de hand te laten uitvoeren, maar tegenwoordig kiezen steeds meer klanten om hun binnenmuren of plafonds te laten spuiten. Het spuiten gebeurt met behulp van een spuitmachine.

In korte tijd wordt er met het spuiten een dunne laag laag aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de arbeidskosten laag blijven, omdat de schilders met spuiten nou eenmaal minder lang bezig zijn. Bovendien verkrijgen uw schilders met het spuiten een strak en egaal resultaat, dan met de hand veel meer tijd en moeite kost.

deuren en ramen schilderen Menen

Deuren en ramen schilderen

Eén van de schilderwerken klussen waarvoor men regelmatig schilders inzet, is het schilderen van de deuren en ramen. Met name de raam- en deurprofielen aan de buitenkant van het huis krijgen heel wat te verduren door de weersinvloeden.

Om te voorkomen dat het onderliggende hout beschadigt, is een regelmatige onderhoudsbeurt aan te raden. Wanneer een schilder uit ons netwerk in Menen uw deuren en ramen bijwerkt, dan brengt hij niet alleen de verf aan, hij kijkt tevens naar de staat van de profielen. Mocht een reparatie nodig zijn, dan zal de schilder u hierover informeren en samen met u een oplossing zoeken. Voor €15,- tot €25,- per raam en ongeveer €70,- tot €110,- per deur voeren schilders deze klus professioneel voor u uit.

Trap schilderen

Wie een houten trap in huis heeft, zal merken dat deze na een aantal jaren verslijt. Wanneer alleen de kleur van de trap versleten is, dan is een schilderbeurt voldoende om de aanblik te verbeteren.

In de meeste gevallen is de trap niet alleen qua kleur, maar ook qua treden versleten. Het is dan noodzakelijk om de volledige trap te renoveren. Hebt u maar een beperkt budget? Kies dan voor de zogeheten opzettreden. Deze treden zet men over de bestaande trap heen.

Eventueel is het mogelijk om vervolgens een schilderwerken expert in te zetten voor het lakken, beitsen of schilderen van de trap.

Slaapkamer schilderen

Wilt u de slaapkamer laten opknappen? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar de kleuren die u wilt. De slaapruimte is een plek waar u tot rust moet komen. Felle kleuren worden daarom niet aangeraden. Kijk ook altijd naar de lichtinval. Wanden waarop weinig daglicht schijnt ogen snel donkerder. Op deze binnenmuren kunt u beter lichtere kleurtinten gebruiken.

Welke kleuren?

Door uw slaapruimte te voorzien van een frisse verflaag, krijgt de ruimte een hele andere uitstraling. Bij een modern interieur zien we vaak lichte kleuren met een accentmuur en bij een landelijk interieur warme kleurvariaties.

Schouw schilderen

Wist u dat u de schilders uit Menen niet alleen kunt inzetten voor het verven van muren en plafonds, maar ook voor het renoveren van een schouw? Wie een schouw in huis heeft, zal weten dat het relatief lastig is om de open haard van stijl en sfeer te veranderen. De meest eenvoudige oplossing hiervoor is het schilderen van de bakstenen. Dergelijk schilderwerk is niet zomaar toe te passen, hiervoor zijn eerst een aantal voorbereidende werkzaamheden nodig. Een schilder zal bijvoorbeeld eerst een primer aanbrengen, en vervolgens een tussenlaag wanneer er zogeheten roetdoorbloedingen zichtbaar worden. Daarna is de schoorsteen van kleur te veranderen.

Meubels verven

Vaak zijn meubels in Menen niet meer van hard- of zachthout gemaakt. Toch worden meubelstukken van steigerhout steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan de steigerhouten tuinmeubels, maar ook een tafel van steigerhout komt steeds vaker voor. Hebt u houten meubels, en wilt u de sfeer in de living eenvoudig veranderen? Kies er dan voor om de meubels van een ander kleurtje te voorzien. Dit kost u weinig tijd, en is zonder de ondersteuning van een schilder eenvoudig af te handelen. Eventueel is het een optie om de meubelstukken te beitsen of lakken als u geen dekkende verflaag wilt.

hal schilderen

Hal schilderen

De hal is in de meeste gevallen de ruimte die uw gasten als eerste zien. Het is dus belangrijk om een goede indruk achter te laten bij uw gasten. Wij snappen het volkomen dat u graag wilt dat de hal in optimale conditie is. U kunt de muren in uw gang daarom laten schilderen door erkende specialisten uit Menen. Zo weet u zeker dat het schilderwerk strak op de muren zit, en dat er geen strepen of vlekken zichtbaar zijn. Bovendien kunnen uw schilders u adviseren wat betreft de verfsoorten en het kleurgebruik. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die de rest van uw interieur complimenteren, maar die de gang ook licht en ruimtelijk doen lijken.

keuken schilderen Menen

De keuken een nieuw kleurtje

De keuken vormt vaak één van de centrale ruimtes van een huis, het is dan ook van belang dat hier een goede sfeer hangt. Daarbij komt dat de keuken natuurlijk hygiënisch moet zijn, in verband met het bereiden van eten. Specialisten uit Menen adviseren daarom om minimaal eens in de 20 jaar de keukenruimte volledig te renoveren. Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u wel de aanblik van de keuken verbeteren? Overweeg dan om enkel de keukenkastjes te laten schilderen door een schilder. Voor de keuken vormen onder andere wit, lichtgeel en andere heldere en warme kleuren een goede keus.

Badkamer laten schilderen

Evenals de keuken is het tevens nodig om de badkamer regelmatig bij te werken, om het wooncomfort hoog te houden. Het schilderen van de muren en het plafond van de badkamer vormt onderdeel van dergelijke onderhoud. De meeste klanten uit Menen kiezen voor wit als basiskleur in de badkamer. De meeste schilders zullen u echter adviseren om dit te combineren met een andere kleur, zoals turkoois of lichtblauw. Dit komt de sfeer in de badkamer zeker ten goede. Voor het aanpakken van de badkamer dient u bovendien te kiezen tussen de verschillende vocht- en schimmelbestendige verfsoorten.

Woonkamer schilderen

Wij noemden hierboven al dat het ongeveer eens in de zeven jaar noodzakelijk is om de wanden en het plafond van de living bij te werken. Het schilderen van de woonkamer is een klus die relatief weinig handigheid vraagt, omdat het gaat om grote en strakke oppervlakten. Het is dus niet noodzakelijk om hier schilders voor in te zetten. Wilt u zo spoedig mogelijk genieten van een verbeterd wooncomfort, en hebt u maar weinig tijd voor de schilderwerken? Het is natuurlijk altijd een optie om de hulp van één van de schilders uit Menen in te schakelen. Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw investering.

kelder schilderen Menen

Kelder schilderen

Gebruikt u de kelder niet alleen voor het opslaan van voedsel, maar ook als extra slaapkamer of speelruimte voor de kinderen? Overweeg dan om de wanden schimmelvrij te sausen. Door de keldermuren te schilderen met een speciale schimmelvrije verf, voorkomt u niet alleen dat er schimmel ontstaat, ook de kans op andere vochtproblemen wordt op deze manier aanzienlijk kleiner. Schakelt u geen schilder uit Menen in voor het werk, maar voert u zelf de klus uit? Zorg dan altijd voor voldoende ventilatie. De verflucht kan niet alleen schadelijk zijn, ook voor het behoud van een lage luchtvochtigheid is een goede ventilatie noodzakelijk.

lakwerk voor deuren en ramen

Lakwerk

Wanneer het gaat om het schilderwerk op ramen en deuren, dan spreken wij ook wel van lakwerk. Er zijn vele verschillende kleuren lakken verkrijgbaar, zodat er altijd iets is dat bij uw smaak en interieur past. Een lak is een verfsoort dat bekent staat om de glanzende afwerking. Bovendien is lakwerk doorgaans snel droog. Behalve het aanbrengen van een gekleurde lak is het tevens mogelijk om een kleurloze lak aan te brengen. Blanke lak heeft als voordeel dat de charme van het houten oppervlak niet verloren gaat. Klanten kiezen vooral voor een afwerking met een blanke lak bij het schilderwerk op de trap of bij deuren.

Wilt u het plafond laten witten door een schildersbedrijf?

Via het offerteformulier vindt u eenvoudig de beste schilder voor alle schilderwerken!

Gratis offertes ontvangen
buitenschilderwerk Menen

Buitenschilderwerk

Naast binnenschilderwerk is het uiteraard ook mogelijk om een buitenschilder in te schakelen voor al uw buitenschilderwerk. Onder buitenschilderwerken kunt u denken aan het beitsen van uw tuinhuis of schutting, maar ook aan het beschilderen van uw gevel of gevelbekleding en ramen en deuren. Het buitenschilderwerk vormt een belangrijk onderdeel van het visitekaartje van uw huis in Menen, maar heeft daarnaast een belangrijke, beschermende functie. Het houtwerk wordt zonder kwalitatief schilderwerk namelijk aangetast door regen en wind. Dit heeft negatieve gevolgen voor uw isolatiewaarde. Door het buitenschilderwerk met regelmaat bij te werken beschermt u het hout tegen vervuiling en beschadigingen, waardoor u de levensduur verlengd.

Gevel schilderen Menen

Het onderhouden van de gevel is één van de schilderwerken waarvoor u altijd het beste een erkend schildersbedrijf in kunt zetten. De schilders van elk bij ons aangesloten bedrijf hebben een ruime ervaring met het bijwerken van de gevel, en maken bovendien gebruik van geavanceerde materialen en stevige steigers. Dankzij de hulp van de schilders is de gevel in korte tijd weer in optimale staat, en krijgen vochtplekken geen kans meer.

Wilt u de levensduur van uw gevel volledig optimaliseren? Overweeg dan om de schilderwerken te combineren met isolatiewerkzaamheden of de toepassing van een impregneerlaag of coating. Zo bespaart u tevens op de kosten. De prijs ligt op zo’n €20,- tot €40,- per m² voor het schilderen van uw buitengevel.

Werkzaamheden schilder bij gevel schilderen

Eerst moet de gevel schoongemaakt worden. Vuil zoals zand en mos zijn namelijk slecht voor de hechting van de grondverf. Bovendien krijgt u dan geen mooi egaal eindresultaat. Daarna brengt de schilder uit Menen een primer aan. Vaak is het nodig om de gevel twee keer, met een verf op acrylaatbasis, te schilderen voor een dekkend resultaat.

Schilderen op een bewolkte dag?

Schilders verven een gevel bij voorkeur op een bewolkte en windstille dag. Dan kunnen er geen blaadjes, zand of ander vuil in de verflaag geblazen worden door de wind.

Ramen schilderen

Ramen moet u eens in de vijf jaar laten schilderen. Ziet u blaasjes onder de verflaag verschijnen, bladdert de verf of poedert de verflaag? Dan is het nodig om de kozijnen eerder op te knappen. Dit is belangrijk voor de levensduur van de kozijnen, maar ook om vochtproblemen te voorkomen. De verflaag voorkomt namelijk dat vocht binnen kan dringen in het hout.

Welk verfsoort?

Voor de kozijnen wordt meestal een verfsoort op terpentinebasis of een acryllak gebruikt. Deze verfsoorten zijn namelijk goed bestand tegen de weersomstandigheden. Meestal zijn er twee lagen nodig voor een mooie dekkende laag.

Schilderen van de buitendeur

Een schilder bekijkt eerst wat de staat is van de huidige verflaag. Wanneer deze in slechte staat verkeert, is het nodig om de deur te schuren. Soms tot het kale hout. Daarna brengt hij een grondverf aan om de deur vervolgens te beitsen of te lakken. Is de verflaag nog in goede staat? Dan is een grondverf vaak niet nodig.

Beits of lak?

De schilder gebruikt een beits of een lak voor de deur. Een beits trekt in het hout en is vochtregulerend. Het liefst schildert een vakman een buitendeur op een bewolkte dag. Door felle zon droogt de buitendeur te snel op en hierdoor ontstaan er soms blaasjes.

dakgoten schilderen Menen

Dakgoten schilderen

U weet waarschijnlijk dat het nodig is om de dakgoten jaarlijks te reinigen en controleren op eventuele beschadigingen. Wie heeft gekozen voor hardhouten dakgoten bij zijn huis, moet bovendien denken aan het periodieke verfonderhoud. Hebt u zinken of aluminium dakgoten? Ook dan is het mogelijk om de kleur van de dakgoten te veranderen.

Bij PVC gaat een kleurverandering moeilijker, omdat de meeste verfsoorten niet aan de kunststof willen hechten. Bent u van plan om de dakgoten te verven? Vraag dan één van de schilders van een schildersbedrijf in Menen om hulp. De schilders uit Menen kunnen u helpen met zowel tips als praktische ondersteuning.

garagedeur verven Menen

Garagedeur schilderen

Vrijwel elke garagedeur zal op termijn verbleken door het zonlicht, of beschadigen door de weersinvloeden. Dergelijke beschadigingen hebben relatief weinig invloed op de kwaliteit van de deur, maar zullen de aanblik wel verminderen. Door garagedeuren te renoveren lost u de beschadigingen op, verbetert u de aanblik en verlengt u de levensduur van de garagedeuren. Een dergelijke renovatie is zelf uit te voeren, maar kan u ook overlaten aan een schilderwerken professional uit Menen. Deze zal de garagedeur eerst in de primer zetten, en vervolgens de grondverf aanbrengen. Een dergelijke primer is noodzakelijk voor een goede hechting van de verf aan een metalen deur.

tuinhuis verven Menen

Tuinhuis verven

Heeft u al een aantal jaar een tuinhuis op uw erf staan, en is deze van hout gemaakt? Dan zal het onderhand wel nodig worden om dit te onderhouden en repareren. Een schilder uit ons netwerk in Menen kan eventueel de planken controleren op houtrot, en de schilderlaag opnieuw aanbrengen. Een tuinhuisje hoeft meestal niet heel erg op te vallen in de omgeving, wat betekent dat het verstandig is te kiezen voor natuurlijke kleuren. Onder meer mosgroen en donkerbruin vormen hier voorbeelden van. Is uw tuinhuisje juist een blikvanger in de tuin? Kies dan voor één van de helderdere tinten uit het kleurassortiment.

schutting verven

Schutting verven

Eén van de andere schilderwerken buitenshuis is het verven van de schutting. Schuttingen vormen over het algemeen de afscheiding tussen uw tuin en die van de buren. Door schuttingen van een kleurtje te voorzien creëert u direct een eigen sfeer in de tuin. Vindt u een felle verfkleur te veel van het goede? Het is een optie om de schuttingdelen te beitsen of lakken. Dit heeft een groot effect, maar is minder opzichtig. De schilders informeren u desgewenst graag over de verschillende mogelijkheden en bijbehorende richtprijzen. Wil u echt een unieke schuttingmuur? Denk dan eens aan de mogelijkheden van graffiti schilderingen.

Op zoek naar een schildersbedrijf voor buitenschilderwerk?

Met schilders uit de regio Menen bent u verzekerd van het beste resultaat!

Gratis meerdere offertes
schildertechnieken

Schildertechnieken

De term schildertechnieken wordt met name gebruikt voor de technieken die een kunstenaar toepast voor het maken van schilderijen en andere kunstwerken. De term schildertechnieken is echter ook toe te passen op de werkzaamheden van schilders die zich bij een schildersbedrijf hebben aangesloten. Zo bestaat er bijvoorbeeld de schildertechniek kaleien. Bij het kaleien van de gevel brengt een schilder met een borstel een dunne laag pleisterwerk op de muur aan, om deze vervolgens in elke gewenste kleur te verven. Het kaleien van de gevelmuur is een techniek die wel relatief hoge kosten met zich meebrengt, u moet rekening houden met ongeveer €35,- per vierkante meter.

diverse verfkleuren

Verfkleuren

Wie de muren, het plafond, de open haard of een trap in een huis gaat verven, zal een keus moeten maken uit het ruime assortiment aan verfkleuren. Bij vrijwel elke bouwmarkt in Menen vindt u al een ruim standaard aanbod. Daarnaast is het vaak een optie om een kleur exact naar wens te mengen bij de verfspecialist.

Bent u op zoek naar een speciale verfkleur of verfsoort? Dan is het verstandig hiernaar te vragen bij een erkend schilder uit de regio. Deze kan u eventueel direct van de juiste verfsoort voorzien, of u verwijzen naar een andere vakman die u verder zou kunnen helpen.

Kleuradvies

De juiste kleur doet een hoop voor uw interieur én humeur. Een professioneel schilder kan u voorzien van een persoonlijk kleuradvies. Kleuren voor in de slaapkamers zijn bijvoorbeeld niet direct geschikt voor in de woonkamer en andersom. Lichte kleuren bevorderen bijvoorbeeld uw productiviteit, terwijl donkere kleuren bijdragen aan een goede nachtrust. Bovendien kunt u het ruimtelijke gevoel van de woon- of slaapkamer enorm beïnvloeden met het kleurgebruik. Door een accentkleur aan te brengen op één van uw wanden laat u de ruimte bijvoorbeeld een stuk breder of langer lijken. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het kleurgebruik? Vraag uw schilders dan om een professioneel kleuradvies.

Winterschilder

Een winterschilder is een schilder die tijdens de wintermaanden zowel buiten- als binnenschilderwerk aan een huis afhandelt. Het grote voordeel van een deze schilder is dat deze lagere kosten rekent voor het buitenschilderwerk.

Wel dient u er rekening mee te houden dat de schilder een langere tijd met dit schilderwerk bezig is. Door vriezend weer wordt soms de volledige klus stil gelegd. Hebt u geen problemen met een langere tijdsduur voor de schilderwerken? Dan is een winterschilder uit Menen een uitstekende keuze voor u.

Onder welk btw-tarief vallen schilderwerken?

Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om een premie aan te vragen voor uw schilderwerken. Maar om u te stimuleren een professioneel schildersbedrijf in te schakelen, krijgt u wel een korting op het btw-tarief. U betaalt voor alle schilderwerken in en aan huis slechts 6% BTW indien uw huis ouder dan 10 jaar is. Dit is voor zowel de materiaal- als de arbeidskosten.

Meer informatie? Kijk dan op de website van de Federale Overheidsdienst.

huis schilderen Menen

Schilderwerk onderhouden

Voor de schilderwerken buitenshuis raden specialisten u aan om dit eens in de 5 jaar opnieuw te laten aanbrengen. Dit heeft een positief effect op de levensduur en op de uitstraling van uw huis. Er is echter nog meer onderhoud dat u zelf kunt uitvoeren, dat de levensduur van uw schilderwerken verlengd. Maak uw schilderwerken bijvoorbeeld twee keer per jaar goed schoon.

Controleer het schilderwerk bovendien regelmatig op beschadigingen. Als de schilderwerken een waas op uw doek achterlaten betekent dit dat de verflaag loslaat, waardoor de beschermende functie verloren gaat. Hiermee signaleert u sneller problemen, waardoor u grotere beschadigingen kunt voorkomen. Soms is het ook mogelijk om hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij een schildersbedrijf.

Op welke schilder keurmerken moet ik letten?

Weet u niet precies waar u op moet letten bij het vergelijken van offertes voor het verven van uw huis? Bekijk altijd de totaalprijs en de voorwaarden en let daarnaast op referenties en keurmerken. Bijvoorbeeld het VGO-keurmerk of het Keurmerk Kwaliteitsvakman. Om een keurmerk te ontvangen moet een schildersbedrijf voldoen aan een aantal eisen, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, diplomering en betrouwbaarheid. Dit zijn de meeste bekende keurmerken:

 • De Betere Schilder
 • AF-erkende schilder
 • Keurmerk Kwaliteitsvakman
 • VGO-keur
schilders Menen

Waarom schildersbedrijf Menen inschakelen?

Men denkt vaak dat schilderwerken eenvoudig zelf uitgevoerd kunnen worden. In de praktijk zitten er echter nog tal van voordelen verbonden aan het inschakelen van professionele schilders:

 • Het bespaart u veel tijd en energie
 • Het schildersbedrijf levert vakwerk
 • Uw schilderwerken zijn in korte tijd afgerond
Gratis offertes vergelijken

In slechts 2 minuten geregeld!

offerte schilder Menen

Gratis schilderwerken offertes vergelijken

Wilt u een schilder inschakelen voor schilderwerken? Een goede keuze! U bent zo verzekerd van het beste resultaat en daarnaast verlopen de schilderwerken snel en probleemloos. Een schildersbedrijf uit de regio Menen voert alle soorten schilderwerk uit. Van de voorbereiding tot het verven zelf. Ook voor behangen en herstellen van houtrot in kozijnen is een schilder u graag van dienst.

Bespaar op de kosten!

Vul het offerteformulier in en ontvang snel een aantal aanbiedingen voor schilderwerken van specialisten uit de omgeving van Menen. Vergelijk de gratis offertes zonder verdere verplichtingen en bespaar op de kosten! Ook een stukadoor nodig? Via ons netwerk vindt u eenvoudig een vakman voor stucwerken.